Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η νέα ιταλική κυβέρνηση.

Ο Ματέο Ρέντσι ξεκίνησε σήμερα συναντήσεις με τα άλλα κόμματα με στόχο το σχηματισμό νέα κυβέρνησης, στόχος που ελπίζει να επιτύχει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η μεγάλη πρόκληση για το νέο ηγέτη της κεντροαεριστεράς είναι να συμφωνήσει με τον αρχηγό της νέας Κεντροδεξιάς, τον Αντζελίνο Αλφάνο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δε θα του δώσει λευκή επιταγή.



Φυσικά τα βλέμματα των αγορών, αλλά και των Ευρωπαίων αξιωματούχων, είναι στραμμένα στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Οικονομικών, καθώς και στον τρόπο που ο Ματέο Ρέντσι θα αποφασίσει να προχωρήσει με τη φιλόδοξη αντζέντα των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες έχει εξαγγείλει.

Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν, κάλεσε τη Ρώμη να τηρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που προβλέπει μείωση του ελλείμματος στο 3%, αλλά και του κολοσσιαίου χρέους της που αγγίζει το 130% του ΑΕΠ στο 60% του ΑΕΠ.

Το δεξί χέρι του κ. Ρέντσι, ο Γκρατσιάνο Ντέλριο, δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι όλα πάνε καλά προς την κατεύθυνση της συμφωνίας για την 65η κυβέρνηση της Ιταλίας από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto