Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Μόδα ο Ροζ Φραπέ και ο Μπλέ Φρέντο στη Θεσσαλονίκη!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Είναι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σας κάνει να ξεχάστε τον γνωστό φραπέ και τον κλασσικό φρέντο καπουτσίνο και να βάλετε λίγο χρώμα στην καθημερινότητά σας! Πώς θα σας φαινόταν αν τα πρωινά σας άρχιζαν με έναν ροζ freddo capuccino, με έναν... κοκκινοπράσινο φραπέ ή με ένα μπλέ εσπρέσσο freddo;

Αυτό μπορεί να συμβεί εάν επισκεφτείτε το "Colored Coffee", στην οδό Αγίας Σοφίας, το οποίο σερβίρει γευστικό αλλά και εντυπωσιακό χρωματιστό καφέ. Πρόκειται για μια παγκόσμια πατέντα η οποία δεν θα μπορούσε να λείπει από την πόλη του καφέ, την Θεσσαλονίκη.

"Καφές με χρώμα μόνο στη Θεσσαλονίκη"

Το "Colored Coffee" είναι ένα μοντέρνο κυλικείο και αποτελεί έμπνευση δύο νεαρών γυναικών. Μία διατροφολόγος και μια barwoman, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια καφετέρια διαφορετική από τις άλλες. Ροζ, κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, μπλε, είναι μερικά από τα χρώματα που μπορούν να δώσουνδιαφορετική εικόνα στον καφέ σας. "Ο καφές για μας είναι έμπνευση. Μετά από αρκετή προσπάθεια και δίχως να χρησιμοποιήσουμε κάτι χρωστικό, καταφέραμε να δώσουμε χρώμα στον καφέ. Είναι κάτι το διαφορετικό και καλούμε τον κόσμο να έρθει να το δοκιμάσει" λέει στο thestival.gr, η 28χρονη ιδιοκτήτρια του "Colored Coffee", Ειρήνη Χατζηλίου. Όπως ξεκαθαρίζει, το χρώμα στο καφέ δεν επηρεάζει καθόλου την γεύση. Είναι φυτικό και δεν περιέχει καμία χρωστική ουσία. Με χρώμα μπορούν να "βαφτούν" όλα τα είδη καφέ, είτε ζεστά είτε κρύα. "Σήμα κατατεθέν" του μαγαζιού είναι το "Φραπέ Ολέ". Η συνταγή για το χρώμα στον καφέ είναι μυστική και κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από τις ιδιοκτήτριες.

Και υγιεινές γευστικές προτάσεις

Εκτός από το χρώμα που δίνει στον καφέ, το Colored Coffee, δίνει και γευστικές υγιεινές προτάσεις για τους πελάτες του. Το μενού επιμελείται διατροφολόγος και είναι ιδανικό για όσους θέλουν να κρατήσουν τη σιλουέτα τους ή να φάνε κάτι ελαφρύ. " Το μενού επιμελείται διατροφολόγος - Personal Trainer. Αυτή ήταν άλλωστε και η ιδέα, η δημιουργία ενός healthy cafe, που εκτός από τον χρωματιστό καφέ να προσφέρει στον πελάτη και ένα υγιεινό μενού" αναφέρει στο thestival.gr, η 28χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Σαλάτες, healthy κλαμπ σάντουιτς, γιαούρτι με φρούτα εποχής και hot dog γαλοπούλας είναι ορισμένες από τις γευστικές προτάσεις του "Colored Coffee", για ένα γρήγορο και παράλληλα υγιεινό γεύμα.

Info

Το "Colored Coffee" βρίσκεται στην οδό Αγίας Σοφίας 38. Οι τιμές του είναι ιδιαίτερα προσιτές αφού είναι τιμές κυλικείου, ενώ το κατάστημα πραγματοποιεί και delivery. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μενού και τα τηλέφωνα επικοινωνίας μπορείτε να επισκεφτείτε το site του καταστήματος: http://coloredcoffee.com.

Διαβάστε περισσότερα ...

«Πέταξαν» το Μαρόκο εκτός Κόπα Άφρικα λόγω Έμπολα

Χωρίς το Μαρόκο, που μέχρι πρότινος ήταν και διοργανώτρια χώρα, θα διεξαχθεί το 30ο Κόπα Άφρικα που είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Οι Μαροκινοί είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουν να φιλοξενήσουν το θεσμό, φοβούμενοι τυχόν επέκταση του Έμπολα που πληγεί τις χώρες της Ηπείρου. Ως... εναλλακτική είχαν προτείνει τουλάχιστον η διοργάνωση να πάρει κάποιους μήνες παράταση, έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Τίποτα απ' αυτά όμως δεν έγιναν δεκτά απ' την αφρικανική ομοσπονδία. Η τελευταία, λοιπόν, σήμερα ανακοίνωσε πως όχι μόνο δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλά απέκλεισε οριστικά και αμετάκλητα το Μαρόκο από την προσεχή «γιορτή» ως... ποινή για την άρνησή του να την διοργανώσει.

Έτσι, άπαντες τώρα... τρέχουν να βρουν το ποια χώρα θα διεξάγει εν τέλει τον θεσμό, με τις Αλγερία, Ανγκόλα, Αίγυπτο και Νιγηρία να είναι οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι και την απόφαση να αναμένεται άμεσα, καθώς τα περιθώρια έχουν ήδη στενέψει.

Πηγή: Sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Πρόεδρος Εurogroup: «Η Ελλάδα θα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της από την 1η Ιανουαρίου του 2015»

Την άποψη του ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια και θα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της από την 1η Ιανουαρίου 2015 διατύπωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλούμ.

«Η Ελλάδα θα μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της από την 1η Ιανουαρίου του 2015», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, όπως μετέδωσε το αθηναϊκό γραφείο του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα είχε δηλώσει ότι «το τελευταίο Eurogroup συζήτησε με θετικό τρόπο για το μέλλον του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας και για τα επόμενα βήματα», τονίζοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.
Διαβάστε περισσότερα ...

ΔΡΑΜΑ: Συνελήφθη 16χρονος που καλλιεργούσε χασίς στο θερμοκήπιο σχολείου!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό! Ένας 16χρονος συνελήφθη στη Δράμα επειδή καλλιεργούσε χασίς στο θερμοκήπιο του σχολείου του.

Η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σύμφωνα με το thrakitoday.com, συνέλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας τον 16χρονο μαθητή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου στη Δράμα, διότι όπως προέκυψε, καλλιεργούσε στο θερμοκήπιο του παραπάνω σχολείου, 1 φυτό κάνναβης, ύψους 10 εκατοστών.

Το φυτό της κάνναβης κατασχέθηκε, ενώ ο 16χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα ...

Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις! - Το πρώτο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους με τον Άκη Πετρετζίκη.
Στις 4 Δεκεμβρίου το πρώτο βιβλίο μαγειρικής του πρώτου Έλληνα Master Chef θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων με τίτλο Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις.
Πρόκειται για μία πολυτελή έκδοση, με εξαιρετική φωτογράφιση και απολαυστικές συνταγές για κάθε περίσταση, εμπλουτισμένες με τις γλαφυρές περιγραφές του ταλαντούχου και ιδιαίτερα αγαπητού σεφ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένας σεφ, ο Άκης Πετρετζίκης και μία υποστηρικτική ομάδα 30 ατόμων ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας μας παρουσιάζουν ένα βιβλίο μαγειρικής πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει!
12 θεματικές ενότητες, 150 βασικές συνταγές, 400 συμπληρωματικές και περισσότερες από 450 φωτογραφίες υπόσχονται να απογειώσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις!

Λίγα λόγια για τον Άκη Πετρετζίκη
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης Πετρετζίκης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα δεκαέξι χρόνια του. Στα δεκαοκτώ του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατεβεί στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ, στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!), εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία, με σκοπό να εξερευνήσει τη διεθνή κουζίνα.
Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη, μια και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους, βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο The Goring. Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία, όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA Master Chef. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Σήμερα ο Άκης αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της τηλεόρασης. Κάθε μέρα, για τα τελευταία πέντε χρόνια, μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πιο συγκεκριμένα, μαγειρεύει στην καθημερινή του εκπομπή στο MEGA Κάν’ το όπως ο Άκης, καθώς και στην εβδομαδιαία εκπομπή Ιστορίες από τη Λίστα. Παράλληλα, ο κόσμος τον απολαμβάνει στη διαδικτυακή του εκπομπή Kitchen Lab. Ο Άκης είναι γνωστός για την ευκολία που έχει να συνδυάζει απλά καθημερινά υλικά και να ετοιμάζει πεντανόστιμες συνταγές, γρήγορες και οικονομικές.
Επίσης, είναι ένας διακεκριμένος σεφ, παρασκευάζοντας υψηλού επιπέδου γαστρονομία. Άλλωστε πληθώρα πολυεθνικών επιχειρήσεων τον επιλέγουν ως κύριο πρεσβευτή των προϊόντων τους.
Μέσα στο 2014, ο Άκης ξεκίνησε να εκδίδει μηνιαία περιοδικά και αυτό θα είναι το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής.

Διαβάστε περισσότερα ...

Προτείνουμε: Τζόν Κάρ - Η άμυνα και η πτώση της Ελλάδας, 1940-1941. Εκδόσεις Ψυχογιός

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, η επιλογή ενός καλού βιβλίου ως δώρο σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο ή ακόμα και σε εμάς τους ίδιους, είναι ότι το καλύτερο. Κάτι που αγγίζεις, μυρίζεις, διαβάζεις, και εμπλουτίζεις το μυαλό και τη βιβλιοθήκη σου.

Αυτή τη φορά, έχουμε να προτείνουμε ένα βιβλίο από τα λεγόμενα "Ιστορικά", που μπορεί να θεωρηθεί και επίκαιρη η κυκλοφορία του, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στα κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα.

Η πρότασή μας για αυτή την περίοδο λοιπόν, είναι το βιβλίο, "Η άμυνα και η πτώση της Ελλάδας, 1940-1941" από τον συγγραφέα Τζον Κάρ (John C. Carr), σε μετάφραση του Ιωάννη Χαλαζιά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Ένα βιβλίο που παρουσιάζει όλο το ιστορικό φόντο από το '40 ως και το '41, με τρόπο παραστατικό, κατανοητό, έτοιμο να βοηθήσει ακόμα και νεαρότερες ηλικίες να κατανοήσουν κάποια εως σήμερα δυσνόητα κομμάτια της ιστορίας μας. Από το "ΟΧΙ" του Μεταξά και την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα, μέχρι τη νέα ιταλική επίθεση το '41 με την επέμβαση του Χίτλερ να επεμβαίνει για να σώσει τον σύμμαχο.

Ο βρετανός συγγραφέας, παρουσιάζει ενα εξαιρετικό χρονικό της άμυνας της Ελλάδος, βασιζόμενος σε ελληνικές πηγές και δίνοντας έμφαση στις μάχες μέχρι θυσίας των Ελλήνων και στη συμμετοχή τους στον αγώνα κατά του φασισμού.

Συμπεριλαμβάνονται χάρτες, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό (ιταλικά βομβαρδιστικά, Έλληνες έφεδροι κ.α).

Ένα βιβλίο 400 σελίδων, που θα συγκινήσει, και σίγουρα δεν θα έπρεπε να λείπει από καμία ελληνική βιβλιοθήκη, όσο μοντέρνα κι αν θέλει να δείχνει.

 

Διαβάστε περισσότερα και αγοράστε το βιβλίο ή το e-book, εδώ--> Η άμυνα και η πτώση της Ελλάδας, 1940-1941

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Στα 2 δισ. ευρώ θα είναι τα έσοδα του Δημοσίου από το Πάρκο στο Ελληνικό - Τι προβλέπει η επένδυση της Lamda Development

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Το πρώτο στάδιο των εγκρίσεων για την επένδυση στο Ελληνικό ολοκληρώθηκε. Αυτό αναφέρει η εταιρεία Lamda Development η οποία με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πόσο σημαντική θα είναι η επένδυση για την αναβάθμιση της Αττικής, καθώς και για την εθνική οικονομία.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ελληνικό δημόσιο θα έχει έσοδα (ΦΠΑ, ΦΜΥ, φόρος εισοδήματος, κλπ.) της τάξεως των 2 δισ. ευρώ ετησίως κατά την περίοδο της λειτουργίας του.

 

- Η επένδυση προβλέπει την ανάπτυξη οικιστικών ζωνών, ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων, θεματικών πάρκων, μουσείων, υπαίθριων πολιτιστικών χώρων, κέντρων υγείας και ευεξίας, χώρων αθλητισμού και αναψυχής, τη δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού, εκπαιδευτικού, ερευνητικού κόμβου καθώς και την πλήρη αναβάθμιση της υπάρχουσας μαρίνας και του παραλιακού μετώπου. Δημιουργείται έτσι μια πρωτοποριακή μητροπολιτική ανάπτυξη που θα επαναπροσδιορίσει την Αθήνα και τη χώρα τόσο ως τουριστικούς πόλους όσο και ως επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς και επενδυτικούς προορισμούς.

- Η επένδυση συνδυάζεται με τη περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αττικής μέσω της δημιουργίας ενός από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως και του μεγαλύτερου στην Ελλάδα Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, έκτασης 2.000.000 τ.μ., με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

- Με το έργο αυτό, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη σύγχρονη επένδυση αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, ενισχύεται η αξιοπιστία της χώρας μας ως ασφαλής επενδυτικός προορισμός για μακροπρόθεσμους και στρατηγικούς επενδυτές.

- Το έργο θα συμβάλει κατά 2% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας (Πηγή: ΙΟΒΕ). Πρόκειται για παραγωγή νέου εθνικού πλούτου, που θα προέλθει από όλους τους κλάδους των ελληνικών επιχειρήσεων, ως συνέπεια της αναζωογόνησης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας και της δημιουργίας νέων επενδύσεων.

- Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, με την κατασκευή και λειτουργία του έργου θα ενισχυθεί η απασχόληση, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, με τη δημιουργία κατά προσέγγιση 70.000 νέων θέσεων εργασίας την περίοδο 2014-2031. Το μεγαλύτερο μέρος των δημιουργούμενων θέσεων εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο είναι προφανές ότι αφορά σε εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό καθώς και προσωπικό τεχνικής κατεύθυνσης, χώρους τους οποίους πρωτίστως έχει επηρεάσει η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

- Το έργο θα συμβάλει καθοριστικά στην εθνική προσπάθεια για τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων μέσω προβλεπόμενων εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., φόρος εισοδήματος κ.λπ.) της τάξεως των 2 δισ. ευρώ ετησίως κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου.

Με το έργο ενδυναμώνεται η θέση της Ελλάδας και ειδικότερα της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας, ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού, μέσω της προσέλκυσης 1.000.000 επιπλέον τουριστών ετησίως.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed