Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Απίστευτο: Η Red Bull θα αποζημιώσει όσους καταναλωτές... δεν έβγαλαν φτερά !

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Εάν πίνεις Red Bull επί 12 συναπτά χρόνια και δεν έχει βγάλει ακόμα φτερά, τότε θα λάβεις ένα μέρος των αποζημιώσεων που η εταιρεία θα αναγκαστεί να δώσει στους καταναλωτές για την παραπλανητική διαφήμισή της.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, εντούτοις είναι αληθινό. Όπως αναφέρει η Daily Mail, η εταιρεία που παρασκευάζει το γνωστό ποτό, βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο αγωγές. Μετά το πέρας της δικαστικής διαμάχης συμφώνησε να πληρώσει 13 εκατομμύρια δολάρια επειδή το σλόγκαν της «το Red Bull δίνει φτερά» δεν είναι αληθινό!

Έτσι ο οποιοσδήποτε έχει αγοράσει το συγκεκριμένο ποτό από την 1η Ιανουαρίου 2002 έως τις 3 Οκτωβρίου 2014, μπορεί να λάβει αποζημίωση 10 δολάρια σε μετρητά ή 15 δολάρια σε προϊόντα της εταιρείας, ανεξάρτητα αν υπάρχει απόδειξη αγοράς που να το αποδεικνύει.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ενδέχεται να χρήματα που πρόκειται να δώσει η εταιρεία σε μετρητά να είναι λιγότερα. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η εταιρεία συμφωνεί να δώσει 13 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, αλλά όχι 10 δολάρια σε μετρητά σε όσους από τους πελάτες της τα αξιώσουν. Έτσι, είναι ασαφές κατά πόσο οι πληρωμές θα «αραιώσουν», εάν αρχίσουν να ζητούν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια δολάρια ή εάν η εταιρεία σταματήσει να δέχεται απαιτήσεις, εφόσον επιτευχθεί η ποσόστωση.

Η ιστορία της εταιρείας αντιμετωπίζει ήδη πολλά τεχνικά προβλήματα, καθώς δέχεται μαζική είσοδο από πελάτες που σπεύδουν να αιτηθούν αυτά τα 10 δολάρια. Η εταιρεία δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια, μέσω εκπροσώπου της, αν όντως, οι πληρωμές θα μειωθούν σε περίπτωση που υπάρξει εκτεταμένη εισροή αιτημάτων.

Να σημειωθεί πως αίτημα μπορούν να κάνουν μόνο οι πελάτες που ζουν εντός των ΗΠΑ. Είναι, δε, χαρακτηριστική η περιγραφή που κάνει ένας καταναλωτής σε μια από τις αγωγές. Λέει πως ενώ έπινε για χρόνια το Reb Bull δεν διαπίστωσε καμία αλλαγή στις επιδόσεις και την ταχύτητα αντίδρασής του.

Για να συμπληρώσει η αγωγή πως το εν λόγω σλόγκαν είναι παραπλανητικό και δόλιο και ότι δεν στηρίζεται σε μια καμία επιστημονική έρευνα ότι μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο από ότι ένα φλιτζάνι καφέ. Η εταιρεία δέχθηκε να αλλάξει το σλόγκαν της, αλλά επιμένει πως εξαρχής ο σκοπός της δεν ήταν να παραπλανήσει.

Πηγή: dete.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Οι 10 μάρκες αυτοκινήτων που προτιμούν οι... κλέφτες

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την επιχείρηση εντοπισμού κλεμμένων οχημάτων LoJack για το 2013, η μάρκα που προτιμούν περισσότερο οι κλέφτες είναι το Honda Accord.

Τα στοιχεία φυσικά αφορούν στις ΗΠΑ εκεί όπου το Ford F150 είναι το καλύτερη σε πωλήσεις φορτηγό στην Αμερική, ενώ ο μεγαλύτερος «αδελφός» του, το F350, είναι η μάρκα που την… επιλέγουν συχνότερα οι κακοποιοί.

Ιδού η λίστα της LoJack:

1. Honda Accord
2. Honda Civic
3. Toyota Camry
4. Toyota Corolla
5. Chevrolet Silverado
6. Acura Integra
7. Cadillac Escalade
8. Ford F350
9. Nissan Altima
10. Chevrolet Tahoe

Διαβάστε περισσότερα ...

ΒΟΛΟΣ: Υπάλληλος γιαούρτωσε διευθυντή του ΙΚΑ

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στο ΙΚΑ Βόλου. Ένας υπάλληλος της υπηρεσίας εισέβαλε στο γραφείο του διευθυντή και του πέταξε.. γιαούρτια!

Οι πρώτες πληροφορίες, που μεταδίδει το myvolos.net, αναφέρουν ότι αιτία ήταν μία εσωτερική διαμάχη των δύο αντρών.

Στο χώρο του ΙΚΑ έφτασε η Αστυνομία, προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό.

Διαβάστε περισσότερα ...

Από την Τετάρτη πωλείται το φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης. Δες την επιδότηση στην πόλη σου.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη το μειωμένο πετρέλαιο θέρμανσης. Η τιμή του μετά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 30% αναμένεται να διαμορφωθεί σε 1 ως 1,05 λεπτά το λίτρο. Διαβάστε τις προϋποθέσεις επιδότησης.

Μάλιστα, η αγορά θα έχει ακόμα μικρότερο κόστος για τις οικογένειες που δικαιούνται επιδότηση και εκτιμάται ότι θα είναι περίπου στα 80 λεπτά.

Ετσι, πολλές από τις 730 περίπου χιλιάδες οικογένειες που δεν άναψαν τους καυστήρες και ¨πάγωσαν¨ εξαιτίας του κόστους, θα μπορέσουν φέτος να ζεσταθούν αφού το κόστος της θέρμανσης όταν υπάρχει επιδότηση, είναι αρκετά ανταγωνιστικό με εκείνο των άλλων τρόπων, όπως φυσικό αέριο, ξύλα, πέλετ κλπ.

Οσον αφορά στην επιδότηση. Διατηρούνται και φέτος οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις που χορηγήθηκε και πέρυσι, με τους δικαιούχους να εισπράττουν 35 λεπτά ανά λίτρο.

Οι ποσότητα που επιδοτείται διαφέρει και η χώρα έχει χωριστεί σε 4 κατηγορίες νομών, όπως :

- Στα 3.000 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Α' ζώνη (Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας).

- Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β' ζώνη Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου).

- Στα 960 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Γ' Ζώνη (Νομοί Αττικής (εκτός Κυθήρων και Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας).

- Στα 600 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Δ' Ζώνη (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Σάμου, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης).

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι αρκετά υψηλά για τα δεδομένα της εποχής μας και καλύπτουν τις ανάγκες μιας μέσης ελληνικής οικογένειας. Ειδικότερα αυτά είναι:

- Εισόδημα 30.000 ευρώ για τον άγαμο

- Εισόδημα 40.000 ευρώ για τον έγγαμο προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί (δηλαδή 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά)

Υπάρχει, όμως και ο «κόφτης» της περιουσίας όπως η κατοικία και το αυτοκίνητο και οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Οσον αφορά στο κριτήριο του αυτοκινήτου, δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.

Τέλος, υπάρχει ένας ακόμα περιορισμός για την επιδότηση, αφού αυτή δεν ισχύει για το σύνολο της ποσότητας που αγοράζει κάποιος. Υπάρχει πλαφόν ανάλογα με την επιφάνεια του ακινήτου και τη γεωγραφική περιοχή στην οποία βρίσκεται. Η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος αγγίζει τα 120 τετραγωνικά μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα ...

Τέλη κυκλοφορίας 2015: Πληρώστε όσους μήνες θέλετε με δόσεις ή στην ώρα τους αλλά με έκπτωση

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Την προώθηση ενός νέου σχεδίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, προσπαθώντας να ανακουφίσει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά κυρίως να εισπράξει έστω και τμήμα των τελών κυκλοφορίας που ούτως ή άλλως δεν εισπράττει.

Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, προβλέπεται να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ανά έξι μήνες ή ανά τέσσερις μήνες.

Έτσι, αν κάποιος το επιθυμεί, θα μπορεί να πληρώνει μόνο κατά το 2ο εξάμηνο του έτους,περίοδος που περιλαμβάνει τις καλοκαιρινές διακοπές και τα Χριστούγεννα, πληρώνοντας τα μισά χρήματα.

Μάλιστα, οι εισηγητές της πρότασης αναφέρουν ότι σε όσους εξακολουθήσουν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας σε ετήσια βάση,θα μπορεί να γίνεται και μια έκπτωση έτσι ώστε να υπάρχει κίνητρο καταβολής.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΚΡΗΤΗ: Πυροβόλησαν σκύλο την ώρα που έκανε βόλτα με τον ιδιοκτήτη του

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι πυροβόλησαν σκύλο στο κέντρο των Αρχανών Ηρακλείου, στην Κρήτη, την ώρα που το άμοιρο ζώο έκανε βόλτα με τον ιδιοκτήτη του.

Φιλόζωοι έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρεθεί ο δράστης της αποτρόπαιας επίθεσης.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ακόμα.

Διαβάστε περισσότερα ...

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο δημοτικό σχολείο: Μειώνονται τα μαθήματα

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στο δημοτικό με μεταρρύθμιση του συστήματος που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μάλιστα προανήγγειλε ότι οι αλλαγές θα συζητηθούν εντός του μήνα στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, ενώ ο σχετικός νόμος υπολογίζεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2015.

Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν την μείωση του αριθμού των μαθημάτων ώστε να αποφορτιστούν οι μαθητές και την ενίσχυση της δημιουργικής απασχόλησης.

«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στη ΝΕΡΙΤ.

«Θα εισηγηθούμε στη Βουλή, μετά από διάλογο τριών μηνών, τις αλλαγές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που διαμορφώνει τους σύγχρονους πολίτες, τους σύγχρονους Έλληνες» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη νομοθεσία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις πανελλήνιες εξετάσεις πέραν της προσθήκης του μαθήματος της πληροφορικής, στο οποίο θα εξετάζονται οι υποψήφιοι των σχολών πληροφορικής.

Διαβάστε περισσότερα ...

Χειροπέδες σε γνωστό μπασκετμπολίστα: Έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα και μετά τα πωλούσε σε εξευτελιστικές τιμές

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Γνωστός μπασκετμπολίστας αθηναϊκής ομάδας της Β' κατηγορίας συνελήφθη από την αστυνομία, κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του σε σπείρα, που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα και τα παραποιούσε.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, κλιμάκιο αστυνομικών του επιχειρησιακού σχεδίου "ΘΗΣΕΑΣ", συνέλαβε στην περιοχή του Αιγάλεω, τον 32χρονο αθλητή, καθώς και άλλα δύο άτομα 44 και 49 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 37χρονος συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οι συλληφθέντες διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων. Στη συνέχεια τα οδηγούσαν στο συνεργείο αυτοκινήτων του 44χρονου, όπου παραποιούσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και αφού προέβαιναν σε έκδοση νέων αδειών κυκλοφορίας με στοιχεία τρίτων προσώπων, τα διέθεταν προς πώληση, μέω αγγελιών, σε εξευτελιστικές τιμές.

Μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα με παραποιημένα χαρακτηριστικά.

Κατασχέθηκε επίσης ένα ταξί, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, ένας ηλεκτρικός τροχός και πέντε κουτιά που περιείχαν πλήθος πόντες με διαφορετικούς χαρακτήρες και σύμβολα.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 49χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed