Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΣΕΞ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε βρει το άλλο σας μισό.

Υπάρχουν άνθρωποι συναντάμε για πρώτη φορά στη ζωή μας και αισθανόμαστε - χωρίς να μπορούμε να το εξηγήσουμε - σαν να γνωριζόμαστε από χρόνια.

Είτε πιστεύετε στα παραμύθια είτε όχι υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας είναι εκείνος ο άντρας με τον οποίο θα γεράσετε μαζί και προορίζεται για να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαζί του. Αν λοιπόν τον έχετε βρει, τότε μην τον αφήσετε να φύγει!

 1. Μπορείτε να καταλάβετε τι σκέφτεται με μια ματιά μόνο.
 2. Δεν μπορείτε να θυμηθείτε πώς ήταν η ζωή σας χωρίς εκείνον.
 3. Κάθε μέρα μαζί του είναι μια νέα πρόκληση.
 4. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να σας ηρεμήσει όταν είστε θυμωμένη, για να βοηθήσει όταν είστε αναστατωμένη, ή να σας φτιάξει το κέφι.
 5. Ακόμα και μετά από πολλά χρόνια κοινής συμβίωσης έχετε χημεία μεταξύ σας.
 6. Είστε εντελώς άνετα με την παρουσία του.
 7. Μετά από λίγες μέρες που περάσατε χώρια, μιλάτε ακατάπαυστα για να καλύψετε τον χρόνο.
 8. Αισθάνεστε σαν να γνωρίζεστε μια ολόκληρη ζωή.
 9. Έχετε ένα ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ σας που οι γύρω σας δεν μπορούν να καταλάβουν.
 10. Αισθάνεστε την οικογένειά του, οικογένειά σας.
 11. Μαζί του αισθάνεστε καλύτερος άνθρωπος.
 12. Υποστηρίζει τα όνειρά σας, ακόμη κι αν δεν τα συμμερίζεται πλήρως.
 13. Είστε ένα δυναμικό ντουέτο μαζί, ένα τέλειο ζευγάρι, μια πραγματική ομάδα!

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Γιατί οι άντρες κοιμούνται μετά το σεξ.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αμέσως μετά το σεξ οι άντρες το μόνο που θέλουν είναι ύπνος (μετά το τσιγάρο, βεβαίως); Σας έχουμε την απάντηση!

Υπεύθυνη είναι η ορμόνη προλακτίνη για το γεγονός ότι όλοι οι άντρες μετά το σεξ αισθάνονται υπνηλία, λέει ο σύμβουλος ύπνου Christopher Winter. Ειδικότερα η προλακτίνη καταστέλλει τη ντοπαμίνη, την ορμόνη – διεγερτικό που κάνει τους άντρες να αισθάνονται ξύπνιοι, εξηγεί ο ίδιος. Το σώμα ωστόσο δεν παράγει τόσο ντοπαμίνη όσο προλακτίνη με αποτέλεσμα η δεύτερη να νικάει την πρώτη.

Η ευδιαθεσία μετά το σεξ, χάρη στην ορμόνη της ωκυτοκίνης που απελευθερώνεται μετά το σεξ, βοηθά επίσης στην απομάκρυνση όλων των αγχωτικών και αρνητικών σκέψεων μετά το σεξ και καθιστά πιο εύκολη την χαλάρωση και κατ’ επέκταση τον ύπνο. Επιπλέον αν κάνετε σεξ με σβηστά τα  φώτα, το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού σας καταλαβαίνει ότι είναι ώρα για ύπνο! Τότε είναι που παράγεται και η ορμόνη μελατονίνη από τον εγκέφαλο και βοηθά τον οργανισμό να καταλάβει πότε είναι ώρα για ύπνο.

Όταν οι ορμόνες προλακτίνη, ωκυτοκίνη και μελατονίνη συναντώνται όλες μαζί, τότε λειτουργούν καλύτερα από οποιοδήποτε υπνωτικό χάπι! Και μπορεί ο καλός σας να έχει όλη την καλή διάθεση για αγκαλίτσες, χάδια, φιλάκια ή ταινία ο οργανισμός του όμως είναι εκείνος που δεν του επιτρέπει να ανταποκριθεί παρά μόνο …να κοιμηθεί!

Για να τον κρατήσετε περισσότερο χρόνο ξύπνιο μετά το σεξ, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια στάση που δεν είναι οριζόντια, προτείνει ο Winter. Αυτό επειδή όταν ο καλός είναι ανάσκελα, λογικό είναι μετά το σεξ ο εγκέφαλος να στέλνει σήματα για ύπνο.

Ένας άλλος τρόπος να τον κρατήσετε ξύπνιο, είναι να κάνετε σεξ με αναμμένα τα φώτα. Τέλος, μπορείτε απλά μετά το σεξ να σηκώνεστε από το κρεβάτι και να καθίσετε για παράδειγμά στον καναπέ για ταινία ή δίπλα στο τζάκι, αν θέλετε κάτι πιο ρομαντικό.

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΟΥΠΟΥ: ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΩΝΙΣΕΙ ΒΙΖΙΤΕΣ !

anna kouroupou politikoi vizites travesti poutanes pornes mpourdela daily news gr 24 12 2015
Άννα Κουρουπού: Αμέτρητοι πολιτικοί έχουν ψωνίσει βίζιτες.

Μας μιλάει για την ΛΟΑΤ κοινότητα, το σύμφωνο συμβίωσης και τις επόμενες διεκδικήσεις.

Η Άννα Κουρουπού είναι Γενική Γραμματέας του ΣΥΔ. Έχει δική της ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό Extra kavatza κάθε Κυριακή γύρω στις 22:00. Το βιβλίο της «Γιατί δεν έχω σαν το δικό σου, μαμά;» ενέπνευσε τον σκηνοθέτη Γιώργο Στυλιανόπουλο να δημιουργήσει ένα θεατρικό έργο που αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά μέσα στο 2016. Τον τελευταίο καιρό συνδράμει την οργάνωση «Θετική Φωνή» στο πρόγραμμα για την ενδυνάμωση και τα δικαιώματα των sex workers. Τη συναντήσαμε στη Μεγάλη Βρετανία. Εντυπωσιακά όμορφη, γοητευτική, χειμαρρώδης, αποστομωτικά ειλικρινής και τόσο ευγενής που ακόμα κι όταν θελήσαμε να γίνουμε λίγο πιο αδιάκριτοι και να τη ρωτήσουμε για το επάγγελμα της πόρνης δεν καταφέραμε να υπερβούμε τον πληθυντικό.
Πρόσφατα ήταν η παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βρίσκετε ότι γεννιόμαστε όλοι ίσοι ως άνθρωποι;
Θεωρητικά ναι αλλά στην πράξη όχι. Μεγάλες ομάδες ανθρώπων δεν έχουν ίσα δικαιώματα με το πρότυπο του λευκού ανθρώπου και δη του λευκού ανδρός. Γεννιόμαστε με τελείως άνισα δικαιώματα λόγω εθνικότητας, χρώματος, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου κ.τ.λ.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Είναι καθαρά λόγω του πατριαρχικού μοντέλου που έχει επικρατήσει όλα αυτά τα χρόνια ήδη από την αρχαιότητα. Προσωπικά έχω καταλάβει ότι το μοντέλο αυτό έχει κάνει τεράστιο κακό στις μειονοτικές ομάδες μιας και το κυρίαρχο πρότυπο θα επιτεθεί π.χ. στον gay άντρα θεωρώντας ότι προσβάλει το είδος του. Γουστάρει όμως κιόλας. Είναι διπλό το κακό. Κι επειδή δεν μπορεί να δείξει την έλξη του δείχνει τον αποτροπιασμό του.

Είναι θέμα φόβου λοιπόν;
Σίγουρα είναι θέμα φόβου αλλά σε συνδυασμό με την άγνοια. Αυτά είναι αλληλένδετα. Το ένα φέρνει το άλλο. Κακά τα ψέματα ό,τι δε γνωρίζουμε το φοβόμαστε.

Έχετε πει ότι αν και καλός μαθητής σας απέκλεισαν από το δικαίωμα στην εκπαίδευση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Από τότε μέχρι σήμερα τι έχει αλλάξει; Ένα gay αγόρι μπορεί να σπουδάσει κανονικά;
Ίσως μπορεί αλλά με τη βοήθεια οργανώσεων που θα ασκήσουν πιέσεις. Κατά τα άλλα τρώει το ίδιο bullying και την ίδια καταπίεση. Απλά πιστεύω ότι στη σημερινή εποχή έχει ένα σκαλοπατάκι να πατήσει και να βρει υπεράσπιση. Στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών είχαμε το περιστατικό μιας κοπέλας τρανς η οποία ζητούσε από τους καθηγητές της να την αποκαλούν με το γυναικείο όνομα που επιθυμούσε αλλά αυτοί αρνούνταν πεισματικά με σκοπό να τη γελοιοποιούν στους υπόλοιπους μαθητές. Κάποια στιγμή κάποια παιδιά την περιέλουσαν με βενζίνη και απείλησαν ότι θα την κάψουν αν δε φύγει από το σχολείο. Υπέκυψε στις πιέσεις για ένα χρόνο αλλά με την παρέμβαση του ΣΥΔ και της ομάδας «Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση» συνεχίζει πια τις σπουδές της κανονικά σε νυχτερινό σχολείο. Σε μια άλλη περίπτωση ενός τρανς αγοριού η στοχοποίηση ήταν σχετικά μικρότερη λόγω του πατριαρχικού μοντέλου που λέγαμε προηγουμένως. Το δέχεται ο άλλος πιο εύκολα. «Γίνεται δικός μας», σου λέει. Είναι βαθιά η σαπίλα στην κοινωνία μας. Δεν έχουμε σωτηρία.

Τι πιέσεις μπορεί να ασκήσει μια οργάνωση;
Ένα βασικό όπλο είναι τα δελτία τύπου για να μαθαίνει κανείς τι γίνεται. Επίσης μπορούμε να ασκήσουμε πιέσεις σε υπουργεία και υπουργούς και να απαιτήσουμε τις αυτονόητες λύσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Σας φοβίζει η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο;
Νομίζω ότι αρχίζει πια και σηκώνεται το χαλί αν κι είμαστε ακόμα στα κρόσσια. Με τρόμαξε λίγο η Χρυσή Αυγή και μάλιστα είχα στοχοποιηθεί κι εγώ η ίδια γιατί στα κείμενα μου στο Protagon ήμουν κάθετα εναντίον τους. Με είχαν αναφέρει κάποια στιγμή σε ένα φόρουμ ως τον «αρχηγό των τραβεστί». Πιστεύω όμως ότι η συγκεκριμένη ιδεολογία ήταν μια σαπουνόφουσκα. Βέβαια μια δολοφονία δεν παύει να έιναι μια δολοφονία και δεν ήταν η μόνη. Το μεγάλο κακό όμως που μπήκαν στην Βουλή είναι ότι έγιναν νόμιμοι στα μάτια των απλών ανθρώπων και η νομιμοποίηση της κακοποίησης είναι Μεσαίωνας. Κατά τα άλλα δυο σφαλιάρες έπαιξαν μέσα στο κοινοβούλιο και κάτι έγινε. Δημιούργησαν τον ντόρο που ήθελαν.

Πιστεύετε ότι ένας αντιρατσιστικός νόμος μπορεί να βοηθήσει;
Όλες οι οργανώσεις έχουμε ενστάσεις ως προς τη διατύπωση και την εφαρμογή του ισχύοντος αντιρατσιστικού νόμου. Αναφέρω μόνο την περίπτωση του ακραία ρατσιστικού και ομοφοβικού λόγου του Αμβρόσιου ο οποίος θα έπρεπε να έχει ήδη φάει το πρόστιμο μιας και δε μίλησε ως θεσμός αλλά ως πρόσωπο. Όπως πάντα δεν κουνήθηκε φύλλο. Ωστόσο είναι ένα πρώτο βήμα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι από το τίποτα καλό είναι κι αυτό.

Πώς νιώθετε μετά την ψήφιση του Σύμφωνου Συμβίωσης;
Μέχρι πρότινος θεωρούσα ότι τους περίσσευαν χρήματα να πληρώνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχω πιο ειρωνική απάντηση. Όσο κι αν αυτή η κυβέρνηση δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είμαστε μόνο εμείς σε αυτή τη χώρα. Υπάρχει μεγάλη μερίδα της κοινωνίας η οποία περιμένει εξίσου ευχάριστες αποφάσεις από τους κυβερνώντες. Στη δημοκρατία αποφασίζουν οι πολλοί για τους λίγους. Κι αυτή ήταν μια καθαρή νίκη της δημοκρατίας. Ευπρόσδεκτη η συγγνώμη του πρωθυπουργού προς τη ΛΟΑΤ κοινότητα. Συγκλονιστικός για ακόμα μια φορά ο Καραγιαννίδης και η Κατριβάνου. Αποτρόπαια η Χρυσή Αυγή και ξεχασμένο στα Γκούλαγκ το ΚΚΕ. Όσο για αυτούς που έλειψαν έδειξαν με αυτό τον τρόπο τη δειλία τους.

Επόμενες διεκδικήσεις;
Πριν δύο χρόνια κανείς δεν ήξερε τι είναι η ταυτότητα φύλου. Χτες ακούστηκε μέσα στο κοινοβούλιο πάνω από έξι φορές και κάθε φορά δάκρυζα από περηφάνεια. Φυσικά αυτή η κατάκτηση ήρθε μετά από αγώνα και συντονισμένες δράσεις του ΣΥΔ. Ο επόμενος στόχος είναι η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Χρειάζεται η ελληνική κοινωνία μια Τζένη Χειλουδάκη να τακτοποιεί τη δημόσια σφαίρα μετά την υπόθεση Παναγιώτη Ψωμιάδη;
Αν την τακτοποιούσε θα τη χρειαζόμασταν. Άπειροι πολιτικοί έχουν ψωνίσει βίζιτες στο Κολωνάκι και στη Συγγρού. Η Χειλουδάκη βγάζοντας στη φόρα προσωπικά δεδομένα του Ψωμιάδη συνδέει το όνομα της με σκάνδαλα και διαιωνίζει μια κατά την άποψη μου λανθασμένη τακτική της δεκαετίας του ‘80. Έναν άνθρωπο μάλιστα που κατά δική του ομολογία μισεί τους ομοφυλόφιλους και τα πάει καλά μόνο με τις γυναίκες δεν τον χρειάζεται η LGBT κοινότητα. Πολλές κοπέλες όπως κι εγώ γνωρίζουμε ποιοι έχουν πάει με ποιους. Με το να βγαίνεις και να λες κάτι τέτοιο για έναν άχρηστο και διεφθαρμένο πολιτικό όχι μόνο γίνεσαι ίδιος ή χειρότερος από αυτόν αλλά του δίνεις και πόντους.

Καλύτερα να μένουν ανενόχλητοι όλοι αυτοί;
Δεν είπα αυτό. Άλλωστε οι δηλώσεις αυτές είναι μηνύσιμες βάσει του αντιρατσιστικού νόμου. Προτείνω απλά μια πιο πολιτική λύση κι όχι τόσο κουτσομπολίστικη.

Η άποψη σας για τον Φαήλο Κρανιδιώτη;
Πιστεύω ότι λειτουργεί σαν κράχτης. Θα βγει να δημιουργήσει ντόρο για να ξεχαστούν κάποια άλλα πράγματα.

Τι είναι η ταυτότητα φύλου και τι ο σεξουαλικός προσανατολισμός;
Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Σεξουαλικός προσανατολισμός με απλά λόγια είναι με ποιον θέλεις να κάνεις έρωτα, δηλαδή τι σε ελκύει σεξουαλικά. Η ταυτότητα φύλου είναι μια πιο πολυσύνθετη έννοια. Έχει να κάνει με αυτό που νιώθεις μέσα σου. Εγώ ως μικρό αγόρι ένιωθα μέσα μου γυναίκα. Η ταυτότητα φύλου μου ήταν γυναικεία. Δεν επιλέγεις να γίνεις τρανς. Γεννιέσαι τρανς.

Πως έχει επηρεάσει η κρίση την τρανς κοινότητα;
Σαφώς μας έχει επηρεάσει οικονομικά. Έχουμε 27 μέλη από Αθήνα και 5 από Θεσσαλονίκη εγγεγραμμένα στο συσσίτιο του ΣΥΔ. Το ίδρυμα Μποδοσάκη μας παραχωρεί τα τρόφιμα. Είναι πραγματικά συγκινητικό. Ξαφνικά ένα ζευγάρι επισκέφθηκε τα γραφεία μας κι είπε ότι θέλει να μας βοηθήσει. Αρχικά τους αντιμετωπίσαμε με επιφύλαξη. Μας έδειξαν όμως πραγματική συμπάθεια αναγνωρίζοντας απλούστατα ότι κάνουμε έργο για την πιο κακοποιημένη κοινότητα στην Ελλάδα. Κάπως έτσι συμφώνησαν να μας βοηθήσουν ως προς το συσσίτιο και το ενοίκιο. Κατά τα άλλα συντηρούμαστε μόνες μας. Όμως η κρίση είναι και ανθρωπιστική. Οι άνθρωποι πια βρίζουν απροκάλυπτα χωρίς να φοβούνται να δείξουν την κακή τους πλευρά.

Έχουν αυξηθεί δηλαδή οι επιθέσεις κατά των τρανς;
Έχουν αυξηθεί συνολικά οι επιθέσεις ρατσιστικού χαρακτήρα. Μια βόλτα αν πάτε στην ΕΔΔΑ στο τμήμα καταγραφής ρατσιστικής βίας θα βρείτε ότι τα περιστατικά έχουν αυξηθεί κατά κόρον. Η Colour Youth έχει ένα πρόγραμμα το «Πες το σ’ εμάς» που δίνει τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να μιλήσουν για το πρόβλημα τους. Εμείς μόνο φέτος καταγράψαμε έξι περιστατικά. Μάλιστα η μια κοπέλα εξ αυτών έπεσε θύμα πυροβολισμού έξω από την Τροχαία Αθηνών.

Ποια είναι η σχέση των τρανς με το κράτος;
Η σχέση των τρανς με την αστυνομία ήταν σαν το θήραμα και τον κυνηγό. Ο κυνηγός είχε να εισπράξει την ικανοποίηση ότι έπιασε και εξευτέλισε το θήραμα του, ο ανδρισμός του μεγάλωσε και η εξουσία του έπιασε τόπο. Τα λεφτά τα παίρνει το κράτος άλλωστε. Πρέπει να επέλθει ισορροπία σχετικά με τα δικαιώματα των τρανς έναντι των αστυνομικών. Τον περασμένο μήνα ωστόσο έγινε κάτι συγκλονιστικό. Η Μαρίνα Γαλανού προσκλήθηκε να παραδώσει μαθήματα σε αστυνομικούς ως προς το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται σε τρανς άτομα. Το πρώτο που τους είπε ήταν ότι η στολή που φορούσαν της προκαλούσε αμηχανία. Την επόμενη ημέρα πήγαν χωρίς στολή. Το τμήμα της ΓΑΔΑ επίσης έχει αρχίσει να μας αγκαλιάζει σιγά σιγά. Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι μπορεί να μιλήσω στο τηλέφωνο με αστυνομικό και να μην του πω «άντε γαμ…». Η παλιατζούρα φεύγει σταδιακά. Αυτό είναι κατάκτηση του ΣΥΔ.

Γιατί οι τρανς δεν εκπροσωπούνται στο Athens Pride;
Ο κόσμος νομίζει ότι όλο αυτό γίνεται από τις οργανώσεις αλλά κανείς δε γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα το Athens Pride είναι μια κερδοσκοπική εταιρία που κάνει τη διοργάνωση και τίποτα παραπέρα. Δε μας ρωτάει καν για τα θέματα μας. Μας παίρνει μόνο χρήματα για το χώρο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Όταν εμείς απαιτήσαμε να μπει ένα τρανς άτομο στην επιτροπή για να κοινωνήσει τα τρανς θέματα μας το αρνήθηκαν. Ξεχνούν όμως ότι τα Pride ανά τον κόσμο ξεκίνησαν από τρανς άτομα στη Νέα Υόρκη. Είναι μια ιστορία που δεν έχει τελειώσει δυστυχώς. Η συγγνώμη δεν ειπώθηκε. Μάλλον θα έχουμε δύο Pride φέτος.

Υπάρχει εσωτερικός ρατσισμός λοιπόν μέσα στην LGBT κοινότητα;
Βέβαια κι όχι μόνο προς τις τρανς αλλά και από τις τρανς. Είναι λογικό γιατί είμαστε άνθρωποι κι έχουμε τα στερεότυπα μας. Όταν εγώ άκουσα ότι μια τρανς γυναίκα με επαναπροσδιορισμό φύλου πηγαίνει με γυναίκες μου σηκώθηκε η τρίχα. Ήταν ο τρόπος που είχα μεγαλώσει. Εγώ έγινα γυναίκα για να πηγαίνω με άντρες. Κι όμως είχα μπερδέψει τα πράγματα στο κεφάλι μου.

Η μνήμη του αποκλεισμού σβήνει;
Από θέση προνομίου γινόμαστε όλοι καταπέλτες έστω και άθελα μας. Ένας gay όμως ή μια λεσβία δεν μπορεί να τολμάει να λέει ότι έχουμε τα ίδια προβλήματα. Η τρανς θα μιλήσει η ίδια για τα προβλήματα της κι όποιος θέλει ας ακολουθήσει βοηθώντας.

Παρόμοια ήταν η πρόσφατη διένεξη που είχατε με την Ελεονώρα Μελέτη;
Αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό θέμα. Πολλές τρανς κοπέλες που δεν έχουν κάνει τον επαναπροσδιορισμό φύλου μιλάνε σαν να τον έχουν κάνει. Βγήκε η άλλη με το βλέμμα της αγελάδας και παίζοντας με την μπούκλα να πει αν έχουμε οργασμό ή όχι χωρίς η ίδια να έχει κάνει τον επαναπροσδιορισμό. Ειδικά το θέμα του οργασμού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο γιατί εμείς που έχουμε κάνει επαναπροσδιορισμό φύλου έχουμε υποστεί πολύ κακοποιητικό λόγο για αυτό το θέμα. Από τον πολύ κόσμο θεωρούμαστε ευνουχισμένες.

Άρα οι τρανς γυναίκες έχουν οργασμό;
Ναι έχουν οργασμό. Θα υπάρξουν βέβαια και τρανς που δεν έχουν οργασμό όπως και γυναίκες δεν έχουν, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι έκαναν τον επαναπροσδιορισμό φύλου για λάθος λόγο. Οργασμό θα έχεις αν μέσα σου λες: «Άλλη μια ημέρα να μείνω έτσι θα πεθάνω! Εγώ θέλω να είμαι γυναίκα!»

Είστε τότε στην προνομιούχα θέση να έχετε βιώσει τον οργασμό και ως άντρας αλλά και ως γυναίκα. Πόσο διαφορετική είναι η εμπειρία;
Η αίσθηση είναι ακριβώς η ίδια. Ο τρόπος να το πετύχεις αλλάζει.

Υπάρχουν μέσα σας κατάλοιπα από την αντρική ταυτότητα;
Δυστυχώς όχι γιατί αν έμενε και κάτι αντρικό στον εγκέφαλο μου θα μπορούσα να σκέφτομαι πιο τετράγωνα και ορθολογικά τα πράγματα. Να παίρνω πιο εύκολα αποφάσεις. Τώρα είμαι δαίδαλος. Βέβαια ούτε σαν αγόρι ήμουν έτσι. Δεν πρόλαβα να ζήσω ως άντρας. Στα δεκαέξι μου άρχισα ορμονοθεραπεία.

Έχετε αμφιβολία για την επιλογή που κάνατε να επαναπροσδιορίσετε το φύλο σας;
Ούτε μισή. Σήμερα όμως με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους – πρέπει να προσέχω και τις λέξεις μου γιατί το politically correct μας έχει αποκεφαλίσει – να είναι πολυσυλλεκτικό στη σεξουαλικότητα του και την τάση των ανδρών να θέλουν να δοκιμάσουν τον παθητικό ρόλο στο σεξ πολλές τρανς γυναίκες που έχουν κάνει επαναπροσδιορισμό φύλου έρχονται στον ενεργητικό ρόλο κι έτσι δεν έχουν μεγάλη επιτυχία στην εποχή μας.

Μα το επαγγελματικό σας τηλέφωνο χτυπάει συνέχεια;
Είναι κυρίως αναγνωριστικό. Κι ίσως επειδή είμαι κάπως αναγνωρίσιμη. Η τρέλα του Έλληνα αλλά τα αγαπάω τα αγοράκια μου.

Φοράτε strap-on;
Είναι πρόκληση. Ακόμα δεν το έχει συνηθίσει το μάτι μου να βλέπει έναν άντρα να θέλει παθητικό σεξ με μια γυναίκα. Έχει μάλλον να κάνει με τις φαντασιώσεις του καθενός αλλά στο σεξ δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε ερωτήσεις. Απλά μου κάνει ενδιαφέρον.

Πώς μπαίνετε και βγαίνετε στη ζωή της νύχτας;
Θεωρούσα ότι το είχα κατακτήσει αλλά όταν εισπράττεις κακοποίηση για τόσα χρόνια καθημερινά μπορεί να σε σημαδέψει. Ίσως αφεθείς κι εσύ να γίνεις κακοποιητικό στοιχείο. Μου γαμάς την ψυχολογία εσύ; Θα σε ξεφτιλίσω εγώ. Εμένα δε μου άρεσε αυτό. Θες μια έμφυτη ευγένεια; Θες η οικογένεια μου; Προσπάθησα με τα χρόνια να θωρακίσω τον εαυτό μου ώστε να μη με καταβάλει η νύχτα. Σίγουρα έχω ρωγμές κι έχω κάνει λάθη. Όταν κατάλαβα όμως ότι πάω να σπάσω, ότι ήμουν μεν πόρνη αλλά γινόμουν πουτάνα και στην κανονική μου ζωή σταμάτησα να δουλεύω. Τέσσερα χρόνια εκτός έχτισα τα θεμέλια μου. Κι ήταν υπέροχα παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. Ξαφνικά δεν είχα τίποτα αλλά ήταν τέτοια η πληρότητα της ψυχής μου που το προσπέρναγα εύκολα. Είχα την ευκαιρία να δοθώ σε αυτό που ήθελα εγώ. Αυτό ήταν το κλειδί. Το παιχνίδι μέσα-έξω είναι η ασφάλεια μου. Παλιά είχα μια τελετουργία μισή ώρα πριν αρχίσω τη δουλειά να μένω μόνη στο δωμάτιο για να μπω στο ρόλο. Τώρα δε το χρειάζομαι πια. Οι εργασιακές σχέσεις ούτε καν αγγίζουν την καθημερινότητα μου.

Ποια είναι τα ωραία του επαγγέλματος;
Στο παρελθόν είχε αρκετά χρήματα. Η δουλειά μου εξασφάλιζε μια καλή ποιότητα ζωής. Τώρα πια οι αυτόνομες πόρνες δεν έχουν δουλειά. Επίσης μέσα στους οίκους ανοχής ανακάλυψα τη σεξουαλικότητα μου. Βέβαια απομυθοποίησα εντελώς τους άντρες. Δεν τους βαρέθηκα, απλά τους καταλαβαίνω χωρίς προσπάθεια. Όταν ο άντρας κάνει σεξ είναι η πιο αληθινή του στιγμή. Έχω δει εκατομμύρια άντρες στις πιο ειλικρινείς τους στιγμές.

Μια τρανς έχει την ευχέρεια να δουλέψει αλλού εκτός πεζοδρομίου;
Δεν της δίνεται η ευκαιρία. Αν δεν εκπαιδευτείς πώς θα μάθεις και συνεπώς πώς θα δουλέψεις; Είναι αλυσίδα. Όλα ξεκινούν από τον αποκλεισμό από την εκπαίδευση. Ίσως πιο εύκολα μια τρανς να βρει δουλειά σε κάτι καλλιτεχνικό π.χ. ως κομμώτρια, ενδυματολόγος ή φωτογράφος αλλά κι εκεί υπάρχει κρίση. Δεν έχει δουλειά.

Έχετε λάβει μέρος στην καμπάνια κατά του στίγματος του HIV. Πάνω από τη φωτογραφία σας υπάρχει μια λεζάντα που γράφει: «Αν ήμουν θετική στον HIV θα σταματούσες να με διαβάζεις;». Αυτοπροσδιορίζεσθε κυρίως ως συγγραφέας;
Είμαι λίγο από όλα μάλλον. Έχω γράψει μόνο ένα βιβλίο. Βέβαια ζήτησα να μπω ως αρθρογράφος όταν με ρώτησαν γιατί αυτό με αντιπροσωπεύει καλύτερα. Κυρίως όμως αισθάνομαι μια πολίτης που παλεύει για έναν καλύτερο κόσμο. Προς τιμή τους πάντως δεν επέλεξαν να με πλασάρουν ως τρανς γυναίκα. Δεν ήταν επιθυμία τους να βασιστούν πάνω σε αυτό για να πουλήσουν. Γράφω ένα δεύτερο βιβλίο τώρα. Θέλω να απομονωθώ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να συγκεντρωθώ. Όλο μου κεντρίζουν πράγματα το ενδιαφέρον και αποπροσανατολίζομαι.

Πόρνη;

Όλα μαζί. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Μάλιστα όταν πήγα στο Protagon μου ζητήθηκε να γράψω για σεξ. Ακόμα ένα στερεότυπο. Με ενόχλησε αλλά ξέρω που ζω. Αποφάσισα να το κάνω πιστεύοντας ότι θα καταφέρω μέσα από το γράψιμο να περάσω κι αυτά που θέλω. Τελικά περνούσα τόσα μηνύματα που υπερκερούσαν το σεξ κι είχα μεγάλη απήχηση ακόμα και σε ανθρώπους εκτός του χώρου. Όταν λοιπόν η πουτάνα τρανς Άννα Κουρουπού ήταν νούμερο ένα στο Protagon για εβδομάδες κάποιοι ενοχλήθηκαν. Στα πιο διαβασμένα κείμενα ήταν τα δικά μου κι έτσι απαίτησαν να αλλάξω θεματολογία. Ξέρω ποιοι είναι αλλά δεν μπορώ να πω. Μετά από τόση δουλειά μου ζητάνε να αλλάξω θεματολογία. Πρόκληση στην πρόκληση; Άρχισα να γράφω για άλλα πράγματα. Πότε πολιτική, πότε συναισθηματικά, πότε για τον χώρο των τρανς. Συνεχίζω να έχω την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία. Κάπως έτσι εδραιώθηκα στο Protagon. Με πείσμα. Όπου μου κλείνουν πόρτες εγώ θα τις σπάσω και θα μπω. Έτσι κάνω και στη ζωή μου.

Η συνεργασία σας με το Protagon εξομαλύνθηκε;
Τώρα η διεύθυνση έχει αλλάξει. Προς το παρόν παραμένω εκεί αλλά με περιορισμένη θεματολογία.

Οι τρανς είναι στη μόδα;
Η ορατότητα που επιζητούσαμε τόσο καιρό έχει αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Μακάρι όμως να μην είναι μόδα. Σίγουρα πουλάμε.

Θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείς με την πολιτική;
Καθόλου. Μου έγινε πρόταση πέρσι στις δημοτικές εκλογές με τον Βαλιανάτο. Είπα ναι μόνο για την ορατότητα αλλά ευτυχώς δεν έγινε.

Όταν βγαίνετε έξω νιώθετε άνετα ή σε κοιτάει ο κόσμος;
Εξαρτάται σε τι κατάσταση είμαι. Σαφώς με κοιτάνε. Ο καθένας για τους λόγους του. Αν είμαι καλά τους κοιτάω ευθέως στα μάτια αλλιώς αποφεύγω το βλέμμα γιατί ξέρω ότι θα μου κάνει κακό. Ποτέ όμως δε σκύβω πια το κεφάλι. Πολλές φορές ένα βλέμμα είναι πιο δυνατό από ένα χαστούκι. Στη δουλειά έχω παίξει ξύλο πολλές φορές αλλά αυτό που πάντα θα θυμάμαι είναι το πόσο απαξιωτικά με κοίταξε ένας τύπος στη Λάρισα όταν τελείωσε. Δε θα ξεχάσω το βλέμμα του μέχρι να πεθάνω.

Που βγαίνετε;
Δε βγαίνω συχνά. Είμαι σπιτόγατα.

Καλές φίλες έχετε;
Νόμιζα ότι είχα. Δεν έχω.

Διαβάστε περισσότερα ...

Μήπως ο φίλος σου, είναι εθισμένος στο sex;

Η sex therapist του Cosmo τοποθετείται σχετικά με το sex addiction.

"Θεωρώ πως ο σύντροφός μου έχει ένα σοβαρό πρόβλημα και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Όλα ξεκίνησαν στην αρχή του φλερτ μας βγαίναμε έξω κι εκείνος κοιτούσε επίμονα όποια γυναίκα περνούσε. Eγώ φυσικά θύμωνα κι εκείνος μου έλεγε πως «δεν μπορεί να το ελέγξει.

Οι μήνες περνούσαν και αρχίσαμε να τσακωνόμαστε επίσης για το πόσο συχνά κάναμε σεξ. Ποτέ δεν του ήταν αρκετό, όσες φορές κι αν βρισκόμασταν σεξουαλικά μέσα στην εβδομάδα. Επιπλέον, όποτε έμπαινα στον υπολογιστή μας, πάντα έβρισκα σάιτ με πορνό, ξεχασμένα ανοιχτά. Τον ρωτούσα και πάντα παραδεχόταν πως ούτε αυτή την συμπεριφορά του μπορούσε να ελέγξει. Ένιωθα πως κάτι περίεργο συνέβαινε αλλά οι φίλες μου δεν με έπαιρναν σοβαρά, θεωρώντας πως θα έπρεπε να χαίρομαι με έναν τόσο σεξουαλικά δραστήριο άνδρα. Ώσπου βρήκα συζητήσεις του στο Facebook και σε άλλα chat rooms, συζητήσεις με άλλες γυναίκες πάντα γύρω από το σεξ. Δεν του μίλησα για αυτό, μάζεψα τα πράγματά μου και επέστρεψα στους γονείς μου. Ώσπου χθες με πήρε τηλέφωνο για να μου πει πως τον απέλυσαν επειδή έμπαινε σε πορνό σελίδες από τον υπολογιστή της δουλειάς του! Τον θέλω πολύ και  ξέρω πως κι εκείνος με αγαπάει. Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω ούτε τι του συμβαίνει ούτε πως μπορώ να τον βοηθήσω".

Θέτεις ένα σημαντικό ζήτημα, αυτό της ανεξέλεγκτης σεξουαλικής παρόρμησης και συμπεριφοράς του συντρόφου σου, συμπεριφοράς που παραπέμπει στα διαγνωστικά κριτήρια του σεξουαλικού εθισμού στο σεξ ή μιας σεξουαλικά καταναγκαστικής συμπεριφοράς. Περιγράφεις το πώς μέσα από την αδυναμία του να ελέγξει τις σκέψεις και κυρίως τις συμπεριφορές του γύρω από το σεξ, έχασε τη σχέση αλλά και την εργασία του.

Ως σεξουαλικός εθισμός (sexual addiction) ορίζεται η καταναγκαστική συμπεριφορά του ατόμου, το να αναζητά δηλαδή σεξουαλικές εμπειρίες με εμμονικό τρόπο, ενώ παράλληλα εμφανίζει έντονη δυσφορία και συμπτώματα στέρησης, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα ικανοποίησης των παρορμήσεων του. Είναι μια καταναγκαστική συμπεριφορά που κυριαρχεί πλήρως στην ζωή του εξαρτημένου ατόμου, αφού  το σεξ γίνεται η οργανωτική αρχή της ζωής του και διαμορφώνει όλη του η καθημερινότητα.

Είναι αλήθεια πως στο μυαλό του σεξουαλικά εθισμένου τριγυρνούν συνεχώς σκέψεις, φαντασιώσεις και σενάρια γύρω από το σεξ, του είναι αδύνατον να ελέγξει μια συμπεριφορά του, ακόμη κι αν ξέρει καλά πως αυτό που κάνει δεν είναι λειτουργικό για τον ίδιο, για την σχέση του, για την εργασία του. Ο σεξουαλικά εθισμένος διαφοροποιείται από έναν άνθρωπο με αυξημένη ερωτική επιθυμία μέσω του αισθήματος κορεσμού που ο εξαρτημένος δεν αισθάνεται ποτέ, όσες σεξουαλικές επαφές κι αν έχει, όσες φορές και αν αυνανιστεί. Στο τέλος κάθε σεξουαλικής δραστηριότητας, οργανώνει την επόμενη ώστε να αντλήσει εκ νέου αυτή την “ένοχη ηδονή” όπως την περιγράφουν οι εθισμένοι στο σεξ. Γιατί από την μια απολαμβάνουν το σεξ, από την άλλη όμως νιώθουν ενοχή, τύψεις και ντροπή για την αδυναμία τους να ελέγξουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Καταρχήν είναι σημαντικό να του μιλήσεις ανοιχτά για τις ανησυχίες σου δείχνοντάς του πως η συμπεριφορά του παραπέμπει στον σεξουαλικό εθισμό, για τον οποίο υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι θεραπείας αρκεί να αποφασίσει το ίδιο το άτομο πως θέλει να βοηθηθεί. Δίπλα σε ένα εξαρτημένο άτομο, συν- νοσεί και η σύντροφος αφού συχνά, βυθίζεται στο πρόβλημα μαζί με τον σύντροφό της. Μίλησε του, όμως παράλληλα άφησέ τον να αποφασίσει ο ίδιος για τον εαυτό του. Εφόσον ο ίδιος κατανοήσει τι του συμβαίνει θα μπορέσει να απευθυνθεί σε ειδικό κι εσύ φυσικά μπορείς να είσαι δίπλα του έχοντας πάντοτε στο μυαλό σου πως η υποστηρικτική, συμμαχική στάση της συντρόφου “θεραπεύει”, όμως η πραγματική θεραπεία εμπεριέχεται στην ώριμη απόφαση κάποιου να βοηθήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Πηγή: cosmopolitan.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Το πρώτο ερωτικό παιχνίδι για υπολογιστή

Το πρώτο ερωτικό παιχνίδι για υπολογιστή

Αμφιλεγόμενο, κιτς, και ελαττωματικό. Αυτοί είναι οι χαρακτηρισμοί που επέλεξε ο δημοσιογράφος του αμερικανικού πόρταλ theatlantic για να περιγράψει το παιχνίδι «Softporn» που βγήκε στη κυκλοφορία το 1981.

Στο « Softporn», οι παίκτες προσπαθούσαν να αποπλανήσουν τρεις γυναίκες, αποφεύγοντας κινδύνους, όπως το να σκοτωθούν από μπράβος σε μια ντίσκο.

Για 29.95 δολάρια μια εταιρεία που ονομαζόταν  On-Line Systems θα ταχυδρομούσε αυτό το «αστείο, προκλητικό, δύσκολο παιχνίδι περιπέτειας μόνο για ενήλικες!» σε μια δισκέτα 5,25 ιντσών. Το Time ανέφερε ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες, 4.000 αντίτυπα είχαν ήδη πωληθεί, κάνοντας υπερήφανο τον ανυποψίαστο ιδιοκτήτη του πρώτου πορνογραφικού παιχνιδιού σε υπολογιστή.

Το παιχνίδι ήταν μια δημιουργία του νεαρού, ήταν 20 χρονών όταν το σχεδίασε, προγραμματιστή από τη Μασαχουσέτη, Chuck Benton ο οποίος αυτοχαρακτηριζόταν ως «συντηρητικός Νεοεγγλέζος».

Διαβάστε περισσότερα ...

Life Style

Media

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Συνταγές

Ελλάδα

Κόσμος

Πολιτική

Αρθρογραφία