Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Spiegel: Έλληνες, αποτύχατε παταγωδώς στο προσφυγικό!

Δημοσιεύοντας μία εμπιστευτική έκθεση της γερμανικής υπηρεσίας αναλύσεων Gasim, για τηνπαράνομη μετανάστευση, το γερμανικό περιοδικό Spiegel βρίσκει νέα αφορμή για να ασκήσει οξεία κριτική στην Ελλάδα, σχετικά με το προσφυγικό. Οι αιχμές είναι σκληρότατες, αφού γίνεται λόγος για ενδεχόμενο πολιτικής σκοπιμότητας από την ελληνική πλευρά στην διαχείρηση των προσφυγικών ροών!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, η Ελλάδα "αποτυγχάνει παταγωδώς"στο πεδίο της προσφυγικής κρίσης. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel, επικαλούμενη εμπιστευτική έκθεση του Κέντρου Κοινών Αναλύσεων και Στρατηγικής για την Παράνομη Μετανάστευση (Gasim), πολλοί αιτούντες άσυλο, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, ζουν στην Ελλάδα άστεγοι και υπό αντίξοες συνθήκες.

Η έκθεση χαρακτηρίζει "απάνθρωπη" την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αλλά δεν μένει εκεί. Εκτιμά πως οι συνθήκες που επικρατούν ίσως αποτελούν προϊόν πολιτικής σκοπιμότητας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η Ελλάδα ωθεί τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό τη χώρα, "κατευθυνόμενοι σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ".

Στην έκθεση ακόμη υπάρχουν αναφορές για σοβαρή υποστελέχωση της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου, κάτι που οδηγεί σε εξαιρετικά μεγάλα διαστήματα αναμονής για την επεξεργασία των αιτήσεων χορήγησης ασύλου, διαδικασία που φτάνει να διαρκεί ακόμη και χρόνια!

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, σε αυτό το διάστημα οι άνθρωποι ούτε υποστηρίζονται οικονομικά, αλλά ούτε και υλικά, ενώ ακόμη στηλιτεύεται το ποσοστό απόρριψης των αιτήσεων ασύλου, που ανέρχεται στο 75%, κάτι που είναι ασυνήθιστα υψηλό σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.

Όπως επισημαίνει το Spiegel, η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο έχει προς το παρόν αφήσει αναπάντητες σχετικές ερωτήσεις...

Πηγή: newsit.gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto