Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Πρόβλεψη - σοκ της ΓΣΕΕ: Στο 35% η ανεργία το 2013!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Δραματικά σενάρια για την εξέλιξη της ανεργίας στη χώρα κατά το 2013, εξέφρασε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης, εκθέτοντας την άποψη ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει τον «τυφώνα εσωτερικής πολιτικής υποτίμησης».
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρομπόλης προέβλεψε ότι η καταγεγραμμένη ανεργία στην Ελλάδα θα «σκαρφαλώσει» το ερχόμενο έτος στο δυσθεώρητο 29%, ενώ σε πραγματικούς αριθμούς θα διαμορφωθεί στο 34 με 35%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1,75 εκατομμύρια ανέργους.
Παράλληλα, εξέφρασε ανησυχίες καθώς, όπως είπε, το «παγκόσμιο σύστημα» και οι αναπτυγμένες χώρες φαντάζουν να «πηγαίνουν σε ύφεση», ενώ η «μεσογειακή συνιστώσα» θα βρίσκεται σε «συνθήκες μεγαλύτερης παράτασης της ύφεσης».

Διαβάστε περισσότερα ...

Ρούλα Κορομηλά: Με talk show στον Alpha;

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Με μια βραδινή εκπομπή στα πρότυπα των μεγάλων late nights shows του εξωτερικού θα επιστρέψει στη μικρή οθόνη η Ρούλα Κορομηλά. Στο show της παρουσιάστριας όχι μόνο θα φιλοξενούνται δημοφιλή πρόσωπα από τον χώρο του θεάματος αλλά θα ξεδιπλώνουν άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους στο ευρύ κοινό. Το come back πάντως της Ρούλας Κορομηλά, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται για τις αρχές του 2013. Το show παρουσίαζε στο εξωτερικό η Barbara Walters και έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Διαβάστε περισσότερα ...

Λαζόπουλος-Παπακαλιάτης ξανά μαζί...

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Γιατί βλέπουμε στο γενικό τρέιλερ του Mega τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, ενώ αυτός φέρεται να έχει “κλείσει” στο “Δέκα μικρά αμαρτήματα” του “μέντορα” και επιστήθιου φίλου του Λάκη Λαζόπουλου; Υπάρχει μπέρδεμα… Σύμφωνα με το περιοδικό Tv Ζάπινγκ και τον Βασίλη Μπουζιώτη η απάντηση βρίσκεται στο ότι το μεγάλο κανάλι “παίζει” τους χορηγούς της ταινίας του Παπακαλιάτη, το “Αν”, και γι’  αυτό φιλοξενεί πλάνα της στο τρέιλερ των ταινιών που θα “αγκαλιάσει”. Ο Χριστόφορος δεν θα κάνει νέα σειρά για αυτούς- και πως θα μπορούσε, αφού άνοιξε πανιά για Alpha… Κι είναι, μάλλον  η πρώτη… απιστία του στο Mega. Από αυτό ξεκίνησε, εκεί είδε τις… μετοχές του να πιάνουν κόκκινο παίζοντας στους “Μήτσους”, εκεί έκανε τις δικές του σειρές και τώρα… πάει Alpha με την αρωγή του Λαζόπουλου!

Διαβάστε περισσότερα ...

Ο Ρέμος θέλει να κάνει παιδί.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Ο Αντώνης Ρέμος μίλησε για την συνεργασία του με τον Στέλιο Ρόκκο, την προσωπική του ζωή και το γεγονός ότι είναι έτοιμος να γίνει πατέρας. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή ότι στο πρόγραμμα που ετοιμάζουν με τον Στέλιο Ρόκκο θα δούμε την αλήθεια στα μάτια, τη φωνή και τα τραγούδια που έχουν επιλέξει, αφού κάνουν παρέα και εκτός μαγαζιού! Όσον αφορά τα Μέσα, δεν επεδίωξε ποτέ να ασχολούνται μαζί του, γι' αυτό και κάποιες φορές ίσως να έγινε «κακός» όπως δήλωσε, η πίεση όμως που ένιωθε ήταν αφόρητη. Για το παρελθόν του δεν θα άλλαζε τίποτα, ωστόσο για το μέλλον, θέλει να έχει υγεία, ο ίδιος και τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά και γιατί όχι, ένα παιδί, αφού όπως είπε, ποτέ δεν πίστευε στον γάμο αφού ένα παιδί ολοκληρώνει μία σχέση!

Διαβάστε περισσότερα ...

Φονική επίθεση σε λεωφορείο: Τουλάχιστον 18 νεκροί.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση ενόπλων σε λεωφορείο στο Πακιστάν.

Οι περισσότεροι κάηκαν ζωντανοί από τη φωτιά που προκλήθηκε αμέσως μετά την επίθεση, καθώς το λεωφορείο βρισκόταν εντός βενζινάδικου στην πόλη Κουζντάρ, στην επαρχία του Μπαλουχιστάν, ενώ μια γυναίκα και ένα παιδί βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά κατέκαψε το λεωφορείο, το βενζινάδικο και τέσσερα παρακείμενα καταστήματα.

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Φαίη Σκορδά: '270 νύχτες πάλευα με τα σεντόνια και το μαξιλάρι'.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Το καινούργιο σάιτ της Σκορδά "faysbook.gr" είναι πλέον στον αέρα. Η Φαίη μοιράζεται με τον κόσμο την εμπειρία της εγκυμοσύνης της. Διαβάστε παρακάτω τι γράφει η ίδια στο προσωπικό της blog.

270 νύχτες πάλευα με τα σεντόνια και το μαξιλάρι. 270 νύχτες γεμάτες χαρά, αλλά και αγωνία και φόβους, νύχτες πολλές φορές άυπνες και ατελείωτες σε σκεφτόμουν, σου μιλούσα και σε περίμενα...

Ενα μωρό, το μωρό σου, όταν το κρατάς στην αγκαλιά σου μπορείς να του δείξεις την ΑΓΑΠΗ σου, την λατρεία σου με φιλιά, χάδια, αγκαλιές, τραγούδια και γλυκόλογα.
Εσένα που δεν σε ήξερα , πως είσαι, τι νιώθεις, πώς θα μπορούσα να σου προσφέρω τα πάντα ενώ μεγάλωνες μέσα μου, μέρα με τη μέρα;

Και στον τοκετο; Θα τα καταφέρουμε; Ναι, μετά για ότι χρειασστείς θα είμαι εκεί μαζί σου, θα είμαστε πια ένα, αλλά θα ξέρω πώς μπορώ να σου δώσω πραγματικά το καλύτερο; Θα τα καταφέρω;

Εννέα μήνες σχεδόν, όλα αυτά τα βράδια, παρέα μου είχα το κινητό μου και πολλές από εσάς. Γύριζα πλάτη, το έβαζα στο αθόρυβο και διάβαζα όλα αυτά που εσείς οι πιο παλιές και έμπειρες μανούλες

συζητούσατε για τα παιδιά σας σε διάφορες «παρέες» στο διαδικτύο. Παρέες από γυναίκες που συνήθως δεν έχουν συναντηθεί ποτε στη ζωή τους, αλλά μοιράζονται τις αγωνίες, τους προβληματισμούς, τις δυσκολίες, αλλά και τη γνώση που όλα αυτά τους έχουν χαρίσει, βοηθώντας όσο μπορούν η μία την άλλη. Δίνοντας όχι μόνο δοκιμασμένες συμβουλές, αλλά και κουράγιο. «Όλα θα πανε καλά, θα δεις θα περάσει», έγραφε η μία στην αλλη και το άγχος και η αγωνία μοιραζόταν. Και αισθανόμουν τόσο ωραία που έπαιρνα μέρος σε όλες αυτες τις μυστικές ανώνυμες καταθέσεις ψυχής και αγωνίας, που τις ένωνε η αληθινή ΑΓΑΠΗ της μαμάς.

Για μας λοιπόν που θελουμε να μοιραζόμαστε, αποφάσισα να ανοίξω την πρώτη σελίδα σε ένα νέο βιβλίο, όχι δικό μου, αλλά δικό μας. Ένα βιβλίο που δεν θα γράψω εγώ, αλλά θα το γράψουμε όλες μαζί.

Φαίη

Διαβάστε περισσότερα ...

Κρήτη: Στα 32 χρόνια του έκανε βουτιά θανάτου.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Συγκλονίζει μία νέα υπόθεση αυτοκτονίας στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στην πόλη των Χανίων.
Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, στη συνοικία των Λενταριανών, ένας 32χρονος έπεφτε αιμόφυρτος στο δρόμο, μετά από μία βουτιά στο κενό!
Διασώστες του ΕΚΑΒ που πήγαν στο σημείο, παρέλαβαν τη σωρό του άνδρα ενώ παρά τις προσπάθειες που έκαναν δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, αφού οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν βαρύτατες.
Ερευνώνται τα αίτια της πτώσης, αν και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αυτοκτονία.

Διαβάστε περισσότερα ...

Σκότωσε κι έβαλε φωτιά στο παιδί της γιατί δεν μπορούσε να απομνημονεύσει το Κοράνι.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Μοιάζει απίστευτο. Αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Δε μπορεί να το χωρέσει νους. Αλλά συνέβη. Ένα 7χρονο αγόρι δολοφονήθηκε άγρια από την ίδια του τη μητέρα. 

Τον χτύπησε με μια βέργα. Τον σκότωσε στο ξύλο δηλαδή. Αλλά η τιμωρία, δεν ήταν αρκετή. Γι’ αυτό κι εκείνη, του έβαλε φωτιά καίγοντας το κορμάκι του! 
Τι έγκλημα θα μπορούσε να είχε κάνει ένα παιδί επτά ετών για να αξίζει τέτοια τιμωρία. Δε μπορούσε να αποστηθίσει το Κοράνι. Δυσκολευόταν να μάθει απέξω όσα λέει το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων. 
Δεν έγινε στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στο Ιράκ ή οπουδήποτε αλλού. Έγινε στην Ιρλανδία. Και πιο συγκεκριμένα στο Κάρντιφ. Εκεί έμενε η 32χρονη Σάρα Έτζ και ο 7χρονος γιος της Γιασίν Αλί. 
«Τον έδειρε σαν σκύλο» κατέθεσε κάποιος στο δικαστήριο του Κάρντιφ όπου δικάζεται η παιδοκτόνος. 
Αρχικά, ο θάνατος του παιδιού θεωρήθηκε δυστύχημα. Αλλά η νεκροψία ήρθε να ρίξει φως στην αλήθεια. Αποκάλυψε δηλαδή πως ο Γιασίν είχε πεθάνει πριν ξεσπάσει η φωτιά. 
Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει, η 32χρονη κακοποιούσε το παιδί και πριν από το περιστατικό: το έδερνε με σφυρί, με πλάστη, με παντόφλα, με μπουνιές και τον κλείδωσε στο υπόγειο, τον έδενε στην πόρτα και τον ανάγκαζε να κάνει πους απς γιατί έμενε πίσω στις ισλαμικές σπουδές του.
Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed