Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Ασθενής πέθανε περιμένοντας ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ.

 

Ένας ακόμη ασθενής άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου παρέμεινε διασωληνωμένος, σε κοινό θάλαμο περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλγος Αθηνών, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η έλλειψη κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η λίστα αναμονής έχει ξεπεράσει το 50 άτομα την ημέρα, πολλά από τα οποία θα καταλήξουν πριν βρεθεί κρεβάτι, αναφέρουν οι γιατροί. Την ίδια ώρα, δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, αναβάλλονται λόγω της έλλειψης κλινών σε ΜΕΘ, συμπληρώνει.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Το πρόβλημα πρόκειται να οξυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω της επικείμενης επιδημίας της γρίπης που δημιουργεί αυξημένες ανάγκες. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για ν ανοίξουν άμεσα τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ, τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά. Είναι απαράδεκτο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και η εκάστοτε πολική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα τελευταία χρόνια, να νίπτει τας χείρας της»

«Ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για να σταματήσει η εγκληματική πολιτική που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές», καταλήγει οι ανακοίνωση των γιατρών.

Πηγή: newsbeast.gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto