Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Μυστικά Επιτυχίας: Τι κάνουν, και τι αποφεύγουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι.

Όταν περνάει κανείς πολύ χρόνο με υψηλά στελέχη επιχειρήσεων και επικεφαλής εταιρειών αρχίζει να παρατηρεί κάποιες συμπεριφορές που είναι κοινές στους επιτυχημένους ανθρώπους.

Βέβαια, όταν λέμε συμπεριφορές εννοούμε τον τρόπο που πουλάνε ένα προϊόν, το πώς διαπραγματεύονται, το πώς φέρονται στους υπαλλήλους, αλλά και πώς αντιμετωπίζουν μία κρίση.

Ένα χαρακτηριστικό κοινό σε πετυχημένους είναι ότι δεν είναι αφελείς. Αμφισβητούν και αναρωτιούνται για τα πάντα. Ακούν τα πάντα και φυσικά ελέγχουν την πηγή.

Στον επιχειρηματικό κόσμο, υπάρχουν πολλές στιγμές έντασης. Τα πράγματα σχεδόν ποτέ δεν πάνε όπως τα είχε κανείς υπολογίσει και συχνά πάνε πραγματικά χάλια. Αν δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί την αδρεναλίνη που εκκρίνει ο οργανισμός, να μετριάσει το άγχος και να ελέγξει την κατάσταση, δε θα γίνει ποτέ επιτυχημένος.

Ένα άλλο στοιχείο είναι ο φανατισμός. Το πάθος οδηγεί την επιτυχία, όμως όταν κανείς περνάει τη γραμμή που διαχωρίζει το πάθος από το φανατισμό, τότε υπερισχύει η κακή κρίση, με αποτέλεσμα να λαμβάνει λάθος αποφάσεις.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ένα ακόμη πράγμα. Ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πετύχουν. Γι’ αυτό το λόγο είναι πάντα συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι επίμονοι. Ο Στιβ Τζομπς έλεγε ότι αυτό που ξεχωρίζει τους πετυχημένους επιχειρηματίες από τους αποτυχημένους είναι η επιμονή τους. Πρέπει να αποφασίζεις τι θέλεις και να προσπαθείς ακούραστα και με πάθος.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δε μεταδίδουν τα συναισθήματά τους, το να βγάζετε τη θλίψη, το θυμό, την αγανάκτησή στους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεστε δε θα κάνει εσάς και τους γύρω σας δυστυχείς. Θα καταστρέψει και την καριέρα σας.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ο εγωισμός. Δεν πρέπει να φέρεστε σα να γυρίζει όλος ο κόσμος γύρω από σας. Στην πραγματικότητα, όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από τη δουλειά.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δε ζουν στο παρελθόν ή στο μέλλον. Ζούνε στο απλά στο τώρα.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι, επίσης, δε μένουν απαθείς και δεν είναι υπερευαίσθητοι. Αν η κριτική, η οποιαδήποτε κριτική σας τρελαίνει, τότε ο επιχειρηματικός κόσμος θα σας τρελάνει.

Τέλος, υπάρχει λόγος που οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνήθως έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ. Είναι πιο ευχάριστοι και προσιτοί…
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Media

Life Style

Τεχνολογία

Ταξίδια - Αποδράσεις

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Περιβάλλον

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Πολιτική

Αρθρογραφία