Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Απόψε το μεγαλό ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ. Ο νικητής, μόνος πρώτος στη βαθμολογία.

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ η αποψινή αναμέτρηση τους στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 6ης εξ αναβολής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι Πειραιώτες υποδέχονται πάνοπλοι τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι καλούνται να ξεπεράσουν κάποιες απουσίες για να παρουσιαστούν αντάξιοι των προσδοκιών των Ελλήνων φιλάθλων στο φαληρικό γήπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη με την οποία θα περάσουν εκείνοι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» από την πλευρά του θέλει ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα διατηρήσει τη διαφορά των δύο βαθμών από την ομάδα του Μίτσελ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άλλοι δύο σημαντικοί αγώνες. Πρώτα από όλα το παιχνίδι στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος υποδέχεται την έβδομη της βαθμολογίας Βέροια που δείχνει ικανή φέτος να κάνει την έκπληξη. Επίσης, ο ΠΑΣ που είναι ανεβασμένος φιλοξενεί τον Λεβαδειακό που ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα για να κάνει την αντεπίθεσή του.

Στους άλλους αγώνες της ημέρας, υπάρχουν τα: Πανθρακικός-Πλατανιάς και Κέρκυρα-Πανιώνιος.

Το πρόγραμμα της 6ης εξ αναβολής αγωνιστικής

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου

Πανθρακικός-Πλατανιάς (15:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)

Skoda Ξάνθη-Καλλονή (17:15, Novasports 6)
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κέρκυρα-Πανιώνιος (17:15, Novasports 4)
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Ατρόμητος-Βέροια (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (17:15, Novasports 3)
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

Νίκη Βόλου-Αστέρας Τρίπολης (17:15, Novasports 1)
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΟΦΗ-Εργοτέλης (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας).

Η επόμενη (13η) αγωνιστική

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

Βέροια-Πλατανιάς (15:00, Novasports 3)
Κέρκυρα-Ατρόμητος (17:15, Novasports 3)
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα (19:30, Novasports 1)

Κυριακής 7 Δεκεμβρίου

Skoda Ξάνθη-ΠΑΟΚ (15:00, Novasports 2)
Νίκη Βόλου-Καλλονή (17:15, Novasports 4)
ΟΦΗ-ΛΕβαδειακός (17:15, Novasports 3)
Παναιτωλικός-Πανιώνιος (17:15, Novasports 2)
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου

Πανθρακικός-Εργοτέλης (19:30, Novasports 1)

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Το πρώτο ερωτικό παιχνίδι για υπολογιστή

Το πρώτο ερωτικό παιχνίδι για υπολογιστή

Αμφιλεγόμενο, κιτς, και ελαττωματικό. Αυτοί είναι οι χαρακτηρισμοί που επέλεξε ο δημοσιογράφος του αμερικανικού πόρταλ theatlantic για να περιγράψει το παιχνίδι «Softporn» που βγήκε στη κυκλοφορία το 1981.

Στο « Softporn», οι παίκτες προσπαθούσαν να αποπλανήσουν τρεις γυναίκες, αποφεύγοντας κινδύνους, όπως το να σκοτωθούν από μπράβος σε μια ντίσκο.

Για 29.95 δολάρια μια εταιρεία που ονομαζόταν  On-Line Systems θα ταχυδρομούσε αυτό το «αστείο, προκλητικό, δύσκολο παιχνίδι περιπέτειας μόνο για ενήλικες!» σε μια δισκέτα 5,25 ιντσών. Το Time ανέφερε ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες, 4.000 αντίτυπα είχαν ήδη πωληθεί, κάνοντας υπερήφανο τον ανυποψίαστο ιδιοκτήτη του πρώτου πορνογραφικού παιχνιδιού σε υπολογιστή.

Το παιχνίδι ήταν μια δημιουργία του νεαρού, ήταν 20 χρονών όταν το σχεδίασε, προγραμματιστή από τη Μασαχουσέτη, Chuck Benton ο οποίος αυτοχαρακτηριζόταν ως «συντηρητικός Νεοεγγλέζος».

Διαβάστε περισσότερα ...

Τηλεμαραθώνιος της Unicef στη ΝΕΡΙΤ, με Πάνο Βλάχο, Μαρία Κορινθίου, Νίκο Μουτσινά, κ.α

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης διοργανώνουν η ΝΕΡΙΤ και η Ελληνική Επιτροπή της Unicef τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου από τις 19.15 έως τις 00.30, με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών.

Τον τηλεμαραθώνιο θα παρουσιάσουν η Ρίκα Βαγιάννη, ο Νίκος Μουτσινάς, ο Πάνος Βλάχος, ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Θανάσης Πάτρας, η Χριστίνα Λαμπίρη, η Μαρία Κορινθίου και ο Γιάννης Αϊβάζης.

Στο στούντιο της ΝΕΡΙΤ θα βρεθούν καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, αθλητές και συγγραφείς, οι οποίοι θα δώσουν το δικός τους μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης, καθώς και παιδιά από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα που θα καταθέσουν τους κουμπαράδες τους για την στήριξη της Unicef.

Κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθωνίου θα γίνουν απευθείας συνδέσεις με τα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών εθνικής εμβέλειας, με τους μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας αλλά και με 11 μεγάλα κανάλια και ραδιοσταθμούς της περιφέρειας.

Μήνυμα συμπαράστασης θα στείλουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Φέτος, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef συμπαραστέκεται στα πρώην ΠΙΚΠΑ και στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα και επιχειρεί να βοηθήσει το δύσκολο έργο τους. Η ομάδα εργασίας του Τηλεμαραθωνίου απευθύνθηκε σε ελληνικές και άλλες εταιρείες που εδρεύουν στη χώρα μας και ζήτησε τη βοήθεια τους σε παιδικές τροφές, κλινοσκεπάσματα και εξοπλισμό δωματίου. Η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή και ένας μεγάλος αριθμός προϊόντων συγκεντρώθηκε, για να ανακουφίσει τα 250 περίπου παιδιά που φιλοξενούνται στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα ...

Παιδί έχασε μέρος της όρασής του από laser

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Δωδεκάχρονο παιδί προκάλεσε σοβαρά και μη αναστρέψιμα τραύματα στα μάτια του παίζοντας με δείκτη laser που αγόρασε από το ίντερνετ, ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκε στη νότια Αυστρία και το οποίο προειδοποιεί για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβουν αυτού του είδους τα εργαλεία.

Ο μικρός Αυστριακός έχασε το 60% της όρασής του και από τα δύο του μάτια «λόγω της ανάκλασης της δέσμης laser καθώς έπαιζε απέναντι από έναν καθρέφτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κλίνικουμ ντε Κλάγκενφουρτ, στην πρωτεύουσα της Καρινθίας.

Ο δείκτης laser, κινεζικής κατασκευής, υποτίθεται ότι ήταν της κατηγορίας 2, επίπεδο που επιτρέπεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς στον αμφιβληστροειδή χιτώνα μέσα σε 0,25 του δευτερολέπτου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

«Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας τραυματίσθηκε σε βάθος και κατά μη αναστρέψιμο τρόπο. Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτού του είδους τους τραυματισμούς», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Στην πράξη, το παιδί ανέφερε ότι έχει διαρκώς μία μεγάλη μαύρη κηλίδα στο οπτικό του πεδίο.

Οι δείκτες laser, αγαπημένα παιγνίδια των εφήβων, κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες ως προς την ισχύ τους και, κατά συνέπεια, ως προς την επικινδυνότητά τους. Μόνο οι δείκτες των κατηγοριών 1 και 2 έχουν άδεια ελεύθερης διάθεσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, η κλινική της Αυστρίας προειδοποιεί κατά των συσκευών αυτού του είδους που πωλούνται χωρίς να έχουν υποβληθεί σε ελέγχους σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ή συσκευών που αναγράφουν ψευδώς ότι ανήκουν σε κάποια κατηγορία, όπως ήταν η περίπτωση του δείκτη laser του μικρού Αυστριακού.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed