Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Πρόκληση Τούρκων: Τι συμβαίνει στο Καστελλόριζο; Σε επιφυλακή ο στρατός.

Δεν πρόκειται να κατεβεί ξανά η σημαία μας από ελληνικό έδαφος, τονίζουν στο Newsbomb.gr στρατιωτικές πηγές... Τουρκικό πολεμικό πλοίο «προκαλεί» με την παρουσία του στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ακριβώς έξω από το λιμάνι του Καστελλόριζου.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΧΝΑΚΗ

Σενάρια «στημένου» επεισοδίου στο Αιγαίο απεργάζεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση διενεργείται και μια επιχείρηση προπαγάνδας προς τον τουρκικό Τύπο προκειμένου να «περάσουν» τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό τα μηνύματα της τουρκικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, η ελληνική πλευρά ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο Καστελλόριζο και όχι άδικα…

Οι δυνάμεις στο νησί ενισχύονται με «σκληρά» και «μάχιμα» ονόματα στελεχών, ενώ αρκετοί εισηγούνται στο νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας να μεταβεί εσπευσμένα στην περιοχή. Από το πρωί της Δευτέρας (10/11/2014) βρίσκεται σε εξέλιξη νέα τουρκική πρόκληση, καθώς πολεμικό πλοίο της Τουρκίας «κόβει» βόλτες σε ελληνικά ύδατα, έξω από το λιμάνι του Καστελλόριζου.

Πάντως, αυτό που τονίζουν με νόημα στο Newsbomb.gr στρατιωτικές πηγές, είναι πως: «αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν λάθη του παρελθόντος».

Στο λιμάνι του νησιού παραμένει αγκυροβολημένο πλοίο του πολεμικού μας ναυτικό, πλήρως εξοπλισμένο για παν ενδεχόμενο, ενώ και στα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων ο στρατός και το ναυτικό μας έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε έγκαιρα και αποτελεσματικά να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια των Τούρκων, ικανή να οδηγήσει στη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο.

Αυτό που μεταφέρουν στο Newsbomb.gr υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές από την ευρύτερη περιοχή, είναι πως σε περίπτωση που οι Τούρκοι επιχειρήσουν να «πατήσουν» ελληνικό έδαφος και κυρίως να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα της νήσου Στρογγύλης, θα λάβουν άμεσα την απάντηση που πρέπει.

«Ελληνική σημαία, αυτή τη φορά δεν πρόκειται να κατεβεί από τα εδάφη μας» είναι το μήνυμα που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση…

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός στην Άμεση Δράση για την μεταφορά βρέφους που δεν αναπνέει

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης Πατρών για τη μεταφορά βρέφους το οποίο δεν ανέπνεε.

Άμεσα, σύμφωνα με το patrastimes.gr , υπήρξε κινητοποίηση και δόθηκε σήμα με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να ενημερώνονται για το συμβάν.

Έσπευσαν σύντομα στην πλατεία Βουδ, προκειμένου να συνδράμουν στην μεταφορά του βρέφους στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας, για να προσφερθούν στο μόλις λίγων ημερών βρέφος, οι πρώτες βοήθειες.

Διαβάστε περισσότερα ...

Singles στην Ιαπωνία, ντύνονται νύφες για μια μέρα

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Λοιπόν είστε ακόμα single. Και τι έγινε; Αν θέλετε να βιώσετε τα όσα ζει μια νύφη, πετάξτε μέχρι την Ιαπωνία και ζήστε τη διαδικασία προετοιμασίας ενός γάμου χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει γαμπρός.

Το γραφείο Cerca Travel διοργανώνει την εμπειρία του μοναχικού γάμου για όσες ελεύθερες υπάρχουν εκεί έξω. Μια υπηρεσία που είναι αρκετά δημοφιλής στη χώρα.

Με 330,000 γεν η «νύφη» έχει στη διάθεσή της μια πολυτελή σουίτα για δυο ημέρες, ρούχα, λουλούδια, μαλλιά και μέικ απ από ειδικούς, και-αν το επιθυμεί- μια φωτογραφία με έναν ψεύτικο γαμπρό!

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Αγγελίες-σοκ: Στην Αθήνα πωλούνται διαμερίσματα για 3.000 ευρώ. Περιοχές και Τιμές.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Η κατρακύλα που έχει πάρει η αγορά ακινήτων δεν φαίνεται να έχει τέλος και πλέον οι ιδιοκτήτες γραφείων και σπιτιών σε περιοχές της Αθήνας που έχουν «γκετοποιηθεί» βρίσκονται σε απόγνωση και είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν τις περιουσίες τους όσο-όσο. Ενδεικτικό είναι πως υπάρχουν ακόμα και περιπτώσεις, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, με διαμερίσματα που πωλούνται ούτε για 3.000 ευρώ.

Για νεκροταφείο ακινήτων μιλούν οι κτηματομεσίτες του κέντρου, σύμφωνα με την «Ημερησία», περιγράφοντας την εικόνα της αγοράς

Οι περιοχές κάτω από την Ομόνοια και μέχρι την Κυψέλη και τα Πατήσια είναι οι «πρωταθλήτριες» των εξευτελιστικών τιμών στα ακίνητα. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή επεκτείνεται πλέον και στο Παγκράτι, στους Αμπελόκηπους, στου Γκύζη, στον Βύρωνα.

Ενδεικτικά παραδείγματα

Στην οδό Σπετσών στην Κυψέλη 45 τ.μ. ημιυπόγειο δίνεται 3.500 ευρώ ενώ η αντικειμενική του αξία είναι 25-30 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή προσφέρεται με 77 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

Στην πλατεία Βικτωρίας ισόγειο 70 τ.μ. σε άριστη κατάσταση πωλείται μόλις 11.000 ευρώ και η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη. Δηλαδή πωλείται 157 ευρώ/τ.μ.

Αποθήκη 50 τ.μ. στην οδό Αλκαμένους και Αγίου Μελετίου έχει αρχική τιμή 5.000 ευρώ, δίνεται σε προσφορά 3.500 ευρώ και η προσφορά που έγινε ήταν 2.800 ευρώ.

Στην Κυψέλη, ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 20 τ.μ. με αυλή έχει αρχική τιμή 3.000 ευρώ, δηλαδή προσφέρεται αντί 150 ευρώ/τ.μ.

Μεγάλη ευκαιρία είναι σπίτι στην οδό Αλκαμένους, 49 τ.μ. με τρία υπνοδωμάτια που δίνεται λόγω ανάγκης μόλις 5.000 ευρώ, δηλαδή με 102 ευρώ/τ.μ.

Στην πλατεία Αμερικής, γκαρσονιέρα 30 τ.μ. ημιυπόγεια ανακαινισμένη με μηδενικά κοινόχρηστα δίνεται μόλις 5.500 ευρώ.

Στον Νέο Κόσμο, σε ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 26 τ.μ. έγινε μείωση 2.000 ευρώ και πωλείται 6.000 ευρώ.

Στη Νεάπολη, υπόγειο διαμέρισμα 53 τ.μ. με αποθήκη πωλείται 10.000 ευρώ έχοντας μειωθεί πρόσφατα κατά 5.000 ευρώ.

Οι μικρές αγγελίες που «σοκάρουν»

Στην Κυψέλη, ημιυπόγειο 45 τ.μ. δίνεται έναντι 3.500 ευρώ, ενώ η αντικειμενική του αξία είναι 25-30 χιλιάδες ευρώ.

Γκαρσονιέρα πρώτου ορόφου 25 τ.μ. στον Αγιο Νικόλαο πωλείται 8.200 ευρώ

Ημιυπόγειο 25 τ.μ. στην οδό Υδρας πωλείται 6.500 ευρώ

Γκαρσονιέρα 27 τ.μ. στο Παγκράτι, σε πολύ καλή κατάσταση δίνεται 9.500 ευρώ

Δώμα 6ου ορόφου 20 τ.μ. στα Πατήσια με θέα στην Ακρόπολη, ανακαινισμένη και ιδιόκτητη ταράτσα δίνεται 10.900 ευρώ

Ανακαινισμένο δυάρι με αποθήκη 45 τ.μ. πωλείται 9.000 ευρώ

Κυψέλη ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 18 τ.μ. του 1970 με ανακαίνιση το 2008 έχει τιμή 4.800 ευρώ

Στην Πλατεία Αμερικής, διαμερίσμα 23 τ.μ. προσφέρεται από τον Ιανουάριο αντί 5.000 ευρώ.

Στην οδό Αγίου Μελετίου, διαμέρισμα 38 τ.μ. με κήπο 65 τ.μ. σε κακλή κατάσταση προσφέρεται από τον Φεβρουάριο αντί 7.500 ευρώ ή 197 ευρώ/τ.μ.

Στο Νέο Κόσμο, σε ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 26 τ.μ. έγινε μείωση 2.000 ευρώ και πωλείται 6.000 ευρώ

Στη Νεάπολη, υπόγειο διαμέρισμα 53 τ.μ. με αποθήκη πωλείται 10.000 ευρώ έχοντας μειωθεί πρόσφατα κατά 5.000 ευρώ.

Στην πλατεία Κολιάτσου γκαρσονιέρα 35 τ.μ., ημιυπόγεια πωλείται 6.500 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα ...

Ιωάννινα: Μαθητές εμφανίζουν τάσεις αυτοκτονίας και δέρνονται! Παραιτήθηκε δάσκαλος.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Σοκ και ντροπή προκαλεί η επιστολή παραίτησης ενός εκπαιδευτικού από τα Ιωάννινα που αναφέρει ότι μαθητές με ιδιαιτερότητες, εξαιτίας της έλλειψης ειδικά καταρτισμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, έχουν αναπτύξει ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές, επικίνδυνες τόσο για τη δική τους σωματική ακεραιότητα όσο και των δασκάλων.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής δάσκαλος Κ.Δ. στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται σε χωριό των Ιωαννίνων, οι μαθητές εμφανίζουν τάσεις αυτοκτονίας και δέρνονται μεταξύ τους.

Ο εκπαιδευτικός καταγγέλλει την απόλυτη αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, οι οποίοι προέρχονται από γνωστό Ίδρυμα, και αντιμετωπίζουν ψυχογενή προβλήματα, για τα οποία δεν ήταν ενημερωμένοι οι δάσκαλοι όταν ανέλαβαν τα καθήκοντά τους.

Την παραίτησή του που συνόδευσε με υπόμνημα, το οποίο απέστειλε αρμοδίως προς τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Διαβάστε ολόκληρο το υπόμνημα

"Ιωάννινα, 6 Νοεμβρίου 2014,

Υπόμνημα, Προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

Ονομάζομαι Κ.Δ. Και έχω τοποθετηθεί ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 στο Δημοτικό Σχολείο   ...........ς την 29η Σεπτεμβρίου 2014. Με το παρόν υπόμνημα θα ήθελα να σας παραθέσω εν συντομία την πραγματικότητα που βιώνω μαζί με τους συναδέλφους μου όσο διάστημα υπηρετούμε στο εν λόγω σχολείο και η οποία έχει ως εξής: Το σχολείο φιλοξενεί κυρίως παιδιά από το Ίδρυμα «.................» που δυστυχώς δεδομένων των ιδιαίτερων δυσκολιών και καταστάσεων που έχουν βιώσει αναπτύσσουν συμπεριφορές ψυχοπαθολογικές, οι οποίες είναι πέραν των δυνάμεών μας να καταστούν διαχειρίσιμες.

Η εκπαιδευτική διαδικασία παρακάμπτεται και προσπαθούμε συνεχώς να κατευνάσουμε τα πνεύματα λόγω των κρίσεων και των επιθετικών συμπεριφορών που έχουν αυτά τα παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρω αυτοκτονικές τάσεις, χτυπήματα καθώς και το γεγονός ότι κάποια φεύγουν από το σχολείο. Προφορικά το προσωπικό του σχολείου, σας έχει αναφέρει την ιδιαιτερότητα της κατάστασης για την οποία δείξατε ενήμεροι (παρ’όλα αυτά κανείς από εμάς που αναλάβαμε υπηρεσία δεν ενημερώθηκε εκ των προτέρων για το τι θα αντιμετωπίσουμε) και μάλιστα επιδιώξαμε και συνάντηση με την αρμόδια σχολική σύμβουλο, η οποία προσπάθησε να μας δώσει την όποια βοήθεια. Θα ήθελα πλέον να σας ενημερώσω ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και αντιμετωπίζεται μονάχα από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό. Εφόσον δε δείχνετε διατεθειμένοι να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, η οποία αποβαίνει εις βάρος ημών αλλά και των μαθητών με μοναδική λύση τη μετακίνησή μας από το εν λόγω σχολείο, θα ήθελα να πάρετε εγγράφως την ευθύνη των όποιων περιστατικών προκύψουν και δεν εμπίπτουν στη δική μας αρμοδιότητα. Ο κίνδυνος για τη σωματική υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των μαθητών είναι μεγάλος και εγώ προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω κανένα ρίσκο, όπως άλλωστε μου προτάθηκε προφορικά από μέλος του ΠΥΣΠΕ. Θα ήθελα μέχρι αύριο όπως γίνουν οι απαραίτητες από μέρους σας ενέργειες προκειμένου να μετακινηθούμε σε σχολεία της αρμοδιότητάς μας και τα παιδιά αυτά να τύχουν ειδικής μεταχείρισης από εξειδικευμένο προσωπικό. Θεωρώ ότι πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να αντιμετωπίσετε το θέμα αποκομμένο από τις όποιες πολιτικές και κοινωνικές επιταγές θέλετε να εξυπηρετήσετε και να μην αναζητήσουμε λύσεις μέσα από τη δημοσιοποίηση της κατάστασης. Είμαι στη διάθεσή σας για τις όποιες διευκρινίσεις. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες. Με τιμή, Κ. Δ. Αναπληρωτής Δάσκαλος".

Διαβάστε περισσότερα ...

Συνελήφθη τραγουδίστρια για επίθεση σε αεροσυνοδό!

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τη σύλληψη της τραγουδίστριας των Cranberries, Dolores O’ Riordan, μετά την καταγγελία ότι επιτέθηκε σε αεροσυνοδό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Mirror», οι αρχές την έθεσαν υπό κράτηση στο αεροδρόμιο Shannonστην Ιρλανδία, ακριβώς μετά το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης, που βρισκόταν.

Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν τη σύλληψη της 40χρονης ερμηνεύτριας στο αεροσκάφος της Aer Lingus στις 4.30 τα ξημερώματα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ίδιου ρεπορτάζ, η O’ Riordan οδηγήθηκε αμέσως στο σταθμό Shannon Garda, όπου μπορεί να κρατηθεί για 24 ώρες.

«Κληθήκαμε μετά από τον ισχυρισμό για επίθεση σε γυναίκα αεροσυνοδό της Aer Lingus. Μάλιστα ένας αστυνομικός δέχτηκε επίθεση και κατά τη διάρκεια της σύλληψης», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στα media.

Η αεροσυνοδός, θύμα της επίθεσης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην περιοχή του Limerick, καθώς τραυματίστηκε σε ένα από τα πόδια της.

Διαβάστε περισσότερα ...

Κι άλλα πρόστιμα από το ΕΣΡ. Δείτε για ποιές εκπομπές και σειρές.

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Συνολικό πρόστιμο 100.000 ευρώ επέβαλε, στη σημερινή του συνεδρίαση, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό Μακεδονία TV για παράνομη προβολή τού τηλεπαιχνιδιού «Quiz Make-R» (από 50.000 ευρώ για τις προβολές στις 30-31/8/14 και στις 21/7/14).

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε, επίσης, στον ίδιο σταθμό για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή «Δυνατά και ελληνικά» στις 3/7/13, ενώ σύσταση επιβλήθηκε στον ίδιο σταθμό για λάθος σήμανση στη σειρά «Sex and the City» στις 4/12/13.

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στο Star Channel για το τυχερό παιχνίδι στην ενημερωτική εκπομπή «Live-u» της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου, καθώς η αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) δεν το θεωρεί τυχερό παιχνίδι, καθώς δεν υπάρχει επαρκής εξήγηση στους όρους του παιχνιδιού.

Με πρόστιμο 15.000 ευρώ τιμώρησε επίσης το Συμβούλιο τον ΑΝΤ1 για προβολή σεξουαλικών σκηνών στη σειρά «Μπρούσκο», που προβλήθηκε στις 19:00 το απόγευμα στις 28/10/13, ενώ πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε στο Channel 9 για έλλειψη δελτίων ειδήσεων (ενώ ο σταθμός είναι ενημερωτικός) καθώς και για παράνομη τοποθέτηση προϊόντων.

Επιπλέον πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Real fm για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου στις 2/12/13, στο Radio Sfera για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, στο TRT Radio νομού Λαρίσης για υπέρβαση χρόνου διαφημίσεων, στο Mad Radio νομού Αττικής για παράβαση του νόμου περί χορηγιών και στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra fm νομού Αττικής για παράνομη χορηγία.

Επίσης, επέβαλε συστάσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία 94fm νομού Αττικής για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος, στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καρντάσιανς» για λάθος σήμανση, στο STAR Channel για λάθος σήμανση στη σειρά «The Secret Circle», στο TV 4 νομού Δωδεκανήσου για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Δίκη» στις 21/1/13 έπειτα από καταγγελία του διαιτητή Ηλία Χατζή για αναφορά στο όνομα του χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να πει την άποψη του και στον Alpha για σχόλιο της παρουσιάστριας Αννίτας Πάνια.

Το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει μέσω του δικηγόρου του ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ για την απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει «χαμηλό πρόστιμο» στον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο για «ομοφοβικά σχόλια» κατά του συγγραφέα.

Το σκεπτικό της απόρριψης, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ιωάννη Λασκαρίδη, ήταν ότι δεν είχε έννομο συμφέρον ο κ. Κορτώ.

Τέλος, οριστική διακοπή και ανάκληση βεβαιώσεως επιβλήθηκε στους σταθμούς Eros Music νομού Ηρακλείου, Dizi νομού Λασιθίου, Welcome radio νομού Ηρακλείου και Ράδιο Θαλασσόλυκος νομού Έβρου.

Διαβάστε περισσότερα ...

Πάει για αναβολή το Παναχαϊκή - ΑΕΚ.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να αναβληθεί ο προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή αγώνας μεταξύ Παναχαϊκής και ΑΕΚ για τη Football League.

Στη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Παμπελοποννησιακό, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ζήτησε να μην γίνει το ματς καθώς οι δυνάμεις του σώματος θα είναι επί ποδός λόγω των εορτασμών και λοιπών εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου τη Δευτέρα.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων τόνισαν πως δέχονται να υπάρξει αναβολή μόνο αν ληφθεί ανάλογη απόφαση και για τα άλλα ματς της Football League.

Μένει πλέον να φανεί ποια θα είναι η τύχη του αγώνα, τη στιγμή που η διοίκηση της ομάδας της Πάτρας είχε ζητήσει να τυπωθούν 15.000 εισιτήρια για την αναμέτρηση.

Η απόφαση αναμένεται άμεσα, ακόμη και μέσα στη μέρα. Αν γίνει κανονικά το ματς, τότε δεν θα πάρει επίσημα εισιτήρια η ΑΕΚ, αλλά θα της παραχωρηθεί η Θύρα 3.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

7 τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνετε πριν πέσετε για ύπνο

  • Δημοσιεύτηκε στην Υγεία

Γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να κοιμόμαστε με γεμάτο το στομάχι, λίγοι όμως το τηρούμε.

Ωστόσο ίσως αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι τρώγοντας αργά τη νύχτα επιβαρύνουμε όχι μόνο το πεπτικό μας σύστημα αλλά και την καρδιακή λειτουργία. Είναι προτιμότερο λοιπόν, εάν το στομάχι μας διαμαρτύρεται έντονα, να τρώμε κάτι ελαφρύ. Δείτε ποιες είναι οι 7 τροφές στις όποιες όσο και να πεινάτε, δεν πρέπει να ενδώσετε.

Αλκοόλ

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι λίγο αλκοόλ πριν από τον ύπνο θα μας χαλαρώσει και θα μας νυστάξει. Κι όμως το αλκοόλ αφυδατώνει και μπορεί να διαταράξει την ποιότητα του ύπνου. Χώρια οι θερμίδες του και το οινόπνευμα που σε συνδυασμό με τη ζάχαρη, μας δίνουν μερικούς πόντους παραπάνω.

Σόδα

Δεν υπάρχει πιο όξινη ουσία από τη σόδα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ουσία με την όξινη σύσταση από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στη φύση. Και αυτή η σύνθεσή του κάνει κακό στις βαλβίδες του οργανισμού. Επιπλέον αυξάνει το όξινο περιβάλλον στο στομάχι που σημαίνει ότι το πρωί μπορεί να ξυπνήσουμε με στομαχόπονο.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη και την επίσης διεγερτική ουσία θεοβρωμίνη, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου. Επίσης περιέχει πολλές θερμίδες οι οποίες  αποθηκεύονται στο σώμα μας τη νύχτα με αποτέλεσμα να παίρνουμε κιλά!

Τυρί

Είναι άλλο ένα λιπαρό τρόφιμο στο οποίο πρέπει να αντιστεκόμαστε τη νύχτα. Υπάρχουν βέβαια κάποια είδη τυριών όπως η παρμεζάνα ή το ελβετικό που έχουν λιγότερα λιπαρά αλλά τυριά όπως η φέτα ή η μοτσαρέλα είναι πολύ δύσκολα στη χώνεψη.

Καρύδια

Όταν μιλάμε για δυσκολία στη χώνεψη το λίπος είτε είναι κορεσμένο είτε όχι, το βράδυ πρέπει να αποφεύγεται . Έτσι παρά το γεγονός πως οι ξηροί καρποί περιέχουν υγιείς ποσότητες λιπών πριν τον βραδινό ύπνο, δεν πρέπει να καταναλώνονται. Τα καρύδια, τα φιστίκια και τα κάσιους είναι οι χειρότερες επιλογές με τα πιστάτσιος και τα αμύγδαλα να μην είναι τόσο κακές επιλογές.

Εσπεριδοειδή

Είναι επίσης πολύ όξινα. Ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού ή ένα ποτήρι χυμό από πράσινο μήλο είναι ό,τι χειρότερο!

Καφές

Όχι μόνο θα δημιουργεί όξινο περιβάλλον στο στομάχι, ταράζει και την ποιότητα του ύπνου. Εάν δεν μπορείτε με τίποτα χωρίς καφέ, προτιμήστε το ντεκαφεϊνέ που έχει χαμηλότερα επίπεδα οξέος από τον κανονικό.

Οπότε τι επιλογές έχουμε για τις μεταμεσονύχτιες λιγούρες; Προτιμήστε ένα μπολ δημητριακά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη συνοδευόμενα με γάλα επίσης χαμηλό σε λιπαρά, μπανάνα ή χαμομηλάκι.

 

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα παλιά σας κραγιόν

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το τι μπορείτε να κάνετε τα παλιά σας κραγιόν και δε σας πάει η καρδιά να τα πετάξετε, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Ένα παρατημένο κραγιόν μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα από όσα θα μπορούσατε να φανταστείτε!

1. Κάντε το lip gloss


Αναμείξτε μικρή ποσότητα κραγιόν με βαζελίνη, είτε στο πίσω μέρος του χεριού σας, είτε σε μια καθαρή κι επίπεδη επιφάνεια, χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι για τα χείλη. Μπορεί να σας ακούγεται λίγο περίεργο το να χρησιμοποιήσετε το χέρι σας σαν παλέτα, όμως αυτό θα ζεστάνει το προϊόν και θα το βοηθήσει να γλιστρήσει ευκολότερα στα χείλη σας.

2. Κάντε το πιο διακριτικό

Αν δε χρησιμοποιείτε το κραγιόν σας επειδή σας φαίνεται πολύ έντονο, μπορείτε να δοκιμάσετε το εξής κόλπο: Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση κραγιόν στα χείλη σας, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα (προσοχή όμως, όχι από αυτές που αφήνουν χνούδι) και απομακρύνετε το περιττό χρώμα, κλείνοντας την απαλά ανάμεσα στα χείλη σας. Εφαρμόστε ακόμα μία λεπτή στρώση κραγιόν, και επαναλάβετε τη διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο, το χρώμα περνάει στα χείλη αντί να μένει στην επιφάνεια των χειλιών σε πολλαπλές στρώσεις.

3. Μετατρέψτε το σε μολύβι χειλιών


Πάρτε ένα μικρό πινελάκι χειλιών και βυθίστε το στο κραγιόν. Αφήστε το πινελάκι να στεγνώσει για μερικά λεπτά, έτσι ώστε να αποκτήσει μια κολλώδη υφή. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στα χείλη σας όπως θα χρησιμοποιούσατε ένα μολύβι, και γεμίστε το υπόλοιπο των χειλιών σας με το χρώμα της αρεσκείας σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο αν δε βρίσκετε μολύβι χειλιών που να ταιριάζει με κάποιο κραγιόν σας, φτιάχνοντας το δικό σας!

4. Μετατρέψτε το σε ρουζ

Ανακατέψτε λίγο κραγιόν με μια σταγόνα αργανέλαιο, στο πίσω μέρος του χεριού σας, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ταμπονάρετέ το απαλά στα μήλα και στα μάγουλά σας, σα να χρησιμοποιούσατε ρουζ. Επιλέξτε μια διακριτική απόχρωση για αυτό το τρικ, επειδή οι σκούρες δε θα ταιριάζουν και τόσο πολύ στα μάγουλα.

5. Κάντε το σκιά ματιών

Στην επίδειξη μόδας του Ashish για το φθινόπωρο 2014, η makeup artist Sharon Dowsett, έβαλε ροζ κραγιόν στις εξωτερικές γωνίες των ματιών των μοντέλων για έναν παιχνιδιάρικο τόνο. Αν αυτό το βρίσκετε κάπως υπερβολικό για εσάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα nude ή καφέ χρώμα κραγιόν για ένα γυαλιστερό, ημιδιαφανές χρώμα σκιάς ματιών.

6. Φτιάξτε το δικό σας χρώμα

Έχετε ονειρευτεί ποτέ να φτιάχνετε τα δικά σας καλλυντικά; Τώρα μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα το δικό σας χρώμα κραγιόν, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, δύο ή περισσότερα χρώματα σε ένα άδειο βαζάκι.

7. Κάντε το lip balm με χρώμα


Πάρτε ένα μισό χρησιμοποιημένο lip balm και προσθέστε στο βαζάκι μικρή ποσότητα κραγιόν. Ανακατέψτε τα χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού κι έτσι αποκτήστε το δικό σας χρωματισμένο lip balm.

8. Βάλτε στρώσεις από πολλά χρώματα


Έχετε ποτέ σκεφτεί να δοκιμάσετε το λουκ με τα διαφορετικά κραγιόν σε στρώσεις; Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το να το κάνετε τώρα, αξιοποιώντας όλα τα παλιά σας κραγιόν ταυτόχρονα. Χρησιμοποιήστε μία βάση για τα χείλη και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα ένα τα χρώματα χρησιμοποιώντας διαφορετικά πινέλα για να μην ανακατευτούν τα χρώματα μεταξύ τους.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed