Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Τρόφιμα για καλή αναπνοή.

  • Δημοσιεύτηκε στην Υγεία

Το συχνό βούρτσισμα των δοντιών και η τσίχλα εξασφαλίζουν καθαρή, δροσερή αναπνοή.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες τροφές που σκοτώνουν τα μικρόβια της στοματικής κοιλότητας και χαρίζουν γρήγορα δροσιά και φρεσκάδα στο στόμα.

 



Εάν βρίσκετε λοιπόν σε κάποιο ραντεβού και θέλετε ευχάριστη αναπνοή μετά το φαγητό, δείτε τι πρέπει να φάτε ή να πιείτε... για να βγείτε από τη δύσκολη θέση:

-Μήλο

- Πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ

- Πράσινο τσάι

- Γιαούρτι

- Τσάι από πράσινα βότανα

Διαβάστε περισσότερα ...

Με τη δύναμη της αλόης.

  • Δημοσιεύτηκε στην Υγεία

Η αλόη είναι από τα πιο χρήσιμα είδη φυτών από τα 15 εκατομμύρια τα οποία είναι γνωστά στην βοτανολογία. Από την αρχαιότητα ακόμη ήταν γνωστή για τις πολλαπλές χρησιμότητες της και ιδίως για τις ιατρικές και καλλωπιστικές δυνάμεις της.

Φημολογείται ακόμη και η αποτελεσματική θεραπευτική χρήση της σε ανίατες ασθένειες. Αποδεδειγμένα όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά στο δέρμα και εσωτερικά με άριστα αποτελέσματα στις εξής περιπτώσεις.

 



Εξωτερική χρήση

Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα, καψίματα από τον ήλιο, τσιμπήματα εντόμων, κοψίματα και πληγές:
Η επάλειψη με αλόη ανακουφίζει άμεσα τον πόνο ή την φαγούρα και επιταχύνει την επούλωση του τραύματος.


Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την Αλόη ως μέρος των πρώτων βοηθειών του σπιτιού.

Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμείνω από ζελέ αλόης στο σπίτι. Την χρησιμοποιήσει σε εγκαύματα και σε τσιμπήματα με άμεσα αποτελέσματα. Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα ως το νούμερο 1 γιατρικό για τέτοιες περιπτώσεις.

Επιστημονικά στοιχεία που μαρτυρούν τη μεγάλη ικανότητα της αλόης να επουλώνει τραύματα εμφανίστηκαν από το 1930 όταν ακτινολόγοι παρατήρησαν ότι το τζελ της αλόης επιτάχυνε την επούλωση εγκαυμάτων που προκαλούνταν από τις ακτίνες Χ.

Καλλυντική περιποίηση δέρματος: Ο συνδυασμός των βιταμινών, πεπτιδίων και ενζύμων που βρίσκονται στο ζελέ της αλόης συνιστούν ένα από τα καλύτερα φυσικά καλλυντικά. Προσφέρει αδιαμφισβήτητα εξαιρετική ενυδάτωση χωρίς περιττή λιπαρότητα (τέλειο για λιπαρά και δέρματα με ακμή) και αντιγηραντική φροντίδα. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και ως βάση για σπιτικές φυσικές συσφικτικές και ενυδατικές μάσκες. Κάποια στιγμή σύντομα θα γράψω για μερικές φανταστικές μάσκες που μπορείτε να κάνετε μόνες σας εφάμιλλες για να μην πω καλύτερες από τις περισσότερες πανάκριβες του εμπορίου.

Εσωτερική χρήση


Αποτοξίνωση: Η καθημερινή κατανάλωση χυμού αλόης λόγω της καθαρτικής, αντιμικροβιακής, αντιοξειδωτικής δράσης μεταξύ άλλων πολλών απομακρύνει τις βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό μας και βοηθάει στην συνολική υγεία του οργανισμού μας. Για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνει θεραπεία συστηματικά για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Ανακούφιση από πεπτικές/εντερικές δυσλειτουργίες όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, γαστροϊσοφαγική παλινδρόμηση και διάφορους στομαχικούς πόνους: Η ανακούφιση από τα πεπτικά προβλήματα είναι άμεση.

Αύξηση του μεταβολισμού: Η αλόη βοηθάει το σώμα να κάψει πιο πολύ λίπος ως ενέργεια λόγω της θετικής επίδρασης που έχει στην λειτουργία του συκωτιού ( το συκώτι είναι υπεύθυνο για την αποθήκευση και απελευθέρωση της ενέργειας που παίρνουμε από τις τροφές).

Επιπλέον λόγω της αποτοξινωτικής και επουλωτικής δράσης σε όλον το οργανισμό το σώμα γενικά λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και πιο αποδοτικά.

Ιδού και μια λίστα με κάποιες ακόμα περιπτώσεις όπου φημολογείται ότι η χρήση της αλόης έχει ευεργετικά αποτελέσματα:

Αθλητικές κακώσεις, αιμορροΐδες, ακμή, αναζωογόνηση μαλλιών & δέρματος κεφαλής, αναιμία, αρθρίτιδα οστεοαρθρίτιδα, δερματικά έλκη, έρπης, διαβήτης, έκζεμα, μυκητιάσεις, υπέρταση, φλεγμονές ψωρίαση.

Προϊόντα και χυμούς αλόης μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καταστήματα με φυσικά προϊόντα προσέξτε μόνο την περιεκτικότητα και τις πιστοποιήσεις για οργανική καλλιέργεια. Βέβαια θα πρέπει επίσης να προσθέσουμε ότι δεν έχει και πολύ νόημα να χρησιμοποιείτε αλόη και ταυτόχρονα η καθημερινή σας διατροφή σας να βασίζεται στο έτοιμο φαγητό και να είναι φορτωμένη με λίπη, ζάχαρη, αλάτι και χημικά πρόσθετα. Όχι ότι δεν βοηθάει ακόμα και έτσι αλλά καλά θα είναι να προσπαθούμε να συνδυάζουμε τέτοια καταπληκτικά συμπληρώματα με μια ολοκληρωμένη υγιεινή στάση ζωής και διατροφής.

Διαβάστε περισσότερα ...

Εκδικάστηκε η αγωγή Πάνια-Καρβέλα.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συνδικάστηκαν οι αγωγές του ζεύγους Ανίτα Πάνια και Νίκου Καρβέλα και των αστυνομικών που τους είχαν καταδιώξει το 2008 στη Βάρης Κορωπίου.

 



Στο δικαστήριο κατέθεσε ένας εκ των αστυνομικών , ο όποιος αναφερόμενος στο περιστατικό της καταδίωξης ανέφερε ότι «δεν σταμάτησαν στο σήμα ελέγχου, ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα, παραβίασαν το κόκκινο, μας εξύβρισαν και μας απείλησαν».

Από τη πλευρά του ζεύγους κατέθεσε η Α. Πάνια η οποία υποστήριξε ότι «δεν κάναμε καμία παραβίαση. Εμβόλισαν το αμάξι μας και κινδύνευσε η ζωή μας. Μας συμπεριφέρθηκαν σαν τραμπούκοι και όχι σαν αστυνομικοί, μας έβγαλαν όπλο».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Διαβάστε περισσότερα ...

Καθαρά Δευτέρα χωρίς Κάτω Παρτάλι.

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Δεν θα προβληθεί την Καθαρά Δευτέρα το επόμενο επεισόδιο της νέας σειράς του Mega, Κάτω Παρτάλι. Το Μεγάλο κανάλι αποφάσισε να εξοικονομήσει μία προβολή της δημοφιλούς κωμικής του σειράς και να προβάλει την αμερικάνικη ταινία «Άτακτη καθηγήτρια'» με πρωταγωνιστές την Κάμερον Ντίαζ και τον Τζάστιν Τίμπερλεικ.

 



Σύμφωνα με το tvzapping.gr, η επιστροφή της block buster παραγωγής την ερχόμενη Δευτέρα, πάντως, επιφυλάσσει πολλές πολλές εκπλήξεις.

Οπως για παράδειγμα το τηλεοπτικό come back της Ελένης Φιλίνη, η οποία έρχεται να υποδυθεί μια Κατωπαρταλιώτισα διαφορετική από τις άλλες.

Tα γυρίσματα με το γκεστ της ηθοποιού έγιναν την περασμένη εβδομάδα και όσοι έδωσαν το παρών, μιλούν για ένα ξεκαρδιστικό επεισόδιο...

Διαβάστε περισσότερα ...

Celebrity Game Night με τη Σ.Καρύδη.

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Celebrity Game Night, ένα παιχνίδι που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση! Όπως αναφέρει το tvzapping.gr, κάθε εβδομάδα η Σμαράγδα σαν καλή οικοδέσποινα υποδέχεται στο «σπίτι» της έξι αγαπημένα πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο και δύο παίκτες, για να διασκεδάσουν παίζοντας.

 



Όλοι μαζί σαν μια παρέα παίζουν παιχνίδια που απαιτούν ταχύτητα και γνώσεις από την ποπ κουλτούρα. Γελούν, αυτοσχεδιάζουν, πειράζουν ο ένας τον άλλον, κάνουν πλάκα και περνούν όμορφα.

Οι παίκτες διεκδικούν κάποιο χρηματικό έπαθλο ενώ οι celebrities παίζουν για φιλανθρωπικό σκοπό. Το συνολικό ποσό που μπορούν να κερδίσουν παίκτες και celebrities σε κάθε επεισόδιο είναι 6.000 ευρώ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στην αμερικάνικη τηλεόραση τον Ιούλιο του 2013 με παρουσιάστρια την ηθοποιό Jane Lynch,γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Διαβάστε περισσότερα ...

Στη Wall Street το «Candy Crash».

Η King Digital Entertainment PLC, η εταιρία που κατασκευάζει το δημοφιλές παιχνίδι «Candy Crush Saga», κατέθεσε αίτημα εισαγωγής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ύψους 500 εκατ. δολάρια.
 


Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal, η εταιρία έχει αναθέσει την χρηματιστηριακή εισαγωγή στους τραπεζίτες των J.P. Morgan Chase, Credit Suisse Group και Bank of America Merrill Lynch.

Η εταιρία εισήγαγε το Candy Crush στο Facebook τον Απρίλιο 2012 με το παιχνίδι να έχει έναν από τους συχνότερους συντελεστές «downloading» εφαρμογών μέσω iPhone και Google Play.
Διαβάστε περισσότερα ...

Nέα πατέντα της Apple για ακουστικά.

H Αμερικάνικη εταιρεία κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών (USPTO) έκανε διαθέσιμη σήμερα μια νέα πατέντα της Apple με τον αριθμό No. 8,655,004 για ένα «σύστημα ελέγχου ακουστικών».

Το σύστημα θα έχει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται και να δρα σε κινήσεις του κεφαλιού και σίγουρα θα μπορεί άξια να είναι ένα μελλοντικό προϊόν της εταιρείας στην κατηγορία wearables.

 


H ερασιτεχνία παρουσιάζει και μια σειρά αισθητήρων στο εσωτερικό των ακουστικών που θα μπορούν να παρέχουν μετρήσεις υγείας και σωματικής κατάστασης καθώς και θερμοκρασία μέχρι και καταμέτρηση καρδιακών χτύπων. Το έγγραφο αναλυτικά αναφέρει το πως αυτοί οι αισθητήρες θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος των earbuds. Τα ακουστικά θα έχουν ακόμη και την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται την κίνηση.

Η Apple επίσης χαρακτηριστικά παρουσιάζει την εν λόγω πατέντα πως θα μπορεί να γίνει η εναλλαγή τραγουδιών ή διαβάθμιση του ήχου απλά κινώντας το κεφάλι μπρος, πίσω, δεξιά, αριστερά ακόμη και κυκλικά.

Τέλος η πατέντα κάνει αναφορά και σε έναν psychological αισθητήρα κάτι που κάνει το AppleInsider να πιστεύει πως μελλοντικά η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιεί δεδομένα βιομετρικών αισθητήρων για να έχει εικόνα της πνευματικής υγείας του χρήστη.

Η πατέντα έχει κατοχυρωθεί στους μηχανικούς της Apple Christopher Prest και Quin C. Hoellwarth και η αίτηση για κατοχύρωση έγινε το 2008 κάτι το οποίο σημαίνει πως η Apple κάνει έρευνα στον χώρο της υγείας/σωματικής κατάστασης εδώ και 5 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα ...

Έφηβες στέλνουν προτάσεις γάμου και αρκουδάκια σε παιδεραστή-δολοφόνο.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Πολλές έφηβες έχουν στείλει επιστολές στο βέλγο δολοφόνο και παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού με την ελπίδα να αποκτήσουν επαφή με τον κρατούμενο, η πολύκροτη υπόθεση του οποίου, το 1996 είχε συγκλονίσει το Βέλγιο, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Le Soir».

 



«Καλημέρα, είμαι ένα κορίτσι 15 ετών. Κατοικώ στη Λα Ρος-αν-Αρντέν. Πάντα με γοητεύατε. Είστε ένα πρόσωπο γνωστό. Όταν βλέπω τις ωραίες φωτογραφίες σας, δεν μπορώ παρά να πιστέψω πως είστε έντιμος», γράφει ένα κορίτσι, την επιστολή του οποίου κατέσχεσε η διεύθυνση της φυλακής.

«Θέλετε να έχουμε αλληλογραφία; Αν θέλεις, μπορώ να σου στείλω τη φωτογραφία μου», έγραφε ακόμη στην επιστολή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος καταδικάσθηκε το 2004 για την απαγωγή, τον εγκλεισμό και το βιασμό, από τον Ιούνιο του 1995 ως τον Αύγουστο του 1996, έξι μικρών και έφηβων κοριτσιών στο Βέλγιο, καθώς και για το θάνατο τεσσάρων εξ αυτών, είναι παραλήπτης άφθονων επιστολών.

Λαμβάνει αιτήματα για αλληλογραφία, προτάσεις γάμου, ύβρεις, λούτρινα ζωάκια, ακόμη και χρήματα, εξηγεί η «Le Soir», υπογραμμίζοντας πως οι επιστολές των εφήβων είναι ένα «νέο φαινόμενο».

«Στα μάτια των ανώριμων έφηβων κοριτσιών μοιάζει να είναι ένα θύμα του συστήματος», εξηγεί στην εφημερίδα ο παιδοψυχίατρος Ζαν-Ιβ Αγιέ. «Συγχρωτίζονται με το απαγορευμένο, με τον κίνδυνο, εξισώνουν τις συμπεριφορές τους με αυτές ενηλίκων. Δεν έχουν συνείδηση του κινδύνου που διατρέχουν».

Τα νεαρά κορίτσια που προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τον πιο γνωστό από τους βέλγους φυλακισμένους, δεν έχουν ζήσει τα γεγονότα του 1996 και το τραύμα που είχε προκαλέσει αυτή η υπόθεση, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Ο Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος εργάζεται πάνω σ' ένα αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης που δεν έχει ουσιαστικά καμιά πιθανότητα επιτυχίας, συνεχίζει να κάνει να μιλούν τακτικά γι' αυτόν. Τον Ιανουάριο είχε απευθύνει μια επιστολή στον πατέρα ενός από τα θύματά του, στην οποία επιχειρούσε και πάλι να ελαφρύνει τη θέση του ρίχνοντας τις ευθύνες στην πρώην σύζυγο και τους πρώην συνεργούς του.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ουκρανοί αθλητές αποχωρούν από το Σότσι.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος
Να αποχωρήσουν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Σότσι της Ρωσίας και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αποφάσισαν ορισμένα μέρη της ολυμπιακής ομάδας της Ουκρανίας, καθώς το σκηνικό σύγκρουσης φαίνεται να βγαίνει εκτός ελέγχου στο Κίεβο με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.
 


«Πιστεύω πως κάποια από τα μέλη της ολυμπιακής αποστολής αποφάσισαν να γυρίσουν στην πατρίδα τους και ο επικεφαλής της ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σεργκέι Μπούμπκα δήλωσε πως σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει για τον εαυτό του», τόνισε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Mark Adams.

Σύμφωνα με στέλεχος της ουκρανικής αποστολής η σκιέρ Bogdana Matsotska και ο πατέρας και προπονητής της Oleg Matsotskyy, απέσυραν τη συμμετοχή τους από τους Αγώνες.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Reuters, δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους αθλητές που επιστρέφουν στην Ουκρανία.
Διαβάστε περισσότερα ...

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Ομπάμα.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Αμερικανού Πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι συζήτησαν σχετικά με διμερή θέματα και τις εξελίξεις στην περιοχή.
 


Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού της Τουρκίας επεσήμανε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε την σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στις σχέσεις τους με την Τουρκία, οι οποίες βασίζονται στο αμοιβαίο σεβασμό, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη θετική στάση της, η Τουρκία μπορεί να αναδειχθεί σε ηγετική δύναμη.

Ο Ερντογάν και ο Ομπάμα συζήτησαν την συνεργασία στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας στη Συρία και στη συνέχιση των προσπαθειών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία.

«Οι δύο ηγέτες, συζήτησαν το ενδεχόμενο να ενθαρρύνουν τη Βαγδάτη και την Ερμπίλ να βρουν ένα κοινό έδαφος στο
θέμα της ενέργειας», ενώ «ο πρόεδρος Ομπάμα χαιρέτισε το ρόλο» του Ερντογάν «στη διασφάλιση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

«Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΗΠΑ (. . .) αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την ανάγκη μιας ισχυρής, ισορροπημένης και βιώσιμης ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, για τη σημασία που αποδίδεται στη διασφάλιση υγιών πολιτικών στην αγορά χρήματος μέσα σε ένα σωστό δικαιικό πλαίσιο, στην ανάγκη διασφάλισης ενός προβλέψιμου επενδυτικού περιβάλλοντος, και σε θέματα της περαιτέρω ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων», προστίθεται.

Συζητήθηκε ακόμη μεταξύ των δύο ηγετών η σημασία που αποδίδουν στην άμεση εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ.
Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed