Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πώς τα emoticons, φουσκώνουν τους λογαριασμούς του κινητού

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα γνωστά σε όλους τους χρήστες smartphones emoticons με το λογαριασμό του κινητού; Όπως αποκαλύπτει το BBC, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... αναλογική.

Σύμφωνα με το BBC αλλά και η σελίδα για θέματα καταναλωτή Money Saving Expert, υπάρχουν στη Βρετανία και άλλες χώρες, αλλεπάλληλες καταγγελίες καταναλωτών, για υπέρογκες χρεώσεις σε λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας και το πρόβλημα φαίνεται να σχετίζεται με τη χρήση των emoticons στα γραπτά μηνύματα (sms).

Το πρόβλημα αφορά παλαιότερα μοντέλα κινητών, με κάποια μοντέλα Samsung και Apple να έχουν το μεγαλύτερο θέμα.

Η υπερβολική χρέωση έχει να κάνει με το πώς "διαβάζουν" ορισμένα λογισμικά τα εμότικονς. Ορισμένα παλαιότερα handsets, μετατρέπουν αυτόματα το κείμενο που περιέχει εμότικονς σε (multi-media service) που έχει άλλη χρέωση ή δεν περιλαμβάνεται σε πακέτα δωρεάν χρόνου ομιλίας και μηνυμάτων.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν:

Οι πελάτες να επικοινωνούν με τον πάροχο τους για να ενημερώνονται τι ισχύει για κάθε εταιρεία αλλά και το μοντέλο του κινητού τους.

Να προσέχουν αν το κινητό τους ειδοποιεί ότι το SMS μετετράπη σε MMS.

Να αποφεύγουν τη χρήση εμότικονς, τουλάχιστον μέχρι να ενημερωθούν για το τι ισχύει.

Να χρησιμοποιούν, όσο μπορούν, υπηρεσίες δωρεάν ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου όπως το Apple's iMessage, το WhatsApp ή το Viber, ειδικά για μεγαλύτερης έκτασης sms.

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto