Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Σοκαριστική καμπάνια της βρετανικής κυβέρνησης για αλκοόλ και οδήγηση. Γιορτάζουν τους θανάτους από τροχαία.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Στη διαφήμιση, βλέπουμε ένα αυτοκίνητο να έχει ντεραπάρει. Μια γυναίκα βρίσκεται τραυματισμένη και παγιδευμένη μέσα και ένας άνδρας στο πίσω μέρος. Πυροσβέστες και αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο και αρχίζουν… να τραγουδούν.


Πιάνουν και δουλειά βέβαια για να μην ανατιναχθεί το αμάξι και για να απεγκλωβίσουν τους δύο ανθρώπους. Την ίδια ώρα ακούγονται να τραγουδούν το «Celebration» του 1980. Το… ρεσιτάλ συνεχίζεται όταν οι γιατροί προσπαθούν χωρίς επιτυχία να σώσουν τον άνδρα, που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά και όταν οι αστυνομικοί ανακοινώνουν στην οικογένεια του το θάνατο του.

Στόχος είναι να γιορτάσουν… τους θανάτους από τροχαία που συνέβησαν λόγω κατανάλωσης αλκοόλ! Η «τρελή» αυτή ιδέα περιλαμβάνεται σε μια καμπάνια της βρετανικής κυβέρνησης για τον εορτασμό των 50 χρόνων «Don’t Drink, Drive» («Μην πίνετε, οδηγήστε»). Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι –αν και αρκετοί πεθαίνουν ακόμα- μέσα σε αυτόν τον μισό αιώνα το ποσοστό έχει μειωθεί. Συγκεκριμένα, οι θάνατοι μειώθηκαν από 1.640 σε 230 το χρόνο. Βέβαια, για να μην ξεφύγει τελείως το πράγμα και γίνει ακόμη περισσότερο ακραίο, το διαφημιστικό αναφέρει αμέσως μετά ότι «παρόλα αυτά και οι 230 θάνατοι είναι πολλοί».

Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα Metro διεξάγει ένα γκάλοπ για την συγκεκριμένη καμπάνια ρωτώντας τους αναγνώστες της αν το εορταστικό θέμα είναι λάθος. Οι επιλογές απάντησης είναι δύο. Η πρώτη αναφέρει «Ναι, θα κάνει τον κόσμο να σκεφτεί» και η δεύτερη «Όχι, η συγκεκριμένη θέση εκφράζει αναισθησία».

Διαβάστε περισσότερα ...

Να αφαιρεθούν τα κορδόνια από παιδικές ζακέτες της ζητάει η «Champion»

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Διορθωτικά μέτρα που αφορούν σε παιδικά ενδύματα (1.755 τεμάχια ζακέτα-κουκούλα με κωδικό 402567 και 8.129 τεμάχια μπλούζα-κουκούλα με κωδικό 402568), που φέρουν κορδόνια στην περιοχή του λαιμού, πραγματοποιεί η εταιρεία Champion Europe, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην εταιρεία καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, εκ μέρους οιουδήποτε καταναλωτή, ενηλίκου ή ανηλίκου.

Οι πελάτες χονδρικής της εταιρείας, που έχουν ήδη παραλάβει τα εν λόγω προϊόντα, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά και θα ενημερωθούν και εγγράφως με συστημένη επιστολή σχετικά με τις διορθωτικές ενέργειες στις οποίες και θα πρέπει οι ίδιοι να προβούν, ώστε να προϊόντα να καταστούν ασφαλή. Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές, που αγόρασαν το προϊόν αυτό, να το χρησιμοποιούν αφού πρώτα αφαιρέσουν το κορδόνι από την περιοχή του λαιμού.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία CHAMPION EUROPE S.P.A. – ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ και συγκεκριμένα με τον κ. Τρύφωνα Μουρλά, στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6146333.

Διαβάστε περισσότερα ...

Διακοπή κυκλοφορίας στα Τέμπη 10-12 Νοεμβρίου

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Κλείνει η κοιλάδα των Τεμπών από τις 10 έως και τις 12 Νοεμβρίου και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, προκειμένου να εκτελεστούν οι συνήθεις πλέον εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας -όπως προβλέπεται από το εγκεκριμένο πρόγραμμα Τακτικής Συντήρησης Μέτρων Βραχοπροστασίας- ενώ οι εργασίες έχει προγραμματιστεί να συνεχιστούν μέχρι τις 14 του μηνός.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:


α. Όλα τα φορτηγά αυτ/τα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία, που θα προέρχονται από τη Θεσ/νίκη, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ κόμβο του Κλειδίου Ημαθίας (Χ.Θ. 474+500 Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία Οδός) – Κοζάνη και από εκεί μέσω της Ε.Ο. Κοζάνης -Ελασσόνας – Τυρνάβου –Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον Α/Κ Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. ή εναλλακτικά επίσης από την Εγνατία Οδό και μέσω της Ε.Ο. Κοζάνης-Γρεβενών-Καλαμπάκας-Τρικάλων-Λάρισας και στη συνέχεια διά της Περιφερειακής Οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Νίκαιας.
- Η ανωτέρω εκτροπή της κυκλοφορίας από τον Α/Κ Κλειδίου Ημαθίας θα γίνεται από την 05.30΄ ώρα των προαναφερόμενων ημερομηνιών.
β. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτ/τα και τα φορτηγά αυτ/τα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνων, που θα προέρχονται από τη Θεσ/νίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα - Γυρτώνης έως τον Α/Κ Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλο
νίκη:


α. Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτ/τα φορτηγά αυτ/τα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται από τον κόμβο Πλατύκαμπου (Χ.Θ. 349+396 Π.Α.Θ.Ε.) προς την Αγιά και στη συνέχεια μέσω της Εθνικής οδού Λάρισας –Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινου Νερού-Στομίου-Ομολίου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τη διασταύρωση Στομίου (Χ.Θ. 390+700 Π.Α.Θ.Ε.)
β. Όλα τα φορτηγά αυτ/τα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Νίκαιας (Χ.Θ. 346+300 Π.Α.Θ.Ε.) προς την Περιφερειακή Οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων-Καλαμπάκας-Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό και ακολούθως στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. μέσω του κόμβου του Κλειδίου Ημαθίας, προς Θεσ/νίκη ή εναλλακτικά Α/Κ Γυρτώνης (Χ.Θ. 365+550 Π.Α.Θ.Ε.) όπου θα συνεχίζουν στην Επ. Οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου-Ελασσόνας-
Κοζάνης θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό και ακολούθως στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. μέσω του κόμβου του Κλειδίου Ημαθίας, προς Θεσ/νίκη.

3. Προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου, καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών, των ανωτέρω ρυθμίσεων εξαιρούνται:
(1) Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για τη μεταφορά μόνο κατοίκων της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων.
(2) Φορτηγά αυτοκίνητα, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμό κτηνοτροφικών μονάδων κ.λ.π.).

4. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας και κυκλοφοριακών συμφορήσεων προτείνεται η έγκαιρη χρησιμοποίηση εναλλακτικών διαδρομών.

5. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε επίκαιρα σημεία του Νομού Θεσ/νίκης, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Πηγή:thesstoday.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Απίστευτο! Αποζημιώθηκε με 77.000 λίρες επειδή την πάτησε ο σκύλος της

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Όσο τρελό και αν ακούγεται, μία γυναίκα από την Αυστραλία πήρε αποζημίωση 77.000 λιρών επειδή την πάτησε ο σκύλοςτης. 

Η 60χρονη παρασύρθηκε από το αυτοκίνητό της όταν ένα από τα κατοικίδιά της που βρίσκονταν μέσα σε αυτό "έλυσε" το χειρόφρενο. 

Το ατύχημα, σύμφωνα με την Επιτροπή Ατυχημάτων της Βικτώριας, συνέβη στο Colac, νοτιοδυτικά της Μελβούρνης το 2005.

"Όταν μπήκε στο γραφείο μου και μου είπε απλά ότι την πάτησε ο σκύλος της σκέφτηκα πως τα έχω ακούσει όλα. 

Ενώ έχει τη χιουμοριστική του διάσταση, οι σοβαροί τραυματισμοί που της προκάλεσε το ατύχημα δεν ήταν κάτι αστείο για τη γυναίκα.

Είχε πολλές εκδορές και υπέφερε από έναν τραυματισμό στο αριστερό της ισχίο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις" σημείωσε η δικηγόρος Ann Cunningham.

Εκτός από την αποζημίωση, καλύφθηκαν και τα ιατρικά της έξοδα, καθώς έκτοτε έχει συνεχή προβλήματα με την πλάτη, τον λαιμό και τους ώμους της.

Διαβάστε περισσότερα ...

Προκήρυξη για 79 προσλήψεις σε υπουργεία: Πως, που και πότε οι αιτήσεις

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πρόσληψη 79 ατόμων ως τακτικό προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα υπουργεία Παιδείας, Δικαιοσύνης και Άμυνας, με σειρά προτεραιότητας.

Το ΦΕΚ της Προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ενώ η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 25 Νοεμβρίου και λήγει στις 9 Δεκεμβρίου 2014.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 4Κ/2014, Κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε., Τ.Θ. 14.308, Αθήνα Τ.Κ. 115.10.

Στον φάκελο πρέπει να αναγράφονται η κατηγορία θέσεων τις οποίες διεκδικούν (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ).

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 15ης Δεκεμβρίου 2014.

Διαβάστε περισσότερα ...

Δύο οι υπερτυχεροί είπατε; Το Δημόσιο κέρδισε πάνω από 29 εκ. ευρώ από το Τζόκερ!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Μπορεί μετά τη χθεσινή κλήρωση του τζόκερ τα φώτα να έχουν πέσει στους δύο υπερτυχερούς σε Κόρινθο και Πέλλα, ωστόσο υπάρχει και ένας… τρίτος: το ελληνικό Δημόσιο!

Η συμμετοχή του κόσμου σε αυτά τα 14 απανωτά τζακ-ποτ έφερε στα δημόσια ταμεία κέρδη άνω των 29 εκ. ευρώ! «Πως γίνεται αυτό;» αναρωτιέστε;

Ιδού η απάντηση:

Α. Το πανελλήνιο όνειρο του Τζόκερ «κόστισε» 92,5 εκ. ευρώ από τις 14 Σεπτεμβρίου όταν και ξεκίνησε ο χορός των τζακ-ποτ.

Β. Εξ αυτών, ο ΟΠΑΠ «μοίρασε» τα 39,9 εκ. ευρώ σε κέρδη των παικτών (συμπεριλαμβανομένων των 2 υπερτυχερών της κλήρωσης της Πέμπτης). Τα 32-33 εκ. ευρώ μπαίνουν στις τσέπες των παικτών και περίπου 7-8 εκ. ευρώ εισπράττει το Δημόσιο σε φόρους.

Γ. Ο ΟΠΑΠ φορολογείται με 30% επί των κερδών. Αφαιρόντας από το συνολικό ποσό (92,5 εκ. ευρώ), τα κέρδη των παικτών (39,9 εκ. ευρώ), μένουν περίπου 52,5 εκ. ευρώ. Το Δημόσιο εισπράττει περίπου 15,6-15,7 εκ. ευρώ από τους φόρους.

Δ. Μερίδιο του τζίρου που παίχτηκε πάει στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Ο συντελεστής είναι 11% επί του συνολίκού ποσού που παίχτηκε (92,5 εκ. ευρώ) και έτσι υπολογίζεται ότι τα πρακτορεία μοιράστηκαν περίπου 10 εκ. ευρώ, τα οποία θα φορολογηθούν με φόρο εισοδήματος. Το Δημόσιο υπολογίζεται ότι θα εισπράξει τουλάχιστον 1,5-2 εκ. ευρώ.

Ε.Φόρος εισοδήματος (νομικών προσώπων) επιβάλλεται και στον ΟΠΑΠ. Τα καθαρά κέρδη του οργανισμού από τη «φρενίτιδα» για το τζόκερ υπολογίζονται σε 20-25 εκ. ευρώ, κάτι που σημαίνει έσοδα τουλάχιστον 5 εκ. ευρώ για το Δημόσιο λόγω του συντελεστή φορολόγησης 26%.

Διαβάστε περισσότερα ...

Κύκλωμα, φαίνεται να εξαφάνισε παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ και παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Ρανσέλ Κρουζ 24 χρόνων, αγνοείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Μαΐου 2014 όταν πήγε στο ραντεβού που του έκλεισαν μέλη του κυκλώματος που είχαν αναλάβει αντί γερής αμοιβής, να του βγάλουν άδεια μόνιμης παραμονής στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», ο  νεαρός λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του, προσπαθούσε να τακτοποιήσει τα έγγραφα άδειας παραμονής στη χώρα μας γιατί η προσωρινή σχετική άδεια που είχε, δεν του επέτρεπε να ταξιδέψει σε χώρες της Ευρώπης. Τον πλεύρισαν μέλη κυκλώματος και  του εμφανίστηκαν κάποιοι σαν δικηγόροι, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει στους συγγενείς του.

Ο Κρουζ έφυγε από το σπίτι του στην οδό Φιλολάου 112 στο Παγκράτι γύρω στις 5 το πρωί τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Μαΐου 2014  με το μηχανάκι του, για να συναντήσει στο Μοναστηράκι τον υποτιθέμενο δικηγόρο. Ο αγνοούμενος είπε στον φίλο και συμπαίκτη του πριν εξαφανιστεί, ότι θα πήγαιναν στη Λαμία για να βρουν κάποιον που τελικά θα έδινε τη λύση στο πρόβλημα του, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση τους… Από τότε, είναι σαν να άνοιξε η γη και να κατάπιε τον παίκτη του Παναθηναϊκού

Στην πορεία διπλωμάτες, αθλητικοί παράγοντες, Αστυνομία και Δικαιοσύνη, συνεργάστηκαν στενά για να φωτιστεί το σκοτάδι.

Από τις έρευνες σε σπίτια υπόπτων βρέθηκαν πλαστά έγγραφα που αφορούσαν σε άδειες παραμονής άλλων αλλοδαπών, σφραγίδες, κινητά τηλέφωνα κ.ά, ενώ από την άρση απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του Ρανσέλ η Αστυνομία εντόπισε τους ανθρώπους με τους οποίους ο αγνοούμενος μίλησε και συναντήθηκε εκείνη την ημέρα στο Μοναστηράκι. Συνελήφθησαν δύο γυναίκες αλλά διέφυγε ο βασικός ύποπτος. Η μία γυναίκα ήταν μια γοητευτική Ελληνίδα που το κύκλωμα είχε ρίξει δίπλα στον Ρανσέλ σαν δόλωμα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή κατά συναυτουργία, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, ψευδορκία κ.ά. Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

Κατά την διάρκεια της εκπομπής, ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού ισχυρίστηκε με τηλεφώνημα στην εκπομπή, ότι μαζί του ήταν ο Ρανσέλ Κρουζ, ωστόσο δεν άργησε να αποδειχτεί ότι επρόκειτο για ψέμα.

Εν τω μεταξύ, συγκλονισμένοι είναι ο προπονητής, φίλοι και η μητέρα του παίκτη. Η τελευταία μέσω skype απηύθυνε δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να δείξει έλεος στον πόνο της και να τη βοηθήσει. Όπως είπε η μητέρα του Ρανσέλ, με τον γιο της επικοινωνούσε σχεδόν κάθε μέρα. Δεν υπήρχε περίπτωση ο Ρανσέλ να πήγαινε κάπου αλλού χωρίς να την ενημερώσει. Με δάκρυα στα μάτια ευχήθηκε ο Θεός να φωτίζει τις μέρες των ανθρώπων και να δίνει σε όλους διαύγεια ώστε να μάθει τι συνέβη στον πρωτότοκο της.

 

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed