Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Το χρώμα ματιών που μαρτυράει την εμπιστοσύνη.

Επιστήμονες από την Τσεχία μετά από πρόσφατη μελέτη συμπέραναν ποια άτομα μας εκπέμπουν εμπιστοσύνη!



Οι ειδικοί από το...Charles University της Πράγας, δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό “Plos one” στην οποία αποφαίνονται ότι όσοι έχουν καστανά μάτια είναι άτομα εμπιστοσύνης. Τονίζουν μάλιστα ότι οι καστανομάτες υπερέχουν έναντι των ατόμων που έχουν γαλανά μάτια, εκτός και αν οι γαλανομάτες έχουν πλατύ μέτωπο, κάτι που τους κατατάσσει και αυτούς στην κατηγορία των ατόμων που μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο Δρ Γιάροσλαβ Φλέγκερ, ο οποίος μαζί με την ομάδα του ζήτησε από 240 εθελοντές να δουν 80 φωτογραφίες ανδρών και γυναικών. Στη συνέχεια οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να σχολιάσουν τις φωτογραφίες.
Αυτά που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν τα εξής:

1. Οι άνδρες με γαλανά μάτια και μακρύ λεπτό πρόσωπο ήταν, σύμφωνα με το πως τους έκριναν οι εθελοντές, οι πιο αναξιόπιστοι.

2. Το παραπάνω συμπέρασμα δεν αφορούσε τις γυναίκες παρά μόνο τους άνδρες.

3. Οι γυναίκες θεωρούνται γενικά πιο αξιόπιστες από τους άνδρες.

4. Οι άνδρες με στρογγυλό πρόσωπο και με μεγάλο σχετικά σαγόνι και στόμα σχολιάστηκαν από τους εθελοντές ως πιο αξιόπιστοι από αυτούς που είχαν μακρύ και λεπτό πρόσωπο.

Οι ερευνητές ωστόσο τονίζουν ότι η αξιοπιστία ενός ανθρώπου δεν μπορεί να κριθεί μόνο από τα μάτια ή το σχήμα του προσώπου, αλλά από τον συνδυασμό ματιών -προσώπου. Τέλος οι επιστήμονες συμπέραναν ότι τα άτομα με καστανά μάτια έχουν στην πλειοψηφία τους μεγαλύτερο στόμα, σαγόνι και μύτη, συνδυασμός που εκπέμπει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε σχέση με τους γαλανομάτες που στην πλειοψηφία τους έχουν μικρό στόμα, μικρά μάτια, μακρύ σαγόνι και πρόσωπο.



lifezone.gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Life Style

Media

Υγεία

Άντρας

Περιβάλλον

Ελλάδα

Κόσμος

Αρθρογραφία