Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Ομιλία Κωστή Σιμιτσή στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Ομιλία του δημάρχου Καβάλας
και επικεφαλής του συνδυασμού Κωστή Σιμιτσή

simitsisomilia01

Αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να μοιραστούμε μαζί σας, οι συνοδοιπόροι μου και εγώ τη χαρά αυτού του επίπονου αλλά και προκλητικού εκλογικού ταξιδιού.

Ας μοιραστούμε και κάποιες σκέψεις.

Γνωρίζω πως όλοι σας είσαστε καλοί πολίτες και καλά ενημερωμένοι πολίτες με κρίση και άποψη. Δεν θέλω να επαναλάβω τα πεπραγμένα του Δήμου μας.
Τα έχουμε ξαναπεί. Θα τα δείτε άλλωστε να αναφέρονται εκτενώς στα φυλλάδια του συνδυασμού μας.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΕΣ.

Το πρόγραμμά μας βγαίνει από την εμπειρία μας. Βγαίνει από την πικρή γνώση που αποκτήσαμε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Δεν βγαίνει από γραφεία επικοινωνιολόγων. Ούτε είναι ένα πρόγραμμα πασπαρτού που ταιριάζει σε κάθε πόλη και σε κάθε δήμο, γεμάτο γενικολογίες αοριστίες και όμορφο σαν μια καλή έκθεση ιδεών.

Το ΔΙΚΟ ΜΑΣ πρόγραμμα ταιριάζει στην Καβάλα και στους Καβαλιώτες. Αντιμετωπίζει με εξειδικευμένο και στοχευμένο τρόπο τα δικά μας προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες. Και λέμε την αλήθεια.

Λέμε τι θέλουμε να κάνουμε, πως θα το πετύχουμε, πόσο θα κοστίσει και από που θα βρούμε τα χρήματα. Μπουκώσαμε από γενικολογίες και ατεκμηρίωτες προτάσεις.

Η αλήθεια κάποιες φορές πληγώνει. Πάντα όμως φωτίζει, δυναμώνει και οπλίζει όσους θέλουν να αλλάξουν τη μοίρα τους.

Θα με ρωτήσει κάποιος: Γιατί να σε πιστέψουμε δήμαρχε ότι θα κάνεις εσύ όλα αυτά που υπόσχεσαι; Νομίζω ότι το παρελθόν αποκαλύπτει το παρόν και το μέλλον. Όταν πατάμε κάπου γερά, αυτό μας οδηγεί με ασφαλή βήματα στον προορισμό μας.

Έτσι λοιπόν επιγραμματικά θα θυμίσω ότι στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης εμείς:

• Υλοποιήσαμε ένα τεράστιο τεχνικό έργο. Γίνονται 130 έργα που φέρνουν στην αγορά της Καβάλας 137 εκατομμύρια €.
• Κατασκευάσαμε μεγάλο έργο υποδομών. 192 χιλιόμετρα δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, 40 χιλιάδες πολίτες έχουν πλέον πολύ και καθαρό νερό που στερούνται για δεκαετίες. Ο βιολογικός καθαρισμός είναι πια διπλάσιας δυναμικότητας.
• Φροντίσαμε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων. Κατασκευάσουμε ή ανακαινίσαμε 7 σχολικά συγκροτήματα, προσθέσαμε 3 νέους παιδικούς σταθμούς και δύο κτήρια κοινωνικής υποστήριξης (τον ξενώνα αστέγων και το κέντρο ημερήσιας φροντίδας των χρονίως πασχόντων), ενώ συντηρήσαμε 17 σχολεία.

Όσο και αν μας κατηγορούν οι αντίπαλοί μας, ότι κι αν λένε, αυτά είναι έργα που ΕΓΙΝΑΝ.

Η Καβάλα αυτόν τον καιρό μοιάζει με ένα μεγάλο εργοτάξιο. Και τα έργα αυτά δεν είναι προεκλογικά. Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώνει. Λέτε να ήθελα σοβαρά να πηγαίνουν οι Καβαλιώτες με σκονισμένα σπίτια και αυτοκίνητα στις εκλογές;

Τα έργα ή θα γίνουν τώρα ή δεν θα γίνουν ποτέ. Έχουμε χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2015. Δεν θέλουμε να χάσει ο Καβαλιώτης τα χρήματά του εξαιτίας της γραφειοκρατίας που μας ταλαιπωρεί όλους μας.

Πέρα από αυτά είμαστε περήφανοι και για το κοινωνικό μας έργο.

• Δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής πολιτικής, όπου: 500 οικογένειες παίρνουν τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο και φάρμακα από το κοινωνικό φαρμακείο.1000 οικογένειες ωφελούνται από το μειωμένο τιμολόγιο νερού.12 χιλιάδες συνταγές γράφονται στα Δημοτικά ιατρεία.10 χιλιάδες ηλικιωμένοι φιλοξενούνται στα ΚΑΠΗ του Δήμου. 600 παιδιά φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου εντελώς δωρεάν. Και άλλα πολλά.

• Παρέχουμε στους πολίτες ταχύτατη εξυπηρέτηση.

• 4.500 άνθρωποι βρήκαν δουλειά για κάποιους μήνες

• Αυξήθηκαν οι επισκέπτες της πόλης

Με ένα λόγο
• βελτιώσαμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας,
• στηρίξαμε τους αδύναμους,
• βοηθήσαμε στη μείωση της ανεργίας
• διατηρήσαμε ανέπαφη και δυνατή την απαραίτητη κοινωνική συνοχή.

Τα πετύχαμε αυτά. Και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Αισιόδοξος είναι όποιος βλέπει μιαν ευκαιρία σε κάθε αναποδιά που του τυχαίνει. Και απαισιόδοξος είναι εκείνος που βλέπει μια αναποδιά σε κάθε ευκαιρία.

Κι εμείς αντιμετωπίζουμε την κρίση σαν μια ευκαιρία για να κάνουμε όλα εκείνα που θα απελευθερώσουν το δυναμισμό του δήμου μας
και των συμπολιτών μας αλλά και θα αναδείξουν τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Φροντίζουμε τους ανθρώπους της κοινωνίας μας. Αυτό ήταν είναι και θα είναι το αδιάκοπο κριτήριο κάθε πράξης μας.

Φίλες και φίλοι

Η μάχη του Μαΐου είναι δύσκολη. Κάθε ψήφος μετράει. Καθένας από σας κρατάει στα χέρια του τη μοίρα του τόπου μας, που έχει παρελθόν και ιστορία, παρόν και μέλλον.

Οι εκλογές αυτές δεν είναι συνηθισμένες. Δεν ψηφίζουμε για κάποια κόμματα,
για κάποια πολιτική, για κάποιες απόψεις. Δεν ψηφίζουμε τους απόντες από τη ζωή και τους αγώνες των Καβαλιωτών. Δεν δίνουμε την ψήφο μας σ’ εκείνους που καλοβλέπουν τον λιθάνθρακα, τις δεξαμενές πετρελαίων, τον αγωγό ΤΑΠ, τον χρυσό στο Παγγαίο.

Ψηφίζουμε για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και του τόπου μας Ψηφίζουμε για να επιλέξουμε τους ανθρώπους που μπορούν να διαχειριστούν τις τοπικές υποθέσεις και να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της πόλης και των δημοτών.

Ζητάμε από όλους να ψηφίσουν για το αύριο και όχι για το χθες, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και όχι για να τις ανακυκλώσουμε.
Η Δημαρχία δεν είναι καιροσκοπισμός, ούτε καπρίτσιο. Η πόλη μας δεν χρειάζεται Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους αμέριμνους και ανέμελους, περιπατητές και επισκέπτες.

Φίλες και φίλοι

Δεν θα ισχυριστούμε ότι τα πράγματα είναι τέλεια. Όμως, παρά την κρίση και τις εξαιρετικές δυσκολίες πάμε καλύτερα. Η Καβάλα γίνεται καλύτερη και θα γίνει ακόμη καλύτερη. Στις προσπάθειές μας αυτές σάς θέλουμε συμπαραστάτες. Εμπιστευτείτε μας την ψήφο σας για να κρατηθεί υψηλό το επίπεδο του Δήμου μας.

Για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε όσα ξεκινήσαμε.
Για να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας.
Για να ανακουφίσουμε όσους έχουν ανάγκη.
Για να συμβάλλουμε στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Είμαι ευτυχής και δεν σας κρύβω, καμαρώνω για την ποιότητα του ψηφοδελτίου μας. Ένα ψηφοδέλτιο πλαισιωμένο από άξιους ανθρώπους. Συμπολίτες μας, που συγκεντρώνει τη γνώση των παλαιότερων και τη φρεσκάδα των νεότερων

Καλόν αγώνα

Καλή ψήφο και με τη νίκη

simitsisegkainiaeklogikou09052014

Τελευταία τροποποίησηΤετάρτη, 14 Μαϊος 2014 13:06
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.