Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ κ. ΚΩΣΤΗ ΣΙΜΙΤΣΗ "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ" Β' ΓΥΡΟΣ 23-05-2014

 

 

simitsisomilia23052014 002 simitsisomilia23052014 001

 Αγαπητοί φίλοι,

Καβαλιώτισσες και Καβαλιώτες

Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι μαζί σας.
Ταυτόχρονα, μαζί με τη χαρά, νιώθω και πολύ μεγάλη συγκίνηση.
Η δική σας δύναμη και η δική σας παρουσία με δυναμώνουν.
Χάρη σε εσάς και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, ξεπερνάω κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία.

Σας ευχαριστώ από την ψυχή μου για τη βοήθειά σας!

Η παρουσία μας εδώ, στέλνει ένα μήνυμα σε όλη την Καβάλα, ένα μήνυμα νίκης και ταυτόχρονα τη διαβεβαίωση, ότι μαζί θα συνεχίσουμε, μαζί θα ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε το 2006.

Κοιτάζω τα πρόσωπα σας, βλέπω τους φίλους μου, τους συντρόφους μου, αυτού του ταξιδιού, που άρχισε πριν από λίγα χρόνια, γεμάτο ελπίδες, όνειρα και αισιοδοξία.

Βλέπω καινούρια πρόσωπα μαζί μας.
Αυτά τα πρόσωπα μας κάνουν καλύτερους, μας ανανεώνουν με τη φρεσκάδα τους.

Είμαστε η παράταξη της αυτοδιοίκησης, που πάντα μπόλιαζε το καινούριο στο παλιό, συνδέοντας την παράδοση με την εξέλιξη, τη νιότη με την ωριμότητα.

Είμαστε η παράταξη που ξέρει,
Να διεκδικεί,
Να στηρίζει,
Να αλλάζει.

Πιστεύουμε ότι η πιο σίγουρη αλλαγή είναι να κάνεις το καλό και το έμπειρο ακόμη καλύτερο.

Γιατί έχει νόημα να αλλάξεις κάτι μόνο με κάτι καλύτερο.

Με ρωτούν αν έκανα λάθη, λέω για άλλη μια φορά – Μα φυσικά.

Ο μόνος τρόπος για να μην κάνεις λάθη είναι να μην κάνεις τίποτε.
Και εμείς δουλέψαμε σκληρά, και καταφέραμε πολλά για τον τόπο. Πάρα πολλά.
Και είμαστε έτοιμοι για ακόμη περισσότερα.

Πιο πολλά για όλους μαζί με όλους

Από την πρώτη μέρα συνεργαστήκαμε με όλους, μιλήσαμε με όλους, τους ακούσαμε.
Έτσι προχωράμε μαζί με την κοινωνία, την αγορά τους φορείς.
Όλους όσους δημιουργούν και παλεύουν στον τόπο μας.
Για ένα καλύτερο αύριο.

Έτσι βάλαμε το 2006 την Καβάλα σε κίνηση.
Φυσιολογικό είναι, ό,τι κινείται να έχει και κάποια φθορά.
Συγχρόνως όμως γίνεται αποτελεσματικότερο, πιο γρήγορο και πιο ευέλικτο.

Φίλες και φίλοι,
Ζήσαμε μια πρωτόγνωρη προεκλογική περίοδο, και φτάσαμε εδώ σήμερα δυο μέρες πριν από τις εκλογές να βρισκόμαστε απέναντι σε έναν αντίπαλο που προσπαθεί να μας φέρει πίσω σε μέρες που όλοι πιστεύαμε ότι έχουν περάσει για πάντα.

Σε μέρες μονολόγου αντί για διάλογο.
Σε μέρες λαϊκισμού αντί για συγκεκριμένες προτάσεις.
Έναν αντίπαλο που στο δικό μας σαφές πρόγραμμα δεν έχει τίποτα να παραθέσει.
Δεν δεσμεύεται για τίποτα.
Αποφεύγει να μας πει τι θέλει να κάνει.
Με ποιους θα το κάνει.
Βλέπουμε γύρω να ξαναμαζεύονται άνθρωποι από τις πιο μαύρες σελίδες της πιο πρόσφατης αυτοδιοικητικής ιστορίας μας.

Άνθρωποι που καταδικάσαμε για τη διοίκηση που άσκησαν.
Και κυρίως για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος που πέρασε από τα χέρια τους.
Που πολιτεύτηκαν με τρόπο αντίθετο από όλα όσα χαρακτηρίζουν τη δική μας διοίκηση.

Φίλες και φίλοι,
Τελικά αυτό είναι το ερώτημα της Κυριακής.

Τι μέλλον θέλουμε για τον τόπο μας τα πέντε χρόνια που έρχονται?
Και κυρίως σε ποιους θα επιτρέψουμε να χειριστούν τις τύχες των παιδιών μας και τις δικές μας?

Όλοι μου λέτε ότι η διαφορά είναι ολοφάνερη.
Ότι δεν υπάρχει καν σύγκριση.
Και στο πρόσωπο της επικεφαλής αλλά και στα πρόσωπα που φαίνονται και αυτά που δεν φαίνονται δίπλα της!

Γι αυτό πιστεύω ότι η επιλογή δεν είναι τελικά τόσο δύσκολη.
Για αυτό είμαι τόσο σίγουρος για τη νίκη μας.
Γιατί δεν γίνεται να μην νικήσουμε.

Η Καβάλα έχει μπει σε μια σίγουρη πορεία προόδου. Το νοιώθουμε όλοι. Το μεγάλο κοινωνικό έργο που κάνουμε και θα συνεχίσουμε όσο καιρό έστω και ένας Καβαλιώτης έχει πρόβλημα, μας κράτησε ενωμένους σαν κοινωνία και όρθιους μέσα στην κρίση. Μάθαμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, να προσφέρουμε να δίνουμε το χέρι.
Η επιλογή μας να βάλλουμε τον τουρισμό στο κέντρο της ανάπτυξής μας αποδίδει πλέον καρπούς. Το 2013 είχαμε την καλύτερη χρονιά της εικοσαετίας. Η κρουαζιέρα είναι άλλο ένα κερδισμένο στοίχημα. Την διεκδικήσαμε, την φέραμε, την αναπτύσσουμε κάθε χρόνο με γρήγορους ρυθμούς.

Σήμερα αυτή η επιλογή που αποφασίσαμε όλοι μαζί ίσως να βρίσκεται μπροστά σε ένα κίνδυνο. Η αυτοαποκαλούμενη «Πατριωτική κίνηση» έχει δηλώσει ανοικτά την στήριξή της στην αντίπαλη παράταξη και μέλη της υπερηφανεύονται δημόσια ότι έχουν πολλά κοινά σημεία με αυτήν.
Τις αντιλήψεις τους τις ξέρουμε.
Ποιός θα ήθελε να ρισκάρει τέτοιες ακραίες ενέργειες προς τους επισκέπτες που μας διαλέγουν και κρατούν την αγορά μας ζωντανή.

Eίμαστε σίγουροι ότι κανείς μας δεν μπορεί καν να το σκεφτεί. Και ξέρω ότι δεν θα χρειαστεί. Ότι δεν θα το επιτρέψουμε.

Αναρωτήθηκα αν θα πρέπει να σας ξαναμιλήσω για τα έργα, για όσα πετύχαμε και είμαστε περήφανοι για αυτά. Για το ΕΣΠΑ και την πρωτιά μας σε κονδύλια που φέραμε και απορροφήσαμε. Για τον βιολογικό που διπλασιάσαμε. Για τα νέα δίκτυα. Για τα σχολεία, τους παιδικούς, το παντοπωλείο και τόσα άλλα.
Δεν θα το κάνω. Τα γνωρίζετε και τα ζείτε. Τα γράψαμε ξεκάθαρα όπως κάνουμε πάντα. Είναι στα έντυπά μας.
Μάλιστα, κάποιες από τις προτάσεις μας και τα έργα μας είναι τόσο καλά που η αντίπαλός μας τα έβαλε αυτούσια στην έκθεση ιδεών που μας παρουσίασε σαν πρόγραμμα. Δε θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη επιβεβαίωση.

Αντί για όλα αυτά θα σας ζητήσω να ρίξετε μια ματιά στην Ροδόπη πίσω σας. Που είναι κομμάτι του μεγάλου έργου που αλλάζει σημαντικό μέρος του κέντρου της πόλης μας.

Πριν από μία βδομάδα ήμασταν και πάλι εδώ. Θα είχε ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να δούμε πόσο προχώρησε μέσα σε λίγες μέρες. Ταχύτατα.
Το αναφέρω γιατί έγινε θέμα προεκλογικής εκμετάλλευσης.

Πολλοί μου είπαν γιατί δεν περιμένεις δεκαπέντε μέρες για να μη σε κατηγορούν ότι το κάνεις προεκλογικά. Δεν το σταμάτησα. Γιατί η πόλη δεν μπορεί να περιμένει επειδή έχουμε εκλογές. Με όποιο κόστος, δεν διακινδυνεύω να πέσουμε έξω στους χρόνους και να χαθούν χρήματα. Δεν θα έλεγα ποτέ ψέματα ούτε θα έκανα τα πάντα μόνο για να εκλεγώ.
Όπως δεν θα έκανα μειωτικά σχόλια για την εμφάνιση και για το φύλο οποιουδήποτε αντιπάλου μου. Όσο κι αν τους βολεύει, αυτό είναι αντίθετο με μένα σαν άντρα και σαν άνθρωπο. Προκαλώ οποιονδήποτε να μου δείξει έστω μία τέτοια αναφορά.

Φίλες και φίλοι,
Η παράταξή μας με την εμπειρία και τη φρεσκάδα της συγκέντρωσε δημιουργικούς ανθρώπους της πόλης μας που καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα. Ανθρώπους που ξέρουν να δημιουργούν, να παλεύουν, να προσφέρουν. Που βάζουν την κορυφαία ιδιότητα του πολίτη πάνω από κάθε κομματική ταυτότητα.
Γιατί όπως λέγαμε και το 2006 τα προβλήματα του τόπου μας δεν έχουν κομματικό χρώμα. Φτιάξαμε μια ομάδα έτοιμη να πάει την Καβάλα ακόμη πιο ψηλά ακόμη πιο γρήγορα ακόμη πιο δυνατά. Μια ομάδα που ξέρει να διεκδικεί και να νικάει. Είμαστε στην καλύτερη φάση μας. Ξέρουμε που δεν ήμασταν εύστοχοι και πώς να φέρουμε τον τόπο που αγαπάμε ακόμη πιο κοντά στη θέση που του αξίζει. Που μας αξίζει.

Η Καβάλα μας μαζί με τους Φιλίππους είναι ένας τόπος χαρισματικός, πανέμορφος, μοναδικός. Το ξέρουμε όλοι μας το επιβεβαιώνουν και οι επισκέπτες μας. Είναι ένας τόπος φωτεινός, καθαρός και ασφαλής.
Αυτό το βλέπουμε όλοι εκτός από κάποιους που σε αυτήν την ομορφιά βλέπουν μια μουντζούρα. Είναι οι μόνοι και την Δευτέρα θα μείνουν μόνοι! Θα τους αφήσουμε πίσω μαζί με το μαύρο που βλέπουν.
Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να αναφέρω μια μικρή ιστορία. Κάποτε οι κάτοικοι μιας μικρής παραλιακής πόλης ρώτησαν έναν σοφό τους γέροντα: «δάσκαλε, αυτή η πόλη πώς θα ζήσει;» Και αυτός απάντησε χωρίς δισταγμό: «από τα μυαλά των παιδιών της, από την θάλασσα και το λιμάνι της, και από την θρησκεία και την ιστορία της». Αυτή η ιστορία θα μπορούσε να είναι το όραμα μας για την επόμενη πενταετία.

Τα έχουμε όλα αυτά. Τα αξιοποιούμε, τα αναδεικνύουμε και στηρίζουμε με σιγουριά το μέλλον μας σ’ αυτά. Σε μας ανήκει η ευθύνη. Σε μας ανήκει η πρωτοβουλία. Μαζί θα ζήσουμε και αυτό το κομμάτι της υπέροχης διαδρομής που ξεκινήσαμε πριν από 7.5 χρόνια.

Αγαπητοί συμπολίτες
Η μάχη της Κυριακής είναι δύσκολη. Κάθε ψήφος μετράει. Πάτε στην κάλπη με τη σκέψη ότι από σας και μόνο θα κριθεί το αποτέλεσμα. Καθένας από σας κρατάει στα χέρια του τη μοίρα του τόπου μας, που έχει παρελθόν και ιστορία, παρόν και μέλλον.
Οι εκλογές αυτές δεν είναι συνηθισμένες. Δεν ψηφίζουμε για κάποια κόμματα, για κάποια πολιτική.
Ψηφίζουμε για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας.
Ψηφίζουμε για να επιλέξουμε τους ανθρώπους που μπορούν να διαχειριστούν τις τοπικές υποθέσεις και να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της πόλης και των δημοτών.
Κάναμε την Καβάλα καλύτερη και είμαστε οι μόνοι που έχουμε το σχέδιο την εμπειρία και το όραμα να την κάνουμε ακόμη καλύτερη.
Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες για να ολοκληρώσουμε ότι ξεκινήσαμε.

Σας εύχομαι από καρδιάς καλή ψήφο και με την νίκη που είναι σίγουρα δική μας.

simitsisomilia23052014 003

Τελευταία τροποποίησηΚυριακή, 25 Μαϊος 2014 10:49

Media

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.