Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Βενιζέλος: Στηρίζουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

venizelos17022014 venizelos17022014 venizelos17022014

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ (Tanjug) δήλωσε πως η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν ένθερμος υποστηρικτής τής διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στηρίζει την ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων.



Επίσης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα κάθε φορά που ασκούσε την Προεδρία στην ΕΕ έδινε νέα δυναμική στην ευρωπαϊκή πορεία των βαλκανικών χωρών.

Ο κ. Βενιζέλος, από αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, έως και την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις πρωτεύουσες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Επισκέπτομαι το Βελιγράδι ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε., προκειμένου να μεταφέρω ένα μήνυμα στήριξης και ενθάρρυνσης για την περαιτέρω ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι, σε διμερές επίπεδο, η επίσκεψή του στη Σερβία αποτελεί επιβεβαίωση των άριστων σχέσεων φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες. Είναι πράγματι μια πολύ σημαντική και ιστορική στιγμή για τη χώρα σας, την ελληνική Προεδρία και ολόκληρη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια της Σερβίας για ένταξη στην Ε.Ε. και να ενισχύουμε, στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων καλής γειτονίας»

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.