Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

«Ξαναβαφτίζονται» τα μοντέλα της Mercedes

Η Mercedes επιβεβαίωσε και επίσημα τη στρατηγική που αναμένεται να ακολουθήσει αναφορικά με την ονοματολογία των μοντέλων της τα προσεχή χρόνια.

Στόχος των Γερμανών η απλοποίηση, αλλά και η ευκολότερη κατανόηση των μοντέλων αλλά και των επιμέρους εκδόσεων της διάσημης εταιρείας από τη Στουτγάρδη από πλευράς των υποψήφιων και όχι μόνο αγοραστών.

Θέλοντας να παρουσιάσει περισσότερες από 30 νέες εκδόσεις μέσα στα προσεχή χρόνια, αλλά και 11 εντελώς νέα μοντέλα έως το 2020, η νέα αυτή στρατηγική, θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά από την επόμενη χρονιά επιφέροντας για το γερμανό κατασκευαστή θετικότερα από πλευράς μάρκετινγκ αποτελέσματα.



Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι ιθύνοντες της εταιρείας «η νέα ονοματολογία θα είναι απλούστερη και πιο σαφής υιοθετώντας ένα πιο λογικό σύστημα για τις ονομασίες των μοντέλων, με στόχο την παροχή σαφούς προσανατολισμού για τους πελάτες μας».

Πιο συγκεκριμένα, στο εξής η Mercedes θα διατηρήσει πέντε βασικές ονομασίες για τα μοντέλα που αποτελούν τον βασικό κορμό της γκάμας της (βλ. A-Class, B-Class, C-Class, E-Class και S-Class).

Από εκεί και πέρα, όλα τα SUV μοντέλα της θα ονομάζονται GL συνοδευόμενα ανά περίπτωση από ένα γράμμα τα οποίο θα καταδεικνύει το μέγεθος του καθενός. Πιο αναλυτικά, στο εξής, με εξαίρεση την GLA, που διατηρεί το όνομά της, η GLK μετονομάζεται σε GLC και η νέα M-Class σε GLE. Η επερχόμενη έκδοση κουπέ της ML θα φέρει την ονομασία GLE Coupe, ενώ η υπάρχουσα GL θα αποκαλείται πλέον GLS.

Σε ό,τι αφορά τα τετράθυρα μοντέλα της εταιρείας που παραπέμπουν σε κουπέ, μετονομάζονται σε CL συνοδευόμενα επίσης από τα γράμματα Α, B, C, E και S, κατ’ αναλογία του μεγέθους τους. Στο ίδιο μήκος κύματος, η νέα SLK μετονομάζεται σε SLC, καθώς από το 2016 τα αρχικά SL θα παραπέμπουν σε κάθε διθέσιο roadster της εταιρείας.

Αλλαγές αναμένονται και στα διακριτικά που θα κοσμούν το πίσω μέρος των επερχόμενων Mercedes και σχετίζονται με τους κινητήρες που θα φιλοξενούνται κάτω από το καπό.

Έτσι, τα μοντέλα με κινητήρα ντίζελ θα συνοδεύονται από το γράμμα d αντικαθιστώντας τα ονόματα BlueTECH και CDI, οι εκδόσεις που καταναλώνουν φυσικό αέριο με το γράμμα c, οι ηλεκτρικές με το γράμμα e (αντί για Plug-in Hybrid BlueTECH), οι υβριδικές με το γράμμα h (αντί για BlueTECH Hybrid), ενώ εκείνες με ενεργειακές κυψέλες με το γράμμα f (αντί για F-Cell). Τέλος, όσον αφορά τις «ειδικές» εκδόσεις AMG, στο εξής θα αποκαλούνται Mercedes-AMG.

Περισσότερα άρθρα από αυτήν την κατηγορία: « ΧΑΡΑΤΣΙ σε όσους εγκατέστησαν ΥΓΡΑΕΡΙΟ στο αυτοκίνητο
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Ελλάδα

Κόσμος

Πολιτική

Αρθρογραφία

Ταξίδια - Αποδράσεις

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Life Style

Ζώδια