Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

“ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ !” ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

apotelesmata vouleftikon eklogon septemvrios 2015 daily news gr 21092015Μια προσωπική, πρώτη νωπή, εκτίμηση.

Αποτελέσματα εκλογών 2015: 'Όχι' στις κάλπες ψήφισαν οι πολίτες. Σε ποσοστά - ρεκόρ η αποχή!

Ολα όσα εκφράζονται σε ποσοστά χάνουν την σπουδαιότητά τους, την αληθινή σημασία τους. Οι άνθρωποι δεν είναι στατιστική. Δεν αντιπροσωπεύονται απο ψυχρά ποσοστιαία νούμερα. Όμως ας κάνουμε μια σύμβαση για πρακτικούς ΜΟΝΟ λόγους και όχι ουσίας.

Εκλογές 20/9/2015. Το επίσημο ποσοστό (ποιός ξέρει το ανεπίσημο) της αποχής έφτασε το 44%!

Στις κάλπες προσήλθε μόλις το 56,11% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ το υπόλοιπο 43,91% επέλεξε να μην εκφράσει την ετυμηγορία του.

Συνολικά 9.836.997 ήταν οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι της 20ης Σεπτέμβρη. Από το σύνολο των ψηφοφόρων, οι 5.073.913 είναι γυναίκες και οι 4.763.084 άνδρες. Ο συνολικός αριθμός των ψηφοφόρων ήταν αυξημένος κατά 28.237 πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους 9.808.760 ψηφοφόροι.

Αυτο σημαίνει πως 4.328.000 άνθρωποι απείχαν ενσυνείδητα απο τις εκλογές απαξιώνοντας τα κόμματα, τους πολιτικούς και τους θεσμούς.

Αν προσθέσουμε και το 2,6% λευκά ήτοι άλλες 255,000 έλληνες πολίτες ΣΥΝΟΛΙΚΑ 4.583.000 ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΚΟΜΑ!

Το μήνυμα είναι αυτό του προσκεκλημένου σε τραπέζι που του σερβίρεται να διαλέξει να φάει ανάμεσα σε 10 πιάτα κόπρανα. Αηδιασμένος σηκώνεται και φεύγει. Η εμπειρία αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη. Στο παρελθόν εμπιστεύτηκε τον οικοδεσπότη, δοκίμασε σχεδόν κάθε πιάτο που του σερβίρησε, θα ήταν εντελώς ηλίθιο και τρελό να συνεχίζει να κάθεται στο τραπέζι και να δείχνει εμπιστοσύνη στον οικοδεσποτη μετά απο τόσο σκατό που τον τάισε.

Ο καιρός δείχνει να είναι όψιμος για νέες προτάσεις, ριζικές αλλαγές στην διαχείριση του μέλλοντός μας με περισσότερη ΑΥΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ στηριζόμενοι πάνω σε υγιείς ΗΘΙΚΕΣ βάσεις. Χωρίς ΗΘΙΚΗ (ηθική που βάζει ο κάθε ένας στον εαυτό του αυτοπειθαρχόντας) δεν θα σταματήσει η σπειροειδής πτώση στην καταστροφή, στην υποδούλωση και την εξαχρείωση. Ο υλισμός απέτυχε παταγωδώς. Τα δήθεν συστήματα δημοκρατίας κατέρρευσαν μαζί με τις οικονομικές φούσκες του λογιστικού χρήματος (ηλεκτρονικό χρήμα) που ελέγχεται απο καρτέλ τραπεζών και CONGLOMERATES εταιριών, τα οποία με την σειρά τους ελέγχουν τις 'δημοκρατίες' μέσω χρηματισμού (βλ. SIEMENS, Υποβρύχια, και χιλιάδες άλλα σκάνδαλα). Το χρήμα διαφθείρει ακόμα και τις εκκλησίες (αρνούνται να πληρώσουν φόρους, εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα βλ. υπόθεση Βατοπαίδι, κλπ).

Ο Ελληνισμός = ιδεαλισμός αναγεννάται μέσα απο την καταστροφή και την ανέχεια (δημιουργούνται πυρήνες ομάδων, κινήματα, παρέες συνέρχονται, χωρίς οικονομικά συμφέροντα και μοιράζονται μεταξύ τους γνώσεις, πληροφορίες αντιμετώπισης της οικονομικής και θρησκευτικής λαίλαπας της επερχόμενης παγκοσμιοποίησης, ιδέες και σκέψεις πάνε και έρχονται, επικοινωνία και πληροφόρηση, χτίζεται μια κοινή αντίληψη, μια κοινή ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ).

Η προσωπικότητα του ανθρώπου είναι το σπουδαίο και πρέπει να την διατηρήσουμε. Το πνεύμα κάθε ανθρώπου είναι μοναδικό και δεν εκτιμάται με το χρήμα. Το πνεύμα δημιουργεί και δεν έχει αντίτιμο. Ο υλισμός δεν κατάφερε στην ελλάδα να το καθυποτάξει, όχι εντελώς (κάθε μεγάλη πυρκαγιά χρεάζεται μια σπίθα για να ανάψει και 4.500.000 έλληνες είναι πολύ μεγάλη σπίθα), ούτε στο ιστορικό παρελθόν αλλά ούτε και σήμερα.

Το ελληνικό πνεύμα είναι αθάνατο, δεν υποτάσσεται και χθές έδωσε ενα μήνυμα ηχηρό στους ολιγάρχες που με ανήθικους τρόπους (βλ. Αρ. 86 περι ασυλίας-ατιμωρησίας) συνεχίζουν να δρούν ανεξέλεγκτα ανήθικα κλέβοντας τους καλοπροαίρετους και αγαθούς πολίτες. Ομως το 47% είπε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Μήπως μπορεί αβίαστα κάποιος να ισχυριστεί πως είναι δημοκρατικό το 53% ( σε μια οκτακοματική κυβέρνηση) να αποφασίζει και να νομοθετεί για το 47%! Είναι συνταγματικο; Είναι ΗΘΙΚΟ; Είναι; Απο εδώ και στο εξής η βάση κάθε ενέργειάς και σκέψης χρειάζεται να βαφτίζεται στο βάμμα της ηθικής που καυτηριάζει το ανήθικο, το άδικο, το προσωρινό και το εγωιστικό, το Δαρβινιστικό και εφήμερα υλιστικό. Οι άταχτες ψυχές έχουν ήθος δεν μπαίνουν σε κόμματα, σε μαντριά, σε φόρμες, δεν εξαγοράζονται, δεν υποκύπτουν χυμάνε εμπρός, ψηλά, πέφτουν και ξανασηκώνονται. ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΥΞΟΠΑΡΘΕΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΚΥΨΑΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Δεν το παίζουν μάγκες πονηροί γιατί δεν υπάρχει κανείς να τους ζητήσει τα ρέστα. Το 47% είναι τώρα εκεί. Χρειάζεται να μην υποχωρήσει, να γιορτάσει την νίκη του και να θέσει στόχους, όρους, να απαιτήσει τα συνταγματικά του δικαιώματά του στις καθημερινές συναλλαγές του με τους διαχειριστές της εξουσίας, με συνταγματικό και νόμιμο τρόπο. Η δύναμις του 47% είναι υπολογίσιμη και μετρήσιμη, είναι 4.550.000 έλληνες και ελληνίδες! Καλή εβδομάδα.

Αναστάσιος Μαρασλής

Τελευταία τροποποίησηΔευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 23:08
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Life Style

Media

Υγεία

Περιβάλλον

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Άντρας

Σεξ + Σχέσεις