Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Παρασκεύασαν (;) ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΟ εμβόλιο κατά του Έμπολα !

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

embola05112014

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της παγκόσμια υγείας, ερευνητές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά παρασκεύασαν ένα εισπνεόμενο εμβόλιο ! Το εμμβόλιο αυτό παρέχει μακρόχρονη προστασία ενάντια στο θανατηφόρο ιό Έμπολα.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται διαδικτυακά στην επιθεώρηση Molecular Pharmaceutics αναφέρει πως οι πρώτες δοκιμές σε πειραματόζωα είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρες. Το εμβόλιο παρείχε προστασία στους πιθήκους για περισσότερες από 150 ημέρες όπως διαβάσαμε στο Karfitsa.gr

Τα αποτελέσματα της προ-κλινικής δοκιμής αποτελούν τα μόνα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία για τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του μη ενέσιμου εμβολίου, το οποίο μάλιστα χορηγείται σε μία μόλις δόση. Χρειάστηκαν επτά ολόκληρα χρόνια εντατικών προσπαθειών έως ότου οι ερευνητές καταφέρουν να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική φόρμουλα που θα παρέχει ανοσία απέναντι στον ιό.

Πέραν της μακρόχρονης προστασίας που παρέχει και της αποτελεσματικότητάς του (67-100%), το εισπνεόμενο εμβόλιο είναι επίσης οικονομικά αποδοτικό. Απαιτούνται σημαντικοί πόροι προκειμένου να αποθηκευτούν και να διανεμηθούν οι σύριγγες για τα παραδοσιακά εμβόλια.

Διαβάστε περισσότερα ...

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

makedonia05112014
Αυτοί είναι οι λόγοι που τα Σκόπια ΔΕΝ δικαιούνται τον όρο “Μακεδονία”!
Ένα κείμενο που ΑΞΙΖΕΙ να διαβάσει ΚΑΘΕ Έλληνας!

18 Νοέμβρη στην Νέα Υόρκη ξανανοίγει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Με αφορμή αυτό το γεγονός διαβάστε γιατί οι Σκοπιανοί ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να λέγονται ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!

Είναι γνωστές οι επίμονες προσπάθειες των Σκοπίων να επιβάλουν στη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα στην Ελλάδα, τα Ελληνικά ιστορικά ονόματα «Μακεδονία» και «μακεδόνας» για τον κρατικό και εθνικό τους προσδιορισμό. Ο αδιάντροπος αυτός σφετερισμός της ταυτότητας των Μακεδόνων, που είναι και ταυτότητα των Ελλήνων, καθώς και της ελληνικότητας του Ονόματος, της Γλώσσας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Μακεδονίας, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός, δεν μας ξενίζει ιδιαίτερα γιατί ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια. Εκείνο που μας ξενίζει είναι η πρόσφατη αναγνώριση των Σκοπίων, από τις ΗΠΑ, με το Ελληνικό αυτό όνομα, γιατί είναι αχαρακτήριστη, άστοχη, προσβλητική, επικίνδυνη, σε βάρος της Ελλάδας, και οπωσδήποτε ασυνεπής σε σχέση με τις προγενέστερες θέσεις και ενέργειές του επί του θέματος. Μια υπερ-ανάλυση που διαβάσαμε στο http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Αδιάψευστα ιστορικά γεγονότα και ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι η, με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, μετονομασία, τον Αύγουστο του 1944, από τον Τίτο, από Νότια Σερβία σε «Μακεδονία», είχε δύο στόχους : ο πρώτος στόχος ήταν ο προσδιορισμός και αποδυνάμωση της Σερβίας, ο δε δεύτερος και σπουδαιότερος, η απόσπαση της Βόρειας Ελληνικής Επαρχίας της Μακεδονίας προς έλεγχο του Αιγαίου, ιδιαίτερα της πολύ σημαντικής πόλεως και λιμένος της Θεσσαλονίκης, και η στη συνέχεια δημιουργία της ψευδομακεδονίας του Αιγαίου. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ λησμόνησαν την τότε σαφή και αποτελεσματική στάση ως και τις στη συνέχεια ενέργειές τους.

Συγκεκριμένα, στην ενέργεια αυτή του Τίτο, οι ΗΠΑ αντιτάχθησαν και αντέδρασαν άμεσα με τον Υπουργό Εξωτερικών, της Κυβερνήσεως Ρούσβελτ, Εdward R. Stetinius Jr, o oποίος με την υπ΄αριθμό 868014/26-12-44 εγκύκλιό του, δήλωσε τα εξής : «Η Κυβέρνηση αυτή θεωρεί ότι οποιαδήποτε αναφορά σε «Μακεδονικό Έθνος», «Μακεδονική Πατρώα Γη» ή «Μακεδονική Εθνική Συνείδηση» είναι αδικαιολόγητη και δημαγωγική, δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, ενώ διαβλέπει, στην παρούσα αναβίωσή της, πιθανό μανδύα για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Η επίσημη πολιτική αυτής της Κυβέρνησης είναι να λάβει τα αναγκαία μέτρα εναντίον εκείνων που θα βοηθήσουν τη Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία στη δημιουργία «Μακεδονικού Ζητήματος» σε βάρος της Ελλάδας».

Την πολιτική αυτή ενίσχυσαν και νεώτεροι Πρόεδροι ως και τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ. ΟΙ ανωτέρω δηλώσεις αποδείχθησαν προφητικές δεδομένου ότι ο Τίτο και ο Στάλιν πράγματι ξεκίνησαν επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας στην οποία οι ΗΠΑ αντέδρασαν με το Δόγμα ΤΡΟΥΜΑΝ και βοήθεια προς την Ελλάδα, το 1947, προκειμένου να προστατευθεί η εδαφική της ακεραιότητα από κομμουνιστική κατοχή. Την ανωτέρω άποψη/στάση των ΗΠΑ ενίσχυσαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος και οι ομολογίες Στάλιν και Δημητρώφ.

Κατωτέρω θα επαναληφθούν συνοπτικά, οι κυριότεροι λόγοι που δεν επιτρέπουν τη χρήση των ονομάτων «Μακεδονία», «Μακεδόνας» και «Μακεδονικός από το νέο κράτος :

α. Δεν είναι σωστό μια χώρα, η οποία είναι τμήμα μιας γεωγραφικής περιοχής, να ορίζεται αυθαίρετα από μόνη της, με επίσημο τρόπο, εκπρόσωπος της όλης περιοχής.

β. Δεν αντιπροσωπεύει ούτε εθνική ούτε πολιτική πραγματικότητα δεδομένου ότι τα ονόματα αυτά είναι καθαρά Ελληνικά, αναφορικά με την προέλευσή τους, και ότι δεν υπάρχει Μακεδονική φυλή. Η χρήση των ονομάτων αυτών στην αρχαία Ελλάδα, ακόμη και σε προσδιορισμούς όπως «Βασίλειο της Μακεδονίας του Φιλίππου του Β΄ή του Μεγάλου Αλεξάνδρου» έδειχνε γεωγραφική περιοχή και όχι εθνότητα. Οι Μακεδόνες όπως οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι, Κύπριοι κ.λ.π. ήταν όλοι Έλληνες.

γ. Μπορεί να στηρίξει εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος γειτονικών χωρών, όπως συνέβηκε πολλές φορές μέχρι τώρα.

δ. Δεν υπάρχει ομοιογένεια στον πληθυσμό του νέου κράτους. Σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό Christian Science Monitor, στις 28 Οκτωβρίου 1992, στη σελίδα 19, από τον C.M.WOODHOUSE, πολύ γνωστό ιστορικό και πρώην μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου ο οποίος υπηρέτησε τη Μεγάλη Βρετανία, στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια και μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ο πληθυσμός αποτελείται από 40-45% Σλάβους, 30% Αλβανούς, 10% Έλληνες και 10% Τσιγγάνους και λοιπούς.

ε. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την παραποίηση της ιστορίας της Μακεδονίας στους ακόλουθους ψευδείς ισχυρισμούς/επιχειρήματα που έχουν κατασκευασθεί από τους Σκοπιανούς αξιωματούχους προκειμένου να υποστηρίξουν τις προσπάθειές τους να επιβάλουν τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του :

Ότι οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες αλλά μια ξεχωριστή εθνότητα.

Ότι η γλώσσα τους δεν είναι η Ελληνική, αλλά το ιδίωμα που ομιλείται στην περιοχή των Σκοπίων.

Ότι η Μακεδονία εκτείνεται προς Βορράν πολύ πέραν των ορίων της ιστορικής Μακεδονίας, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να περιλαμβάνει πραγματικές σλαβικές περιοχές που δεν είχαν υπάρξει ποτέ τμήματα της Μακεδονίας στην αρχαιότητα και οι οποίες στην πραγματικότητα ήταν τμήματα της αρχαίας Δαρδανίας.

Ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, αλλά ένα ξεχωριστό έθνος που είχε σχέση με τους Ιλλυριούς και τους Θράκες.

Ότι όταν οι Σλάβοι κατέβηκαν στη Βαλκανική, κατά τη διάρκεια του 6ου και 7ου αιώνων μ.Χ. συγχωνεύθηκαν με τους μη Έλληνες απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων και έτσι δημιουργήθηκε ένα νέο έθνος οι Σλαβο-Μακεδόνες.

Ότι οι απόγονοι αυτών των Σλαβο-Μακεδόνων του μεσαίωνα είναι οι σημερινοί Μακεδόνες των Σκοπίων.

Ότι στη Βουλγαρία και Ελλάδα υπάρχουν κάτοικοι οι οποίοι ανήκουν σ΄αυτό το «Μακεδονικό Έθνος» οι οποίοι σχηματίζουν καταπιεσμένες μειονότητες των οποίων τα δικαιώματα πρέπει να αναγνωρισθούν.

Ότι οτιδήποτε αποκαλούμενο «Μακεδονικό», ήθη, έθιμα, πολιτισμός κ.λ.π. δεν είναι Ελληνικό, αλλά δημιούργημα των Μακεδόνων του τύπου των Σκοπίων.

Φυσικά όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορούν να αντέξουν κριτική γιατί είναι τελείως αμφισβητήσιμοι τόσο με ιστορικά και εθνολογικά όσο και με πολιτιστικά ή κοινωνιολογικά κριτήρια.

Τα επιχειρήματα να μη χρησιμοποιηθούν τα ονόματα «Μακεδονία» και «Μακεδονικός» είναι ουσιώδη και σε σύγκριση με τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών είναι συντριπτικά και αποφασιστικά.

Οι κατασκευασμένοι από τους Σκοπιανούς ισχυρισμοί, που προαναφέρθηκαν, προβάλλονταν και προβάλλονται συνεχώς από τους αξιωματούχους των Σκοπίων όχι μόνο τότε που ήταν ομόσπονδο κράτος αλλά ιδιαίτερα και πιο επίμονα τώρα που είναι ανεξάρτητο κράτος. Μολονότι δεν αντέχουν ακόμη και στοιχειώδη κριτική δεδομένου ότι είναι ψευδείς και αδικαιολόγητοι, τα ακόλουθα αποδεικτικά στοιχεία θα αποδείξουν ότι τα αντικρούοντα αυτούς επιχειρήματα είναι ουσιαστικά, συντριπτικά και αποφασιστικής σημασίας.

Η Μακεδονία από μόνη της, με τις χιλιετίες της παλιάς της δόξας, δεν θα επιτρέψει την αλλαγή της ιστορίας. Μόνο το άκουσμα των ονομάτων του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η συνεισφορά τους στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, του πρώτου με τη σοφία του και του δεύτερου με την πολεμική του αρετή, την ανδρεία, την εξαίρετη πολιτική και τη μεγαλοσύνη του, θα έπρεπε να είναι αρκετά για να επαναφέρουν στα λογικά τους όλους αυτούς που προσπαθούν να παραποιήσουν την ιστορία της.

Η Μακεδονία υπήρξε πάντοτε και εξακολουθεί να είναι ακόμη η πιο προχωρημένη έπαλξη και ο προμαχώνας της Ελλάδας.

Όλες οι ιστορικές πηγές συμφωνούν αναφορικά με τη γεωγραφική θέση της αρχαίας Μακεδονίας της οποίας τα όρια ήταν τα ακόλουθα :

Το Αιγαίο Πέλαγος και τα βουνά Καμβούνια, Πιέρια και Όλυμπος προς νότον.

Οι λίμνες Οχρίδα και Πρέσπα και τα βουνά Βαμβούνα, Σκόμιο και Ροδόπη προς βορράν.

Ο ποταμός Νέστος προς ανατολάς και τα βουνά Γράμμος και Πίνδος προς δυσμάς.

Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, οι Μακεδόνες, ανήκαν σε μια από τις αρχαιότερες Ελληνικές φυλές. Οι πλησιέστεροι συγγενείς τους ήταν οι Θεσσαλοί και ειδικότερα οι Μαγνήσιοι με τους οποίους μοιράζονταν την Αιολική καταγωγή.

Η γλώσσα που μιλούσαν ανήκε στους αρχαιότερους τύπους της Ελληνικής και είχε συγγένεια με τις διαλέκτους της Αιολικής, Αρκαδικής, Κυπριακής και Μηκυναϊκής.

Η θρησκεία των Μακεδόνων ήταν η ίδια με τη θρησκεία των άλλων Ελλήνων οι δε μύθοι και παραδόσεις τους ήταν τα ίδια που συναντούσες σε όλο τον Ελληνικό κόσμο.

Ο Βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππος ο Β΄και ο γιός του Αλέξανδρος ο Μέγας – στον οποίο οι Σκοπιανοί προσπαθούν επισταμένα να προσδώσουν «Σλαβομακεδονική» ταυτότητα – ενεργούσαν όχι απλώς σαν Έλληνες αλλά σαν Πανελλήνιοι Αρχηγοί με την έννοια ότι έκαναν πράξη την παλιά ιδέα του σχηματισμού ενός ενιαίου Ελληνικού κράτους με τη συγχώνευση των Ελληνικών πόλεων-κρατών.

Στις χρονικές περιόδους που ακολούθησαν, και ειδικότερα μετά την εμφάνιση στη Βαλκανική των Σλάβων και των Βουλγάρων (6ο και 7ο αιώνα μ. Χ.) η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας όπως προσδιορίσθηκε προηγουμένως εξακολούθησε να είναι η έπαλξη και ο προμαχώνας του Ελληνισμού όπως ακριβώς ήταν και κατά την αρχαιότητα.

Η Παλαιά Διαθήκη, οι αρχαίοι συγγραφείς, σύγχρονοι ερευνητές, αμέτρητες επιγραφές σε αγάλματα, τάφους, στήλες με Ελληνικά ονόματα και αναθήματα, χιλιάδες νομίσματα, όχι μόνο στη Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπως στη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Ασία, μέχρι τις Ινδίες, επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά ότι, οι Μακεδόνες σαν Έλληνες, είχαν τους ίδιους θεούς, τις ίδιες θρησκευτικές λατρείες, και ότι ήταν αυτοί που διέδωσαν τη γλώσσα τους, που ήταν η Ελληνική, και το Ελληνικό πνεύμα σε όλο το γνωστό τότε κόσμο.

Η Παλαιά Διαθήκη περιλαμβάνει ακαταμάχητα και αδιάσειστα αυτούσια στοιχεία στα κείμενά της. Σε ένα από αυτά, ο Προφήτης Δανιήλ, 200 περίπου χρόνια πριν από τη γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προέβλεψε ότι «ο Βασιλιάς των Μήδων και των Περσών θα κατατροπωθεί από έναν Έλληνα Βασιλιά και ότι αυτόν τον πρώτο μεγάλο Βασιλιά θα τον διαδεχθούν τέσσερις Βασιλιάδες από το ίδιο Βασίλειο».

Οι Αρχαίοι συγγραφείς και ιστορικοί δίνουν επίσης αμέτρητα αποδεικτικά στοιχεία. Η πρώτη ιστορική αναφορά δίνεται από τον Όμηρο ο οποίος στην Ιλιάδα μνημονεύει τα ονόματα διαφόρων Πελασγικών και Ελληνικών φυλών που ζούσαν στη Μακεδονία.

Ο Στράβων αναφέρει: «Φυσικά η Μακεδονία είναι μέρος της Ελλάδας».

Ο Ηρόδοτος γράφει : «Οι απόγονοι του Περδίκα, του πρώτου Βασιλιά των Μακεδόνων, είναι Έλληνες, όπως οι ίδιοι το θέλουν και όπως εγώ ο ίδιος το ξέρω».

Ο Θουκυδίδης αναφέρει ότι : «Οι Μακεδόνες αποτελούνται από διάφορες ελληνικές φυλές κάτω από διάφορους Βασιλιάδες».

Ο Πολύβιος λέει : «Οποία και πόσο μεγάλη τιμή πρέπει να ανήκει στους Μακεδόνες οι οποίοι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους δεν έπαψαν ποτέ να μάχονται εναντίον των Βαρβάρων για την ασφάλεια των Ελλήνων».

Ο Αρριανός, στο βιβλίο του «Ανάβαση του Αλεξάνδρου» αναφέρει ότι μετά τη μάχη του Γρανικού ο Αλέξανδρος έκανε τα εξής : «Έστειλε στην Αθήνα, την πρώτη πόλη όλων των Ελλήνων, και όχι στην Πέλλα που ήταν η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τριακόσιες πανοπλίες και άλλα Περσικά λάφυρα, για να ανατεθούν στην πολιούχο Αθηνά με την αφιέρωση «Αλέξανδρος ο Φιλίππου και οι Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων, από των Βαρβάρων των την Ασίαν οικούντων». Επίσης λέει ότι 2000 Έλληνες μισθοφόρους των Περσών, που συνέλαβε αιχμαλώτους, τους έστειλε δέσμιους στη Μακεδονία για να εργασθούν εκεί σαν δούλοι «ότι παρά τα κοινά δόξαντα τοις Έλλησιν, Έλληνες όντες, εναντία τη Ελλάδι υπέρ των Βαρβάρων εμάχοντο».

Με τις ενέργειές του αυτές ο Αλέξανδρος, εκτός από την απογοήτευσή του για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στην Πανελλήνια εκστρατεία εναντίον των Περσών και για τις πολύ λίγες περιπτώσεις που Έλληνες πολέμησαν στο πλευρό των Περσών, δείχνει κυρίως πόσο περήφανος αισθανόταν για την Ελληνική καταγωγή του, ότι το επίτευγμά του το θεωρούσε καθαρά Ελληνικό και ότι το ίδιο θα έπρεπε να αισθάνονταν και οι άλλοι Μακεδόνες αφού ο Αλέξανδρος δεν έκανε καμιά ξεχωριστή αναφορά σ΄αυτούς.

Ο Παυσανίας επιβεβαιώνει ότι οι Μακεδόνες ήταν μέλη των Δελφικών Αμφικτυονιών λέγοντας : «Την εποχή μου οι Αμφικτυονίες ήταν τριάντα. Οι περιοχές της Νικόπολης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας έστειλαν η κάθε μια από έξη αντιπροσώπους» δεδομένου ότι, όπως είναι γνωστό σε όλους, μόνο Έλληνες ήταν μέλη Αμφικτυονιών. Επίσης ο Παυσανίας επιβεβαιώνει ότι οι Μακεδόνες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου μόνο Έλληνες μπορούσαν να αγωνιστούν, με πολλές συμμετοχές και πολλούς νικητές.

Ο Γιόχαν Γουσταύος Ντρόϊζεν, διαπρεπής Γερμανός φιλόλογος και ιστορικός στην ιστορία που έγραψε για το Μέγα Αλέξανδρο τονίζει ότι : «και οι δύο, και ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος, μετέφεραν και μετέδωσαν στους λαούς της Ασίας όχι το Μακεδονικό πολιτισμό, γιατί δεν υπήρξε ποτέ ανεξάρτητος, αλλά τον Ελληνικό πολιτισμό».

Όταν οι χάρτες αποκαλύπτουν την αλήθεια !

Οι προσπάθειες που έχουν γίνει από τους Σκοπιανούς να παρέξουν αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς τους, με την κατασκευή πλαστών χαρτών, δεν απέδωσαν. Όσο σκληρά και να προσπαθήσει κάποιος δεν θα βρει, πουθενά σ΄όλο τον κόσμο, χάρτες εκτυπωμένους πριν από το 1944 οι οποίοι να εμφανίζουν τη λέξη «Μακεδονία» δε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα.
makedonia05112014 2

Το πόσο αβάσιμα είναι τα επιχειρήματα των Σκοπιανών στην προσπάθειά τους να προβάλουν τους ισχυρισμούς τους ότι υπάρχει «Μακεδονικό Έθνος» αποδεικνύεται από τους παρακάτω εθνολογικούς και ιστορικούς χάρτες :

Ο εθνογραφικός χάρτης των εθνοτήτων στη Μακεδονία την περίοδο 1912-1926 ο οποίος εκτυπώθηκε το 1970 από το New Campridge Modern History.

Ο εθνογραφικός χάρτης του Kieport που εκτυπώθηκε στο Βερολίνο το 1818.

Ο εθνογραφικός χάρτης που έφτιαξε ο Ιταλός Amendore Vergili το 1908 με βάση την Τουρκική απογραφή που είχε διεξαχθεί από τον Hilmi Pasha.

makedonia05112014 3

Ο χάρτης του Standford.

Ο ιστορικός χάρτης της Ελλάδας που εκδόθηκε στη Βαλτιμόρη από τον Ε.Ζ.Coal το 1824, στο υπόμνημα του οποίου ο εκδότης περιγράφει τη Μακεδονία σαν τμήμα της Ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ σημειώνει ότι τα βόρεια σύνορά της βρίσκονται πέραν της πόλης του Μοναστηρίου.

Ο χάρτης που εκδόθηκε από το φημισμένο Ιστορικό-Γεωγράφο ORTELIUS το 1579, που αναφέρεται στα ιεραποστολικά ταξίδια του Αποστόλου Παύλου, όπου η ελληνική επικράτεια εμφανίζεται ενιαία συμπεριλαμβάνουσα τη Μακεδονία.

Ο εθνογραφικός χάρτης των Βαλκανίων που εκδόθηκε στο Παρίσι το 1878 ο οποίος δείχνει τη μεγάλη υπεροχή του Ελληνικού πληθυσμού, έναντι όλων των άλλων εθνοτήτων χωρίς καμιά ένδειξη των αυτοαποκαλουμένων Μακεδόνων.

Κανείς από αυτούς τους χάρτες, ή οποιοσδήποτε άλλος που εκδόθηκε πριν από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν κάνει καμιά αναφορά σε ξεχωριστό «Μακεδονικό Έθνος» για τον απλό λόγο ότι δεν υπήρξε τέτοιο έθνος πριν το εφεύρει ο Τίτο.

Δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα !

Οι προσπάθειες των Σκοπιανών να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η αποκαλούμενη «Μακεδονική γλώσσα» είναι το ιδίωμα που ομιλείται στην περιοχή των Σκοπίων δεν μπορούν να πείσουν κανένα. Η γλώσσα τους, η οποία εμπεριέχει αυτοτελή Σλαβική γλώσσα, ήταν τελείως άγνωστη μέχρι το 1944. Και όσο πολύ και αν προσπαθήσει κάποιος δεν θα βρει τίποτε που να αποδεικνύει την ύπαρξή της. Η γλώσσα που χρησιμοποιούσαν οι Σλαβόφωνοι κάτοικοι της νότιας Γιουγκοσλαβίας και της Νοτιοδυτικής Βουλγαρίας ήταν γνωστή σαν ένα γλωσσικό ιδίωμα της Βουλγαρικής.

Μετά τη δημιουργία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, για προφανείς πολιτικούς λόγους, ένας πολύ μεγάλος αριθμός φιλολόγων και υποτρόφων της φιλολογίας στρατολογήθηκε προκειμένου να δημιουργήσει μια ξεχωριστή γραπτή γλώσσα.

Αφού πήραν το ήδη ομιλούμενο Βουλγαρικό γλωσσικό ιδίωμα σαν σημείο εκκίνησης και αφού δανείστηκαν ευρύτατα από την Ελληνική, τη Σερβική, τη Ρωσική και άλλες Σλαβικές γλώσσες, δημιούργησαν μια φιλολογική γλώσσα την αποκαλούμενη «Μακεδονική γλώσσα» η οποία αναγνωρίστηκε από το Γιουγκοσλαβικό Σύνταγμα σαν μια από τις τρεις επίσημες γλώσσες της χώρας. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένα κείμενο, ούτε μια επιγραφή σε αυτή τη γλώσσα πριν από το 1944 αποδεικνύει, χωρίς αμφιβολία, ότι δεν έχει καμιά σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και τους απογόνους τους που μιλούσαν πάντοτε Ελληνικά.

Το γεγονός ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν την ίδια γλώσσα με τους άλλους Έλληνες φαίνεται και στο έργο του Ρωμαίου Ιστορικού Livy, ο οποίος γράφει ότι τη συνέλευση των Ελλήνων στην Αιτωλία το 200 π.χ. την παρακολούθησαν «αντιπρόσωποι από τους Αιτωλούς, τους Ακαρνάνες και τους Μακεδόνες, οι οποίοι μιλούσαν όλοι την ίδια γλώσσα».

Δεν υπάρχει επίσημο κείμενο ούτε στο πρόσφατο ούτε στο απώτερο παρελθόν στο οποίο να γίνεται μνεία για «Μακεδονία» ή για «Μακεδόνες». Ούτε η συνθήκη του Βερολίνου ούτε η συνθήκη του Αγίου Στεφάνου κάνουν κάποια αναφορά σ΄αυτό το ενδεχόμενο. Η επίσημη Τουρκική απογραφή του 1905 δίνει αριθμητικά στοιχεία για τους πληθυσμούς της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας, η οποία ήταν διηρημένη στα Βιλαέτια της Θεσσαλονίκης και του Μοναστηρίου, δείχνει μεγάλη υπεροχή των Ελλήνων ενώ δεν κάνει καμιά αναφορά σε «Μακεδόνες» για τον απλό λόγο ότι κανένας από τους ερωτηθέντες δεν εδήλωσε τέτοια καταγωγή.

Ένα γεγονός που έχει γίνει αποδεκτό ακόμη και από Σλάβους Ιστορικούς είναι ότι η εγκατάσταση των Σλάβων στα Βαλκάνια έλαβε χώρα τον 6ο αιώνα μ.Χ. και ότι η πολιτιστική τους ιστορία αρχίζει κατά τη διάρκεια του 10ου αιώνα μ.Χ. Οι θεμελιωτές της πολιτιστικής ιστορίας των Σλάβων, ήταν δύο Έλληνες μοναχοί από τη Θεσσαλονίκη, ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 9ου αιώνα, με σημείο εκκίνησης τη Μακεδονία, δίδαξαν τους Σλάβους τη βασισμένη στα Ελληνικά Κυριλλική γραφή και τη Χριστιανική πίστη της Ελληνο-Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έτσι οι πρώτες ουσιώδεις πηγές της πολιτιστικής ζωής και της ιστορίας τους είναι Ελληνικές του Βυζαντίου.

Αυτό και μόνο το γεγονός αποστερεί από τους Σλάβους το δικαίωμα να διεκδικήσουν οιονδήποτε ιστορικό δεσμό με τα Βαλκάνια πριν από τον 6ον αιώνα μ.Χ. και οιονδήποτε πολιτιστικό πριν από τον 10ο αιώνα. Η θεωρία των Σκοπιανών ότι ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος ήταν Σλαβομακεδόνες, η οποία είναι τουλάχιστον αστεία, δέχθηκε ένα ισχυρό ράπισμα από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, ο οποίος στις 31 Δεκεμβρίου 1980 διένειμε σε όλην την καθολική εκκλησία διακήρυξη, με την οποία ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος μνημονεύονται ως «οι Έλληνες αδελφοί» και καθιερώνονται ως προστάτες της Ευρώπης.

Γεγονότα τα οποία δεν δικαιολογούν άγνοια !

Το πολύ γνωστό γεγονός ότι η Παλαιά Διαθήκη μεταφράσθηκε για πρώτη φορά στην Ελληνική.

Η Χριστιανική θρησκεία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός που η Ελληνική γλώσσα, χάρη στον Αλέξανδρο και τους διαδόχους του, είχε γίνει παγκόσμια και τη χρησιμοποίησε σαν το κυριότερο μέσο για τη διάδοσή της ώστε να γίνεται κατανοητή από τα διάφορα έθνη.

Τα τρία Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων γράφηκαν εξ αρχής στην Ελληνική, ενώ το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, το οποίο γράφηκε στην Αραμαϊκή, μεταφράστηκε πολύ νωρίς στην Ελληνική.

Το γεγονός ότι ο Απόστολος Παύλος άρχισε τις Αποστολικές του περιοδείες από τη Μακεδονία.

Η εξήγηση είναι ότι επειδή ο Μέγας Αλέξανδρος και οι διάδοχοί του είχαν διαδώσει στο εξωτερικό τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελληνική παιδεία, στο σπίτι του Παύλου μιλούσαν την Ελληνική και ο ίδιος είχε διδαχθεί Ελληνικές επιστήμες.

Ο Holzner στο βιβλίο του που αναφέρεται στον Παύλο γράφει : «Κάποτε από τη Μακεδονία ήλθε ο νεαρός ήρωας (Αλέξανδρος) με τα 22 του χρόνια και έφερε τα δώρα της Δύσης, την Ελληνική γλώσσα και Φιλοσοφία, στην Ανατολή. Τώρα η Δύση αξίωσε το πιο πολύτιμο δώρο από την Ανατολή, τη διδασκαλία του Ναζωραίου……».

Η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας ως «Ελληνιστική εποχή» επηρέασε την ιστορία της ανθρωπότητας.

Όπως αναφέρει σε ειδική μελέτη του 1955 το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων και το Πανεπιστήμιο LUND της Σουηδίας, η ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι ιστορία μόνον των Ελλήνων αλλά και όλων των Ευρωπαίων, δεδομένου ότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του thesecretrealtruth.blogspot.com

makedoniakonomasiaskopiwn

Η θέση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση το Δεκέμβριο του 1991 και τον Ιούνιο του 1992 στις προϋποθέσεις που καθόρισε για την αναγνώριση του νέου κράτους των Σκοπίων περιέλαβε τον όρο να μη χρησιμοποιηθεί η λέξη Μακεδονία στο όνομά τους.

Κατόπιν των ανωτέρω δεν δικαιολογείται , ούτε επιτρέπεται η υφαρπαγή από τους Σκοπιανούς, ούτε και σαν συνθετικό του Ελληνικού ονόματος «Μακεδονία», για τον κρατικό και εθνικό τους προσδιορισμό. Δεν επιτρέπεται επίσης και η σκόπιμη άγνοια ή παράβλεψη της ιστορικής πραγματικότητας, από τρίτες χώρες, μικρές ή μεγάλες, για εξυπηρέτηση των όποιων συμφερόντων τους. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε κάποια παραχώρηση εάν μας έφερναν έστω και ένα γραπτό ή μη μνημείο, χάρτη ή άλλο εύρημα, προ του 1944 που να μην είναι Ελληνικό.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΤΡΑΓΙΚΟ ! ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ! Βοηθάς άστεγους; Θα συλλαμβάνεσαι!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

astegoi05112014

Αντί οι τοπικές αρχές να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι άστεγοι, στη Φλόριντα ποινικοποιείται η βοήθεια προς τους συνανθρώπους που η ζωή τους οδήγησε στον δρόμο. Η αστυνομία μοιράζει ήδη αναφορές και απειλεί ότι θα συλλάβει όποιον βοηθήσει κάποιον άστεγο!

Δύο ιερείς και ένας 90χρονος απειλήθηκαν με φυλάκιση επειδή βοηθούσανε στην σίτιση των αστέγων στην κοινότητά τους. Τον περασμένο Οκτώβριο στην Φλόριντα, ψηφίστηκε διάταγμα που χαρακτηρίζει αδίκημα τα συσσίτια. Το μέτρο αυτό ελήφθη προκειμένου να περιοριστεί ο αυξανόμενος αριθμός των αστέγων αλλά χαρακτηρίστηκε μέτρο ασφαλείας για τη δημόσια υγεία στην περιοχή του Fort Lauderdale.

Όπως διαβάζουμε στο tvxs.gr , τρεις αστυνομικοί παρεμβαίνουν και διακόπτουν το πρόγραμμα σίτισης, συλλαμβάνοντας τους πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν.

Το διάταγμα ορίζει πως τα συσσίτια θα πρέπει να γίνονται 500 μέτρα τουλάχιστον μακριά από κατοικημένη περιοχή, να μην γίνονται κοντά σε χώρους εστίασης και οι διοργανωτές να έχουν και την απαιτούμενη άδεια από τις τοπικές αρχές. Επιπλέον, για τους αστέγους απαγορεύεται να κοιμούνται σε δημόσια κτίρια, να κυκλοφορούν σε πολυσύχναστους δρόμους και να αποθηκεύουν τα προσωπικά τους είδη σε δημόσιο χώρο.

Ο δήμαρχος της περιοχής υπερασπίζεται τον νόμο και δήλωσε πως «το να δίνεις φαγητό σε έναν άστεγο δεν τον βοηθά να ξεφύγει από τον δρόμο. Δεν τον κάνει παραγωγικό».

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε και αφορά τους αστέγους, τον περασμένο μήνα, διαπίστωσε ότι σε 21 πόλεις έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα ως προς τα συσσίτια αστέγων, και σύντομα άλλες 10 πόλεις θα ακολουθήσουν το μοτίβο αυτό.

«Νομίζω ότι έχουμε χάσει τη συλλογική μας συνείδηση. Αντί να επαινούνται οι άνθρωποι που βοηθούν, συλλαμβάνονται. Αυτό δεν είναι λογικό. Καμιά πολιτισμένη χώρα δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό. Οι άστεγοι χρειάζονται ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας» δηλώνει ο Joel Berg, διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Συμμαχία κατά της Πείνας».

Διαβάστε περισσότερα ...

ΝΥΧΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

uefa 2 05112014

Η αυλαία της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League κλείνει σήμερα με τις αναμετρήσεις των ομίλων Ε’-Η’. Ξεχωρίζουμε το παιχνίδι της Μπάγιερν με την Ρόμα στο Μόναχο λόγω της τροπής που πήρε το πρώτο παιχνίδι φυσικά, αλλά και την δύσκολη αποστολή που έχει το ΑΠΟΕΛ στο Παρίσι κόντρα στην παρέα του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Ας δούμε αναλυτικά τους αποψινούς αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης:

ΟΜΙΛΟΣ Ε’ (Μπάγιερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Ρόμα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας).
Μετά το εκκωφαντικό 1-7 στην Ρώμη, η Μπάγιερν υποδέχεται με την σειρά της τους ‘’Ρωμαίους’’ στην Γερμανία με σκοπό να συνεχίσει το νικηφόρο σερί και να γίνει από τις πρώτες ομάδες που θα σφραγίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, από την άλλη η Ρόμα θέλει να ξεπεράσει το εφιαλτικό βράδυ της 21ης Οκτωβρίου και να προσπαθήσει να διεκδικήσει ότι το δυνατόν καλύτερο από το παιχνίδι. H Μπάγιερν είναι πιο άνετη, έχοντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, είναι οδηγός στον όμιλο και ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης του 5ου ομίλου, η Ρόμα από την άλλη ακόμη και αν ηττήθηκε βαριά στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, βρίσκεται στην 2η θέση με 4 βαθμούς και ελπίζει να είναι αυτή που θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στο τέλος των 6 αγωνιστικών. Τελευταία συνάντηση μεταξύ Μπάγιερν και Ρόμα στο Μόναχο ήταν στις ν 15.09.2010 για την πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Champions League. Οι ‘’Βαυαροί’’ είχαν επικρατήσει με 2-0 με τα γκολ των, Μίλερ στο 79’ και Κλόζε στο 83’. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:1.23 X:6.03 2:11.80).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μοναδικό στόχο την νίκη και τους 3 βαθμούς. Μόνο αυτοκτονία μπορεί να χαρακτηριστεί το τελικό αποτέλεσμα (2-2) του παιχνιδιού της 3ης αγωνιστικής στην Μόσχα, οι ‘’Πολίτες’’ προηγούνταν στο ημίχρονο με 0-2 και μάλιστα είχαν ευκαιρίες να διευρύνουν την διαφορά, όμως παρουσιάστηκαν με τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος νομίζοντας πως το παιχνίδι έχει τελειώσει, κάτι όμως που ο Σλούτσκι και οι παίκτες του δεν πίστεψαν, και έτσι κατάφεραν και κατέκτησαν τον πρώτο φετινό τους βαθμό. Οι ‘’Πολίτες’’ βρίσκονται στην 3η θέση του ομίλου με 2 βαθμούς και αγνοούν την νίκη μέχρι στιγμής στην φετινή διοργάνωση, από την άλλη οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου με 1 μόλις βαθμό. Η τελευταία φορά που η Σίτι υποδέχτηκε την ΤΣΣΚΑ στο Μάντσεστερ ήταν στις 05.11.2013 για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Σίτι είχε επικρατήσει με 5-2 με τα δυο τέρματα του Αγκουέρο (3’, 20’) και το χατ τρικ του Νεγρέδο (30’, 51’, 90+2’) ενώ για την Ρώσικη πλευρά σκόραρε δις ο Ντουμπία (45+1’, 71’). Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1: 1.23 X:6.41 2:10.90).

ΟΜΙΛΟΣ ΣΤ’ (Μπαρτσελόνα, Παρί σεν Ζερμαίν, Άγιαξ, ΑΠΟΕΛ).
Ο Άγιαξ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο Άμστερνταμ για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου. Οι Καταλανοί έκαναν αυτό που έπρεπε στο προηγούμενο παιχνίδι και επικράτησαν του Αίαντα με 3-1 στο ‘’Κάμπ Νόου’’. Με αυτή την νίκη η Μπαρτσελόνα ‘’έπιασε’’ τους 6 βαθμούς και βρίσκεται στην 2η θέση του ομίλου ενώ η Ολλανδική ομάδα έμεινε στους 2 βαθμούς και παραμένει στην 3η θέση του ομίλου. Η τελευταία φορά που ο Άγιαξ φιλοξένησε την Μπαρτσελόνα στο ‘’Άμστερνταμ Αρένα’’ ήταν στις 26.11.2013 για την 5η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Champions League. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1 με τα γκολ των, Σερέρο στο 19ο λεπτό και Χόεσεν στο 42’ ενώ η Μπάρτσα μείωσε στο δεύτερο ημίχρονο με εύστοχη εκτέλεση του Τσάβι στο 49’. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:9.50 X:5.24 2:1.31)
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Παρί σεν Ζερμαίν υποδέχεται στο ‘’Παρκ ντε Πρινσές’’ το ΑΠΟΕΛ θέλοντας να ζευγαρώσει τις νίκες του απέναντι στους Κύπριους και να φτάσει πιο κοντά στο να κατακτήσει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ οι Κύπριοι δεν έχουν να χάσουν κυριολεκτικά τίποτα κάτι που κάνει το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη επικίνδυνο. Στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής στο ΓΣΠ οι ‘’Πορτοκαλί’’ κρατούσαν καλά μέχρι που στο 87’ έδωσε την λύση για τους Παριζιάνους ο Καβάνι. Η Παρί βρίσκεται στην 1η θέση του ομίλου με 7 βαθμούς, ενώ από την άλλη το ΑΠΟΕΛ είναι ουραγός του ομίλου έχοντας μόλις 1 βαθμό. Τελευταία συνάντηση των δυο στο Παρίσι είναι στις 28.09.1993 για το δεύτερο παιχνίδι της πρώτης φάσης του UEFA Winners Cup. Οι Παριζιάνοι επικράτησαν με 2-0 με τα γκολ των, Λε Γκέν στο 1’ και Γκράβελειν στο 32’. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:1.18 X:7.20 2:13.95).

ΟΜΙΛΟΣ Ζ’ (Τσέλσι, Σάλκε, Σπόρτιγκ Λισαβόνας, Μάριμπορ).
Το μεγάλο φαβορί του ομίλου, η Τσέλσι ταξιδεύει στην Σλοβενία να αντιμετωπίσει την Μάριμπορ για την 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου. Οι ‘’μπλέ’ επικράτησαν εύκολα στο Λονδίνο κόντρα στους πρωταθλητές Σλοβενίας με 6-0, για την 3η αγωνιστική και πέτυχαν την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της ιστορίας τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι Σλοβένοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους αυτό το κακό παιχνίδι και να προσπαθήσουν για ότι καλύτερο στο αποψινό μη έχοντας τίποτα να χάσουν. Οι Λονδρέζοι από την άλλη με νίκη ‘’καθαρίζουν’’ το θέμα πρόκριση καθώς έχουν 7 βαθμούς σε 3 παιχνίδια και οδηγούν την κούρσα του ομίλου ενώ οι Σλοβένοι έχουν 2 βαθμούς και βρίσκονται στην 3η θέση. Λόγω του ότι είναι η παρθενική εμφάνιση της Μάριμπορ στο Champions League δεν υπάρχει προϊστορία ανάμεσα στις δυο ομάδες. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:10.15 X:5.39 2:1.29).

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου διαδραματίζεται ανάμεσα σε Σπόρτιγκ και Σάλκε στην Λισαβόνα. Το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής ήταν συγκλονιστικό μέχρι το τελευταίο λεπτό και το τελικό σφύριγμα βρήκε νικητές τους Γερμανούς με 4-3, αν και οι Πορτογάλοι φωνάζουν (δικαίως από ότι φαίνεται) για το πέναλτυ που καταλογίζεται υπέρ τις Σάλκε στο 90ο λεπτό. Η Σάλκε βρίσκεται στην 2η θέση με 5 βαθμούς και σε περίπτωση νίκης βρίσκεται πολύ κοντά στο να προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ η Σπόρτιγκ είναι η ουραγός του ομίλου με μόλις 1 βαθμό μετά από 3 παιχνίδια. Δεν υπάρχει επίσημο αγωνιστικό παρελθόν ανάμεσα στις δυο ομάδες. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:2.00 X:3.48 2:3.65).


ΟΜΙΛΟΣ Η’ (Πόρτο, Σαχτάρ Ντόνεσκ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ).
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε υποδέχεται την Πόρτο ελπίζοντας να πετύχει την πρώτη της νίκη και να κρατηθεί ζωντανή στο παιχνίδι της Ευρωπαϊκής συνέχειας, οι ‘’δράκοι’’ από την άλλη με νίκη φτάνουν πολύ κοντά στο να εξασφαλίσουν μια θέση στην κληρωτίδα των ομάδων της φάσης των ‘’16’’. Στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής η Πόρτο επικράτησε με 2-1 των Βάσκων και ‘’σκαρφάλωσαν’’ στους 7 βαθμούς και παρέμειναν στην πρώτη θέση του ομίλου, από την άλλη πλευρά η Αθλέτικ βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου με 1 βαθμό. Δεν υπάρχει προϊστορία ανάμεσα στις δυο ομάδες. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:2.48 X:3.28 2:2.85).

Στο τελευταίο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής η Σαχτάρ Ντόνεσκ υποδέχεται στο Κίεβο την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ μετά από το εμφατικό 0-7 της 3ης αγωνιστικής. Έχοντας πετύχει την μεγαλύτερη νίκη τους σε εύρος στο Champions League η Σαχτάρ θα κάνει ότι μπορεί ώστε να ζευγαρώσει τις νίκες της και να είναι μεγάλο φαβορί ώστε να βρεθεί στην επόμενη φάση, από την άλλη η ΜΠΑΤΕ καλείτε να ξεπεράσει έναν ακόμη Ευρωπαϊκό εφιάλτη και να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί στην προσωρινή (λόγω των Ρωσοουκρανικών εντάσεων) έδρα της Σαχτάρ. Οι γηπεδούχοι μετά από 3 παιχνίδια βρίσκονται στην 2η θέση με 5 βαθμούς ενώ οι Λευκορώσοι στην 3η με 3 βαθμούς. Καθώς είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται Σαχτάρ και ΜΠΑΤΕ σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν υπάρχει προϊστορία. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:1.21 X:6.55 2:12.65).


Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα:
ΟΜΙΛΟΣ Ε’
21:45 Μπάγιερν Μονάχου-Ρόμα
21:45 Μάντσεστερ Σίτι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤ’
21:45 Άγιαξ-Μπάρτσελόνα
21:45 Παρί Σεν Ζερμαίν-ΑΠΟΕΛ
ΟΜΙΛΟΣ Ζ’
21:45 Μάριμπορ-Τσέλσι
21:45 Σπόρτιγκ Λισαβόνας-Σάλκε
ΟΜΙΛΟΣ Η’
21:45 Αθλέτικ Μπιλμπάο-Πόρτο
21:45 Σαχτάρ Ντόνεσκ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Του Αθλητικού Δημοσιογράφιυ,
Κομνηνού Κομνηνου.

 

Διαβάστε περισσότερα ...

ΝΥΧΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

uefa 2 05112014

Η ώρα της 4ης αγωνιστικής των ομίλων έφτασε, και με σταθερά βήματα πλησιάζουμε προς το τέλος του πρώτου γύρου και της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Απόψε αγωνίζονται οι πρώτοι τέσσερις όμιλοι (Α’-Δ’) και το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι στην Μαδρίτη όπου η Ρεάλ υποδέχεται την Λίβερπούλ. Άλλο παιχνίδι με εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω της εξέλιξης του πρώτου αλλά και της ιστορίας που υπάρχει είναι αυτό στο Τορίνο ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ολυμπιακό. Ας δούμε αναλυτικά την 4η αγωνιστική των πρώτων τεσσάρων ομίλων.


ΟΜΙΛΟΣ Α’ (Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Ολυμπιακός, Μάλμε)
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους ‘’ροχιμπλάνκος’’ για να φτάσουν στην νίκη και μάλιστα με ευρύ σκορ (5-0) απέναντι στην αδύναμη του ομίλου Μάλμε στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής και να βρίσκονται σήμερα στην θέση του οδηγού στον όμιλο με 6 βαθμούς. Αυτή η άνετη νίκη λοιπόν δίνει τον αέρα του μεγάλου φαβορί στην ομάδα της Μαδρίτης η οποία ταξιδεύει στο Μάλμε της Σουηδίας για τον επαναληπτικό. Η μετεωρολογική υπηρεσία υπολογίζει πως την Τρίτη το βράδυ στο Μάλμε η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 11-13 βαθμούς κελσίου, και ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος. Γεγονός που δεν θα δυσκολέψει την ομάδα της Ατλέτικο. Όπως είπαμε και την περασμένη φορά, καθώς είναι η παρθενική εμφάνιση της Μάλμε στην διοργάνωση δεν υπάρχει κάποια προϊστορία για αυτό το ζευγάρι. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:9.55 X:5.08 2:1.30).

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί στο ‘’Στάδιο Γιουβέντους’’ του Τορίνο ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ολυμπιακό. Οι ‘’ερυθρόλευκοι’’ κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και έχοντας έναν απίστευτο Ρομπέρτο, επικράτησε στο ‘’Καραϊσκάκης’’ της Γιουβέντους με 1-0 για την 3η αγωνιστική του ομίλου, βρίσκεται στην 2η θέση με 6 βαθμούς και ρεαλιστικά πάει για δύο αποτελέσματα στην Ιταλία. Η τελευταία τους συνάντηση στο Τορίνο είναι εφιαλτική για τον Ολυμπιακό καθώς στις 10.12.2003 για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου η ‘’Μεγάλη Κυρία’’ επικράτησε των ‘’ερυθρολεύκων με 7-0 (!) γράφοντας την πιο μαύρη ιστορία στην Ευρωπαϊκή σελίδα του Ολυμπιακού αλλά και του Ελληνικού διασυλλογικού ποδοσφαίρου. Τα γκολ εκείνης της βραδιάς σημειώθηκαν από τους, Τρεζεγκέ 14’ και 25’, Μίκολι 19’, Μαρέσκα 28’, Ντι Βάιο 62’, Ντελ Πιέρο 67’ και Ζαλαγιέτα στο 79’. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:1.30 X:5.01 2:10.50).

ΟΜΙΛΟΣ Β’ (Ρεάλ Μαδρίτης, Βασιλεία, Λίβερπουλ, Λουντογκόρετς)
Το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής φάνηκε περίπατος για την Ρεάλ καθώς επικράτησε των ‘’Κόκκινων Διαβόλων’’ στο ‘’Άνφιλντ’’ με 0-3, σκορ που δημιουργήθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Τώρα η Λίβερπουλ ταξιδεύει στην Μαδρίτη για να δει εάν μπορεί να αποκομίσει κάτι από την έδρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ, καθώς έχει μπει περιπέτειες καθώς αγνοεί την νίκη από την πρεμιέρα της διοργάνωσης και ισοβαθμεί με τους υπόλοιπους τρεις του ομίλου. Η Ρεάλ από την άλλη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν και έχοντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής. Η τελευταία φορά που Ρεάλ και Λίβερπουλ βρέθηκαν αντιμέτωπες στο ‘’Σαντιάγο Μπερναμπέου’’ ήταν στις 25.02.2009 για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των ‘’16’’ του Champions League. Εκεί οι Άγγλοι επικράτησαν της ‘’Βασίλισσας’’ με 0-1, με το τέρμα του Μπεναγιούν στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:1.22 X:6.26 2:11.80).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Βασιλεία υποδέχεται την Λουντογκόρετς με μόνο στόχο την νίκη εάν θέλει να ελπίζει σε μια πρόκριση στην φάση των ‘’16’’. Οι Βούλγαροι την περασμένη αγωνιστική επικράτησαν της Βασιλείας στην Σόφια με 1-0 και πέτυχαν μια ιστορική νίκη καθώς ήταν όχι μόνο η πρώτη τους στην διοργάνωση αλλά και οι πρώτοι βαθμοί που ‘’πήραν’’ στον θεσμό. Πλέον με την ψυχολογία στα ύψη και κανένα απολύτως άγχος ‘’ανηφορίζουν’’ στην Ελβετία οι Βούλγαροι ψάχνοντας τους πρώτους εκτός έδρας βαθμούς της ιστορίας τους. Εν αντιθέσει για την Βασιλεία το παιχνίδι είναι ‘’do or die’’ άλλα η ιστορία έχει δείξει πως η έδρα της είναι ένα πολύ δυνατό όπλο το οποίο ξέρει να χρησιμοποιεί. Αφού η Λουντογκόρετς είναι ‘’σταχτοπούτα’’ της διοργάνωσης είναι λογικό να μην υπάρχει προϊστορία ανάμεσα στους δυο συλλόγους. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:1.73 X:3.61 2:4.81).

ΟΜΙΛΟΣ Γ’ (Μπενφίκα, Ζενίτ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μονακό)
Τον πρώτο της βαθμό κατάφερε και απέσπασε από την έδρα της Μονακό η Μπενφίκα, καθώς οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0. Οι ‘’Αετοί’’ έχουν κάνει πολύ κακή εκκίνηση στην διοργάνωση και μετά από 3 παιχνίδια βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου με 1 μόλις βαθμό. Οι Μονεγάσκοι από την άλλη μπορεί να μην έχουν κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση όμως βρίσκονται στην 2η θέση του ομίλου με 5 βαθμούς διατηρώντας το αήττητο και ταξιδεύουν να πάρουν ότι καλύτερο από την Λισαβόνα καθώς ακόμη και σε περίπτωση ήττας μένουν πάνω από τους Πορτογάλους. Ενώ πρόκειται για δυο γνωστές ομάδες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού στερεώματος δεν υπάρχει προϊστορία ανάμεσα σε Μπενφίκα και Μονακό σε επίσημη Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:1.80 X:3.50 2:4.51).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ζενίτ υποδέχεται την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην Ρωσία. Το παιχνίδι στο Λεβερκούζεν έληξε 2-0 υπέρ των Γερμανών, γεγονός που τους έχει βάλει στην θέση του οδηγού του ομίλου με 6 βαθμούς και έχει αφήσει την Ρωσική πλευρά στην 3η θέση με 4 βαθμούς. Τώρα οι Γερμανοί πρέπει να ταξιδέψουν στην Αγία Πετρούπολη, εκεί που απόψε το βράδυ υπολογίζεται να έχει 6 βαθμούς Κελσίου με 90% υγρασία και υψηλή πιθανότητα βροχής, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, γεγονός που δυσκολεύει την αποστολή των Γερμανών καθώς οι Ρώσοι είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους καιρικές συνθήκες. H τελευταία φορά που συναντήθηκαν Ζενίτ και Μπάγερ Λεβερκούζεν στην Ρωσία ήταν στις 10.04.2008 για το δεύτερο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του UEFA. Πιο άνετοι οι Ρώσοι καθώς είχαν επικρατήσει με 4-1 στο Λεβερκούζεν για το πρώτο σκέλος, και πραγματοποιώντας αρκετές αλλαγές στο σχήμα τους, ηττήθηκαν με 0-1 με τέρμα που πέτυχε ο Μπούλικιν στο 18’, αποτέλεσμα που έστειλε την Ζενίτ στην ημιτελική φάση. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:2.45 X:3.33 2:2.81).

ΟΜΙΛΟΣ Δ’ (Άρσεναλ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γαλατάσαραϊ, Άντερλεχτ)
Πραγματοποιώντας μια ‘’αυτοκτονία’’ η Άντερλεχτ συνεχίζει το σερί ηττών στην έδρα της καθώς στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής κόντρα στην Άρσεναλ προηγούνταν μέχρι το 89ο λεπτό, και κατάφερε και έχασε (!). Τώρα η Άρσεναλ υποδέχεται στο Λονδίνο την πρωταθλήτρια Βελγίου θέλοντας να ζευγαρώσει τις νίκες της και να βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση στην φάση των ‘’16’’. Οι ‘’Κανονιέρηδες’’ βρίσκονται στην 2η θέση του ομίλου με 6 βαθμούς ενώ η Άντερλεχτ στην 3η θέση με μόλις 1 βαθμό. Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν Άρσεναλ και Άντερλεχτ στο Λονδίνο είναι το μακρινό 1970, στις 28 Απριλίου για το δεύτερο παιχνίδι του τελικού του Fair’s Cup(προκάτοχο του UEFA Cup και σημερινού Europa League), όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-0 και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 3-1 που κουβαλούσε η Άντερλεχτ από το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο, με αποτέλεσμα να στεφθούν κυπελλούχοι Ευρώπης για εκείνη την σεζόν. Για την ιστορία τα τέρματα των ‘’Κανονιέριδων’’ πέτυχαν οι Κέλλυ στο 25’, Ράντφορντ στο 75’ και Σάμμελς στο 76’. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:1.31 X:5.27 2:8.90).

Στο τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχεται την αδύναμη (όπως όλα δέιχνουν) Γαλατάσαραϊ στην Γερμανία. Στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη 14 μέρες πριν για την 3η αγωνιστική του ομίλου οι Τούρκοι κρατάνε μόνο την δυναμική παρουσία του κόσμου καθώς η Ντόρτμουντ τους σκόρπισε με 0-3 και ελαχιστοποίησε (σχεδόν μηδένισε) τις πιθανότητες της Τουρκικής ομάδος για πρόκριση. Η Μπορούσια κουβαλώντας αυτό το 3 στα 3 δεν έχει να αγχώνεται για τίποτα καθώς έχει θέση οδηγού στον όμιλο, ενώ η Γαλατά πρέπει να βρει τα πατήματα της εάν θέλει να ελπίζει σε μια συνέχεια έστω και στο Europa League. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν Ντόρτμουντ και Γαλατάσαραϊ στην Γερμανία για Ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν στις 02.03.2000 για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των ‘’16’’ του UEFA Cup. Οι Τούρκοι με τα γκολ των, Χακάρ Σουκούρ στο 33’ και Γκιόργκι Χατζί στο 45’ επικράτησαν με 0-2. Στοιχηματικά ο μέσος όρος των ποσοστών που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού (1:1.20 X:6.50 2:12.85).

Κλείνοντας ας δούμε αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα:
OΜΙΛΟΣ Α’
21:45 Μάλμε-Ατλέτικο Μαδρίτης
21:45 Γιουβέντους-Ολυμπιακός
ΟΜΙΛΟΣ Β’
21:45 Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ
21:45 Βασιλεία-Λουντογκόρετς
ΟΜΙΛΟΣ Γ’
21:45 Μπενφίκα-Μονακό
19:00 Ζενίτ-Μπάγερ Λεβερκούζεν
ΟΜΙΛΟΣ Δ’
21:45 Άρσεναλ-Άντερλεχτ
21:45 Μπορούσια Ντόρτμουντ-Γαλατάσαραϊ

Του Αθλητικού Δημοσιογράφιυ, 
Κομνηνού Κομνηνου.

Διαβάστε περισσότερα ...

TI EKANAN OI ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ?

ouefa05112014 1

Εβδομάδα Champions League και Europa League και οι ομάδες τις χώρας μας αλλά και οι ομάδες του νησιού της Αφροδίτης καλούνται να ξεχάσουν τα ενδοχώρια πρωταθλήματα τους και να ριχθούν στην μάχη των διοργανώσεων της UEFA. Το τι έκαναν οι ομάδες τις χώρας μας αυτό το Σαββατοκύριακο λίγο-πολύ είναι γνωστό, ας δούμε όμως τι έκαναν στα δικά τους πρωταθλήματα οι αντίπαλοι τους .

ouefa05112014 2

Πρώτα ας αναφερθούμε στην αντίπαλο του Ολυμπιακού για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, Γιουβέντους. Η ‘’Μεγάλη Κυρία’’ αντιμετώπισε το Σάββατο 1/11/2014 για την 10η αγωνιστική της Ιταλικής Serie A την Έμπολι εκτός έδρας. Με τα τέρματα των, Πίρλο στο 61’ και Μοράτα στο 72’ επικράτησε δίκαια με 0-2 και μετά από 10 αγώνες βρίσκεται στην 1η θέση του πρωταθλήματος με 25 βαθμούς.

uefa05112014 3Η αντίπαλη των δευτεραθλητών και Κυπελλούχων Ελλάδος Παναθηναϊκού για τον θεσμό του Europa League, PSV Αϊντχόφεν, υποδέχτηκε το Σάββατο 1/11/2014 την Ντε Χάαγκ για την 11η αγωνιστική της Ολλανδικής Eredivisie. Ακόμα και αν έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 29ο λεπτό, όταν ο Χέντριξ αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο για τα δίχτυα στο 49΄με τον Ντεπάι, τέρμα το οποίο έγραψε και το τελικό 1-0. Η PSV μετά από 11 αγώνες βρίσκεται στην 1η θέση του πρωταθλήματος με 27 βαθμούς.
uefa05112014 4

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ για το Europa League από την άλλη δεν έκανε και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Για την 10η αγωνιστική της Serie A ταξίδεψε στην έδρα της Σαμπτόρια την Κυριακή 2/11/2014. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-1 με τα γκολ να πετυχαίνουν οι, Παλόμπο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ στο 27’, ο Ρίτσο στο 42’ και ο Έντερ στο 78’ ενώ το μοναδικό τέρμα των ‘’βιόλα’’ πέτυχε ο Σάβιτς στο 45’, καθώς είχε μάλιστα προηγηθεί και άστοχη εκτέλεση πέναλτυ από τον Ροντρίγκεζ στο 32’. Η Φιορεντίνα μετά από 10 αγωνιστικές βρίσκεται στην 10η θέση του πρωταθλήματος με 13 βαθμούς.
uefa05112014 5
Η αντιμέτωπος του Αστέρα Τρίπολης για το Europa League, Τότεναμ αντιμετώπισε την Κυριακή 2/11/2014 για την 10η αγωνιστική της Αγγλικής Premier League την Άστον Βίλα σε εκτός έδρας παιχνίδι. Οι ‘’πετεινοί’’ αν και βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ με το τέρμα του Βίμαν στο 16’, κατάφεραν και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τους, Τσαντλί στο 84’ και Κέιν στο 90’ να γράφουν το τελικό 1-2. Η Τότεναμ μετά από 10 αγώνες βρίσκεται στην 8η θέση με 14 βαθμούς.

uefa05112014 6Η ομάδα που υποδέχεται τους πρωταθλητές Κύπρου(ΑΠΟΕΛ) για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, Παρί σεν Ζερμαίν, το Σάββατο 1/11/2014 ταξίδεψε στο Λοριάν ώστε να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Γαλλικής Ligue 1. Οι Παριζιάνοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ αφού ο Γκερέιρο της Λοριάν βρήκε δίχτυα στο 42’, η παρέα του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς όμως βρήκε τα πατήματα της στο 2ο μέρος και έφτασε στην πολυπόθητη νίκη με τέρματα που πέτυχαν ο Καβάνι στο 60’ και ο Μπάχεμπεκ στο 68’ γράφτηκε το τελικό 1-2. Η Παρί μετά από 12 αγώνες στο Γαλλικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 2η θέση με 24 βαθμούς.

uefa05112014 7

Τέλος η ομάδα που υποδέχεται ο Απόλλων Λεμεσού για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, Βιγιαρεάλ υποδέχτηκε την Κυριακή 2/11/2014, για την 10η αγωνιστική της Primera Division την Βαλένθια. Οι ‘’νυχτερίδες’’ επικράτησαν με 1-3 της προσεχούς αντιπάλου του Απόλλωνα με τα τέρματα που πέτυχαν, ο Τριγκέρος(αυτογκολ) στο 6’, και δυο προσωπικά τέρματα του Μουστάφι στο 64’ και 73’, το γκολ της τιμής για τα ‘’κίτρινα υποβρύχια’’ πέτυχε ο άνθρωπος που πέτυχε και το αυτογκολ (Τριγκέρος) στο 88’. Η Βιγιαρεάλ μετά από 10 αγώνες βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
Empoli-Juventus 0-2
PSV Eindhoven-ADO De Haag 1-0
Samptoria-Fiorentina 3-1
Aston Villa-Tottenham 1-2
Lorian-Paris Saint Germain 1-2
Villareal-Valencia 1-3

Του Αθλητικού Δημοσιογράφιυ, 
Κομνηνού Κομνηνου.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed