Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Συμμετοχή Βενιζέλου στην Υπουργική Συνάντηση Visegrad+3.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014, στη Βουδαπέστη, στην Υπουργική Συνάντηση Visegrad (V4) +3, όπου θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας Visegrad (V4) - η οποία αποτελείται από την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Τσεχία – και οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

 

Πριν την έναρξη των εργασιών της Υπουργικής Συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος θα έχει με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Janos Martonyi, διμερείς συνομιλίες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα συζητηθούν η πορεία των διμερών σχέσεων, ζητήματα της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε., καθώς και οι τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις (Ουκρανία, Δυτ. Βαλκάνια, Συρία).

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, θα παραστεί στην Υπουργική Συνάντηση Visegrad V4+3, στην ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνονται η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, καθώς και η πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης με έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Μετά το πέρας της συνάντησης και περί ώρα 13.15, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας V4+3, θα παραχωρήσουν συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο κ. Βενιζέλος, θα παρακαθίσει, τέλος, στο γεύμα εργασίας της Υπουργικής Συνάντησης, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, περιφερειακές εξελίξεις, ζητήματα ξενοφοβίας και ρατσισμού, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.