Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Στην Φλώρινα (6-8 Ιουνίου) το RALLY GREECE OFFROAD 2014

offroadflorina678 062014 01

To RALLY GREECE OFFROAD είναι Διεθνής Αγώνας Αυτοκινήτων 4x4 που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας.

Για το 2014 η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε να πραγματοποιήσει την εκδήλωση στη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας . Οι διαδρομές του αγώνα είναι στους Νομούς Γρεβενών και Φλώρινας. Να σημειώσουμε ότι το RALLY GREECE OFFROAD είναι ο μοναδικός αγώνας του είδους του στην Ελλάδα που οι Ειδικές Διαδρομές τελούνται σε δρόμους κλειστούς στη κυκλοφορία σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που πραγματοποιούνται σε ανοικτούς στη κυκλοφορία δρόμους.

Για τρεις ημέρες (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, 6/7/8 – Ιουνίου) οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε διαδρομές συνολικού μήκους 830χλμ εκ των οποίων τα 430χλμ αποτελούν τις λεγόμενες “Ειδικές Διαδρομές”. Συνολικά 13 Ειδικές Διαδρομές εκ των οποίων 8 είναι διαφορετικές. Η μεγαλύτερη Ειδική έχει μήκος 56 χλμ.

Συμμετάσχουν πληρώματα από την Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία, Κύπρο, Ισραήλ, ενώ κάθε χρόνο νέοι συμμετέχοντες προστίθενται στους παλιούς. Φετινοί συμμετέχοντες όλοι οι Έλληνες πρωταγωνιστές των αγώνων 4x4, Ιταλοί με πολύ καλά προετοιμασμένα αυτοκίνητα, Τούρκοι με θέληση για διάκριση και Ισραηλινοί με πολύ μεγάλη εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων. Ξεχωρίζουν, ο περσινός νικητής Σταύρος Δημητριάδης και η γνωστή Ιταλική Ομάδα RALLIART OFFROAD TEAM ITALY με πολλές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country Rally καθώς και στο Dakar.

offroadflorina678 062014 02

Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται στα Γρεβενά τη Παρασκευή 6/6. Ο χώρος της Τελετής Έναρξης θα είναι στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στο προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γρεβενών.
Το Σάββατο 7/6 και τη Κυριακή 8/6 το κέντρο της δράσης αλλά και της διαμονής των συμμετεχόντων μεταφέρεται στη Φλώρινα.
Ο χώρος επισκευών των οχημάτων (Service Park) θα είναι στο Δημοτικό Αθλητικό Στάδιο Φλώρινας.
Ειδικά για το Σάββατό 7/6 και Κυριακή 8/6 θα πραγματοποιηθεί και μία Super Ειδική διαδρομή μήκους 4-5χλμ. εντός της Φλώρινας πλησίον του χώρου Service Park για τη καλύτερη προβολή των χορηγών αλλά και των συμμετεχόντων.

Αρωγοί στη προσπάθεια οργάνωσης της εκδήλωσης με υψηλές προδιαγραφές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καθώς και οι Δήμοι Γρεβενών και Φλώρινας ενώ για την ασφάλεια του αγώνα θα βοηθήσουν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, τα νοσοκομεία Γρεβενών και Φλώρινας, η Αερολέσχη Φλώρινας, Εθελοντές Διασώστες, ο Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία, η Λέσχη 4x4 Γρεβενών. Συνολικά σχεδόν 80 άτομα θα αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό της Οργάνωσης με κύριο μέλημα τη διεξαγωγή ενός ασφαλούς αγώνα.

Στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να εντάξει τον εν λόγω Αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA Cross Country Rallies μέσα στα επόμενα 3 έτη.

Στιγμιότυπα και αναφορές για το RALLY GREECE OFFROAD θα μεταδοθούν από το SKAI TV, ΝΟVA TV, MOTORS TV (πανευρωπαϊκής εμβέλειας) και σε 10 ακόμη τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας. Η δε τηλεοπτική παραγωγή θα χρησιμοποιήσει τελευταίας τεχνολογίας κάμερες για λήψεις από ψηλά (Drone Helicopters), κάμερες πληρωμάτων (onboard cameras), στατικές και κινητές κάμερες.
Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με την Αερολέσχη Φλώρινας, εξασφαλίστηκε η από αέρος επιτήρηση του Αγώνα. Παράλληλα όσοι θεατές θελήσουν θα μπορούν να πετάξουν με ένα από τα διαθέσιμα αεροπλάνα ώστε να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο τις προσπάθειες των αγωνιζομένων και την εξέλιξη του αγώνα.

offroadflorina678 062014 03

Πολλές πληροφορίες για το RALLY GREECE OFFROAD 2014 μπορείτε να δείτε στη πλήρως ενημερωμένη ιστοσελίδα του αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του RALLY GREECE OFFROAD 2014 εργάζεται εντατικά για τη πραγματοποίηση ενός αγώνα αντάξιου των προσδοκιών τόσο των αγωνιζομένων όσο και των Χορηγών.
Η Οργανωτική Επιτροπή
RALLY GREECE OFFROAD
www.rallygreeceoffroad.gr
See You All There !

Τελευταία τροποποίησηΔευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 13:46
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Ελλάδα

Κόσμος

Πολιτική

Αρθρογραφία

Ταξίδια - Αποδράσεις

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Life Style

Ζώδια