Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

«Η διαδρομή του Γ.Παπανδρέου συνδέεται με τη διαφάνεια».

Μετά το σάλο που ξέσπασε με τη ΜΚΟ που «ροκάνισε» 9 εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο, την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών, έρχεται η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Παπανδρέου «επί της θητείας στο υπουργείο Εξωτερικών τέθηκε τέλος στο καθεστώς αξιολόγησης των ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια, οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια της ΜΚΟ, θεσπίστηκε η τήρηση Μητρώου, τέθηκαν προϋποθέσεις χρηματοδότησής τους κλπ». Επίσης τονίζεται ότι η Οικονομική Αστυνομία, η οποία έκανε την αρχική έρευνα, για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Παπανδρέου.


«Σε κάθε περίπτωση» τονίζεται, επίσης, στην ανακοίνωση, «είναι περισσότερο από εμφανές, γιατί κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά, λόγω και έργω. Αλλά και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες, εκτίθενται».

Όσοι προσπαθούν να εμπλέξουν τον πρώην πρωθυπουργό, αναφέρεται, δεν μπορούν να αποδεχτούν «ότι όλη η διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου συνδέεται με παρεμβάσεις που αφορούν τη διαφάνεια, την ευνομία, την ισονομία, τη λογοδοσία, τον έλεγχο και επιλογές που ενισχύουν το κράτος δικαίου, μεταξύ των οποίων, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, οικονομικοί εισαγγελείς, οικονομική αστυνομία, ό,τι δηλαδή αποδίδει καρπούς σήμερα, αλλά και διαύγεια, ανοιχτή- ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Εκφράζεται επίσης η ευχή και η ελπίδα ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί «ως ευκαιρία για κάποιους να πλήξουν την ιδέα της αυτοοργάνωσης και του εθελοντισμού, ούτε και τα κινήματα των πολιτών, που παγκοσμίως αποτελούν μια ήρεμη δύναμη προώθησης του κοινού καλού για κάθε κοινωνία και για κάθε χώρα».

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.