Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Το τρικ των 10 δευτερολέπτων που θα κάνει το iPhone να 'πετάει'.

Κατεβάσατε αρκετές εφαρμογές, τραβήξατε πολλές φωτογραφίες και βίντεο και γεμίσατε το νέο iPhone με μουσική. Κι έρχεται μια στιγμή που παρατηρείτε ότι η συσκευή σαν να πηγαίνει πιο αργά απ' ότι συνήθως ή όπως λένε στην καθομιλουμένη, 'σέρνεται'. Δεν θα ήταν τέλειο να υπήρχε ένα κόλπο που θα έκανε το iPhone να ξεκολλήσει, ανοίγοντας τις εφαρμογές ή εκτελώντας τις εντολές γρηγορότερα;   Υπάρχει και ονομάζεται RAM Reset, και δεν θα το βρείτε σε κανένα manual της Apple, όμως ένας χρήστης του Twitter, ο Marc Forrest, είχε την ευγενή καλοσύνη να το μοιραστεί με τους followers του, μέχρι που το 'αλίευσε' και το δημοσίευσε ο Indipendent ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό.

Τo τρικ που θα δώσει νέα πνοή στην απόδοση του iPhone σας, κρατάει μόνο 10 δευτερόλεπτα και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα το επάνω (ή 'δίπλα' - για iPhone 6 και νεότερα) κουμπί που απενεργοποιεί την συσκευή, έως ότου εμφανιστεί η εντολή 'Slide to power off'. Στη συνέχεια απλά κρατήστε πατημένο το κεντρικό κάτω κουμπί του iPhone (home button) επί 5 δευτερόλεπτα, έως ότου επανέλθει η κανονική οθόνη με τις εφαρμογές. (Εάν εμφανιστεί η SIRI, επαναλάβετε μερικές φορές, μέχρι να το πετύχετε).   Αυτή η πανεύκολη εντολή, αδειάζει την μνήμη RAM (που δεν χρησιμοποιείται από τις τρέχουσες εφαρμογές) του κινητού με αποτέλεσμα το iPhone να γίνει αισθητά ταχύτερο, χωρίς να κολλάει, με μοναδική παρενέργεια, το να χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος στην εκ νέου φόρτωση μιας εφαρμογής για πρώτη φορά.

Το δοκιμάσαμε σε 2 φορτωμένες με apps και περιεχόμενο συσκευές (iPhone 5S & iPhone 6) με iOS 9.1 και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Δοκιμάστε το κι εσείς και μοιραστείτε την εμπειρία στα σχόλια.

Πηγή: www.lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Αυτό το εργαλείο κλείνει πληγές μέσα σε 20' και σώζει ζωές.

Το εργαλείο της φωτογραφίας ονομάζεται XStat και εδώ και ενάμιση χρόνο χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό για να κλείνει τις πληγές από σφαίρες και οβίδες σε πεδία μαχών αλλά μετά την έγκριση για τη μαζική παραγωγή και διάθεσή του, μπορεί να σώζει ζωές ακόμα και μέσα στο σπίτι.

Η αιμοστατική συσκευή, που έχει σχήμα σύριγγας, εισέρχεται σε μεγάλης έκτασης ή βάθους πληγή που έχει προκαλέσει σφαίρα ή αιχμηρό αντικείμενο, και με την πίεση του αντίχειρα απελευθερώνει εντός της, 92 σπογγίδια τα οποία ερχόμενα σε επαφή με το αίμα διαστέλλονται και σταματούν την αιμορραγία μέσα σε 20 δευτερόλεπτα. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί σε ελάχιστο χρόνο να σώσει ζωές, που χωρίς τη συσκευή να χάνονταν από την ακατάσχετη αιμορραγία, αφού οι σύμφωνα με τις στατιστικές το 40% των σοβαρών τραυματισμών, καταλήγουν λόγω αιμορραγίας.

Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να απορροφά μισό λίτρο αίμα ενώ σε μεγάλα τραύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως τρεις σύριγγες XStat, που μπορούν να μείνουν στον οργανισμό έως 4 ώρες το μέγιστο, έως ότου ο τραυματίας διακομιστεί στο χειρουργείο.    Η ευρεσιτεχνία του εργαλείου ανήκει στην εταιρεία RevMedx από το Όρεγκον, και έχει ήδη σώσει ζωές αρκετών στρατιωτών, με την αιμοστατική και αντισηπτική δράση της, από το 2014 ενώ πρόκειται να βγεί στο εμπόριο μετά το πράσινο φώς που έδωσε μόλις η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Πηγή: www.lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ 6ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (i2fest2015)

Καθ. Δημήτριος Πογαρίδης
Διευθυντής
Τηλ - Fax: +302510462612
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://iiwm.teikav.edu.gr/website/website/
6o festival viomhxanikhs plhroforikhs pogarishs daily news gr 29 10 2015


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΤΟΥ 6ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (i2fest2013)

Το Επιμελητήριο Καβάλας, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ διοργάνωσαν στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», το έκτο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (www.i2fest.gr) από Σάββατο 17 έως και Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015.

Το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής διέθετε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και στους ανθρώπους της παραγωγής να δουν τις καινοτόμες προτάσεις τους και όλα αυτά σε συνδυασμό με κάποιες πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Οι δράσεις του 6ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που έγιναν στο παραπάνω πλαίσιο ήταν:

Την Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11, 20, 21, 22 και 23 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ 4.265 μαθητές από 55 σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι μαθητές απόλυτα προγραμματισμένα και συντεταγμένα παρακολούθησαν ομιλίες με θέματα σχετικά με την εκπαιδευτική ρομποτική και τη συνεργατική μάθηση και τον τρόπο να φτιάξουν το δικό τους ρομπότ με λίγα χρήματα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα περίπτερα με 32 εκθέματα των φοιτητών από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, από 2 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένα της πρωτοβάθμιας και ανεξάρτητους εκθέτες, που αφορούσαν σε ρομποτικές κατασκευές, συστήματα βασισμένα σε υπολογιστή (ενσωματωμένα συστήματα) και εμπορικά πακέτα.

Για φέτος το Φεστιβάλ διοργανώθηκε στον ίδιο εκθεσιακό χώρο ταυτόχρονα την εμπορική έκθεση KAVALAEXPO. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επισκεφτούν τα εκθέματα και οι 10 έως 15 χιλιάδες επισκέπτες της KAVALAEXPO.

Διεξήχθη ένα σεμινάριο 10 ωρών με θέμα τον μικροελεγκτή ARDUINO τα απογεύματα της Πέμπτης και Παρασκευής 22 και 23 Οκτωβρίου.

Την Κυριακή 18-10-2015 έγινε μια ημερίδα αναπτυξιακού χαρακτήρα με θέμα: «Η νέα Επιχειρηματικότητα και η σημασία της για την επανεκκίνηση της οικονομίας» με εισηγητές τον Άγγελο Τσατσούλη, πρόεδρο του επιμελητήριου Καβάλας, με θέμα: «Πηγές Χρηματοδότησης Επιχειρήσεων», την Σούζη Μαυρομάτη, Διευθύντρια του επιμελητήριου Καβάλας, με θέμα: Δίκτυο Υποστήριξης ΜΜΕ (Enterprise Europe Network), τον Μεντεκίδη Δημήτρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.», με θέμα: «Οι Παθογένειες της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και πώς να τις Ξεπεράσουμε» και τον Σαμαρά Χρήστο μηχανικό πληροφορικής και οχημάτων με θέμα: «AUTO-AVANTA μια START UP Επιχείρηση στο Χώρο του Αυτοκινήτου».

Το φεστιβάλ έκλεισε το Σάββατο 24-10-2015 με μια ημερίδα με θέμα «Καινοτομία και σύγχρονο σχολείο» και εισηγητές τον Αύγουστο Τσινάκο, Καθηγητή του ΤΕΙ ΑΜΘ, με θέμα: «Σύγχρονες πρακτικές διδασκαλίας και μάθησης», την Δρ Μαρία Περηφάνου Ερευνήτρια και Διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών έργων στον τομέα της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Πύλη της Ανοικτής Εκπαίδευσης: Μια πρόκληση για κάθε σύγχρονο εκπαιδευτικό», τον Γιώργο Παλαιγεωργίου Λέκτορα του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα: «Φυσικές Διεπαφές στην Εκπαίδευση: Δάσκαλοι και μαθητές δημιουργούν έξυπνα εκπαιδευτικά αντικείμενα», την Δρ Κατερίνα Γλέζου, Καθηγήτρια Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού, με θέμα: «Η Logo στην Εκπαίδευση: Μια Κοινότητα Πρακτικής και Μάθησης» και την Ιωάννα Μπακάλη, Μηχανικό Πληροφορικής Συνεργάτη του ΚΤΕ ΑΜΘ, με θέμα: «Εκπαιδευτική Ρομποτική και Συνεργατική Μάθηση».

Την ημερίδα ακολούθησε ο απολογισμός των εργασιών του Φεστιβάλ που έγινε από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Καθηγητή Δ. Πογαρίδη και η απονομή των βραβείων στις εργασίες εκθέματα, όπως αυτή αποφασίστηκε με μυστική ψηφοφορία του σώματος αξιολόγησης των εργασιών που αποτελούνταν από τους 100 εθελοντές.

Το Φεστιβάλ έκλεισε με ένα εξαίρετο ημίωρο μουσικό πρόγραμμα κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας με τους βραβευμένους μαθητές Χατζούλη Γιάννη, Τζανετάκη Θάνο και Μανωλούδη Φίλιππο.
Τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή από 16.00 έως και 21.00 έγινε σεμινάριο με θέμα «Κατασκευάζω το πρώτο μου Ρομπότ – Ο μικροελεγκτής Arduino» το οποίο παρακολούθησαν φοιτητές και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες μπορούσαν να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο, όπου οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Το γεγονός που εντυπωσίασε, πέρα απ’ όλα τα άλλα, τους επισκέπτες ήταν η εξαιρετική του οργάνωση και οι 100 εθελοντές φοιτητές και εκπαιδευτικοί που με τη φιλοτιμία, την ευγένειά και την θέλησή τους για προσφορά αποτέλεσαν τον καταλύτη και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία των στόχων του φεστιβάλ με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Τα παρακάτω 55 σχολεία από 10 νομούς της Μακεδονίας με 4.265 μαθητές επισκέφτηκαν το φεστιβάλ:

ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (19 σχολεία, 1845 μαθητές)

1. 18ο Δημοτικό σχολείο Καβάλας (40)
2. Μουσικό Σχολείο Καβάλας (50)
3. 3ο Γυμνάσιο Καβάλας (110)
4. 4ο Γυμνάσιο Καβάλας (60)
5. 5ο Γυμνάσιο Καβάλας (60)
6. 6ο Γυμνάσιο Καβάλας (230)
7. 7ο Γυμνάσιο Καβάλας (71)
8. Γυμνάσιο Καρβάλης (100)
9. Γυμνάσιο Νικήσιανης (100)
10. 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης (110)
11. 1o ΓΕΛ Καβάλας (110)
12. 2ο ΓΕΛ Καβάλας (170)
13. 5ο ΓΕΛ Καβάλας (85)
14. 6ο ΓΕΛ Καβάλας (120)
15. ΓΕΛ Ελευθερούπολης (71)
16. ΓΕΛ Χρυσούπολης (100)
17. 1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης (80)
18. ΕΠΑΛ Χρυσούπολης (150)
19. ΟΑΕΔ Καβάλας (28)

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (9 σχολεία, 647 μαθητές)
1. 4ο Γυμνάσιο Ξανθης(82)
2. Γυμνάσιο Ερασμίου (109)
3. Γυμνάσιο Ν. Ολβίου (30)
4. 1ο ΓΕΛ Ξανθης(46)
5. 2ο ΓΕΛ Ξάνθης (100)
6. 3ο ΓΕΛ Ξάνθης (60)
7. 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης (40)
8. 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης (80)
9. Μειονοτικό Σχολείο (100)

ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ (6 σχολεία, 395 μαθητές)
1. 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής (130)
2. 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής (45)
3. 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής (70)
4. 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής (60)
5. ΓΕΛ Αβδηρων(45)
6. 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής (45)

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ (6 σχολεία, 429 μαθητές)
1. 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας (80)
2. 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας (80)
3. 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας (39)
4. 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης (130)
5. 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης (50)
6. 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης (50)

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ (5 σχολεία, 411 μαθητές)
1. 2ο Γυμνάσιο Δράμας (120)
2. 3ο Γυμνάσιο Δράμας (40)
3. 4ο Γυμνάσιο Δράμας (80)
4. 5ο Γυμνάσιο Δράμας (90)
5. 6ο Γυμνάσιο Δράμας (81)

ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ (4 σχολεία, 198 μαθητές)
1. ΓΕΛ Κρύας Βρύσης (40)
2. ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης (43)
3. 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας (45)
4. 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (70)

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ (3 σχολεία, 140 μαθητές)
1. 5ο Γυμνάσιο Σερρών (55)
2. 2ο ΓΕΛ Σερρών (35)
3. 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Σερρών (50)

ΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ (1σχολείο, 100 μαθητές)
1. 1ο ΓΕΛ Κιλκίς (100)

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (1σχολείο, 50 μαθητές)
2. 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης (50)

ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (1 σχολείο 50 μαθητές)
3. ΓΕΛ Ορμυλίας (50)

Παρουσιάστηκαν οι παρακάτω 32 εργασίες:

1. Ρομπότ παρασκευής τσαγιού
2. Ρομποτικό Ανθρωποειδές Φυσικών Διαστάσεων
3. Ρομποτικό Χέρι
4. Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ενέργειας
5. Ακουστικό Αντίμετρο THELXIOPE
6. Εκπαιδευτική Ρομποτική
7. Μελέτη Αυτοματισμών Επιβατηγού Οχήματος Ανάλυση και Εργαστηριακή Εφαρμογή του Anti-locking Braking System
8. Μελέτη Σύγχρονων Συστημάτων Ταυτοποίησης
9. Σχεδιασμός Μηχανισμού Κίνησης στο ΧΥ Επίπεδο και Προσομοίωση Κίνησης με τη Βοήθεια Η/Υ.
10. Ανάπτυξη Συστημάτων Πρόληψης Ατυχημάτων
11. Ανάπτυξη Κλειστού Συστήματος Ελεγχόμενων Συνθηκών (θερμοκρασία, υγρασία, φωτεινότητα, περιεκτικότητα σε οξυγόνο)
12. Αυτοματισμός Ενεργοποίησης Φωτισμού σε Διαφορετικά Σενάρια και Διαφορετικές Υλοποιήσεις
13. Ανάπτυξη Αυτοματισμού Διασκέδασης με Raspberry Pi
14. Ανάπτυξη Σεναρίου Συνεργασίας Σμήνους Ρομπότ (Swarm Robotics)
15. Μελέτη Κινήσεων Αρθρωτού Βραχίονα. Ανάλυση Κινηματικής και Ανάπτυξη Σεναρίου Εκπαιδευτικής Άσκησης Βραχίονα.
16. Μελέτη και Πλοήγηση Μη Επανδρωμένο Εναέριου Οχήματος (Unmanned Aerial Vehicle–UAV)
17. Σχεδιομελέτη και Κατασκευή Παράλληλου Μηχανισμού Τριών Αξόνων Ελευθερίας (3 PRS)
18. Σχεδιασμός, Μελέτη και Κατασκευή Συστήματος Εγχάραξης με Laser
19. Δυναμικός Ιστοχώρος Εξέτασης Φοιτητών
20. Bread on Line (Απομακρυσμένη Διαχείριση Ηλεκτρικής Συσκευής)
21. Re-compress
22. Έλεγχος Συστήματος Re-compress
23. Αυτόματος-πωλητής
24. Εφαρμογή Android Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής
25. Κατασκευή και πτήση ιπτάμενης ρομποτικής πλατφόρμας
26. Σχεδίαση και Ανάπτυξη Συστήματος Ασφάλειας Χώρου
27. Remote Vehicle Control - R.V.C.
28. Το Raspberry Pi για ανίχνευση κίνησης
29. Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Ρομποτικού Βραχίονα
30. Ρομποτικός Πολύπτερο GEP 4
31. Ρομποτικό Πολύπτερο GEP8 - HEAVY LIFTER DRONE
32. Εφαρμογές ARDUINO

Τα βραβεία στα εκθέματα του φεστιβάλ απονεμήθηκαν ως εξής:

Το Ειδικό Βραβείο του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην αρτιότερη εργασία (έκθεμα) του φεστιβάλ με τίτλο «Ρομποτικό Ανθρωποειδές Φυσικών Διαστάσεων» και δημιουργό τον Δημήτριο Χατζή.

1ο Βραβείο στην εργασία (έκθεμα) με τίτλο «Έλεγχος Αυτοκινήτου από Απόσταση (Remote Vehicle Control - R.V.C)», δημιουργό τον Χαράλαμπο Κιοσίδη και επιβλέποντα τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δρ. Δημήτριο Πογαρίδη.

2ο Βραβείο στην εργασία (έκθεμα) με τίτλο: «Ακουστικό Αντίμετρο THELXIOPE» και δημιουργό τον Παναγιώτη Ρίζο.

3ο Βραβείο στην εργασία (έκθεμα) με τίτλο «Ρομπότ Παρασκευής Τσαγιού» και δημιουργό τον Δημήτριο Καλοπίση.

Έπαινοι για τη σημαντική προσφορά τους στο Φεστιβάλ απονεμήθηκαν, με ομόφωνη απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, στους κ.κ. Κωνσταντίνο Φελαχίδη και Χρήστο Πριονίδη ως εκπροσώπους των εταιρειών «Φούρνοι Φελαχίδη» και «Champion Security» για την συνεχή και αδιάλειπτη χορηγία τους στα φεστιβάλ των τελευταίων πέντε ετών.

Οι εθελοντές συνεργάτες που συμμετείχαν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ:
1. Λυτρίδης Χρήστος Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ.
2. Βροχίδου Ελένη M.Sc. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ.
3. Μπακάλη Ιωάννα, Μηχανικός Πληροφορικής.
Την καρδιά του Φεστιβάλ αποτέλεσαν οι 100 εθελοντές φοιτητές του ΤΕΙ Καβάλας και των συμμετεχόντων Ιδρυμάτων.

Με την ευγενική υποστήριξη των:
1. Δήμου Καβάλας και
2. Μουσικού σχολείου Καβάλας στις μουσικές δράσεις του Φεστιβάλ.

Στην επιτυχία της προσπάθειας συμμετείχαν σημαντικά με την ευγενική χορηγία τους οι παρακάτω:
1. Χορηγοί
VODAFONE με τα μπλουζάκια των εθελοντών.
Φούρνοι Φελαχίδη, ΝΕΟΓΑΛ, Μεντεσίδης Α.Ε, Supermarket Μασούτης με προϊόντα για τη διατροφή και τους καφέδες των εθελοντών στον εκθεσιακό χώρο.
Champion Security μετη νυχτερινή φύλαξη του εκθεσιακού χώρου.
«Οίναρον», «Vergina» και «Ξηροί καρποί Freetime», με τα ποτά και τους ξηρούς καρπούς της βραδιάς του γλεντιού των εθελοντών.
Χορηγοί Επικοινωνίας:
Ραδιοφωνικοί σταθμοί: Ράδιο Energy 96.6, Χ-Radio, Studio 7, Πρωινή FM, Ράδιο Ενήμερος, ALPHA Radio, στο κόκκινο, Ράδιο Νεάπολις.
Εφημερίδες: Έβδομη, Νέα Εγνατία, Πρωινή, Καθημερινός Τύπος, Ενήμερος, Καβάλα, Νεάπολις
Τηλεοπτικοί σταθμοί: CENER TV, ENA CHANNEL, ΠΡΩΙΝΗ TV, STAR Βόρειας Ελλάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. www.i2fest.gr

Οικονομικά στοιχεία του Φεστιβάλ:

Ο Προϋπολογισμός 6ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής
ΤΕΙ Καβάλας 2.000€
Περιφέρεια ΑΜΘ 2.250€
Δήμος Καβάλας 500€
Γενικό Σύνολο Δαπανών 4.750€

Το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ συμμετείχε με την ανάληψη της διοργάνωσης του φεστιβάλ και την προσφορά εθελοντικής εργασίας τόσο από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής όσο και από τους εθελοντές φοιτητές.
Το επιμελητήριο Καβάλας συμμετείχε με την προσφορά του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης» σε πλήρη λειτουργικότητα.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες απ’ τις καταθέσεις απόψεων στο βιβλίο επισκέψεων των εκπροσώπων των σχολείων και άλλων επισκεπτών:

Area Manager Vodafone
Πραγματικά μια πολύ αξιόλογη δουλειά από όλες τις ομάδες. Η δημιουργικότητα, η καινοτομία και οι προτάσεις δείχνουν το μέλλον. Πολλά μπράβο σε όλους. Συνεχίστε την αξιόλογη και δημιουργική δουλεία.

1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης
Πολύ καλή δουλειά! Συγχαρητήρια! Πηγή έμπνευσης για όλους μας!
ΕΠΑΛ Χρυσούπολής
Τα θερμά μας συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον κύριο Πογαρίδη για την τιμή που μας έκανε ώστε να συμμετέχουμε στο φεστιβάλ. Η όλη εκδήλωση ήταν πάρα πολύ καλή με πρωτότυπες ιδέες, έργα, κατασκευές. Ελπίζουμε αυτός ο θεσμός να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο και να έχει ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση και συμμετοχή τα επόμενα χρόνια.
Πήραμε πολλές ιδέες, τα παιδιά το χάρηκαν και ελπίζουμε κάποια από αυτά να γίνουν μαθητές του τμήματός σας τα επόμενα χρόνια. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια προς όλους που μόχθησαν.

Μουσικό Σχολείο Καβάλας
Συγχαρητήρια σε όλους!!! Όλοι κάνανε καταπληκτική δουλειά. Θερμά συγχαρητήρια για την σπουδαία διοργάνωση.
Συγχαρητήρια! Άψογη διοργάνωση και πολύ ενδιαφέροντα τα εκθέματα!

Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά Robotics)
Η Καστοριά Robotics θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κύριο Πογαρίδη για την πρόσκληση στο φεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής με τα εκθέματα “ Re–compress ” και “ Έλεγχος του συστήματος Re–compress ”. Επίσης θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την άψογη διοργάνωση του φεστιβάλ καθώς και την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών.

5ο Γυμνάσιο Σερρών
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους! Το μέλλον είναι εδώ!!!

Μειονοτικό Λύκειο Ξάνθης
Θερμά συγχαρητήρια για τις πρωτοπόρες εργασίες των φοιτητών και λοιπών συντελεστών. Σας ευχαριστούμε για την παρουσίαση.

Γυμνάσιο Ερασμίου Ξάνθης
Εντυπωσιακά τα εκθέματα και πολύ χρήσιμα. Μακάρι να βρουν την ανταπόκριση που αξίζουν!
Συγχαρητήρια στους φοιτητές. Καλή σταδιοδρομία!

3ο Λύκειο Ξάνθης
Σας ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μας χαρίσατε. Τα παιδιά μας γνώρισαν από κοντά εφαρμογές πληροφορικής που θα τους δώσουν το έναυσμα να ασχοληθούν πιο έντονα και σοβαρά με την πληροφορική. Περισσότερο έχει σημασία να δουν από κοντά τις εφαρμογές πάρα να το ακούνε από εμάς θεωρητικά. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη. Ένα μεγάλο μπράβο σε καθηγητές και σπουδαστές! Άψογη οργάνωση και εντυπωσιακά εκθέματα! Please keep it up!

4ο Γυμνάσιο Ξάνθης
Θερμά συγχαρητήρια για την καταπληκτική έκθεση σας.
Καλή δύναμη για το έργο σας!

6ο Γυμνάσιο Καβάλας
Θερμά συγχαρητήρια για την άψογη και άρτια οργανωμένη παρουσίαση και έκθεση των νέων δημιουργημάτων. Κάθε χρόνο μας περιμένει και μια καινούργια έκπληξη στην δημιουργική φαντασία... Σας ευχαριστούμε!
3ο Λύκειο Ξάνθης
Εξαιρετική οργάνωση, μεράκι και δημιουργία! Σας ευχαριστούμε για την έμπνευση που μας δώσατε!

Γυμνάσιο Ερασμίου Ξάνθης
Καταπληκτικές ιδέες και μπράβο στα παιδιά που μας επέδειξαν τα εκθέματα τους. Μας τα παρουσίασαν και μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο της τεχνολογίας.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, εκθέτες και εθελοντές! Καλή δύναμη και έμπνευσης για νέες δημιουργίες!!

Γυμνάσιο Ν. Καρβάλης
Κάθε χρόνο όλο και πιο καλή και πιο ενδιαφέρουσα! Συγχαρητήρια!

Λύκειο Ελευθερούπολης
Συγχαρητήρια!! Ευχόμαστε το μεράκι και οι ιδέες σας να προτρέψουν και άλλους νέους να ακολουθήσουν τον δικό σας δρόμο.

5ο Γυμνάσιο Καβάλας
Τέλεια δουλειά! Θερμά συγχαρητήρια! Ελπίζω ότι του χρόνου θα δούμε και μαθητές μας!

1ο ΕΠΑ.Λ Χρυσούπολης
Συγχαρητήρια!!! Εξαιρετική δουλειά! Μπράβο στους εθελοντές!

4ο Γυμνάσιο Δράμας
Ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον. Πολύ καλή προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί. Τα παιδιά έδειξαν πολύ ενδιαφέρον. Απλά οι συνθήκες δεν ήταν τόσο καλές. Είχε πολύ θόρυβο και δεν μπορούσαμε να ακούσουμε καλά ότι μας έλεγαν. Μπράβο στους διοργανωτές και τους εθελοντές.

2ο ΕΠΑ.Λ Αλεξ/πολης
Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους μας, μαθητές και συνοδούς καθηγητές. Προσπάθειες σας και αυτήν πρέπει να ενισχύονται και συνεχίζονται. Καλή συνέχεια.

5ο ΓΕΛ Καβάλας
Το μεγαλείο της ανθρώπινης δημιουργικότητας και εφευρετικότητας δεν μπορεί παρά να μας συγκινεί αλλά κυρίως να μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον.

Μπαμπαλώνα Ελένη Σύμβουλος Πληροφορικής
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, εκθέτες και εθελοντές για την άψογη και άρτια οργανωμένη παρουσίαση και έκθεση όλων των δημιουργημάτων. Η δημιουργικότητα, η καινοτομία και οι προτάσεις δείχνουν το μέλλον. Συνεχίστε να δημιουργείτε προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης.

2ο ΓΕΛ Ξάνθης
Εκπληκτική εμπειρία!!!!! Σίγουρα θα επιστρέψουμε…. Να συνεχίσετε έτσι δυναμικά και δημιουργικά.
4ο Γυμνάσιο Ξάνθης
Εντυπωσιακές προσπάθειες χαρισματικών μαθητών, φοιτητών, καθηγητών. Χώρος φιλόξενος, καθαρός, οργανωμένος. Άψογη εξυπηρέτηση. Ο μαθητής Δημήτρης Χατζής 5ου Λυκείου Καβάλας μας εξέπληξε ευχάριστα.

2ο ΕΠΑ.Λ Ξάνθης
Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η έκθεση και η ξενάγηση άψογη. Άκρως εντυπωσιακά τα εκθέματα. Συγχαρητήρια για την όλη οργάνωση. Όλες οι προσπάθειες που κάνατε είναι αξιέπαινες.

Γυμνάσιο Νικήσιανης
Ενδιαφέρουσα εμπειρία για τους μαθητές μας. Τα πρωτότυπα δημιουργήματα τους εντυπωσίασαν και αποτελούν έναυσμα για τις δικές τους δημιουργίες στο μέλλον. Ικανοποιητική οργάνωση και ξενάγηση. Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας.

2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης
Συγχαρητήρια για τις καινοτόμες δημιουργίες και για το μεράκι, την αγάπη και τη φαντασία που επενδύθηκαν στην κατασκευή και την προβολή τους! Μια αξέχαστη εμπειρία για όλους, μαθητές και καθηγητές!

3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας
Συγχαρητήρια για όλη τη διοργάνωση! Όλοι οι εθελοντές ξεχώρισαν με τις κατασκευές τους! Υπέροχη δουλειά και πολλές προοπτικές!

1ο Εργαστηριακό Κέντρο Σερρών
Ευχαριστούμε όλους τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην παραγωγή αυτού του έργου και ιδιαίτερα τον Καθηγητή κύριο Πογαρίδη για το έργο του. Ευχαριστούμε!!!

2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας
Συγχαρητήρια στον ξεναγό μας στον κ. Πογαρίδης και σ’ όλη την ομάδα του ΤΕΙ ΑΜΘ. Πολύ αξιόλογη η προσπάθειά σας.

1Ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας
Οι μαθητές ενθουσιασμένοι!!!!! Συγχαρητήρια στον κ. Πογαρίδη, στους κυρίους Παπάζογλου και Λυτρίδη για τις σύντομες και περιεκτικές παρουσιάσεις τους. Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να συμμετέχουμε και στο διαγωνισμό σας.

Με εκτίμηση

Καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα ...

Το νέο IPHONE 7 από την Apple.

iphone7 fotografies daily news gr 30 09 2015 01
Η επεξεργασία του νέου iphone 7, γίνεται αυτές τις ημέρες από την Apple, αλλά ακόμα δεν είμαστε σίγουροι, για το πότε η εταιρεία θα ορίσει την ημερομηνία παραλαβής ή ποιες είναι οι προδιαγραφές του νέου έξυπνο τηλέφωνου.

Μερικά κομμάτια από το νέο iPhone 7, έχουν διαρρεύσει από την αλυσίδα εφοδιασμού στην Ανατολική Ασία τις τελευταίες ημέρες και όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, δίνουν μια σαφέστερη ιδέα του iPhone 7, και έχει αρκετό ενδιαφέρον.
Διέρρευσε ότι οι φωτογραφίες του iPhone 7, δείχνουν την εμφάνιση και την έκδοση του τελευταίου iPhone. Το πιο σημαντικό, ότι η εικόνα περιλαμβάνει την ημερομηνία κατά την οποία το συγκεκριμένο τμήμα έγινε για την Apple. Μια ετικέτα για το gadget δείχνει μια σφραγίδα QA από τον Ιούλιο του 29. Αυτό σημαίνει ότι η Apple είναι σε καλό δρόμο για να πάρει το iPhone 7 για τους χρήστες πριν από το τέλος του τρέχοντος τριμήνου.
iphone7 fotografies daily news gr 30 09 2015 02

Οι νέες εικόνες περιλαμβάνουν το κέλυφος και κάποια από τα εσωτερικά μέρη του iPhone 7. Προέρχονται από την Macfixit της Αυστραλία, μια εταιρία επισκευών της Apple που πήρε στα χέρια της φωτογραφίες της συσκευής από μια πηγή στην αλυσίδα εφοδιασμού. Εδώ είναι μια από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη Δευτέρα.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ο αντιπρόεδρος της Google προειδοποιεί: Εκτυπώστε τις φωτογραφίες σας ή χάστε τες για πάντα

Μπορεί να βοήθησε στη δημιουργία του διαδικτύου, ωστόσο δε διστάζει να μιλήσει και για τους «κινδύνους» που συνοδεύουν τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Ο Dr Vinton «Vint» Cerf προειδοποιεί τους χρήστες του διαδικτύου να εκτυπώσουν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες, αν δε θέλουν μια μέρα να τις δουν να «χάνονται» μια για πάντα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, ο αντιπρόεδρος της Google προειδοποιεί ότι καθώς τα λειτουργικά συστήματα και τα λογισμικά εξελίσσονται ολοένα και πιο πολύ, θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη η πρόσβαση στα έγγραφα και τις εικόνες που έχουν αποθηκευτεί με παλαιότερη τεχνολογία.

Ανέφερε ακόμη, ότι η εξάρτησή μας από την τεχνολογία θα μπορούσε να «μεταλλάξει» τον 21ο αιώνα σε μια νέα «σκοτεινή εποχή» στην ιστορία, με τα οποιαδήποτε στοιχεία του πολιτισμού μας να χάνονται σε μια ψηφιακή «μαύρη τρύπα».

Στους αιώνες που θα έρθουν, οι μελλοντικοί ιστορικοί που θα μελετούν την εποχή μας είναι πολύ πιθανό να βρεθούν μπροστά σε μια ψηφιακή «έρημο», συγκρίσιμη με τη μετα-ρωμαϊκή περίοδο στη Δυτική Ευρώπη, για την οποία είναι σχετικά λίγα γνωστά, λόγω της σπανιότητας των γραπτών αρχείων.

Ο Dr Cerf, που κατέχει τον τίτλο του «Chief Internet Evangelist» στη Google είπε ακόμη: «Αν σκεφτούμε 1.000, 3.000 χρόνια μπροστά, πρέπει να αναρωτηθούμε πώς θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε όλα τα bits τα οποία χρειαζόμαστε έτσι ώστε να ερμηνεύσουμε σωστά τα ψηφιακά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε; Προς το παρόν, χωρίς να το συνειδητοποιούμε πετάμε αδιάφορα όλα μας τα δεδομένα σε κάτι που θα μπορούσε να γίνει μια μαύρη τρύπα πληροφοριών. Τον επόμενο αιώνα και αυτοί που θα ακολουθήσουν μετά θα υπάρχει μεγάλη δυσκολία να ερμηνευτούν τα bits που θα έχουμε αφήσει πίσω μας».

Όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, ο ίδιος μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (American Association for the Advancement of Science) στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια παρότρυνε τους χρήστες του διαδικτύου να εκτυπώσουν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες και να μη βασίζονται απλά στην αποθήκευσή τους σε αρχεία μνήμης.

Διαβάστε περισσότερα ...

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto