Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Κι όμως... το Στρουμφοχωριό υπάρχει!

Ένα ορεινό χωριό στην Ισπανία ανακάλυψε τον τρόπο να διασκεδάσει την κατήφεια που έχει προξενήσει στη χώρα η παρατεταμένη οικονομική ύφεση, διατηρώντας το θαλασσί χρώμα στους τοίχους των κατοικιών τους, που είχαν βαφτεί κατ' αυτόν τον τρόπο το 2011 για τις ανάγκες μίας διαφήμισης για την ταινία των διάσημων κινουμένων σχεδίων «Τα στρουμφάκια».

«Υπολογίζουμε πως περίπου 210.000 τουρίστες μας επισκέφθηκαν αφότου βάψαμε θαλασσιά τα κτήριά μας κι εξακολουθούν να συρρέουν», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο δήμαρχος του Χούθκαρ Νταβίντ Φερνάντεθ.

Το Χούθκαρ, ένα παραδοσιακό χωριουδάκι με όχι πάνω από 250 κατοίκους, χαμένο στο καστανόδασος της ορεινής Ανδαλουσίας, έβαψε όλα τα κτήρια θαλασσιά, ακόμη και την εκκλησία και το δημαρχείο του, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Sony Pictures για την προώθηση της ταινίας της «Τα στρουμφάκια 3D», καθώς εκεί είχε γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα της. Εχει ονομαστεί το «πρώτο στουμφοχωριό στον κόσμο».

Οι παραγωγοί είχαν υποσχεθεί ότι θα ξανάβαφαν λευκά τα σπίτια του χωριού μετά τη λήξη της διαφημιστικής εκστρατείας, όμως οι κάτοικοι ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του χρώματος, λόγω και του μεγάλου οικονομικού οφέλους που απέφερε στο χωριό η έλευση τουριστών.

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto