Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΥΓΕΙΑ - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

ΜΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ !

laxanika thanathfora diatrofikh vomva daily news gr 01 03 2016
Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα, έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δε μιλάει εδώ και χρόνια.Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας, κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.
Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.

Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίληης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου – Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα – βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.

Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg.

Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών. Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg. Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.

Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω! Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω. Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής. Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!

ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΞΥΔΙ!

Διαβάστε περισσότερα ...

Μυστικά Επιτυχίας: Τι κάνουν, και τι αποφεύγουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι.

Όταν περνάει κανείς πολύ χρόνο με υψηλά στελέχη επιχειρήσεων και επικεφαλής εταιρειών αρχίζει να παρατηρεί κάποιες συμπεριφορές που είναι κοινές στους επιτυχημένους ανθρώπους.

Βέβαια, όταν λέμε συμπεριφορές εννοούμε τον τρόπο που πουλάνε ένα προϊόν, το πώς διαπραγματεύονται, το πώς φέρονται στους υπαλλήλους, αλλά και πώς αντιμετωπίζουν μία κρίση.

Ένα χαρακτηριστικό κοινό σε πετυχημένους είναι ότι δεν είναι αφελείς. Αμφισβητούν και αναρωτιούνται για τα πάντα. Ακούν τα πάντα και φυσικά ελέγχουν την πηγή.

Στον επιχειρηματικό κόσμο, υπάρχουν πολλές στιγμές έντασης. Τα πράγματα σχεδόν ποτέ δεν πάνε όπως τα είχε κανείς υπολογίσει και συχνά πάνε πραγματικά χάλια. Αν δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί την αδρεναλίνη που εκκρίνει ο οργανισμός, να μετριάσει το άγχος και να ελέγξει την κατάσταση, δε θα γίνει ποτέ επιτυχημένος.

Ένα άλλο στοιχείο είναι ο φανατισμός. Το πάθος οδηγεί την επιτυχία, όμως όταν κανείς περνάει τη γραμμή που διαχωρίζει το πάθος από το φανατισμό, τότε υπερισχύει η κακή κρίση, με αποτέλεσμα να λαμβάνει λάθος αποφάσεις.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ένα ακόμη πράγμα. Ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πετύχουν. Γι’ αυτό το λόγο είναι πάντα συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι επίμονοι. Ο Στιβ Τζομπς έλεγε ότι αυτό που ξεχωρίζει τους πετυχημένους επιχειρηματίες από τους αποτυχημένους είναι η επιμονή τους. Πρέπει να αποφασίζεις τι θέλεις και να προσπαθείς ακούραστα και με πάθος.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δε μεταδίδουν τα συναισθήματά τους, το να βγάζετε τη θλίψη, το θυμό, την αγανάκτησή στους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεστε δε θα κάνει εσάς και τους γύρω σας δυστυχείς. Θα καταστρέψει και την καριέρα σας.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ο εγωισμός. Δεν πρέπει να φέρεστε σα να γυρίζει όλος ο κόσμος γύρω από σας. Στην πραγματικότητα, όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από τη δουλειά.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δε ζουν στο παρελθόν ή στο μέλλον. Ζούνε στο απλά στο τώρα.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι, επίσης, δε μένουν απαθείς και δεν είναι υπερευαίσθητοι. Αν η κριτική, η οποιαδήποτε κριτική σας τρελαίνει, τότε ο επιχειρηματικός κόσμος θα σας τρελάνει.

Τέλος, υπάρχει λόγος που οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνήθως έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ. Είναι πιο ευχάριστοι και προσιτοί…
Διαβάστε περισσότερα ...

Πως να ξυπνάς το πρωί, εύκολα... και νωρίς!

Πολλοί από μας τρέμουν το πρωινό ξυπνητήρι. Και παρότι γνωρίζουμε καλά ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα απλά και μόνο αν καταφέρουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, συχνά αλλάζουμε πλευρό και μακαρίζουμε τους ανθρώπους που θεωρούμε ότι είναι πρωινοί τύποι.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιες επιστημονικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και τους πιο νυχτερινούς τύπους να σηκωθούν το πρωί ξεκούραστοι και με καλή διάθεση.

Το κλειδί είναι η αλλαγή κάποιων καθημερινών συνηθειών είτε πρωινών είτε βραδινών, οι οποίες θα διευκολύνουν το σώμα σας να κοιμηθεί βαθιά το βράδυ και να ξυπνήσει ανανεωμένο το πρωί.

- Διαβάστε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό
. Τα 30 λεπτά πριν από τον ύπνο πρέπει να είναι ευχάριστα και χαλαρωτικά.


- Μην πίνετε αλκοόλ και μην τρώτε ακριβώς πριν πέσετε για ύπνο. Το φαγητό και το αλκοόλ μπορεί να σας δημιουργήσουν καούρες στο στομάχι που δυσκολεύουν τον ύπνο.

- Απομακρύνετε το κινητό και το τάμπλετ σας. Το φως της οθόνης μιμείται το φως του ήλιου που σας λέει να ξυπνήσετε.

- Φτιάξτε ένα ικανοποιητικό πρωινό που θα σας δώσει κίνητρο να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

- Κάντε γυμναστική. Δεν είναι ανάγκη να είναι επίπονη ούτε να κρατάει πολύ ώρα. Λίγα λεπτά άσκησης αρκούν να σας ξυπνήσουν.

- Πιείτε ένα ποτήρι νερό, θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε τα υγρά που χάσετε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

- Αν δε σηκώνεστε με τίποτα, τοποθετείστε το ξυπνητήρι στην άλλη άκρη του δωματίου.

-
Δείτε όσο περισσότερο ήλιο μπορείτε. Σας ξυπνάει ευχάριστα…

 

newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Οι 5 τροφές που ΔΕΝ πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σπεύδουν να βάλουν άμεσα κάθε τροφή που βγάζουν από τη συσκευασία της στο ψυγείο, υπό τον φόβο ότι θα χαλάσει αν δεν το κάνουν.

Άλλωστε η ένδειξη ότι κάποια τροφή πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο αφότου ανοιχτεί βρίσκεται σε πάρα πολλά προϊόντα. Ως εκ τούτου, πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να το κάνουν με όλες τις τροφές.

Υπάρχουν όμως μερικές τροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αφότου ανοιχτεί η συσκευασία τους.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Τομάτες

Οι τομάτες δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους. Οι τομάτες που είναι φρέσκες θα χάσουν μέρος της γεύσης τους, αν τοποθετηθούν αμέσως στο ψυγείο λόγω αλλαγών στη χημική τους δομή από την μειωμένη θερμοκρασία. Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Food Chemistry έδειξε, ότι όταν μια τομάτα μπαίνει στο ψυγείο επηρεάζεται η μυρωδιά και η υφή της , ενώ και η σάρκα της γεμίζει με "κόκκους".

Αβοκάντο

Τις περισσότερες φορές όταν αγοράζουμε αβοκάντο, είναι σκληρό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να ωριμάσει σωστά και να αναπτύξει μια πλούσια γεύση. Αν βάλετε το αβοκάντο στο ψυγείο θα σταματήσει η ωρίμανση. Γενικά, τα άγουρα, σκληρά, πράσινα φρούτα μπορεί να χρειαστούν 4-5 ημέρες για να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ πρέπει να και μην έρχονται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως.

Τα ώριμα αβοκάντο πρέπει να τα "πασπαλίζετε" με λίγο χυμό λεμονιού, ή κάποιο άλλο όξινο παράγοντα. Στη συνέχεια θα πρέπει να διατηρούνται σε ένα αεροστεγές δοχείο, ή να είναι σφιχτά καλυμμένα με ένα διαφανές πλαστικό περιτύλιγμα. Ο καρπός του αβοκάντο μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μια ημέρα.

Φρέσκα βότανα

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε να βάζετε στο ψυγείο τα φρέσκα βότανα, εκτός αν τα τυλίγετε σφιχτά, ή τα έχετε σε ένα αεροστεγές δοχείο. Όπως και ο καφές, τα φρέσκα βότανα απορροφούν τις μυρωδιές από γύρω τους, πράγμα που καθιστά απίθανο να έχουν την γεύση που πρέπει όταν έρθει η στιγμή να τα χρησιμοποιήσετε.

Ειδικά αν τα βότανα τα έχετε αγοράσει από την λαϊκή αγορά και δεν έχουν μπει καθόλου σε ψυγείο μέχρι εκείνη τη στιγμή, αν τα βάλετε στο ψυγείο θα υποστούν "σοκ". Τα φρεσκοκομμένα βότανα θα πρέπει να τοποθετούνται σε ένα ποτήρι με νερό. Αυτό επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους.

Καυτερή σάλτσα

Οι καυτερές σάλτσες είναι πολύ όξινες επειδή περιέχουν αρκετό ξύδι, το οποίο όμως λειτουργεί και ως συντηρητικό. Η καυτερή σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι ακόμα και για 3 χρόνια, εφόσον είναι αεροστεγώς κλεισμένη σε γυάλινο δοχείο.

Πεπόνι

Από τη στιγμή που θα κοπεί, φυσικά και πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο. Αλλά μέχρι τότε, είναι καλύτερα να το αποθηκεύσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα βοηθήσετε να κρατήσει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών του ανέπαφα. Τα ελαφρώς ανώριμα πεπόνια πρέπει να αποθηκεύονται σε μία διάτρητη χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες ημέρες.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Αυτή είναι η λίστα με τα φάρμακα που λείπουν από τα Φαρμακεία.

Κατάλογο με τις ελλείψεις φαρμάκων από τα φαρμακεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στην προσπάθειά του να αποδείξει στον ΕΟΦ πως ελλείψεις υπάρχουν κι ας μην τις βλέπει ο πρόεδρος. 
 
Δείτε τον πλήρη κατάλογο
 
ABSZESS-ILON OINTMENT 25GR Ελλειψη
ADVANTAN EMULTION 0,1% 20GR Ελλειψη
AIRCODOS TABL 28X20MG Ελλειψη
ASPIRIN EXTRA TABL. 10X(650+65)MG 05/15 Ελλειψη
ATARAX TABL 30X100MG Ελλειψη
AZATHIOPRINE TABL.100X50MG Ελλειψη
BACTROBAN NASAL POM 2% 3GR Ελλειψη
BCG-S MEDAC INV.2X10-3X10CP 1VIAL 07/15 Ελλειψη
BETADINE GARGLE 1% 240ML Ελλειψη
BETADINE VAG DOUCHE 10% 240ML Ελλειψη
BETNOVATE CREAM 25GRX0,1% Ελλειψη
BROSIRAL TABL 30X15MG Ελλειψη
BUTAVATE CREAM 25GR Ελλειψη
CARBOPLATIN-HOSPIRA 1X150MG/15ML INJ.SOL 02/15 Ελλειψη
CARD-OK TABL 30X20MG Ελλειψη
CARD-OK TABL 30X40MG Ελλειψη
CARGOSIL CREAM 5% 10GR Ελλειψη
CHRICETYL SACHETS 20X600MG Ελλειψη
CITALGERT ORAL SOL 40MG/ML 15ML Ελλειψη
CORNEREGEL EYE-GEL 5% 10GR Ελλειψη
DEXAMYTREX POMM OPHTH 3GR Ελλειψη
EFEMOLINE COLL 5ML Ελλειψη
ELKOSTOP CAPS 14X20MG Ελλειψη
EMSELEX TABL 28X15MG Ελλειψη
ENGERIX SYR. 1X1MLX20MCG+ΒΕΛΟΝΑ Ελλειψη
EPAXAL SYRIN.1X0.5ML ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Α Ελλειψη
ERYTHROCIN SUSP 60MLX500MG/5ML Ελλειψη
ERYTHROCIN TABL. 12X500MG Ελλειψη
EVINOPON AMP.5X3MLX75MG IM Ελλειψη
FLEXELITE AMP.1X2MLX500MG 03/15 Ελλειψη
FLIXOTIDE CREAM 30GR Ελλειψη
FLUOXETINE DISP.TABL 28X20MG/GENERICS 01/15 Ελλειψη
FOLICAL TABL 10X25MG Ελλειψη
FOLIVORAN TABL 30X7.5MG 02/15 Ελλειψη
HEXALEN GARGLE 0.1% 200ML Ελλειψη
HEXALEN GARGLE 0.1% 400ML Ελλειψη
HIPNOSEDON TABL 30X1MG *ΝΔ 1729/87-Δ* Ελλειψη
HYGROTON RESERPINE TABL X20 Ελλειψη
IDEALITE CAPS 30X50MG 06/16 Ελλειψη
IMOVANE TABL. 30X7.5MG *ΝΔ 1729/87-Δ'* Ελλειψη
INDOXYL GEL 25GR Ελλειψη
INDOXYL GEL 50GR Ελλειψη
INFANRIX TETRA SYRIN.1X 0.5ML +ΒΕΛΟΝΑ 04/15 Ελλειψη
KERLONE TABL 28X20MG Ελλειψη
LAPOZAN TABL 28X5MG Ελλειψη
LIPEMIA ORAL OIL 300ML Ελλειψη
LOCERYL NAIL LACQUER 5ML 5% Ελλειψη
LOXITAN TABL 30X15MG Ελλειψη
LOZATAN TABL 20X100MG Ελλειψη
LUDIOMIL TABL 20X75MG Ελλειψη
LUDIOMIL TABL 30X25MG Ελλειψη
LUDIOMIL TABL 30X50MG Ελλειψη
MENINGITEC SYR.1X0.5MLX10MCG+ΒΕΛΟΝΑ Ελλειψη
METOJECT SYRIN.1X0.5MLX25MG 02/16 Ελλειψη
MICROVIBRATE CAPS 40X100MG Ελλειψη
MICROVIBRATE CAPS 8X100MG Ελλειψη
MUPIROCIN/TARGET POMM.2% 15GR Ελλειψη
NEURONTIN CAPS 50X400MG Ελλειψη
NEVRORESTOL TABL 30X10MG Ελλειψη
NIMESULIDE TABL. 30X100MG Ελλειψη
NOROCIN TABL 14X400MG Ελλειψη
NOZINAN TABL 20X25MG Ελλειψη
ONCOTICE VIAL X(12.5+3)MG 10/02/15 Ελλειψη
ORPIDIX COLL 0,25MG/ML 5ML Ελλειψη
PAZERIL CAPS SOFT 200X1000MG Ελλειψη
PEVARYL CREAM 1% 30GR Ελλειψη
PEVARYL VAGIN.CREAM 1% 78GR Ελλειψη
PLUS-FER ORAL SOLUTION 10VIALSX5ML Ελλειψη
PNEUMO-23 SYRIN.1X0.5MLX25MCG Ελλειψη
PRESIDIN TABL 28X20MG Ελλειψη
PRESS-DOWN PLUS TABL 20X(100+25)MG Ελλειψη
PROCEF TABL. 8X500MG Ελλειψη
PULMICORT INH.20X2MLX0.5MG/ML Ελλειψη
PULVO 47 TOPIC.SPRAY 74GR Ελλειψη
QVAR AUTOHALER 100MCG 200DOSES Ελλειψη
REPEVAX SYRIN.1X0,5ML(ΤΕΤΡΑΠΛΟ) Ελλειψη
RUBOCORD CREAM 30GR Ελλειψη
SALBUNOVA INH.200DOSX100MCG Ελλειψη
SIRDALUD TABL 30X4MG Ελλειψη
SOLU-KET MOUTHWASH SOLUTION 150ML Ελλειψη
SUMATRIPTAN TABL 4X50MG GENERICS Ελλειψη
TANTUM VERDE MOUTH WASH 250ML Ελλειψη
TERBIGRAM CREAM 30GR Ελλειψη
TERBIPROL CREAM 30GR Ελλειψη
TERRAMYCIN POUDRE 14GR Ελλειψη
TETRAVAC SYRIN.1X0.5ML Ελλειψη
TRAVEL GUM CHEW.10X20MG Ελλειψη
TRAVOCORT CREAM (1%+0.1%) 30GR Ελλειψη
TRAVOGEN OVULES 1X600MG Ελλειψη
VALSARTAN TABL 14X320MG TEVA 04/15 Ελλειψη
VEXICAM TABL 30X15MG Ελλειψη
VIVIDRIN NASAL SPRAY 15MLX2% Ελλειψη
VOLTARENE SUPP.10X50MG Ελλειψη
WARTEC CREAM 5GRX0.15% Ελλειψη
ZADITEN TABL 30X1MG Ελλειψη
ZANTAC TABL 20X150MG Ελλειψη
ZEBINIX TABL 30X800MG Ελλειψη
ZITHRO-DUE TABL 3X500MG Ελλειψη
ZOFRON AMP.1X8MG/4ML Ελλειψη
ZOVIRAX EYE POM.3% 4.5GR Ελλειψη
Διαβάστε περισσότερα ...

Media

Life Style

Τεχνολογία

Ταξίδια - Αποδράσεις

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Περιβάλλον

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Πολιτική

Αρθρογραφία