Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Γιατί οι άντρες κοιμούνται μετά το σεξ.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αμέσως μετά το σεξ οι άντρες το μόνο που θέλουν είναι ύπνος (μετά το τσιγάρο, βεβαίως); Σας έχουμε την απάντηση!

Υπεύθυνη είναι η ορμόνη προλακτίνη για το γεγονός ότι όλοι οι άντρες μετά το σεξ αισθάνονται υπνηλία, λέει ο σύμβουλος ύπνου Christopher Winter. Ειδικότερα η προλακτίνη καταστέλλει τη ντοπαμίνη, την ορμόνη – διεγερτικό που κάνει τους άντρες να αισθάνονται ξύπνιοι, εξηγεί ο ίδιος. Το σώμα ωστόσο δεν παράγει τόσο ντοπαμίνη όσο προλακτίνη με αποτέλεσμα η δεύτερη να νικάει την πρώτη.

Η ευδιαθεσία μετά το σεξ, χάρη στην ορμόνη της ωκυτοκίνης που απελευθερώνεται μετά το σεξ, βοηθά επίσης στην απομάκρυνση όλων των αγχωτικών και αρνητικών σκέψεων μετά το σεξ και καθιστά πιο εύκολη την χαλάρωση και κατ’ επέκταση τον ύπνο. Επιπλέον αν κάνετε σεξ με σβηστά τα  φώτα, το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού σας καταλαβαίνει ότι είναι ώρα για ύπνο! Τότε είναι που παράγεται και η ορμόνη μελατονίνη από τον εγκέφαλο και βοηθά τον οργανισμό να καταλάβει πότε είναι ώρα για ύπνο.

Όταν οι ορμόνες προλακτίνη, ωκυτοκίνη και μελατονίνη συναντώνται όλες μαζί, τότε λειτουργούν καλύτερα από οποιοδήποτε υπνωτικό χάπι! Και μπορεί ο καλός σας να έχει όλη την καλή διάθεση για αγκαλίτσες, χάδια, φιλάκια ή ταινία ο οργανισμός του όμως είναι εκείνος που δεν του επιτρέπει να ανταποκριθεί παρά μόνο …να κοιμηθεί!

Για να τον κρατήσετε περισσότερο χρόνο ξύπνιο μετά το σεξ, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια στάση που δεν είναι οριζόντια, προτείνει ο Winter. Αυτό επειδή όταν ο καλός είναι ανάσκελα, λογικό είναι μετά το σεξ ο εγκέφαλος να στέλνει σήματα για ύπνο.

Ένας άλλος τρόπος να τον κρατήσετε ξύπνιο, είναι να κάνετε σεξ με αναμμένα τα φώτα. Τέλος, μπορείτε απλά μετά το σεξ να σηκώνεστε από το κρεβάτι και να καθίσετε για παράδειγμά στον καναπέ για ταινία ή δίπλα στο τζάκι, αν θέλετε κάτι πιο ρομαντικό.

Πηγή: baby.gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Life Style

Media

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Συνταγές

Ελλάδα

Κόσμος

Πολιτική

Αρθρογραφία