Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πτώση ελικοπτέρου: Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις για τον χαμό των 3 χειριστών.

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις ένοπλες δυνάμεις για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, που συνετρίβη στην Κίναρο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι τρεις χειριστές του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Στο πλαίσιο αυτό, οι αυριανές ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων θα πραγματοποιηθούν με τα όπλα υπό μάλης και δεν θα γίνουν παρελάσεις.

Το απόγευμα, ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος, που -όπως έγινε γνωστό απότο ΓΕΕΘΑ, ανήκουν στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά(συγκυβερνήτης) και τον ανθυπασπιστή - μηχανικό του ελικοπτέρου Ελευθέριο Ευαγγέλου.

Πραμένει αγνοούμενος ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης (κυβερνήτης). Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη, σταμάτησαν όταν έπεσε το φως, λόγω του απόκρημνου της περιοχής.

Oι ομάδες της ΕΜΑΚ και των βατραχανθρώπων, θα διανυκτερεύσουν απόψε στην περιοχή των συντριμμιών. Στη φρεγάτα ΥΔΡΑ παραμένει η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα, να επαναλάβουν τις έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας
Οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος που έχουν εντοπισθεί, θα μεταφερθούν αύριο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για νεκροψία-νεκροτομή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκρουση του ελικοπτέρου με την πλαγιά ήταν τόσο βίαιη, που τα συντρίμμια διασκορπίσθηκαν σε μια περιοχή 300 μέτρων.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί απο τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.

Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από το ελικόπτερο πριν από την εξαφάνισή του απο τα ραντάρ για τυχόν πρόβλημα. Δεν ακούστηκε τίποτε, ανέφερε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε ότι είναι συνεχής η παρακολούθηση των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού από τα πλοία, ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ φυσιολογικές (νοτιοδυτικός άνεμος 5-6 μποφόρ ύψος κύματος 1,5 μέτρα) και επισήμανε ότι τα ελικόπτερα αυτά έχουν εξαιρετικές δυνατότητες.

Την ώρα που ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ με την οποία η Ελλάδα ενημέρωνε για τις περιοχές που θα γινόταν η έρευνα. Ταυτόχρονα η Τουρκία με προκλητικό τρόπο, αμφισβήτησε με δική της ΝΟΤΑΜ την επιχείρηση της Ελλάδας για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Πηγή: newsit.gr

Τελευταία τροποποίησηΠέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 21:12
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto