Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Στο σφυρί το καπέλο του Ναπολέοντα!

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Το καπέλο του Μεγάλου Ναπολέοντα, τα κεντημένα υποδήματα που φορούσε ο γιος του όταν βαφτίστηκε και τα γάντια που άφησε σε μία άμαξα μετά τη μάχη του Βατερλώ είναι μερικά από τα ιστορικά αντικείμενα που θα προσφερθούν σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Φονταινμπλέ, έξω από το Παρίσι.

Πρόκειται για περίπου χίλια αντικείμενα σχετιζόμενα με τον Ναπολέοντα που συνέλεξε ο Λουδοβίκος ο 2ος, παππούς του σημερινού πρίγκιπα του Μονακό Αλβέρτου, από το 1895 ως το 1920, και σήμερα ο Αλβέρτος τα βγάζει στο σφυρί για να χρηματοδοτήση την ανακαίνιση του παλατιού του.

“Εξαιτίας της απαραίτητης ανακαίνισης του Παλατιού του Μονακό, που θα ενισχύσει την πολιτιστική μας κληρονομιά, προτιμώ να δώσω νέα ζωή σε αυτή τη συλλογή αντικειμένων και κειμηλίων, παρά να τα βλέπω να παραμένουν στο σκοτάδι”, εξήγησε ο Αλβέρτος.

Η εκτιμώμενη αξία των αντικειμένων που θα βγουν σε δημοπρασία είναι στα 4-5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μεταξύ άλλων σε αυτά περιλαμβάνονται τούφες από τα μαλλιά του Ναπολέοντα, ένα σπαθί διακοσμημένο με διαμάντια, έπιπλα, όπλα, καθώς και ένα πορτρέτο του φιλοτεχνημένο από τον Πολ Ντελαρός.

Διαβάστε περισσότερα ...

Romeo Beckham: Το αστρονομικό ποσό για μία του εμφάνιση

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Τελικά η κληρονομιά μπορεί να δοθεί από τον πατέρα στον γιο ακόμα και πριν το θάνατό του. Αυτό ισχύει και για τον γιο του David Beckham, Romeo ο οποίος για μία του μόνο εμφάνιση με ρούχα της εταιρίας Burberry, αμείφτηκε με 45. 000 δολάρια.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Burberry, Carol Fairweather το χρήμα δεν το λογαριάζει, όταν πρόκειται να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έτσι έντυσε τον γιο του David Beckham, Romeo με ρούχα Burberry από την κορφή μέχρι τα νύχια και τον ακριβοπλήρωσε προκειμένου να πραγματοποιήσει μία και μόνη εμφάνιση για την χριστουγεννιάτικη καμπάνια της εταιρίας.

Πάντως αναρωτιέται κανείς. Εάν ένας Beckham ξεκινήσει από τα δώδεκα του χρόνια με αμοιβή 45.000 δολάρια, τι θα κάνει όταν φτάσει στην ηλικία του πατέρα του.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ένταση στη συναυλία του Ρέμου. Η αστυνομία, και η τραγουδίστρια που δεν ανέβηκε ποτέ στη σκηνή.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Μια συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη στην οποία συμμετείχαν η Μελίνα Ασλανίδου, η Νίνα Λοτσάρη και η Μαργαρίτα Γκινοσάτη, έδωσε χθες βράδυ ο Αντώνης Ρέμος στη Γλυφάδα.

Κατά την διάρκεια της συναυλίας η αστυνομία έκανε την επίσκεψή της για έλεγχο. Βέβαια, αυτό δεν ήταν το μόνο ευτράπελο, αφού η Μαργαρίτα Γκινοσάτη δεν εμφανίστηκε ποτέ στην σκηνή. Η σοπράνο δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής «Μια» ότι την στιγμή που πήγε στην σκηνή για να τραγουδήσει την ενημέρωσαν ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Η Βάνα Μπάρμπα έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή και εξήγησε ότι η εταιρεία παραγωγής του Μίκη Θεοδωράκη δεν θέλησε να τραγουδήσει η σοπράνο, η οποία δεν ήταν στις πρόβες. Η υπεύθυνη της εταιρείας παραγωγής της σοπράνο μίλησε στην εκπομπή και διέψευσε ότι η Μαργαρίτα Γκινοσάτη δεν ήταν στις πρόβες και εξήγησε ότι δεν τραγούδησε λόγω διένεξης των τριών εταιρειών παραγωγής που συμμετείχαν στην συναυλία.

Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Νέα μόδα στην Ιαπωνία. Τρώνε τηγανιτά... φύλλα δέντρων.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Πέφτουν από τα δέντρα, ρυπαίνουν τους δρόμους οπότε γιατί να καταλήγουν στα σκουπίδια για λίπασμα, και όχι στο τηγάνι; Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι Ιάπωνες και άρχισαν να ζεσταίνουν λάδι προκειμένου να βυθίζουν σε αυτό τα φύλλα από σφένδαμο

Η παράξενη αυτή νοστιμιά, το οικολογικό αυτό σνακ, σύμφωνα με το Kotaku.com, λέγεται «momiji» ή «momiji tempura» και μπορείτε να το βρείτε στην πόλη Minoh, στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα φύλλα διατηρούνται σε βαρέλια με αλάτι για περίπου ένα χρόνο και ακολούθως τηγανίζονται αφού πρώτα βυθιστούν σε ένα γλυκό κουρκούτι.

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Τόσα θα παίρνει ο Σωτήρης Νίνης με την επιστροφή στον Παναθηναϊκό

Ο μέσος του τριφυλλιού επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του υπογράφοντας με τα ίδια χρήματα που είχε συμφωνήσει και τον Δεκέμβριο του 2006, όταν έγινε επαγγελματίας στον Παναθηναϊκό.

Όπως αναφέρει η Live Sport, ο Σωτήρης Νίνης θα λάβει μέχρι το τέλος της σεζόν 25.000 ευρώ και από 100.000 ευρώ για τις σεζόν 2015-16 και 2016-17.

Επίσης, τα μπόνους είναι αρκετά χαμηλά και ο 24χρονος μέσος θα πάρει μόλις 6.000 ευρώ αν αγωνιστεί στο 20-25% των αγώνων του Παναθηναϊκού, 12.000 ευρώ αν παίξει στο 50-75% και 18.000 ευρώ για το 75-100%.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Ανήλικος αφαίρεσε την ελληνική σημαία από σχολείο

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Για προσβολή συμβόλων του Ελληνικού Κράτους και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατηγορείται ανήλικος. Πρόκειται για 14χρονο αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται ότι εισήλθε στην αυλή Γυμνασίου των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, παραβιάζοντας πρώτα την κεντρική πόρτα του σχολείου, και στη συνέχεια κατέβασε την ελληνική σημαία από τον ιστό, όπως επίσης το σχοινί έπαρσης και υποστολής.

Το περιστατικό σημειώθηκε νυχτερινές ώρες -από 19η προς 20ή Οκτωβρίου- ενώ η σημαία βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε θάμνους και αποδόθηκε στον διευθυντή του σχολείου.

Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του ΑΤ Νέων Μουδανιών και του ΤΑ Πολυγύρου ταυτοποιήθηκε ο 14χρονος ως δράστης του περιστατικού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ανήλικος φοιτούσε παλιότερα στο συγκεκριμένο σχολείο από το οποίο όμως αποβλήθηκε λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε και δικογραφία σε βάρος του κηδεμόνα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Διαβάστε περισσότερα ...

Σκέφτονται ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα
Φαίνεται πως η ανασκαφική έρευνα στην Αμφίπολη έχει εξάψει την… αρχαιολογική φαντασία πολλών. Και αν μιλάμε για κάτι το οποίο δεν μπορεί να φέρει στο φως η σκαπάνη των αρχαιολόγων τότε υπάρχει και η λύση της ανακατασκευής! Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί στη Ρόδο με τον Κολοσσό…

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου της Ρόδου, Φώτη Χατζιδιάκου, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιστήμονες θα εξετάσουν το θέμα της ανακατασκευής του Κολοσσού κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο νησί την άνοιξη του 2015.

«Σκεφτόμαστε πάντα το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού. Πρέπει να το κάνουμε; Σε τι θα χρησιμεύσει; Σε ποιον θα μοιάζει;» ανέφερε ο δήμαρχος της Ρόδου και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τους επιστήμονες. Το σημείο που θα τοποθετηθεί επίσης παραμένει προς διερεύνηση».

Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, τα τελευταία 30 χρόνια, οι δήμαρχοι της πόλης στο νησί αυτό της νοτιοανατολικής Ελλάδας είχαν εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία να ανακατασκευάσουν τον Κολοσσό, όμως τα σχέδιά τους δεν προχώρησαν, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης χρηματοδότησης.

Το 2000 η δημοτική αρχή του νησιού των Ιπποτών είχε προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό υποβολής προσφορών, ο οποίος όμως ήταν άγονος, υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δήμαρχος της Ρόδου βρίσκεται στο Παρίσι στο πλαίσιο της παρουσίασης μιας μεγάλης έκθεσης που είναι αφιερωμένη στην ιστορία της Ρόδου, το διάστημα μεταξύ 14ης Νοεμβρίου και 9ης Φεβρουαρίου, στο Μουσείο του Λούβρου.
Διαβάστε περισσότερα ...

Ποιες παθήσεις σάς αποκλείουν από τις στρατιωτικές σχολές. Σίγουρα εκτός, οι δυσλεκτικοί

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Με αφορμή την εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας για τις στρατιωτικές σχολές το newsbeast.gr παρουσιάζει σημαντικές πληροφορίες για τους υποψηφίους των σχολών αυτών αλλά και όσους φοιτούν ήδη.

Εκτός οι δυσλεκτικοί μαθητές

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείο για τους υποψηφίους του 2015 δεν θα ισχύσει το ΠΔ 133/2002 (ΦΕΚ 109 Α΄) αλλά το ΠΔ του 2014 που φέρνει μερικές αλλαγές.

Από τις σπουδαιότερες αλλαγές είναι ότι οι διαταραχές της μάθησης με έναρξη στην παιδική ηλικία όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμισία κ.α που επιτρέπουν την προσαρμογή στο στρατιωτικό περιβάλλον χαρακτηρίζουν έναν υποψήφιο ως Ι3-Ι4 που σημαίνει ότι κρίνεται ακατάλληλος για τις στρατιωτικές σχολές.

Όσοι μαθητές εξετάζονται προφορικά δεν θα μπορέσουν να κριθούν ικανοί για φοίτηση στις στρατιωτικές σχολές.

Σύμφωνα με τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα οι υποψήφιοι καθώς και οι μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών κρίνονται κατάλληλοι ή ακατάλληλοι. Οι προϋποθέσεις για να κριθεί κάποιος υποψήφιος είναι αρκετά αυστηρές και ακόμα και αν πάσχουν από νοσήματα με ένδειξη Ι2 κρίνονται ακατάλληλοι . Κάποια εκ των νοσημάτων θα παρουσιαστούν ακολούθως.

Τι ισχύει για το βάρος και ύψος

Όσον αφορά το ύψος και το βάρος σύμφωνα με το ΠΔ οι γυναίκες πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 1.60 και οι άνδρες ύψος 1.70. Όσον αφορά το Δείκτη Μάζας Σώματος για τους μεν άνδρες πρέπει να βρίσκεται από 19 έως 27 και για τις γυναίκες από 18 έως 25.

Σχολή Ικάρων

Οι υποψήφιοι άνδρες του τμήματος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων κρίνονται Ακατάλληλοι λόγω εργονομικών περιορισμών των πτητικών μέσων και υλικών εφόσον έχουν ανάστημα μεγαλύτερο από το ένα μέτρο και ενενήντα εκατοστά (1.90), μικρότερο από το ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1.70) και ύψος κορμού μεγαλύτερο από ένα μέτρο (1). Οι υποψήφιες γυναίκες του τμήματος Ιπταμένων κρίνονται ακατάλληλες λόγω εργονομικών περιορισμών εφόσον έχουν ανάστημα μεγαλύτερο από ένα μέτρο και ενενήντα εκατοστά και μικρότερο από ένα μέτρο και εξήντα και πέντε εκατοστά (1.65) και ύψος κορμού μεγαλύτερο από ένα μέτρο (1).

Τι συμβαίνει αν κάποιος παρουσιάσει πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια της φοίτησής του σε στρατιωτικές σχολές

Στους μαθητές και μαθήτριες των στρατιωτικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών που κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους μέχρι και την ονομασία τους σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς παρουσιάζουν μια σειρά από νοσήματα και παθήσεις ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Εφόσον αυτά τα νοσήματα είναι ιάσιμα, χορηγείται αναρρωτική άδεια που προβλέπεται από τον Οργανισμό της κάθε σχολής με βάση τη γνωμάτευση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής. Σ’ αυτή παραπέμπονται από το Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκαν ή από τη σχολή, ύστερα από ένδειξη του Νοσοκομείου. Στην περίπτωση που ο Οργανισμός της Σχολής δεν ορίζει τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας, μπορεί να τους χορηγηθεί άδεια μέχρι έξι μηνών μετά από την οποία κρίνονται οριστικά.

2. Εφόσον οι ασθένειες δεν είναι ιάσιμες ή δεν έχουν θεραπευτεί μετά τη λήξη της αναρρωτικής άδειας οι μαθητές των στρατιωτικών σχολών κρίνονται ακατάλληλοι για τη συνέχιση της φοίτησής τους και απολύονται/διαγράφονται από τη σχολή.

3. Ειδικά οι μαθητές στρατιωτικών σχολών ιπταμένων (Ίκαροι – ιπτάμενοι, Ραδιοναυτίλων) εκτός από τα όσα καθορίζονται πιο πάνω κρίνονται ακατάλληλοι για τη φοίτησή τους ως ιπτάμενοι, εφόσον για οποιοδήποτε λόγο χάσουν την πτητική τους καταλληλότητα. Στο 1ο έτος απώλεια της πτητικής καταλληλότητας συνεπάγεται την απομάκρυνση από τη σχολή. Στα επόμενα έτη τοποθετούνται σε ειδικότητες εδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν κάποιος μαθητής στρατιωτικής σχολής διαγραφεί για λόγους υγείας αυτό δε σημαίνει ότι απαλλάσσεται από την υποχρέωση για στράτευση αν φυσικά υπάρχει. Όπως αναφέρει το ΠΔ η σωματική ικανότητα των μαθητών των στρατιωτικών σχολών που κρίνονται ακατάλληλοι είναι άσχετη με την σωματική ικανότητα για εκπλήρωση στρατιωτικής υποχρέωσης.

Μερικά νοσήματα που αποκλείουν έναν υποψήφιο από τις στρατιωτικές σχολές.

Νοσήματα

 

Ακμή πολύμορφη πυκνή με αποστημάτια ή νεκρωτική

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Αλωπεκία τριχωτού κεφαλής εκτεταμένη (γυροειδής, ουλωτική, ψευδογυροειδής)

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Απόφραξη της μιας ρινικής κοιλότητας χωρίς λειτουργικές διαταραχές τα άλλης κοιλότητας

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Κάθε διαταραχή όσφρησης

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Χρόνια λαρυγγίτιδα οποιαδήποτε αιτιολογίας με ήπιες διαταραχές φώνησης

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Διαθλαστική ανωμαλία (μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμός του ενός ή και των δυο οφθαλμών μεταξύ 4,5-8 διοπτρίων (σφαιρικό ισοδύναμο)

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Δυσχρωματοψία που εξακριβώνεται με τους ψευδοισοχρωματικούς πίνακες

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Λεύκη εκτεταμένη σε ακάλυπτα μέρη του σώματος με επίπονες ψυχοσωματικές εκδηλώσεις

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

 

 

Προσοχή αν κάποιες παθήσεις όπως η λεύκη ή η αλωπεκία (φαλάκρα) είναι περιορισμένες δεν αποκλείουν έναν υποψήφιο από τις στρατιωτικές σχολές. Συγκεκριμένα με βάση το ΠΔ κατάλληλοι χαρακτηρίζονται οι υποψήφιοι αν έχουν:

Αλωπεκία σε περιορισμένη έκταση
Ακμή βλατιδοφλυκταινώδης υπό θεραπεία
Λεύκη περιορισμένης έκτασης σε ακάλυπτα μέρη του σώματος

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed