Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα παλιά σας κραγιόν

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το τι μπορείτε να κάνετε τα παλιά σας κραγιόν και δε σας πάει η καρδιά να τα πετάξετε, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Ένα παρατημένο κραγιόν μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα από όσα θα μπορούσατε να φανταστείτε!

1. Κάντε το lip gloss


Αναμείξτε μικρή ποσότητα κραγιόν με βαζελίνη, είτε στο πίσω μέρος του χεριού σας, είτε σε μια καθαρή κι επίπεδη επιφάνεια, χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι για τα χείλη. Μπορεί να σας ακούγεται λίγο περίεργο το να χρησιμοποιήσετε το χέρι σας σαν παλέτα, όμως αυτό θα ζεστάνει το προϊόν και θα το βοηθήσει να γλιστρήσει ευκολότερα στα χείλη σας.

2. Κάντε το πιο διακριτικό

Αν δε χρησιμοποιείτε το κραγιόν σας επειδή σας φαίνεται πολύ έντονο, μπορείτε να δοκιμάσετε το εξής κόλπο: Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση κραγιόν στα χείλη σας, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα (προσοχή όμως, όχι από αυτές που αφήνουν χνούδι) και απομακρύνετε το περιττό χρώμα, κλείνοντας την απαλά ανάμεσα στα χείλη σας. Εφαρμόστε ακόμα μία λεπτή στρώση κραγιόν, και επαναλάβετε τη διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο, το χρώμα περνάει στα χείλη αντί να μένει στην επιφάνεια των χειλιών σε πολλαπλές στρώσεις.

3. Μετατρέψτε το σε μολύβι χειλιών


Πάρτε ένα μικρό πινελάκι χειλιών και βυθίστε το στο κραγιόν. Αφήστε το πινελάκι να στεγνώσει για μερικά λεπτά, έτσι ώστε να αποκτήσει μια κολλώδη υφή. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στα χείλη σας όπως θα χρησιμοποιούσατε ένα μολύβι, και γεμίστε το υπόλοιπο των χειλιών σας με το χρώμα της αρεσκείας σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο αν δε βρίσκετε μολύβι χειλιών που να ταιριάζει με κάποιο κραγιόν σας, φτιάχνοντας το δικό σας!

4. Μετατρέψτε το σε ρουζ

Ανακατέψτε λίγο κραγιόν με μια σταγόνα αργανέλαιο, στο πίσω μέρος του χεριού σας, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ταμπονάρετέ το απαλά στα μήλα και στα μάγουλά σας, σα να χρησιμοποιούσατε ρουζ. Επιλέξτε μια διακριτική απόχρωση για αυτό το τρικ, επειδή οι σκούρες δε θα ταιριάζουν και τόσο πολύ στα μάγουλα.

5. Κάντε το σκιά ματιών

Στην επίδειξη μόδας του Ashish για το φθινόπωρο 2014, η makeup artist Sharon Dowsett, έβαλε ροζ κραγιόν στις εξωτερικές γωνίες των ματιών των μοντέλων για έναν παιχνιδιάρικο τόνο. Αν αυτό το βρίσκετε κάπως υπερβολικό για εσάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα nude ή καφέ χρώμα κραγιόν για ένα γυαλιστερό, ημιδιαφανές χρώμα σκιάς ματιών.

6. Φτιάξτε το δικό σας χρώμα

Έχετε ονειρευτεί ποτέ να φτιάχνετε τα δικά σας καλλυντικά; Τώρα μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα το δικό σας χρώμα κραγιόν, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, δύο ή περισσότερα χρώματα σε ένα άδειο βαζάκι.

7. Κάντε το lip balm με χρώμα


Πάρτε ένα μισό χρησιμοποιημένο lip balm και προσθέστε στο βαζάκι μικρή ποσότητα κραγιόν. Ανακατέψτε τα χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού κι έτσι αποκτήστε το δικό σας χρωματισμένο lip balm.

8. Βάλτε στρώσεις από πολλά χρώματα


Έχετε ποτέ σκεφτεί να δοκιμάσετε το λουκ με τα διαφορετικά κραγιόν σε στρώσεις; Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το να το κάνετε τώρα, αξιοποιώντας όλα τα παλιά σας κραγιόν ταυτόχρονα. Χρησιμοποιήστε μία βάση για τα χείλη και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα ένα τα χρώματα χρησιμοποιώντας διαφορετικά πινέλα για να μην ανακατευτούν τα χρώματα μεταξύ τους.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Περισσότερα άρθρα από αυτήν την κατηγορία: « Για Γυναίκες: Tι μπορείτε να κάνετε με τα παλιά σας καλλυντικά!
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Life Style

Media

Υγεία

Άντρας

Περιβάλλον

Ελλάδα

Κόσμος

Αρθρογραφία