Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Κεντρική Ομιλία Δημάρχου Κωστή Σιμιτσή

Κεντρική Ομιλία Δημάρχου Κωστή Σιμιτσή !

(Παρασκευή 16 Μαΐου 2014)

simisisomiliaanoixthpolh16052014 01


Καβαλιώτισες και Καβαλιώτες, αγαπητοί φίλοι,

Πραγματικά χαίρομαι που είμαι απόψε εδώ μαζί σας.
Μαζί με τη χαρά νιώθω και μεγάλη συγκίνηση.
Η δική σας δύναμη, η παρουσία σας και η εμπιστοσύνη σας με δυναμώνουν. Σας ευχαριστώ μέσα από τη ψυχή μου για αυτή σας τη στήριξη

Είμαι εδώ μαζί σας όπως ήμουν πάντα όλα αυτά τα χρόνια. Η πόρτα μου είναι και θα είναι πάντα ανοικτή για όλους.
Με έκπληξη άκουσα χθες σε αυτή τη πλατεία μια υποψήφια δήμαρχο να αναρωτιέται που είμαι όλα αυτά τα χρόνια. Είπε ότι δεν με έβρισκε. Ότι ήμουν απών.
Δεν με έβρισκε γιατί έλλειπε η ίδια!

Είναι απούσα από τα δημοτικά συμβούλια, από τις διεκδικήσεις της πόλης, από τα σημαντικά θέματα που μας αφορούν σαν κοινωνία.

Απούσα από τον αγώνα κατά του λιθάνθρακα, από τους αγώνες κατά των δεξαμενών πετρελαίου, κατά της διέλευσης τον ΤΑP, κατά του LNG.

Εγώ ήμουν πάντα εδώ. μαζί σας Στην πρώτη γραμμή όπως είμαι σε όλη μου τη ζωή. Δεν με βλέπουν μόνο όσοι λείπουν.

Αγαπητοί φίλοι,
τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας περνάμε δύσκολα. Δεν χρειάζεται να σας μιλήσω για αυτό, το ζούμε όλοι κάθε μέρα, Στο σπίτι μας, στην δουλειά μας, στη πόλη μας.
Όμως, πααρά την οργή και την αγανάκτηση προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες και επουλώνουμε τα τραύματα που άνοιξαν τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα.

Στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη και διατηρούμε την κοινωνία μας όρθια και ενωμένη. χάρη στην αλληλεγγύη όλων των Καβαλιωτών αλλά και στη δουλειά που γίνεται κάθε μέρα από το Δήμο μας. Μακάρι να μην χρειαζόταν αλλά είναι παραπάνω από αναγκαίο.

Κρατήσαμε και δυναμώσαμε όλες τις κοινωνικές δομές που βρήκαμε και δημιουργήσαμε καινούριες όπου ήταν απαραίτητο.

Έτσι δίπλα στα ΚΑΠΗ, στους παιδικούς σταθμούς, στα δημοτικά ιατρεία και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», προσθέσαμε το Κοινωνικό παντοπωλείο στην Καβάλα και στις Κρηνίδες, το Κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο, το Γηροκομείο μαζί με τη Μητρόπολη, τον Οίκο κοινωνικής μέριμνας και προστασίας στην Νέα Καρβάλη, το Δημοτικό λαχανόκηπο, το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες. το συσσίτιο, την τράπεζα χρόνου και το γραφείο διαμεσολάβησης.

Κυρίως όμως δημιουργήσαμε τις κατάλληλες συνθήκες για να ανθίσουν η κοινωνική αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός που είναι τόσο έντονος στην πόλη μας. Έτσι, συνεργαζόμαστε στενά με την Μητρόπολή μας, τον ιατρικό και το φαρμακευτικό σύλλογο, τον σύλλογο ΠΝΟΗ. όλους τους φορείς της πόλης μας αλλά και τόσους απλούς πολίτες που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο και το υστέρημά τους. Τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Για τη δράση μας αυτή βραβευτήκαμε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, μια διάκριση που τιμάει την πόλη μας και την κοινωνία μας. Είμαστε περήφανοι για αυτό.

Έτσι, 500 οικογένειες παίρνουν τρόφιμα αξίας πάνω από 190.000 ευρώ το χρόνο από το κοινωνικό παντοπωλείο μας.

Κανένα παιδάκι δεν μένει εκτός από τους επτά παιδικούς σταθμούς του δήμου μας. 900 παιδάκια φιλοξενούνται εκεί από τα οποία τα 600 εντελώς δωρεάν. Φτιάχνουμε τρείς νέους παιδικούς για ακόμη 300 παιδάκια.

10.000 ηλικιωμένοι εξυπηρετούνται στα επτά ΚΑΠΗ του Δήμου μας, και γίνονται 12.000 συνταγογραφήσεις το χρόνο.

900 συμπολίτες μας εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». που συνεχίζει να λειτουργεί ό,τι και αν γίνει. Αυτό είναι επιλογή μας και δέσμευσή μας.

Στα τέσσερα Δημοτικά ιατρεία μας εξυπηρετούνται χιλιάδες περιστατικά κάθε χρόνο και γίνονται 9.000 συνταγογραφήσεις. ενώ στο Κοινωνικό φαρμακείο - ιατρείο εξυπηρετούμε 200 συμπολίτες μας.

Μετά από συνεχείς μειώσεις, σήμερα τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι είναι λιγότερα από ότι ήταν το 2006. Μειώσαμε έως και 90% τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης για τις ευπαθείς ομάδες. 1.000 οικογένειες ωφελούνται από το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ.

Κάθε παιδί 5-12 ετών αθλείται δωρεάν στα κλειστά γυμναστήρια, στα γήπεδα και στο κλειστό κολυμβητήριό μας, που είναι πια από τα τα ελάχιστα ανοικτά στη χώρα μας και το μοναδικό στην περιφέρειά μας. Μόλις χθες έκλεισαν τρία ακόμη στην Θεσσαλονίκη. Κρατάμε το δικό μας ανοικτό παρά τις δυσκολίες.

Μαζί με άλλους σημαντικούς δήμους, ο δήμος μας ηγείται στη διεκδίκηση χιλιάδων στρεμμάτων εύφορης γης και δεκάδων αδιάθετων οικοπέδων και κλειστών σπιτιών από το ελληνικό δημόσιο που δίνονται σε νέους αγρότες και άστεγες και άνεργες οικογένειες.

Εγώ προσωπικά ήμουν εισηγητής στην Ευρωπαϊκή επιτροπή των Περιφερειών που καθορίζει πως διατίθενται τα κονδύλια κοινωνικού χαρακτήρα στο νέο ΕΣΠΑ που ξεκινάει.

Δεσμευόμαστε ότι η προσπάθειά μας για κοινωνική στήριξη και συνοχή συνεχίζεται, μεγαλώνει και δυναμώνει. Είμαστε έτοιμοι και οργανωμένοι να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα χρήματα. Βάλαμε τους στόχους μας, ξέρουμε τι ζητάμε και πως θα το κερδίσουμε.

Και σας βεβαιώνουμε Κανένας αβοήθητος κανένας μόνος για όσο καιρό έστω και ένας καβαλιώτης χρειάζεται στήριξη.

Ένα άλλο Θύμα της κρίσης ήταν και τα χρήματα που παίρνουμε για έργα από το κράτος. Από 7 εκατομμύρια έπεσαν στο ένα και εκείνο μας δίνεται με καθυστέρηση. Είδαμε εγκαίρως το πρόβλημα και στραφήκαμε οργανωμένα προς την μόνη πηγή που υπάρχει. Το ΕΣΠΑ και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Και καταφέραμε να είμαστε οι πρωταθλητές της περιφέρειάς μας σε αριθμό έργων, σε κονδύλια και σε απορροφητικότητα.


Όμως, στο σημείο αυτό ας πούμε δυο λόγια για το πως λειτουργεί το ΕΣΠΑ. Το ΕΣΠΑ δεν δίνει χρήματα σε όλους, αρκεί να το ζητήσουν.
Χρήματα παίρνουν μόνο όσοι δήμοι είναι έτοιμοι και έχουν μελέτες για έργα που έχουν νόημα. Οργανωθήκαμε, διεκδικήσαμε και το πετύχαμε.

Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι στο ΕΣΠΑ ο χρόνος παίζει μεγάλο ρόλο. Κάθε έργο πρέπει να παραδίνεται στην ώρα του, αλλιώς τα χρήματα χάνονται.
Στεκόμαστε στο κατάλληλο σημείο για να σας δώσω ένα καλό παράδειγμα. Πίσω σας είναι το εργοτάξιο της Ροδόπης, που είναι ένα μικρό τμήμα του μεγάλου έργου που αλλάζει όλο το τμήμα της πόλης μας από εδώ μέχρι και το Φάληρο.

Πολύ κουβέντα έγινε για την Ροδόπη. Μόλις χθες η κα Τσανάκα είπε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί έπρεπε να γίνει μέσα στις εκλογές. Μα γιατί η ζωή στην πόλη μας δεν σταματάει επειδή έχουμε εκλογές!

Εγώ δεν ρισκάρω να χαθούν οι ημερομηνίες και να χάσουμε χρήματα επειδή σταμάτησα το έργο από φόβο μην με κατηγορήσει μικρόψυχα κάποιος ότι το κάνω προεκλογικά. και αναλαμβάνω το πολιτικό κόστος για αυτό. Η πόλη και οι ανάγκες της είναι για μένα σημαντικότερες από την επανεκλογή μου.

Αντίθετα από την κα Τσανάκα δεν πιστεύω πως επειδή εκείνη ή εγώ είμαστε υποψήφιοι πρέπει να σταματήσει η γη να κινείται!


Φίλες και φίλοι,
Από το 2010 μέχρι σήμερα υλοποιήσαμε ένα τεράστιο τεχνικό έργο. Γίνονται 115 έργα που φέρνουν στην αγορά της Καβάλας 137 εκατομμύρια.

192 χιλιόμετρα νέου δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης κατασκευάζονται σε όλο το Δήμο Καβάλας. με έμφαση στο δημοτικό διαμέρισμα Φιλίππων και στις δυσπρόσιτες συνοικίες της Χωράφας, του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Γεωργίου.

Ακόμη 44 χιλιάδες πολίτες έχουν σήμερα πολύ και καθαρό νερό που στερούνταν για δεκαετίες. Διπλασιάσαμε τη δυναμικότητα του βιολογικού καθαρισμού της πόλης μας. Για 50 χρόνια η Καβάλα δεν θα έχει πρόβλημα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Φροντίσαμε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων μας. Κατασκευάζουμε ή ανακαινίζουμε 7 σχολικά συγκροτήματα, προσθέτουμε 3 νέους παιδικούς σταθμούς και δύο κτήρια κοινωνικής υποστήριξης όπως είπα πιο πριν, ενώ συντηρήσαμε 17 σχολεία.

Αλλάζουμε την εικόνα όλου του δήμου με δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.

Η αποτελεσματικότητα της πρώτης μας θητείας στο νέο μεγάλο Καλλικρατικό Δήμο Καβάλας εγγυάται την υλοποίηση του νέου μεγάλου προγράμματος έργων που προγραμματίζουμε για την επόμενη πενταετία.

Ανατρέχοντας στα όσα είχαμε σχεδιάσει το 2010, δηλώνουμε με περηφάνια ότι σε τόσο δύσκολους καιρούς και με τους μειωμένους πόρους που μας δίνονται για έργα, ολοκληρώσαμε και υλοποιούμε το 80% των έργων που είχαμε προγραμματίσει.

Και μάλιστα ένα χρόνο πριν από την ημερομηνία που είχαμε ορίσει τότε. Μαζί με αυτά υλοποιήσαμε και μια σειρά άλλων νέων έργων που δεν υπήρχαν σε εκείνο το πρόγραμμα,

Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση του σχεδίου Ενοποίηση Κέντρου πόλης που κάνει «όλη την Καβάλα μία βόλτα» για εμάς και τους επισκέπτες μας και προγραμματίσαμε την δεύτερη φάση του.

Εκεί περιλαμβάνονται σημαντικά έργα και παρεμβάσεις που καλύπτουν όλο το Δήμο μας. Από τις Καμάρες, την οδό Κουντουριώτου, το Ναυτικό μουσείο στο Καρνάγιο, τα Παλιά δικαστήρια, τις όψεις των διατηρητέων της οδού Ομονοίας, τους πεζόδρομους και τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, την κεντρική πλατεία μας, την οδό Δοϊράνης, το κτήριο «Μούτουλα» και την καπναποθήκη του Παλιού ωδείου, μέχρι το συγκρότημα του ιερού ναού του Αγίου Ιωάννου, το κτήριο «Κραντωνέλη», την αυλή του σχολείου στο Φάρο, αλλάζουμε το κέντρο της πόλης που γίνεται πιο φιλικό και ποιο γοητευτικό.

Κατασκευάζουμε το ασανσέρ της παναγίας και νέο πεζόδρομο που θα συνδέει το λιμάνι με το καρνάγιο πηγαίνοντας γύρω από το βράχο. Ο νέος ποδηλατόδρομος δίπλα στην θάλασσα συνδέει το τελωνείο με την ιχθυόσκαλα.

Θωρακίζουμε από την διάβρωση όλες τις ακτές τις πόλης μας από την Καλαμίτσα μέχρι την νέα Καρβάλη, με έργα όπως αυτό της Ραψάνης.

Προγραμματίζουμε μια σειρά νέων έργων σε όλες τις γειτονιές του δήμου από τα Ποταμούδια και τον Προφήτη Ηλία μέχρι τη ΔΕΠΟΣ και το Παληό. και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα από την Καρβάλη τη Λεύκη και το Χαλκερό μέχρι τις Κρηνίδες, το Πολύστυλο, το Δάτο και σχεδόν όλο τον πρώην δήμο Φιλίππων.

Με σειρά βιοκλιματικών και ενεργειακών παρεμβάσεων μειώνουμε δραστικά όσα πληρώνουμε για ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο και εξοικονομούμε χρήματα για κοινωνικό έργα και ακόμη μεγαλύτερη μείωση των δημοτικών τελών.

Άφησα επίτηδες τελευταίο το σημαντικότερο. Στο Περιγιάλι δημιουργούμε μια ολόκληρη νέα πόλη. Φέτος το καλοκαίρι, κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο 30 χρόνων για όλους τους Καβαλιώτες. Τον Αύγουστο δίνονται οι τίτλοι ιδιοκτησίας στους 2.500 ιδιοκτήτες και ξεκινάει η οικοδομική δραστηριότητα που δίνει δουλειά στους κλάδους της οικοδομής και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Εξασφαλίσαμε πάνω από 20.000.000 ευρώ για όλα τα έργα υποδομής από το νέο ΕΣΠΑ.

Κομμάτι του Περιγιαλίου είναι το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» που το συνδέει με την μεγαλύτερη παραλία της πόλης. Εκεί δημιουργούμε μεγάλο υπερτοπικό πάρκο που θα χαιρόμαστε όλοι οι Καβαλιώτες και οι επισκέπτες μες.

Η σχετική μελέτη βρίσκεται από τις αρχές Νοεμβρίου στα χέρια του κου Αβραμόπουλου για τελική υπογραφή ο οποίος προκλητικά αγνοεί το δήμο και ολόκληρη την όλη μας. Όμως τα ψέματα τελείωσαν!

Αμέσως μετά τις εκλογές, μαζί με το δημοτικό συμβούλιο και όλους τους φορείς της πόλης, μπαίνουμε μέσα. Μας ανήκει και το παίρνουμε.


Αγαπητοί φίλοι,
Χαίρομαι πραγματικά που όλοι οι συνδυασμοί έχουν πια στο πρόγραμμά τους την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Ήμασταν αυτοί που από το 2006 ακόμη βάλαμε το τουρισμό στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας για ευημερία, δουλειά και καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Διεκδικήσαμε οργανωμένα και σε συνεργασία με όλη την πόλη την τουρσιτική θέση που αξίζει ο τόπος μας. Εμείς βλέπουμε γύρω μας μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας. Άλλοι βλέπουν μία μου\τζούρα. και δεν ντρέπονται να το λένε. Είναι θέμα προσωπικής αισθητικής.

Αλλάξαμε την τουριστική στρατηγική του Δήμου μας και ανοιχτήκαμε οργανωμένα σε νέες μεγάλες τουριστικές αγορές. Μεγαλώσαμε την τουριστική περίοδό μας κατά 2 μήνες. Το 2013 ήταν η καλύτερη τουριστική χρονιά της εικοσαετίας.

Η ενσωμάτωση του πρώην Δήμου Φιλίππων το 2010 και η δημιουργία του νέου Δήμου Καβάλας πολλαπλασίασε τις δυναντότητές μας και έκανε ανταγωνιστικότερη την τουριστική μας πρόταση.

Διεκδικήσαμε δυναμικά την κρουαζιέρα και σήμερα το λιμάνι μας είναι ανάμεσα στα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα της Ελλάδας. Κάθε χρόνο έχουμε αύξηση σε αφίξεις καραβιών που ξεπερνάει το 50%.

Οι σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια. στο τομέα του τουρισμού οι νέες και οι ανακαινισμένες ξενοδοχειακές μονάδες στην Καβάλα, στις Κρηνίδες, στη Λυδία στην Νέα Καρβάλη και στο Παληό επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στην σωστή κατεύθυνση.

Η παρουσία επισκεπτών στην πόλη μας είναι παραπάνω από εμφανής σε όλους. Τονώνουν την αγορά μας και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας σε δύσκολους καιρούς.

Όλα αυτά δεν έγιναν ούτε τυχαία ούτε από μόνα τους. Μείναμε προσηλωμένοι στο όραμά μας. δουλεύουμε με συνέπεια και σχέδιο και πετυχαίνουμε.

Όμως, ανάπτυξη δεν είναι μόνο ο τουρισμός σε ένα δήμο που έχει τόσο δυναμικό αγροτικό τομέα. Η αγροτική δραστηριότητα στο Δημοτικό διαμέρισμα Φιλίππων προσθέτει νέα προοπτική στην τοπική οικονομία και δίνει ευκαιρίες απασχόλησης.

Η αγροτική ανάπτυξη είναι κεντρική επιλογή μας και τη στηρίζουμε με σαφείς προτάσεις. Προβάλλουμε τα τοπικά προϊόντα σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προωθούμε την ιδέα της τοπικής γαστρονομίας, επεκτείνουμε το δίκτυο άρδευσης σε όλα τα χωράφια του δήμου μας με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια, δημιουργούμε κτηνοτροφικό πάρκο, ολοκληρώνουμε την μελέτη διαχείρισης των δασών μας και αξιοποιούμε την τεράστια αναδάσωση που πετύχαμε. Ακόμη, δεν σταματάμε να πιέζουμε κράτος και Περιφέρεια για να δώσουν επιτέλους λύση στα δύο μεγάλα προβλήματα, στις πλημμύρες στα Τενάγη και στους αναδασμούς.

Όλα αυτά έχουν ένα στόχο. Να καταπολεμήσουμε την μάστιγα της ανεργίας και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μείνουν και να δημιουργήσουν εδώ στον τόπο τους. Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος και αξιοποιούμε κάθε πρόγραμμα απασχόλησης για να δώσουμε ευκαιρίες δουλειάς σε όσους περισσότερους Καβαλιώτες γίνεται.

Έτσι, 4.000 δημότες μας βρήκαν δουλειά είτε απευθείας στο Δήμο μας είτε μέσω προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας. Ακόμη 200 ως εποχιακοί στην υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου.

Υπολογίζουμε ότι τουλάχιστον 300 Καβαλιώτες θα βρουν δουλειά στα έργα ΕΣΠΑ, χωρίς να περιλαμβάνουμε τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί ο τουρισμός.

Παράλληλα, ενθαρρύνουμε την νέα επιχειρηματικότητα και δίνουμε την δυνατότητα σε νέες επιχειρήσεις να ριζώσουν και να ανθήσουν στον τόπο μας.

Αγαπητοί φίλοι.

Η μάχη της Κυριακής είναι δύσκολη. Κάθε ψήφος μετράει. Πάτε στην κάλπη με τη σκέψη ότι από σας και μόνο θα κριθεί το αποτέλεσμα. Καθένας από σας κρατάει στα χέρια του τη μοίρα του τόπου μας, που έχει παρελθόν και ιστορία, παρόν και μέλλον.

Οι εκλογές αυτές δεν είναι συνηθισμένες. Δεν ψηφίζουμε για κάποια κόμματα , για κάποια πολιτική., για κάποιες απόψεις,

Ψηφίζουμε για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Ψηφίζουμε για να επιλέξουμε τους ανθρώπους που μπορούν να διαχειριστούν τις τοπικές υποθέσεις και να δώσουν λύσεις
στα καθημερινά προβλήματα της πόλης και των δημοτών.
Η πόλη μας δεν χρειάζεται για Δήμαρχο ανθρώπους αμέριμνους και ανέμελους, περιπατητές και επισκέπτες.

Κάναμε την Καβάλα καλύτερη και είμαστε οπι μόνοι που έχουμε το σχέδιο, την εμπειρία και το όραμα να την κάνουμε ακόμη καλύτερη.
Στην προσπάθειά μας αυτή σάς θέλουμε συμπαραστάτες:
Για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε όσα ξεκινήσαμε.
Για να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας. Για να ανακουφίσουμε όσους έχουν ανάγκη.
Για να συμβάλλουμε στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ήρθε η ώρα να φωνάξω δίπλα μου όλη την ομάδα που με συντροφεύει σ’αυτό το δύσκολο και τόσο γοητευτικό ταξίδι. Είμαι πραγματικά περήφανος για το ψηφοδέλτιο της Ανοικτής Πόλης που αποτελείται από άξιους και δημιουργικούς ανθρώπους και συνδυάζει την γνώση και την σοφία των πιο έμπειρων με το πάθος και τη φρεσκάδα των πιο νέων.

Αγαπητοί φίλοι
Καλόν αγώνα και με τη νίκη.


(δείτε το video εδώ)

simisisomiliaanoixthpolh16052014 02

simisisomiliaanoixthpolh16052014 03

Τελευταία τροποποίησηΣάββατο, 17 Μαϊος 2014 12:35
Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.