Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Τι απαντά ο Γ. Παπανδρέου στις φήμες περί δημιουργίας δικού του κόμματος

Συνέντευξη στο Bloomberg έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας φήμες ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και να φτιάξει ένα δικό του κόμμα.

«Είναι φήμες. Και νομίζω ότι είναι επικίνδυνο να απαντάς σε φήμες την Πρωταπριλιά». Ο κ. Παπανδρέου λέει ότι είναι «υπέρ της επιτυχίας του κυβερνητικού συνασπισμού», υποστηρίζοντας ότι παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού για να δημιουργηθεί η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας.

«Σε ερώτηση στο αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα πετύχει ο κ. Παπανδρέου απλά είπε «είναι πιθανό».

«Η κριτική μου είναι ότι έχουμε κάνει ό,τι χρειαζόταν στο δημοσιονομικό πεδίο, τώρα πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτερα σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις». «Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι απόλυτη αναγκαιότητα», συνέχισε.

«Ακόμη ζητάμε από τους Έλληνες φορολογούμενους να πληρώνουν για τις τράπεζες», είπε ο πρώην πρωθυπουργός αιτιολογώντας το «όχι» που είπε στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορούσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Οι Έλληνες έχουν θυσιάσει πολλά, δεν μπορούν να δέχονται βάρη ξανά και ξανά… Ναι, δεν διακινδύνευσα ούτε θα διακινδύνευα την κυβερνητική πλειοψηφία» και χαρακτήρισε προσωπική τη ψήφο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.