Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Το χρώμα ματιών που μαρτυράει την εμπιστοσύνη.

Επιστήμονες από την Τσεχία μετά από πρόσφατη μελέτη συμπέραναν ποια άτομα μας εκπέμπουν εμπιστοσύνη!



Οι ειδικοί από το...Charles University της Πράγας, δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό “Plos one” στην οποία αποφαίνονται ότι όσοι έχουν καστανά μάτια είναι άτομα εμπιστοσύνης. Τονίζουν μάλιστα ότι οι καστανομάτες υπερέχουν έναντι των ατόμων που έχουν γαλανά μάτια, εκτός και αν οι γαλανομάτες έχουν πλατύ μέτωπο, κάτι που τους κατατάσσει και αυτούς στην κατηγορία των ατόμων που μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο Δρ Γιάροσλαβ Φλέγκερ, ο οποίος μαζί με την ομάδα του ζήτησε από 240 εθελοντές να δουν 80 φωτογραφίες ανδρών και γυναικών. Στη συνέχεια οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να σχολιάσουν τις φωτογραφίες.
Αυτά που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν τα εξής:

1. Οι άνδρες με γαλανά μάτια και μακρύ λεπτό πρόσωπο ήταν, σύμφωνα με το πως τους έκριναν οι εθελοντές, οι πιο αναξιόπιστοι.

2. Το παραπάνω συμπέρασμα δεν αφορούσε τις γυναίκες παρά μόνο τους άνδρες.

3. Οι γυναίκες θεωρούνται γενικά πιο αξιόπιστες από τους άνδρες.

4. Οι άνδρες με στρογγυλό πρόσωπο και με μεγάλο σχετικά σαγόνι και στόμα σχολιάστηκαν από τους εθελοντές ως πιο αξιόπιστοι από αυτούς που είχαν μακρύ και λεπτό πρόσωπο.

Οι ερευνητές ωστόσο τονίζουν ότι η αξιοπιστία ενός ανθρώπου δεν μπορεί να κριθεί μόνο από τα μάτια ή το σχήμα του προσώπου, αλλά από τον συνδυασμό ματιών -προσώπου. Τέλος οι επιστήμονες συμπέραναν ότι τα άτομα με καστανά μάτια έχουν στην πλειοψηφία τους μεγαλύτερο στόμα, σαγόνι και μύτη, συνδυασμός που εκπέμπει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε σχέση με τους γαλανομάτες που στην πλειοψηφία τους έχουν μικρό στόμα, μικρά μάτια, μακρύ σαγόνι και πρόσωπο.



lifezone.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Μήνυση κατά του ΕΟΠΥΥ κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Μήνυση κατά της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κωνσταντίνος Λουράντος, αναφέροντας πως «η αφερεγγυότητα του ελληνικού κράτους προς τους προμηθευτές του και η ατιμωρησία όσων ευθύνονται για την αναίτια καταστροφή συνετών επαγγελματιών έχει φτάσει στο απροχώρητο».



Ο κ. Λουράντος αναφέρει ότι βάσει των εξαγγελιών της πολιτείας για πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων χρημάτων του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, οι φαρμακοποιοί εξέδωσαν μεταχρονολογημένες επιταγές προς τις φαρμακαποθήκες - προμηθευτές τους, πληρωτέες σήμερα 15 Ιανουαρίου, για την πληρωμή των φαρμάκων που προμηθεύουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Λουράντος, ο οργανισμός, ο οποίος χθες κατέθεσε 140 εκατ. ευρώ για χρέη προς τους φαρμακοποιούς, προχώρησε σε απευθείας καταβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών, τους αριθμούς των οποίων, όπως αναφέρει ο Λουράντος, διέθετε στα μητρώα του από την εποχή που το ΙΚΑ πλήρωνε απ' ευθείας τους φαρμακοποιούς (ήτοι προ της εντάξεώς του στον ΕΟΠΥΥ), χωρίς να λάβει υπόψη του ότι πολλοί εξ αυτών των λογαριασμών έχουν κλείσει, καθώς οι δικαιούχοι λαμβάνουν τα χρήματα μέσω του Συλλόγου.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτες εκατοντάδες επιταγές μελών μας, τα οποία αδυνατούν όλως ανυπαιτίως να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις καθώς η ασυνέπεια των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον Τειρεσία», τονίζει ο πρόεδρος του ΦΣΑ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Λουράντος σημειώνει ότι είχε ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ να μην προβεί σε απευθείας καταβολές στους ατομικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών των χρεών του ΟΠΑΔ έτους 2011, αλλά τα χρήματα να κατατεθούν στο Σύλλογο, ο οποίος εν συνεχεία τα διανέμει στα μέλη του, όπως προβλέπει και η σύμβαση με τον Οργανισμό, προς αποφυγή προβλημάτων.

Ο κ. Λουράντος ζητά την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την διερεύνηση αξιοποίνων πράξεων υπό των αρμοδίων προσώπων του ΕΟΠΥΥ, του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Υγείας, «που παραβιάζοντας συμβάσεις και νόμους, οδηγούν εν γνώσει τους έντιμους επαγγελματίες και οικογενειάρχες στο χείλος του γκρεμού».

Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας με θέμα το ωράριο των εφημεριών και το πρόβλημα των διευρυμένων που, για το Σύλλογο, «αποτελεί αγκάθι».

Διαβάστε περισσότερα ...

Αραβικό ενδιαφέρον για κρητικά προϊόντα.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Αραβικός αέρας θα φυσήξει για επιχειρήσεις από τα Χανιά, καθώς την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στο Επιμελητήριο της πόλης θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις με στελέχη τριών μεγάλων αλυσίδων σούπερ- μάρκετ της Μέσης Ανατολής, με στόχο να δημιουργηθούν νέες αγορές για τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα της Κρήτης.



Οι υποψήφιοι αγοραστές κρητικών προϊόντων προέρχονται από το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Λίβανο και εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον μετά από ενέργειες και προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο ραντεβού της Πέμπτης θα βρίσκεται από το Κουβέιτ η εταιρεία «The sultan- center» η οποία εξειδικεύεται σε λιανικό εμπόριο κατέχοντας το 15% της μερίδας της αγοράς του Κουβέιτ. Η συγκεκριμένη αλυσίδα απασχολεί πάνω από 7.000 υπαλλήλους.

Από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η εταιρεία «Golden Harvest» η οποία κατέχει ένα από τα σημαντικότερα κέντρα διανομών στη χώρα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο των διανομών την τελευταία εικοσαετία.

Από τον Λίβανο η εταιρεία «Widriss» που δραστηριοποιείται από το 1930 στον τομέα των υπεραγορών.
Όλες οι εταιρείες θα εκπροσωπηθούν από υψηλόβαθμα στελέχη τους ενώ τα προϊόντα για τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι επιχειρηματικές επαφές είναι: ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, παξιμάδι, τυροκομικά προϊόντα, μαρμελάδες και μέλι.

Πηγή: Newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Μακάβριο δέμα με 18 ανθρώπινα κρανία σε αεροδρόμιο

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Οι αμερικανικές αρχές χρειάσθηκε να ασχοληθούν επισταμένως με ένα ασυνήθιστο δέμα, που περιείχε 18 ανθρώπινα κρανία, προτού το επαναπροωθήσουν στον τελικό του προορισμό, ένα κρεματόριο, ύστερα από την κατάσχεσή του πριν τα Χριστούγεννα στο τελωνείο του αεροδρομίου Ο’ Χέιρ του Σικάγου.


Τα κρανία, που το καθένα έφερε ετικέτα με το όνομα του νεκρού και την αιτία θανάτου του, είχαν σταλεί στις ΗΠΑ από ερευνητικό ίδρυμα στην Ιταλία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των ιατρικών υπηρεσιών της Κομητείας Κουκ Μέρι Παλαιολόγος.

«Τα κρανία ήσαν ανατομικά δείγματα που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς, ήσαν καλώς διατηρημένα, συσκευασμένα και έφεραν ετικέτες όταν εισήλθαν» στο αμερικανικό έδαφος, σε τρία σφραγισμένα εμπορευματοκιβώτια με την γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, πρόσθεσε η ίδια.

Όμως τα κιβώτια, όταν πέρασαν από έλεγχο με ακτίνες Χ στο αεροδρόμιο κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές λόγω ανεπαρκών εγγράφων.

«Προς το παρόν εργάζονται για τα έγγραφα» προκειμένου τα κιβώτια να μπορέσουν να επαναπροωθηθού στον τελικό προορισμό τους, το κρεματόριο, επεσήμανε η Παλαιολόγος, χωρις να προσδιορίζει ποιο ήταν το ιταλικό ίδρυμα.

Οι ΗΠΑ, όπου κανείς μπορεί να δωρίσει το σώμα του στην επιστήμη, είναι ένα διεθνές κέντρο για τη συγκεκριμένη αγορά, η οποία γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση, καθώς οι ανθρώπινες σοροί χρησιμοποιούνται στην ιατρική έρευνα.

Πηγή: Newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Γιώργος Παπαδάκης: Μπαίνει στη θέση της Μακρυπούλια.

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Την μετά – Dancing εποχή ετοιμάζει ήδη ο Ant1, καταστρώνοντας σχέδια για να ενισχύσει το πρόγραμμα του με νέες εκπομπές.


Ένα από αυτά ακούει και στο όνομα Γιώργος Παπαδάκης. Παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς του δημοσιογράφου, οι συζητήσεις με τη διοίκηση του σταθμού για την ανάληψη μιας βραδινής εκπομπής ολοκληρώθηκαν θετικά. Σύμφωνα με τη Real, o παρουσιαστής είναι πολύ πιθανό να πάρει τη θέση της Ζέτας Μακρυπούλια, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο η νέα εκπομπή να αντικαταστήσει το χορευτικό σόου.

Πηγή: freegossip.gr

 

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed