Logo
Εκτύπωσε αυτήν την σελίδα

Κρέμα με μπισκότο φουντουκιού και φρούτα του δάσους.

 
Υλικά (για 8 άτομα)

Φρούτα του δάσους (μύρτιλα, φραμπουάζ, φράουλες)
Μια φουντίτσα δυόσμου

Μπισκότο φουντουκιού
250 γρ. φουντούκια
135 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. αλάτι
150 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 κρόκος αβγού

Κρέμα τιραμισού
450 γρ. κρέμα patisserie*
300 γρ. μασκαρπόνε
80 γρ. ζαμπαγιόνε
750 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

Κρέμα patisserie
1 lt γάλα (το βράζουμε)
12 κρόκους αβγών
1 φακελάκι βανίλια (ή 2,5 κάψουλες)
300 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι

Παρασκευή

Μπισκότο φουντουκιού
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια λεπτή σκόνη. Βάζουμε το μίγμα με τα αλεσμένα φουντούκια και τη ζάχαρη πάνω στην επιφάνεια εργασίας και από πάνω ρίχνουμε το αλεύρι (αφού το κοσκινίσουμε) και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα στο βούτυρο και τον κρόκο. Με τα δάχτυλά μας ανακατεύουμε το βούτυρο και τον κρόκο μαζί με το μίγμα από τα φουντούκια, ώστε να αναμιχτούν όλα καλά. Πιέζουμε τη ζύμη και την κάνουμε μια μπάλα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγεία για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει. Πλάθουμε σε δύο στρογγυλούς δίσκους, εκ των οποίων ο ένας 10 περίπου εκατοστών (ο δεύτερος πρέπει να είναι μικρότερος για να φαίνονται τα φρούτα) και ψήνουμε τις ζύμες για περίπου 1 Ο λεπτά, μέχρι οι άκρες τους να αρχίσουν να ροδίζουν. Όσο είναι ζεστές, μπορούμε να κόψουμε τις άκρες με το μαχαίρι.

Κρέμα patisserie
Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι Προσθέτουμε τη βανίλια στο γάλα, το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το μίγμα αβγών -ζάχαρης και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα τιραμισού
Αναμιγνύουμε την κρέμα patisserie με τα μασκαρπόνε, το ζαμπαγιόνε (το αγοράζουμε έτοιμο) και την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε προηγουμένως κτυπήσει σε ελαφριά σαντιγί.

Τέλος, τοποθετούμε τον ένα δίσκο της ζύμης σε μια πιατέλα, απλώνουμε την κρέμα τιραμισού και στρώνουμε τα φρούτα του δάσους. Τα καλύπτουμε με τη σειρά τους με μια κουταλιά σούπας κρέμα τιραμισού. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο δίσκο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη-άχνη και διακοσμούμε με μια φουντίτσα δυόσμου.

 

Πηγή: athinorama.gr

Τα κείμενα που περιέχονται στο www.dailynewsgr.com αποτελούνται πνευματική ιδιοκτησία του dailynewsgr.com, βάσει του νόμου 2121/1993 και της Διεθνούς Σύμβασης της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το νόμο 100/1975). Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτού του κειμένου με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια του δημιουργού.