Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Η Google ετοιμάζει 180 δορυφόρους για να προσφέρει internet σε όλο τον πλανήτη

Τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα δώσει η Google  για να μπορέσει να προσφέρει internet στις περιοχές του πλανήτη που δεν έχουν πρόσβαση. 

Η Google αρχικά ετοιμάζεται να στείλει 180 δορυφόρους στο διάστημα οι οποίοι θα πετούν σε χαμηλότερο ύψος από τους δορυφόρους που βρίσκονται ήδη σε τροχιά, ενώ στο μέλλον δεν αποκλείεται να στείλει κι άλλους.
 
Για να μπορέσει να το κάνει όλο αυτό πραγματικότητα η Google έχει προσλάβει επιστήμονες από την εταιρεία Space Systems/Loral, που σχεδιάζει και κατασκευάζει δορυφορικά συστήματα ενώ επικεφαλής είναι ο Greg Wyler, ιδρυτής της startup O3b Networks η οποία ειδικεύεται στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες.
 
Φυσικά το project αυτό δεν είναι το μόνο που σχεδιάζει να αξιοποιήσει η Google, για να υποκαταστήσει τα δίκτυα mobile και σταθερού ίντερνετ, εκεί που δεν υπάρχουν, αφού πριν μερικούς μήνες ο κολοσσός του διαδίκτυου εξαγόρασε την Titan Aerospace, εταιρεία που σχεδιάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία μπορούν να παραμείνουν στον αέρα έως και για πέντε χρόνια ενώ αρκετό καιρό πριν είχε ανακοινώσει το «Project Loon», στα πλαίσια του οποίου θα δημιουργηθεί ένας στόλος από ιπτάμενα αερόστατα τα οποία θα καλύπτουν όλο τον πλανήτη.
 
Τέλος το τωρινό εγχείρημα της Google με τους δορυφόρους αρχικά θα κοστίσει στην εταιρία τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια ενώ στο μέλλον σίγουρα θα ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: newsit.gr
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto