Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Η αστυνομία τον πέρασε για έμπορο ναρκωτικών και τον σκότωσε

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο μετά τον ξυλοδαρμό, μέχρι θανάτου, ενός χορευτή από αστυνομικούς.

Οι κεντρικότεροι δρόμοι στην τουριστική περιοχή της Κόπα Καμπάνα έκλεισαν καθώς οργισμένοι διαδηλωτές από γειτονική φαβέλα πυρπόλησαν οδοφράγματα που είχαν κατασκευάσει από ελαστικά αυτοκινήτων.

Οι ταραχές που ξέσπασαν ύστερα από τον ξυλοδαρμό του χορευτή από αστυνομικούς, οι οποίοι τον πέρασαν για έμπορο ναρκωτικών, σημειώνονται σχεδόν δύο μήνες πριν από την διεξαγωγή από την Βραζιλία του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους, μετέδωσαν ότι ένας άνδρας έχασε χθες τη ζωή του στα επεισόδια βίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα, ενώ ένα αστυνομικό τμήμα δέχτηκε επίθεση και πυροβολισμοί ακούστηκαν από την φαβέλα Παβάο-Παβαοτζίνο.

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν μετά τον θάνατο του 26χρονου επαγγελματία χορευτή, του Ντάγκλας Ραφαέλ ντα Σίλβα. Η οικογένειά του καταγγέλλει ότι ο Ντάγκλας έφερε στο σώμα του εμφανή σημάδια κακοποίησης και κατηγορεί την τοπική αστυνομία ότι τον χτύπησε μέχρι θανάτου επειδή τον πέρασε για ένα μέλος συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών της περιοχής.

Από την πλευρά της η αστυνομία υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι τα τραύματα στο σώμα του χορευτή παραπέμπουν σε θάνατο που προκλήθηκε από πτώση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή, ο Γουάιρ Ντέιβις, πλήθος κατοίκων συγκεντρώθηκε κοντά στην είσοδο της φαβέλας, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις πιο διάσημες παραλίες και τα τουριστικά αξιοθέατα του Ρίο, ζητώντας εξηγήσεις για τον θάνατο του νεαρού.

Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι περίπου 2.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στην Βραζιλία εξαιτίας της αστυνομικής βίας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ξεκινήσει στο Σάο Πάολο στις 12 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με τον τελικό στο διάσημο στάδιο Μαρακανά του Ρίο στις 13 Ιουλίου.

 

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto