Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Έκτακτο βοήθημα στους πλημμυροπαθείς-Κριτήρια, διαδικασία

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους ενός εκατ. ευρώ για την αποζημίωση όσων επλήγησαν από την νεροποντή της περασμένης Παρασκευής αναμένεται να ανάψει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Στα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες θα δοθούν άμεσα 587 ευρώ για την κάλυψη βιοτικών αναγκών, ενώ σε δεύτερη φάση προβλέπεται οικονομική ενίσχυση από 1.174 ευρώ έως 5.869 ευρώ με κριτήρια τον αριθμό μελών της οικογένειας, το βαθμό των ζημιών και το εμβαδόν της κατοικίας.

Οι δήμοι στους οποίους έχουν καταγραφεί ζημιές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι: Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Αθηναίων, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Γαλατσίου, Διονύσου, Δραπετσώνας – Κερατσινίου, Ελευσίνας, Ιλίου, Κορυδαλλού, Μεταμόρφωσης, Μάνδρας, Μεγαρέων, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Πειραιά, Περιστερίου, Πετρούπολης, Σαλαμίνας, Χαϊδαρίου και Χαλανδρίου.

Από την καταγραφή των στοιχείων που έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκύπτει ότι υπάρχουν ζημιές σε 580 ακίνητα και 168 οχήματα.

Μέχρι στιγμής 350 νοικοκυριά έχουν υποβάλει αίτηση για απογραφή ζημιών.

Τα κριτήρια για το βοήθημα

Σε δεύτερη φάση προβλέπεται οικονομική ενίσχυση από 1.174 ευρώ έως 5.869 ευρώ με κριτήρια τον αριθμό μελών της οικογένειας, το βαθμό των ζημιών και το εμβαδόν της κατοικίας.

Χθες, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εργασίας και Πρόνιοιας, Β. Κεγκέρογλου, και με τη συμμετοχή δημάρχων και στελεχών κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων που επλήγησαν από την νεροποντή.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον υφυπουργό, συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας κ. Μπέκου, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων, ενώ υπήρξε συνεννόηση και με τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής.

Προϋποθέσεις

Για να λάβουν οι πληγέντες το επίδομα των 586,94 ευρώ απαιτείται:

• Αίτηση του πληγέντος από τις πλημμύρες στο Δήμο.

• Βεβαίωση Πυροσβεστικής, έκθεση αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου ότι η κατοικία επλήγη από το συγκεκριμένο γεγονός.

• Αίτημα του Δήμου προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για το συνολικό εκτιμώμενο ποσό που θα απαιτηθεί (βάσει των αιτήσεων και των καταγραφών που πραγματοποιούνται) για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

• Η καταβολή του συνόλου της προβλεπόμενης ενίσχυσης σε κάθε δικαιούχο εφόσον πληρούνται όλες οι λοιπές προϋποθέσεις.

Τα κριτήρια για την καταβολή του βοηθήματος των 1.174 ευρώ έως 5.869 ευρώ, είναι:

• Ο αριθμός μελών οικογένειας

• Ο βαθμός ζημιών (Α, Β, Γ κατηγορία ζημιών)

• Μέγεθος κατοικίας (μικρότερο των 50 τ.μ., 50-80 τ.μ., μεγαλύτερο των 80 τ.μ.)

Η ενίσχυση αυτή χορηγείται στους πληγέντες ανεξάρτητα αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη ή παραχωρημένη.

Στην περίπτωση όμως της ενοικιαζόμενης ή παραχωρημένης κατοικίας το 25% της αποζημίωσης που αφορά την επισκευή της κατοικίας αποδίδεται στον μισθωτή μόνο με την συναίνεση του ιδιοκτήτη για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την επισκευή της κατοικίας.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την καταβολή της αποζημίωσης, είναι η εξής:

• Αίτηση του πληγέντος από τις πλημμύρες στο Δήμο.

• Εξέταση των αιτημάτων από την τριμελή επιτροπή που συγκροτεί ο Δήμος

• Αίτημα του Δήμου προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για το συνολικό εκτιμώμενο ποσό που θα απαιτηθεί (βάσει των αιτήσεων και των καταγραφών που πραγματοποιούνται) για την οικονομική ενίσχυση, την αποκατάσταση κατοικιών και οικοσκευής.

• Καταβολή του συνόλου της προβλεπόμενης ενίσχυσης σε κάθε δικαιούχο με βάση την απόφαση της τριμελούς επιτροπής εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα ...

Απίστευτες καταγγελίες: 10 οδηγοί του μετρό έπαθαν ηλεκτροπληξία. Προβληματικοί οι συρμοί

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Προβληματικοί είναι οι συρμοί του Μετρό σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων στο Star. Όπως λένε πέρα από τις μηχανικές βλάβες που παρουσιάζουν κάποιοι συρμοί περισσότεροι από 10 οδηγοί έχουν πάθει ηλεκτροπληξία.

«Έχουμε πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες. Είναι πάνω από 10 φέτος. Χτυπάει το ρεύμα στην καμπίνα τον οδηγό.» σημειώνει ο πρόεδρος εργαζομένων ΜΕΤΡΟ, Αντώνης Σταματόπουλος.

«Από ότι είδα με τον συνάδελφο υπάρχει διαρροή. Έχει παραλύσει το χέρι του και υπάρχουν αποδείξεις για αυτό από το νοσοκομείο.» υπογραμμίζει ο Άκης Κοσκινάς, μηχανικός της ΣΤΑ.ΣΥ.

Η προσωρινή λύση που βρέθηκε είναι η μόνωση του σημείου όπου ακουμπάει τα χέρια του ο οδηγός  την ώρα που ο συρμός εκτελεί τα δρομολόγια.

Οι αναφορές για ηλεκτροπληξία ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2013 και τα περιστατικά σύμφωνα με την εταιρία φτάνουν τα 14. Μετά από την επιτροπή που συστήθηκε για τη διερεύνηση του θέματος δεν εντοπίστηκε εμφανές πρόβλημα  και η ΣΤΑ.ΣΥ ζήτησε τη συμβολή του εργαστηρίου υψηλής τάσης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εκκένωση στατικού φορτίου. Εντούτοις καλέσαμε το ΚΔΕΠ της ΔΕΗ που είναι το εξειδικευμένο εργαστήριο για τέτοια φαινόμενα, ξανακαλέσαμε πάλι το Μετσόβιο Πολυτεχνείο να ξανακάνει μία δεύτερη σειρά μετρήσεων, καλέσαμε τον κατασκευαστή των οχημάτων..»αναφέρει ο γενικός διευθυντής συντήρησης έργων ΣΤΑΣΥ, Τερεζάκης Παναγιώτης. 

Δεκαεπτά συρμούς παρέλαβε η εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ τα τελευταία δύο χρόνια με κόστος 170 εκατομμύρια ευρώ. Όπως καταγγέλλουν όμως οι εργαζόμενοι το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και περισσότεροι συρμοί παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες.

Σε αυτό που συμφωνούν απόλυτα  εργαζόμενοι και διοίκηση είναι ότι το μετρό είναι το πλέον ασφαλές μέσο μεταφοράς και  το προσωπικό είναι πλήρως εκπαιδευμένο για να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ήπειρος: Έκαναν τους λύκους και γλίτωσαν από 3 αρκούδες που τους περικύκλωσαν

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Την εικόνα που αντίκρισαν γυρίζοντας τα κεφάλια τους δεν πρόκειται να την ξεχάσουν ποτέ - Διαβάστε πως περιγράφουν τα όσα έζησαν οι τρεις πρωταγωνιστές της υπόθεσης...

Αντιμέτωποι με τρεις αρκούδες, ήρθαν, χθες (26-10-2014) στις 10.00 το πρωί, ένας κτηνοτρόφος, ο βοσκός του και ένα κτηνίατρος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, στη Δροσοπηγή της Κόνιτσας, στα 1050μ. υψόμετρο, στον Σμόλικα.

«Χρειάστηκε να κάνουμε τους λύκους, φασαρία, να γαυγίζουμε για να φοβηθούν και να απομακρυνθούν» λέει χαρακτηριστικά ο κτηνοτρόφος Κώστας Τσάτσας που διατηρεί μια μεγάλη στάνη με γίδια, μοσχάρια και αγελάδες, 500 μέτρα από το χωριό Δροσοπηγή της Κόνιτσας στον Σμόλικα.

Όπως αναφέρει ο κτηνοτρόφος, τις προηγούμενες ημέρες βρήκε στην στάνη του, 4 νεκρά ζώα -ένα μοσχάρι και τρεις αγελάδες- που τα είχαν κατασπαράξει, όπως λέει, λύκοι και αρκούδες. 

Αμέσως ειδοποίησε τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταγραφούν τα περιστατικά και χθες το πρωί πήγε ο κτηνίατρος, προκειμένου να πιστοποιήσει την κατάσταση. Μόλις ο κ. Τσάτσας μαζί με τον εκπρόσωπο του ΕΛΓΑ και έναν βοσκό πλησίασαν με τα πόδια στη στάνη, γιατί η περιοχή είναι δύσβατη και δεν υπάρχει δρόμος, πάγωσαν -όπως αφηγείται- γιατί στα 50 μέτρα και δίπλα σε μία νεκρή αγελάδα, είδαν 3 αρκούδες.

«Πιθανόν να ήταν μητέρα, με τα δύο μεγάλα παιδιά της. Ξαφνικά, τις αντικρίσαμε, παγώσαμε προς στιγμήν. Δεν είχαμε αυτοκίνητο. Ήταν, ούτε στα 50 μέτρα κοντά μας. Αρχικά κινήθηκαν προς το μέρος μας. Ο βοσκός έτρεξε γιατί φοβήθηκε, έπεσε σε βράχια και κτύπησε τα πόδια του. Εμείς αντιδράσαμε, φωνάζαμε σαν λύκοι, σκύλοι, κάναμε φασαρία. Οι τρεις αρκούδες άρχισαν να απομακρύνονται με αργό πάτημα».

Ο κ. Τσάτσας λέει ότι δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε αυτός ο μοναδικός, που χάνει ζώα από λύκους η αρκούδες και υποστηρίζει: « Το βουνό είναι γεμάτο αρκούδες. Γίναμε έρμαια των αρκούδων και των λύκων. Αν σκοτώσουμε μία αρκούδα θα μας κλείσουν φυλακή. Ζητάμε να ληφθούν μέτρα και να αποζημιωθούμε. Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι πολύ σοβαρά».

Ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, με τελευταίο στο χωριό Μανασσή του Ζαγορίου πριν 15 ημέρες, όπου μία αρκούδα έβγαλε τις πλάκες από την στέγη του καφενείου αναζητώντας τροφή. Τότε, μάλιστα ένας κτηνοτρόφος της περιοχής, ισχυρίστηκε ότι έχει χάσει γίδια από το κοπάδι του λόγω αρκούδων και λύκων.

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα, η Γενική Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας -Ηπείρου, συγκρότησε συντονιστική επιτροπή, για τη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδων σε ορεινούς οικισμούς.

Διαβάστε περισσότερα ...

Θάσος: Κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε ξεκινήσει από το σπίτι του, με τζιπ...

Νεκρός βρέθηκε, το πρωί της Κυριακής (26-10-2014), ένας 36χρονος κτηνοτρόφος από την Θάσο, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την περασμένη Πέμπτη.

Το πρωί της Κυριακής η σύζυγος του άτυχου κτηνοτρόφου ενημέρωσε την Αστυνομία της Θάσου για την εξαφάνιση του 36χρονου κτηνοτρόφου, και 2 ώρες αργότερα -μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από κτηνοτρόφους- ο άτυχος 36χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε χαράδρα βάθους 110 μέτρων στη θέση «Σπαθί» του Πρίνου. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τζιπ που οδηγούσε ο 36χρονος ξέφυγε της πορείας του και έπεσε στην χαράδρα, με αποτέλεσμα να αφήσει εκεί την τελευταία του πνοή.

Πηγή: freegossip.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Κατερίνη: Σακάτεψαν ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ με ρόπαλο

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Οι δράστες είχαν βάλει στο μάτι της εισπράξεις του άτυχου άντρα και κατέστρωσαν το σχέδιό τους...

Τις εισπράξεις πρακτορείου Προ-Πο είχαν βάλει στο «μάτι» δύο ένοπλοι ληστές, που έδρασαν χθες τα ξημερώματα, στην Κατερίνη. Είχαν στήσει «καρτέρι» σε 50χρονο που μετέφερε χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ- τις εισπράξεις από το πρακτορείο Προ-Πο της συζύγου του.

Την ώρα που το θύμα έφτασε με το όχημά του στο σπίτι του, οι δράστες, αφού τον προσέγγισαν τον χτύπησαν με ξύλινο ρόπαλο και στη συνέχεια, υπό την απειλή όπλου, άρπαξαν τα χρήματα. Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, αστυνομικοί της οποίας, αξιοποιώντας στοιχεία και ύστερα από αναζητήσεις συνέλαβαν έναν 49χρονο Έλληνα, ο οποίος φέρεται ως ένας από τους δράστες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν δύο αεροβόλα πιστόλια. Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα.

Διαβάστε περισσότερα ...

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα για δωρεάν laptop, tablet και internet. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα
Στις αρχές Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η απαιτούμενη διαδικασία - σε ειδική ιστοσελίδα που θα αναπτυχθεί από την ΕΔΕΤ - για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη», που θα παρέχει σε χιλιάδες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος δωρεάν laptop ή tablet, αλλά και σύνδεση στο internet διάρκειας ενός έτους.

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν σε ειδική ιστοσελίδα με τους κωδικούς του Taxisnet, θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό, αλλά και την παροχή internet που επιθυμούν, και θα προμηθεύονται το κουπόνι χωρίς κάποια αίτηση.

Αναλυτικά η διαδικασία, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, είναι η εξής:

- Το κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο (δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος) και θα περιλαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό.

- Το συνολικό κόστος του κουπονιού είναι το άθροισμα του κόστους και των 3 παροχών (πρόσβαση στο διαδίκτυο, εξοπλισμός , υποστήριξη), καθεμιά από τις οποίες θα είναι διακριτά προκοστολογημένη.

- Δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.

- Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των συνθηματικών (username/password) του TAXISNET να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της δράσης ή όχι

- Θα μπορεί να τυπώνει το μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail ή στο κινητό του.

- Στη συνέχεια θα μπορεί να επισκέπτεται το site του προγράμματος (που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη) και να αναζητήσει Παρόχους που έχουν κατάστημα στην περιοχή του και να εντοπίζει τις Προσφορές - «Πακέτα» που τον ενδιαφέρουν.

- Στο κατάστημα ο Δικαιούχος πολίτης προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι που θα έχει εκτυπώσει (ή θα το έχει στο κινητό του) και με την αστυνομική του ταυτότητα.

- Ο Δικαιούχος πολίτης επιλέγει Συσκευή, Σύνδεση και Υποστήριξη/Συμβουλευτική Ενημέρωση (προαιρετικά).

- Το κατάστημα καταχωρεί την προμήθεια του πελάτη μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (π.χ. Serial Number συσκευής) στην εφαρμογή της Δράσης. Εν συνεχεία ο Πάροχος θα πρέπει από το μηχανογραφικό του σύστημα να κόψει το φορολογικό παραστατικό (Δελτίο Αποστολής – Τιμολόγιο) που θα συνοδεύει την προμήθεια του πακέτου (αφορά τον εξοπλισμό). Το παραστατικό, εκτός από τα προβλεπόμενα από το Νόμο στοιχεία της προμήθειας, θα πρέπει να περιλαμβάνει σε εμφανές σημείο και τον μοναδικό Κωδικό Κουπονιού του ωφελούμενου. Ο Κωδικός Κουπονιού θα αναγράφεται στο παραστατικό μέσα από το μηχανογραφικό σύστημα του Παρόχου πριν την εκτύπωσή του ή μετά την εκτύπωση όπου θα αναγράφεται χειρόγραφα. Θα υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης του μηχανογραφικού συστήματος του Παρόχου με την εφαρμογή της δράσης (μέσω web service), ώστε να ελέγχεται η ορθότητα εισαγωγής του κωδικού από τον χειριστή του μηχανογραφικού συστήματος του Παρόχου.

- Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δικαιούχος πολίτης θα πρέπει να υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα εκδοθούν και τυπωθούν από το πληροφοριακό σύστημα της Δράσης (π.χ. Φόρμα Επιλογής προϊόντων Δικαιούχου πολίτη, Υπεύθυνη Δήλωση Δικαιούχου πολίτη, κλπ) καθώς και από τους Παρόχους/Προμηθευτές (π.χ. Τηλεπικοινωνιακό Συμβόλαιο, Δελτίο Αποστολής-Τιμολόγιο Εξοπλισμού, κλπ).

- Οι Δικαιούχοι πολίτες μπορούν να ελέγξουν στο site της δράσης, εάν ο Κωδικός Κουπονιού είναι υπαρκτός και ότι αντιστοιχεί στα προϊόντα (συσκευή, σύνδεση και υποστήριξη/συμβουλευτική ενημέρωση) που προμηθεύτηκε.

Δικαιούχοι

Το πρόγραμμα δεν θα εφαρμοστεί σε όλη την χώρα.

Δεν συμμετέχουν οι Περιφέρειες Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας, Στ. Ελλάδος και Ν. Αιγαίου, αφού οι περιφερειάρχες τους επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, προτιμώντας να διαθέσουν τα συγκεκριμένα κονδύλια σε άλλους σκοπούς.

Έτσι, οι κάτοικοι των περιοχών που θα ωφεληθούν είναι: η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, τα Ιόνια Νησιά, η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος, το Βόρειο Αιγαίο και η Κρήτη.

Οι προτεινόμενες προδιαγραφές του προγράμματος είναι:

Για το ίντερνετ

. Πακέτο Mobile Broadband (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα)

. Δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυο 3G στην περιοχή της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη

. Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη τουλάχιστον 5GB το μήνα σε όγκο δεδομένων

. Δωρεάν παροχή σε Δικαιούχο πολίτη του USB modem stick για την πρόσβαση στο Mobile Broadband (όπου απαιτείται)

. Δυνατότητα ενημέρωσης σε συνδρομητή για χρήση όγκου δεδομένων και ποσοστού της κατανάλωσης του προϋπολογισμένου όγκου δεδομένων

. Μη δυνατότητα συνδυασμού του πακέτου Mobile Broadband με πακέτο κινητής τηλεφωνίας

. Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.

. Πακέτο σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα)

. Δυνατότητα σύνδεσης της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη σε ευρυζωνικό δίκτυο adsl.

. Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη γρήγορου Internet με ταχύτητα τουλάχιστον 4Mbps.

. Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.

Βασικός εξοπλισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο

. Tablet (μέχρι 230 Ευρώ)

. Δυνατότητα υποστήριξης 3G & WiFi

. Οθόνη >= 7.9"

. Διπύρηνος Επεξεργαστής

. Εσωτερική μνήμη >=16GB

. Μνήμη RAM >1024MB

. 2ετής Εγγύηση

. Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση

Laptop/Notebook/Netbook (μέχρι 230 Ευρώ)

. Οθόνη >=11.6"

. Διπύρηνος Επεξεργαστής

. Μνήμη RAM >=2048MB

. Σκληρός Δίσκος >=320GB ή 128GB για SSD

. Δυνατότητα υποστήριξης θυρών USB

. Δυνατότητα υποστήριξης WiFi

. Ενσωματωμένο Λειτουργικό Σύστημα

. 2ετής Εγγύηση

. Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα ...

Ξαναπαντρεύτηκε και συνέχισε να παίρνει σύνταξη χηρείας

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Δικογραφία σε βάρος ενός 73χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας, από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 73χρονος μετά το θάνατο της συζύγου του, ξεκίνησε να λαμβάνει τον Ιούνιο του 2006 σύνταξη χηρείας από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2008 σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να το δηλώσει όπως όφειλε, για να διακοπεί η καταβολή της.

Αποτέλεσμα ήταν για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τα 6,5 έτη (από τον Φεβρουάριο του 2008 έως και σήμερα) να εξακολουθεί να πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του 73χρονου η σύνταξη χηρείας, ενώ ο ίδιος πραγματοποιούσε τακτικές αναλήψεις χρημάτων.

Η οικονομική ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ανάκληση ζυμαρικών από τον ΕΦΕΤ

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ζυμαρικά, στα οποία ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα ωχρατοξίνης Α ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία BioArt- Βλάχος Σπ. & Μεντζαφός Αθ. ΟΕ, ενημερώθηκε για τη διακίνηση ζυμαρικών, στα οποία ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα ωχρατοξίνης Α.

Πρόκειται για το προϊόν «Dinkel- Spaghetti Vollkorn, 500 γρ., που παράγεται για λογαριασμό της γερμανικής επιχείρησης RAPUNZEL NATURKOST GmbH, από την ιταλική επιχείρηση Gino Girolomoni Cooperativa Agricola ARL και αφορά στην παρτίδα με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 17.07.2016, η οποία διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία BioArt – Βλάχος Σπ. & Μεντζαφός Αθ. ΟΕ (Λεωφ. Ηρακλείου 408, 141 22, Νέο Ηράκλειο, Αττική).

Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση/ απόσυρση του ανωτέρω προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε περισσότερα ...

Θεσσαλονικιός θα ταξιδέψει 7.000 χιλιόμετρα με λεωφορείο

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, «μιας από τις ωραιότερες πόλεις στον κόσμο», όπως λέει ο ίδιος, σκοπεύει να προβάλλει στο εξωτερικό ο 45χρονος Κωνσταντίνος Σουλούντσης, με «εργαλείο» ένα τουριστικό λεωφορείο, που τού διέθεσε (δωρεάν) τουριστικό πρακτορείο.

Το ταξίδι στις πόλεις του εξωτερικού, ένα project με την επωνυμία «ThessalonikigoestoEurope» θα ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου 2015, θα διαρκέσει γύρω στις 20 μέρες και θα καλύψει μια απόσταση επτά χιλιάδων χιλιομέτρων, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σουλούντσης.

Η δε διαδρομή που θα ακολουθήσει το λεωφορείο είναι: Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι - Βιέννη - Μόναχο - Λειψία - Βερολίνο - Αμβούργο - Κολωνία - Φρανκφούρτη - Στουτγάρδη - Άουγκσμπουργκ - Σάλτσμπουργκ - Δαλματικές Ακτές - Θεσσαλονίκη.

Προς το παρόν, ο κ. Σουλούντσης βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης εθελοντών – «πρεσβευτών» της πόλης που θα τον συνοδέψουν στο ταξίδι. «Όλοι μαζί θα διαφημίσουμε τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, την εβραϊκή κληρονομιά της πόλης, κάθε στοιχείο πολιτισμού που την αναδεικνύει», επεσήμανε.

Παραπέμποντας στην πολιτιστική γραμμή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σουλούντσης τόνισε ότι το δικό του εγχείρημα, "η Πολιτιστική Γραμμή του λεωφορείου Αρ. 50, ξεκινά ένα πολιτιστικό ταξίδι σε διάφορες χώρες και πόλεις της Ευρώπης, με στόχο να γνωρίσουν όλες αυτές οι χώρες και πόλεις, την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή".

Ο ίδιος έχει κάνει τις πρώτες συνεννοήσεις με το ΑΠΘ, τον κεντρικό Δήμο και άλλους φορείς που θα τού δώσουν αρκετό υλικό για την προβολή της πόλης και δηλώνει έτοιμος για αυτή την «αποστολή».

«Το λεωφορείο θα 'ντυθεί' έτσι ώστε να είναι ένα αυτοκινούμενο όχημα που θα έχει το σλόγκαν της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki, Many Stories, one heart)», εξήγησε.

Τι ήταν, όμως, αυτό που τον οδήγησε στη «σύλληψη» της ιδέας και στην υλοποίησή της; Η απάντηση βρίσκεται στο παρελθόν και τα παιδικά χρόνια του κ. Σουλούντση, ο οποίος βρέθηκε με τους γονείς του (οικονομικοί μετανάστες) στη Γερμανία, όπου έζησε για 35 χρόνια κι έτσι αγάπησε την Ελλάδα μέσα από τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Πηγή φωτογραφίας: seleo.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed