Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΥΓΕΙΑ - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Το διοξείδιο του χλωρίου MMS εμποδίζει τις πρωτεΐνες αιχμής SARS-CoV2

Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι το διοξείδιο του χλωρίου (MMS) εμποδίζει τις πρωτεΐνες αιχμής SARS-CoV-2 να συνδεθούν με τους ανθρώπινους υποδοχείς.

mms greece hellas

Ιάπωνες ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι το διοξείδιο του χλωρίου, επίσης γνωστό ως Miracle Mineral Solution ή MMS, είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο για τον κοροναϊό Wuhan (Covid-19).

Μια εργασία που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Pharmacology and Pharmaceutics εξηγεί πώς το MMS μπλοκάρει τις πρωτεΐνες αιχμής που σχετίζονται με τον SARS-CoV-2, οι οποίες λέγεται ότι συνδέονται με ανθρώπινους υποδοχείς όπως το μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης 2 (ACE2), επιτρέποντας τη δημιουργία της νόσου.

"Το διοξείδιο του χλωρίου (ClO2) είναι ένα ισχυρό απολυμαντικό που είναι γνωστό ότι αδρανοποιεί τόσο τους ιούς όσο και τα βακτήρια", αποκαλύπτει η περίληψη της μελέτης.

Ο δηλωμένος σκοπός της μελέτης ήταν να διαπιστωθεί εάν το διοξείδιο του χλωρίου αναστέλλει άμεσα τη σύνδεση της πρωτεΐνης Spike του κινέζικου ιού (πρωτεΐνη S) με τους υποδοχείς ACE2.

Η ομάδα διεξήγαγε in vitro πειράματα με τις βρετανικές και νοτιοαφρικανικές "παραλλαγές" της γρίπης Fauci.

"Η πρωτεΐνη Spike επικαλυμμένη σε πλάκα μικροτιτλοδότησης υποβλήθηκε σε επεξεργασία με υδατικό διάλυμα διοξειδίου του χλωρίου ή με διάλυμα ψεκασμού διοξειδίου του χλωρίου", εξηγεί η μελέτη.

Τελικά, αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι το MMS όντως αδρανοποιεί τη σύνδεση των παραλλαγών των πρωτεϊνών spike της κοβιδικής παραλλαγής με την ανθρώπινη πρωτεΐνη του υποδοχέα ACE2, "υποδεικνύοντας ότι αυτή η στρατηγική μπορεί να είναι χρήσιμη για την παρεμπόδιση της μετάδοσης των παραλλαγών των ιών SARS-CoV-2".

Μπορεί το διοξείδιο του χλωρίου να προστατεύσει τα κύτταρά σας από την εισβολή πρωτεΐνης spike;

Εφόσον γνωρίζουμε τώρα ότι οι παραλλαγές μεταδίδονται από τα "εμβόλια", και επομένως και από τους "εμβολιασμένους", το διοξείδιο του χλωρίου θα μπορούσε να βοηθήσει τους "ανεμβολίαστους" να προστατευτούν από τη μόλυνση.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για να βοηθήσει τους εμβολιασμένους και όσους έχουν "θετικό" τεστ για τον ιό της Κίνας να απαλλαγούν από τις πρωτεΐνες spike, εμποδίζοντάς τες να προσκολληθούν στους υποδοχείς ACE2.

Πιθανόν να απαιτείται πολύ περισσότερη μελέτη για να διαπιστωθεί αν αυτό ισχύει ή όχι για τους ανθρώπους που έλαβαν τις ενέσεις mRNA (Pfizer-BioNTech και Moderna), καθώς οι ενέσεις αυτές προγραμματίζουν τα ανθρώπινα κύτταρα να συνεχίσουν να παράγουν συνεχώς πρωτεΐνες spike.

Για όλους τους άλλους, η λήψη MMS θα μπορούσε να παρέχει μια ασπίδα προστασίας έναντι του τύπου της βλάβης των πρωτεϊνών spike που προκαλεί σε ορισμένους ανθρώπους καρδιαγγειακά επεισόδια ή χειρότερα.

"Η ισχυρή απολυμαντική δράση του CD (διοξείδιο του χλωρίου) έναντι των μικροβίων οφείλεται στην ισχυρή οξειδωτική του δράση έναντι των πρωτεϊνών", εξηγεί η μελέτη.

"Επιπλέον, οι ασφαλείς και επιτρεπόμενες συγκεντρώσεις του CD έχουν τεκμηριωθεί επαρκώς".

Οι πρωτεΐνες της αιχμής Covid δεν συμπαθούν το διοξείδιο του χλωρίου, το οποίο τις εμποδίζει να βλάψουν τον οργανισμό.

Για τα πειράματά τους, η ομάδα ψέκασε μια aliquot 50 μL διοξειδίου του χλωρίου ή διαλύματος ψεκασμού διοξειδίου του χλωρίου αραιωμένο στην κατάλληλη συγκέντρωση σε πλάκες μικροτιτλοδότησης που περιείχαν καθαρισμένες πρωτεΐνες αιχμής Receptor-Binding Domain (RBD).

Στη συνέχεια, τα διαλύματα επωάστηκαν στους 25ºC για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προστέθηκε μια ποσότητα 20 μL θειοθειικού νατρίου 10 mmol/L σε ρυθμιστικό διάλυμα αποκλεισμού 2 για να τερματιστεί η αντίδραση του διοξειδίου του χλωρίου με τις πρωτεΐνες αιχμής.

Αυτό μετέτρεψε γρήγορα το διοξείδιο του χλωρίου σε ClO2-, με αποτέλεσμα να μην αντιδράσει.

Στη συνέχεια, προστέθηκε στο διάλυμα ένα aliquot 35 μL σημασμένου με βιοτίνη ACE2 αραιωμένο σε 1,5 μg/mL με Blocking Buffer 2, ενώ ένα σημασμένο με βιοτίνη ACE2 συνδέθηκε με υπεροξειδάση χρένου σημασμένη με στρεπταβιδίνη και ανιχνεύθηκε με τη χρήση υποστρώματος υπεροξειδάσης χρένου.

Μετά από ένα λεπτό, χρησιμοποιήθηκε λουμινόμετρο για τη μέτρηση του σήματος χημειοφωταύγειας που εκπέμπεται από το διάλυμα, το οποίο εξετάστηκε σε τέσσερα διαφορετικά φρεάτια λόγω της διακύμανσης της έντασης της χημειοφωταύγειας.

Κατά την ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι η ένταση της σύνδεσης της ανθρώπινης πρωτεΐνης ACE2 με το covid spike RBD μειώθηκε ως αποτέλεσμα του διοξειδίου του χλωρίου.

Όσο υψηλότερη ήταν η συγκέντρωση του διοξειδίου του χλωρίου, τόσο λιγότερα γεγονότα πρόσδεσης της πρωτεΐνης spike παρατηρήθηκαν.

Με πιο απλά λόγια, οι πρωτεΐνες αιχμής (spike proteins) του κοροναϊού δεν συμπαθούν το διοξείδιο του χλωρίου.

Και δεδομένου ότι το διοξείδιο του χλωρίου έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο για μια ποικιλία παθήσεων, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν θα πρέπει τουλάχιστον να εξεταστεί ως μια πιθανή επιλογή για την καταπολέμηση του covid.

Ακριβώς όπως η υδροξυχλωροκίνη και η ιβερμεκτίνη, η κυβέρνηση δεν θέλει να χρησιμοποιείτε διοξείδιο του χλωρίου για να προστατευτείτε από το covid.

Ο Dr. Manuel Aparicio είπε στο The New American σε συνέντευξή του το καλοκαίρι τα πάντα για το διοξείδιο του χλωρίου και την πιθανή χρήση του ως θεραπεία για τον κινέζικο ιό.

Πίσω στις πρώτες ημέρες της πανδημίας, η Περιφερειακή Περιφέρεια Μεταφορών του Σακραμέντο χρησιμοποιούσε διοξείδιο του χλωρίου για τον καθαρισμό των λεωφορείων της, αποδεικνύοντας περαιτέρω την εξωτερική του χρήση ως όπλο κατά της γρίπης Wuhan.

Εδώ και πολλά χρόνια, το διοξείδιο του χλωρίου χρησιμοποιείται επίσης ως θεραπεία για τον αυτισμό. Η Kerri Rivera, ομοιοπαθητικός γιατρός, έχει σημειώσει αξιοσημείωτη επιτυχία χρησιμοποιώντας το ως βιοϊατρικό πρωτόκολλο για να βοηθήσει τα αυτιστικά παιδιά να ανακτήσουν την κανονικότητα στη ζωή τους.

"Άρχισα να ερευνώ και [ανακάλυψα ότι] καταστρέφει ιούς, βακτήρια, candida, παράσιτα, μειώνει τη συνολική φλεγμονή του σώματος και εξουδετερώνει τα βαρέα μέταλλα, οπότε είμαι μέσα, [γιατί] αυτό είναι ο αυτισμός", δήλωσε η Rivera στο Health Ranger σε συνέντευξή της.

Υπάρχουν τόσες πολλές ευεργετικές χρήσεις για το MMS που θα ήταν έγκλημα να μην επιτραπεί στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Ευτυχώς, δεν είναι ένα φάρμακο που χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή, όπως η υδροξυχλωροκίνη (HCQ) και η ιβερμεκτίνη, οπότε παραμένει εύκολα προσβάσιμο ως συμπλήρωμα διατροφής.

Ελέγξτε το μόνοι σας για να δείτε αν το διοξείδιο του χλωρίου mms, μπορεί να είναι μια χρήσιμη προσθήκη στο οπλοστάσιο της υγείας σας.

Φροντίστε να ενημερώσετε και άλλους γι' αυτό, ώστε να μπορούν και αυτοί να προστατεύονται από τις πρωτεΐνες αιχμής των κοβιδίων, ειδικά τώρα που τα "εργοστάσια" των "πλήρως εμβολιασμένων" πρωτεϊνών αιχμής ενδεχομένως τις εξαπλώνουν σε όλους μας.

Μην ξεχνάτε, ότι το Διοξείδιο του Χλωρίου, μπορείτε να το προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα https://www.mms.com.gr , συνοδευόμενο με πλήρες οδηγίες χρήσεως και πρωτόκολλα δοσολογίας.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΜΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ !

laxanika thanathfora diatrofikh vomva daily news gr 01 03 2016
Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα, έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δε μιλάει εδώ και χρόνια.Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας, κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.
Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.

Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίληης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου – Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα – βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.

Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg.

Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών. Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg. Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.

Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω! Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω. Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής. Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!

ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΞΥΔΙ!

Διαβάστε περισσότερα ...

Μυστικά Επιτυχίας: Τι κάνουν, και τι αποφεύγουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι.

Όταν περνάει κανείς πολύ χρόνο με υψηλά στελέχη επιχειρήσεων και επικεφαλής εταιρειών αρχίζει να παρατηρεί κάποιες συμπεριφορές που είναι κοινές στους επιτυχημένους ανθρώπους.

Βέβαια, όταν λέμε συμπεριφορές εννοούμε τον τρόπο που πουλάνε ένα προϊόν, το πώς διαπραγματεύονται, το πώς φέρονται στους υπαλλήλους, αλλά και πώς αντιμετωπίζουν μία κρίση.

Ένα χαρακτηριστικό κοινό σε πετυχημένους είναι ότι δεν είναι αφελείς. Αμφισβητούν και αναρωτιούνται για τα πάντα. Ακούν τα πάντα και φυσικά ελέγχουν την πηγή.

Στον επιχειρηματικό κόσμο, υπάρχουν πολλές στιγμές έντασης. Τα πράγματα σχεδόν ποτέ δεν πάνε όπως τα είχε κανείς υπολογίσει και συχνά πάνε πραγματικά χάλια. Αν δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί την αδρεναλίνη που εκκρίνει ο οργανισμός, να μετριάσει το άγχος και να ελέγξει την κατάσταση, δε θα γίνει ποτέ επιτυχημένος.

Ένα άλλο στοιχείο είναι ο φανατισμός. Το πάθος οδηγεί την επιτυχία, όμως όταν κανείς περνάει τη γραμμή που διαχωρίζει το πάθος από το φανατισμό, τότε υπερισχύει η κακή κρίση, με αποτέλεσμα να λαμβάνει λάθος αποφάσεις.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ένα ακόμη πράγμα. Ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πετύχουν. Γι’ αυτό το λόγο είναι πάντα συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι επίμονοι. Ο Στιβ Τζομπς έλεγε ότι αυτό που ξεχωρίζει τους πετυχημένους επιχειρηματίες από τους αποτυχημένους είναι η επιμονή τους. Πρέπει να αποφασίζεις τι θέλεις και να προσπαθείς ακούραστα και με πάθος.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δε μεταδίδουν τα συναισθήματά τους, το να βγάζετε τη θλίψη, το θυμό, την αγανάκτησή στους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεστε δε θα κάνει εσάς και τους γύρω σας δυστυχείς. Θα καταστρέψει και την καριέρα σας.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ο εγωισμός. Δεν πρέπει να φέρεστε σα να γυρίζει όλος ο κόσμος γύρω από σας. Στην πραγματικότητα, όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από τη δουλειά.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δε ζουν στο παρελθόν ή στο μέλλον. Ζούνε στο απλά στο τώρα.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι, επίσης, δε μένουν απαθείς και δεν είναι υπερευαίσθητοι. Αν η κριτική, η οποιαδήποτε κριτική σας τρελαίνει, τότε ο επιχειρηματικός κόσμος θα σας τρελάνει.

Τέλος, υπάρχει λόγος που οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνήθως έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ. Είναι πιο ευχάριστοι και προσιτοί…
Διαβάστε περισσότερα ...

Πως να ξυπνάς το πρωί, εύκολα... και νωρίς!

Πολλοί από μας τρέμουν το πρωινό ξυπνητήρι. Και παρότι γνωρίζουμε καλά ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα απλά και μόνο αν καταφέρουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, συχνά αλλάζουμε πλευρό και μακαρίζουμε τους ανθρώπους που θεωρούμε ότι είναι πρωινοί τύποι.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιες επιστημονικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και τους πιο νυχτερινούς τύπους να σηκωθούν το πρωί ξεκούραστοι και με καλή διάθεση.

Το κλειδί είναι η αλλαγή κάποιων καθημερινών συνηθειών είτε πρωινών είτε βραδινών, οι οποίες θα διευκολύνουν το σώμα σας να κοιμηθεί βαθιά το βράδυ και να ξυπνήσει ανανεωμένο το πρωί.

- Διαβάστε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό
. Τα 30 λεπτά πριν από τον ύπνο πρέπει να είναι ευχάριστα και χαλαρωτικά.


- Μην πίνετε αλκοόλ και μην τρώτε ακριβώς πριν πέσετε για ύπνο. Το φαγητό και το αλκοόλ μπορεί να σας δημιουργήσουν καούρες στο στομάχι που δυσκολεύουν τον ύπνο.

- Απομακρύνετε το κινητό και το τάμπλετ σας. Το φως της οθόνης μιμείται το φως του ήλιου που σας λέει να ξυπνήσετε.

- Φτιάξτε ένα ικανοποιητικό πρωινό που θα σας δώσει κίνητρο να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

- Κάντε γυμναστική. Δεν είναι ανάγκη να είναι επίπονη ούτε να κρατάει πολύ ώρα. Λίγα λεπτά άσκησης αρκούν να σας ξυπνήσουν.

- Πιείτε ένα ποτήρι νερό, θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε τα υγρά που χάσετε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

- Αν δε σηκώνεστε με τίποτα, τοποθετείστε το ξυπνητήρι στην άλλη άκρη του δωματίου.

-
Δείτε όσο περισσότερο ήλιο μπορείτε. Σας ξυπνάει ευχάριστα…

 

newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Οι 5 τροφές που ΔΕΝ πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σπεύδουν να βάλουν άμεσα κάθε τροφή που βγάζουν από τη συσκευασία της στο ψυγείο, υπό τον φόβο ότι θα χαλάσει αν δεν το κάνουν.

Άλλωστε η ένδειξη ότι κάποια τροφή πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο αφότου ανοιχτεί βρίσκεται σε πάρα πολλά προϊόντα. Ως εκ τούτου, πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να το κάνουν με όλες τις τροφές.

Υπάρχουν όμως μερικές τροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αφότου ανοιχτεί η συσκευασία τους.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Τομάτες

Οι τομάτες δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους. Οι τομάτες που είναι φρέσκες θα χάσουν μέρος της γεύσης τους, αν τοποθετηθούν αμέσως στο ψυγείο λόγω αλλαγών στη χημική τους δομή από την μειωμένη θερμοκρασία. Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Food Chemistry έδειξε, ότι όταν μια τομάτα μπαίνει στο ψυγείο επηρεάζεται η μυρωδιά και η υφή της , ενώ και η σάρκα της γεμίζει με "κόκκους".

Αβοκάντο

Τις περισσότερες φορές όταν αγοράζουμε αβοκάντο, είναι σκληρό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να ωριμάσει σωστά και να αναπτύξει μια πλούσια γεύση. Αν βάλετε το αβοκάντο στο ψυγείο θα σταματήσει η ωρίμανση. Γενικά, τα άγουρα, σκληρά, πράσινα φρούτα μπορεί να χρειαστούν 4-5 ημέρες για να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ πρέπει να και μην έρχονται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως.

Τα ώριμα αβοκάντο πρέπει να τα "πασπαλίζετε" με λίγο χυμό λεμονιού, ή κάποιο άλλο όξινο παράγοντα. Στη συνέχεια θα πρέπει να διατηρούνται σε ένα αεροστεγές δοχείο, ή να είναι σφιχτά καλυμμένα με ένα διαφανές πλαστικό περιτύλιγμα. Ο καρπός του αβοκάντο μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μια ημέρα.

Φρέσκα βότανα

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε να βάζετε στο ψυγείο τα φρέσκα βότανα, εκτός αν τα τυλίγετε σφιχτά, ή τα έχετε σε ένα αεροστεγές δοχείο. Όπως και ο καφές, τα φρέσκα βότανα απορροφούν τις μυρωδιές από γύρω τους, πράγμα που καθιστά απίθανο να έχουν την γεύση που πρέπει όταν έρθει η στιγμή να τα χρησιμοποιήσετε.

Ειδικά αν τα βότανα τα έχετε αγοράσει από την λαϊκή αγορά και δεν έχουν μπει καθόλου σε ψυγείο μέχρι εκείνη τη στιγμή, αν τα βάλετε στο ψυγείο θα υποστούν "σοκ". Τα φρεσκοκομμένα βότανα θα πρέπει να τοποθετούνται σε ένα ποτήρι με νερό. Αυτό επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους.

Καυτερή σάλτσα

Οι καυτερές σάλτσες είναι πολύ όξινες επειδή περιέχουν αρκετό ξύδι, το οποίο όμως λειτουργεί και ως συντηρητικό. Η καυτερή σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι ακόμα και για 3 χρόνια, εφόσον είναι αεροστεγώς κλεισμένη σε γυάλινο δοχείο.

Πεπόνι

Από τη στιγμή που θα κοπεί, φυσικά και πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο. Αλλά μέχρι τότε, είναι καλύτερα να το αποθηκεύσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα βοηθήσετε να κρατήσει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών του ανέπαφα. Τα ελαφρώς ανώριμα πεπόνια πρέπει να αποθηκεύονται σε μία διάτρητη χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες ημέρες.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Media

Life Style

Τεχνολογία

Ταξίδια - Αποδράσεις

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Περιβάλλον

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Πολιτική

Αρθρογραφία