Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων στη Μ. Βρετανία.

Ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα στη Μ. Βρετανία, καθώς ο σχετικός νόμος που επιτρέπει την «επίσημη» ένωση των ατόμων του ίδιου φύλου τίθεται σε ισχύ στις 29 Μαρτίου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, ένας στους πέντε Βρετανούς δηλώνει πως δε θα δεχόταν να παραστεί σε γάμο ομοφυλόφιλων.

Σύμφωνα με μία έρευνα του BBC Radio 5 Live, οι άντρες εμφάνισαν διπλάσιες πιθανότητες να επιλέξουν να μην παραστούν σε γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, συγκριτικά με τις γυναίκες.

Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων θα πραγματοποιηθούν στην Αγγλία και την Ουαλία το Σάββατο, ενώ ορισμένα ζευγάρια πρόκειται να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου σε τελετές που θα πραγματοποιηθούν τα μεσάνυχτα.

Στα γραφεία του Whitehall θα υψωθεί η σημαία με το ουράνιο τόσο, με αφορμή τους εορτασμούς για την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου.

Η πλειοψηφία των Βρετανών, σε μια έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία ComRes σε δείγμα 1.007 ατόμων, τάσσεται υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων.

Ωστόσο, σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων ανδρών (29%) δήλωσε ότι θα αρνιόταν να παρευρεθεί σε γάμο ατόμων του ιδίου φύλου.

Το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες ήταν 16%, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Συνολικά, και στα δύο φύλα, ένα 22% θα απέρριπτε αντίστοιχη πρόσκληση για γάμο ομοφυλόφιλων.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «είναι σημαντικό να κρατήσουμε υπόψη μας ότι οι τέσσερις στους πέντε ανθρώπους θα πήγαιναν ως προσκεκλημένοι σε ένα τέτοιο γάμο», προσθέτοντας ότι η ανταπόκριση του κοινού στο συγκεκριμένο νόμο είναι «απίστευτα θετική».

Οι άνθρωποι νεότερης ηλικίας (18-34 ετών) στηρίζουν τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία (80%), με το ποσοστό αυτό να πέφτει στο 44% στους 65ρηδες.
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto