Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Πέντε τροφές με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από... εσάς!

  • Δημοσιεύτηκε στην Υγεία

Οι περισσότερες τροφές με τις οποίες ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή έχουν ημερομηνία λήξης. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές οι τροφές χαλάνε γρήγορα ή το πολύ σε χρονικό διάστημα μερικών ετών, υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Δείτε μερικές από τις τροφές που μένουν αναλλοίωτες με το πέρασμα των ετών και εφόσον αποθηκευθούν σωστά μπορούν να ζήσουν περισσότερο από τον καθένα μας:

Καφές

Ο αλεσμένος καφές αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους ολόκληρους κόκκους καφέ. Αυτοί μπορεί να αποθηκευθούν σε ένα αεροστεγώς σφραγισμένο δοχείο σε χαμηλή θερμοκρασία και μακριά από τον ήλιο (πχ στο ψυγείο) και να τους χρησιμοποιείτε μόνο όταν τους χρειάζεστε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τους αλέσετε εκείνη τη στιγμή. Με αυτό τον τρόπο προστατεύετε τον καφέ από την υγρασία και από άλλους ρυπαντικούς παράγοντες.

"Σκληρά" οινοπνευματώδη ποτά

Μπορεί να λένε ότι το κρασί βελτιώνεται γευστικά με την πάροδο των ετών, αλλά ακόμα και έτσι έχει ορισμένο χρόνο ζωής. Ωστόσο, πιο "σκληρά" οινοπνευματώδη ποτά, όπως το ουίσκι, το μπέρμπον και η βότκα έχουν άπειρη διάρκεια ζωής, επειδή έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη. Το "κλειδί" για να διατηρηθεί άψογα ένα τέτοιο ποτό είναι να βρίσκεται το μπουκάλι πάντα σε όρθια θέση, σε αντίθεση με τον τρόπο που αποθηκεύεται ένα μπουκάλι κρασιού. Εάν η φιάλη έχει πώμα από φελλό και το υψηλής περιεκτικότητας αλκοόλ περιεχόμενο έρχεται σταθερά σε επαφή με αυτό, μπορεί να "διαβρώσει" τον φελλό.

Αλάτι

Το αλάτι είναι χημικά σταθερό, που σημαίνει ότι δεν θα αλλοιωθεί ή θα γίνει "μπαγιάτικο" όσο περνάει ο καιρός και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης στη συσκευασία του. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση η υγρασία παίζει κάποιο ρόλο, αφού μπορεί να δημιουργήσει κρυστάλλους και να περιορίσει τον χρόνο ζωής του αλατιού. Επίσης, αν και το αλάτι καθεαυτό δεν αλλοιώνεται, σε περίπτωση που έχει πρόσθετες ουσίες (πχ επιπλέον ιώδιο) μπορεί να έχει μειωμένη διάρκεια ζωής (περίπου 5 χρόνια). Ο καλύτερος τρόπος να το αποθηκεύετε είναι σε ένα δροσερό, σκιερό μέρος.

Ζάχαρη

Είναι εύκολο να τη διατηρήσετε αναλλοίωτη, αλλά δύσκολο για να μην δημιουργηθούν "πέτρες" ζάχαρης στο δοχείο. Η υφή της μπορεί να αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου, αλλά εφόσον την αποθηκεύσετε σε αεροστεγώς σφραγισμένο δοχείο, το οποίο βρίσκεται σε σκιερό, δροσερό μέρος, τότε δεν πρόκειται να χαλάσει ποτέ. Σύμφωνα με το κρατικό πανεπιστήμιο της Γιούτα των ΗΠΑ, η ζάχαρη έχει άπειρη διάρκεια ζωής (σε κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης) επειδή δεν αναπτύσσονται σε αυτή βακτήρια.

Ρύζι

Το λευκό, το άγριο, το τύπου jasmine και το τύπου μπασμάτι, είναι ποικιλίες ρυζιού που έχουν άπειρη διάρκεια ζωής. Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και με το καφέ ρύζι. Η μεγαλύτερη περιεκτικότητά του σε έλαια, το κάνει να αλλοιώνεται ταχύτερα, αντίθετα με το απλό ρύζι που δεν έχει καθόλου υγρασία στους σπόρους του. Όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα, είναι σώφρον να το αποθηκεύετε σε αεροστεγώς σφραγισμένο δοχείο σε ένα δροσερό, σκιερό μέρος.


πΗΓΗ: www.onmed.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Απίστευτο! Ρώσοι ακροβάτες προκάλεσαν ζημιές στον Παρθενώνα!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Απίστευτο κι όμως πραγματικό: νεαροί Ρώσοι που επισκέφτηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης προκάλεσαν ζημιές με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος ενός μεσαιωνικού τοιχίου στον Παρθενώνα!

Υπαίτιοι των ζημιών δυο 23χρονοι Ρώσοι, που επέλεξαν την Ακρόπολη για να κάνουν τα... ακροβατικά τους, παρά τις συστάσεις του φύλακα.

Οι δυο νεαροί ανέβηκαν σε διάφορα σημεία, ανάμεσα στα οποία και ένα τοιχίο που είχε προστεθεί τον Μεσαίωνα. Το τοιχίο μοιραία αποκολλήθηκε και ένα μέρος του κατέρρευσε! 

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι δυο νεαροί συνελήφθησαν.

Διαβάστε περισσότερα ...

Το χόμπι της κρίσης: Ο Έλληνας καρφώνει πεθερά, πρώην και κουμπάρο στην εφορία!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Μέρες δόξας γνωρίζει η φορολογική καταγγελία!

Το νούμερο 1517, η ειδική γραμμή για τις καταγγελίες, είναι σχεδόν μονίμως κατειλημμένη, καθώς μέσα σε έναν χρόνο έχουν καλέσει 70.000 άτομα!

Ο αριθμός υπάρχει από το 2008 ωστόσο την πρώτη και τη δεύτερη χρονιά οι κλήσεις δεν είχαν ξεπεράσει τις 4.500.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που επιδιώκουν να βγάζουν τα φορολογικά άπλυτα των άλλων στην (τηλεφωνική) φόρα, τα στοιχεία δείχνουν πως αυτό που κυρίως ανθεί είναι το «κάρφωμα» συγγενικού τύπου.

Τα στατιστικά στοιχεία λένε πως 6 στους 10 τηλεφωνούν για να «συνετίσουν» αντιπαθητικές πεθερές, «παράνομους» κουμπάρους και άσπλαχνα αδέλφια με τη βοήθεια των ράμπο του ΣΔΟΕ.

Αγαπημένες πελάτισσες του 1517 είναι και οι χωρισμένες και απατημένες σύζυγοι που καρφώνουν τον άνδρα τους. Η ατάκα «ο πρώην σύζυγός μου έχει βάλει τα λεφτά στη θυρίδα, και σας έχει αφήσει το χαράτσι απλήρωτο!» αποτελεί φράση–φετίχ για τους τηλεφωνητές.

Αντιστοίχως, στο πλαίσιο έτερων συγγενικών «καρφωμάτων», ο πεθερός που ξεπλένει «μαύρο» χρήμα και ο θείος που «ξεχνάει» να κόψει αποδείξεις αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές των τηλεφωνικών σουρεαλιστικών συζητήσεων.

Όταν ξεφύγουμε από τα στενά οικογενειακά όρια, περνάμε στις επαγγελματικές αντιζηλίες. Συχνοί συνομιλητές των κυρίων που απαντούν στο 1517 είναι και οι εστιάτορες της ημεδαπής: το 20% των τηλεφωνημάτων γίνεται από ιδιοκτήτες ταβερνών και καφετεριών, που έχουν βάλει στο μάτι το διπλανό μαγαζί, και καταγγέλλουν πως έχει να κόψει απόδειξη από τότε που ήταν της μόδας η… καμπάνια «Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!».

Στο υπόλοιπο 20% των καταγγελιών αναλαμβάνουν δράση οι απολυμένοι υπάλληλοι που παίρνουν τηλεφωνικώς τη μεγάλη τους εκδίκηση, αλλά και οι λογιστές που έμειναν απλήρωτοι και αποφάσισαν να μοιραστούν με το ΣΔΟΕ όλα αυτά που γνωρίζουν για τον... φιλάργυρο πρώην εργοδότη τους.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed