Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Μολυσμένο νερό… η αιτία του κακού για Γκαλέτι.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι σε ότι αφορά το πρόβλημα στο νεφρό του που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, δήλωσε ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε το 1997 όταν ήπιε σόδα με μολυσμένο νερό στο Μεξικό ενώ παραδέχθηκε ότι στο τελευταίο παιχνίδι του με τους Πειραιώτες, αγωνιζόταν με 20 πίεση!

«Το 1997 βρισκόμουν με την εθνική ομάδα U-20 της Αργεντινής στο Μεξικό. Ήπιαμε σόδα με πάγο, όμως το νερό ήταν μολυσμένο. Ταλαιπωρήθηκα από ίωση ενώ με πονούσε έντονα ο λαιμός μου κάτι που κατέληξε σε νεφρική ανεπάρκεια», αποκάλυψε ο Αργεντινός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο που καταπολέμησε το πρόβλημα και για το 2009 όταν αυτό επιδεινώθηκε:

«Για να αποφύγω τον κίνδυνο να υποστώ ρήξη νεφρού αποφάσισα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Με το που ολοκληρώθηκε το ματς, την επόμενη μέρα κατάλαβα πως δεν θα μπορούσα να ξαναπαίξω. Στο τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκα (σ.σ. κόντρα στη Λάρισα τον Ιανουάριο του 2010) είχα 20 πίεση κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο».

Μετά την μεταμόσχευση νεφρού με δότη τον πατέρα του ο Γκαλέτι εμφανίζεται πολύ πιο αισιόδοξος. «Οι γιατροί με ενθαρρύνουν για να αγωνιστώ ξανά. Μου έδωσαν κίνητρο για την χειρουργική επέμβαση. Θα προσπαθήσω να επανέλθω σε ένα μήνα. Αυτό θα συμβεί σίγουρα με την Εστουδιάντες», τόνισε.

Πηγή: Sport-fm.gr

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Μνήμη ελέφαντα έχουν οι γυναίκες.

Θυμούνται περισσότερο από τους άνδρες τις δυσάρεστες ειδήσεις

Για περισσότερο καιρό σε σχέση με τους άνδρες θυμούνται τις δυσάρεστες ειδήσεις οι γυναίκες, που αντιδρούν με πιο πολύ στρες, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, που έγινε σε μικρό δείγμα πληθυσμού.

Οι ερευνητές, μ’ επικεφαλής τη Σόνια Λούπιεν του Τμήματος Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, παρουσίασαν σε δύο ομάδες 60 εθελοντών ανδρών και γυναικών μια σειρά από ειδήσεις που προέρχονταν από πρόσφατα άρθρα εφημερίδων.

Η μία ομάδα εκτέθηκε μόνο σε ουδέτερες ειδήσεις όπως πρεμιέρες κινηματογραφικών έργων και η άλλη μόνο σε κακές ειδήσεις, που αφορούσαν, για παράδειγμα, δολοφονίες, σοβαρά δυστυχήματα κ.α.

Στη συνέχεια, οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ψυχολογικά τεστ, ενώ παράλληλα, μέσω της λήψης σάλιου, μετρήθηκε το επίπεδο της κύριας ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Όπως διαπιστώθηκε, αν και η ανάγνωση των αρνητικών ειδήσεων δεν φάνηκε να αυξάνει άμεσα το στρες σε κανέναν από τους συμμετέχοντες, σε ορμονικό επίπεδο, η αντίδραση των γυναικών ήταν πιο αισθητή.

Όσες γυναίκες είχαν διαβάσει άσχημες ειδήσεις, είχαν στη συνέχεια περισσότερη κορτιζόλη στον οργανισμό τους τόσο σε σχέση με τους άνδρες που είχαν διαβάσει τις ίδιες αρνητικές ειδήσεις, όσο και σε σχέση με τις γυναίκες που είχαν διαβάσει τις ουδέτερες ειδήσεις. Έτσι, οι γυναίκες εμφάνιζαν υπεραντίδραση και σε επόμενες αγχώδεις καταστάσεις. Τα επίπεδα κορτιζόλης των ανδρών ουσιαστικά δεν επηρεάστηκαν.

Επιπλέον, μια ημέρα μετά το τεστ, οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό από ό,τι οι άνδρες να θυμούνται τις κακές ειδήσεις και να νιώθουν αρνητικά συναισθήματα γι αυτές.

Αν και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η συνεχής έκθεση των ανθρώπων σε αρνητικές ειδήσεις αποτελεί παράγοντα πρόκλησης στρες, είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνονται τέτοιες διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, τόσο στο επίπεδο του στρες, όσο και της ανάμνησης μιας κακής είδησης.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Χωρίς απόδειξη… δεν θα πληρώνουν οι πελάτες.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα
Το ενδεχόμενο να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό σε χώρους εστίασης, αν δεν προσκομίζεται απόδειξη λιανικής, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς σχετικά με το θέμα των τιμοκαταλόγων στους χώρους εστίασης και αναψυχής, θα είναι η δημιουργία ένας τιμοκαταλόγου με τρεις στήλες.

«Δεν θα γράφει μόνο το ποσοστό του ΦΠΑ, θα γράφει και το αξιακό ποσό γιατί επειδή δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη εμπέδωση στον καταναλωτή του πόσο είναι ο φόρος που καταβάλει για αυτές τις αγορές έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα στο να ζητάμε την απόδειξη. Σκεφτόμαστε να μπει και μια υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι αν δεν προσκομίζεται απόδειξη να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό. Νομίζω ότι και ο κόσμος του εμπορίου και της αγοράς θα εκτιμήσει αυτή την απλοποίηση και θα μετακυλήσει το όφελος που αποκτά στις τελικές τιμές».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για την επίλυση ενός θέματος, που δεν λειτουργεί ακόμη στη μορφή που πρέπει, και αφορά την ενοποίηση του ελέγχου και του κυρωτικού συστήματος ενώ για την «προτιμολόγηση» ανέφερε: «Εργασίες υδραυλικών ή ηλεκτρολόγων που παρέχονται στα σπίτια δεν μπορεί να είναι σε μια αοριστία και σε μια κατάσταση που είναι μόνο παθογένεια για τα δημόσια οικονομικά. Αυτό βοηθάει σιγά-σιγά να αποκτήσουμε μια άλλη κουλτούρα δηλαδή, να αρχίσουμε να έχουμε αίσθηση του κόστους και της δαπάνης που θα γίνει προκειμένου να δώσουμε μια εντολή για μια εργασία».
 
Διαβάστε περισσότερα ...

«Δαγκάνες» στα παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Οι οδηγοί θα πηγαίνουν στη δημοτική αστυνομία για να… απαλλαχτούν

Ξεκίνησε από σήμερα από το δήμο Θεσσαλονίκης η τοποθέτηση τροχοσφικτήρων (δαγκάνες) σε οχήματα που παρκάρουν παράνομα.

Οι «δαγκάνες» τοποθετούνται στις ρόδες των ΙΧ που σταθμεύουν παράνομα και τα ακινητοποιούν. Οι οδηγοί θα πρέπει να επικοινωνούν με τη δημοτική αστυνομία για να παραλάβουν την κλήση και στη συνέχεια θα απαλλάσσονται από αυτές.

«Η αποτελεσματικότητα του μέτρου έγκειται στο ότι ο παραβάτης θα το ξανασκεφτεί την επόμενη φορά που θα θελήσει να παρκάρει παράνομα», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.
 
Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed