Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Μπήκε ο Μήτρογλου με Φούλαμ.

Στο παιχνίδι της Φούλαμ με την Γουέστ Μπρομ ο Κώστας Μήτρογλου μπήκε σαν αλλαγή και πήρε την πρώτη του... γεύση από Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν αρκέστηκε απλά στην πρώτη του συμμετοχή στην αποστολή της Φούλαμ! Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε και ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Φέλιξ Μάγκατ έριξε στον αγωνιστικό χώρο του εν εξελίξει παιχνιδιού των «cottagers» με τη Γουέστ Μπρομ τον Έλληνα διεθνή, με τον τελευταίο να εμφανίζεται στο αγγλικό κοινό για πρώτη φορά.

Και μάλιστα μπήκε στον αγώνα στο 60’, έχοντας δηλαδή μπροστά του «γεμάτο» μισάωρο για να δείξει κάτι από την κλάση του κι ενδεχομένως να πετύχει και κάποιο τέρμα.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ανησυχία για Σαβιόλα.

 

Νέο απρόοπτο στον Ολυμπιακό! Ο Χαβιέ Σαβιόλα αντικαταστάθηκε στο 33’ της αναμέτρησης απέναντι στον ΟΦΗ, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό και η σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει θα ξεκαθαρίσει με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα.

Ο Αργεντινός σε συνομιλία του με τον Ισπανό τεχνικό αμέσως μετά την αντικατάστασή του είπε πως νιώθει ενοχλήσει στο αριστερό του πόδι λίγο πιο πάνω από το γόνατο.

Διαβάστε περισσότερα ...

Χάστε βάρος τρώγοντας μπαχαρικά.

  • Δημοσιεύτηκε στην Υγεία

Ένα σημαντικό στοιχείο για μία γυναίκα για να χάνει εύκολα βάρος είναι η καλή λεμφική της λειτουργία.

Η δυνατότητα δηλαδή του οργανισμού να αποβάλλει τις τοξίνες– τα παραπροϊόντα του μεταβολισμού, που μπορεί να συσσωρεύονται, μειώνοντας τις ενοχλητικές κατακρατήσεις σε υγρά και όχι μόνο.



Ένα τρόφιμο που μπορεί να επιβαρύνει και να εμποδίσει αυτή την πολύτιμη λειτουργία είναι το αλάτι. Περιορίζοντας το αλάτι, μειώνουμε τις κατακρατήσεις και διευκολύνουμε την απώλεια των κιλών. Ένας εύκολος, γευστικός και υγιεινός τρόπος για να το πετύχουμε είναι τα μπαχαρικά.

Προσθέτοντάς τα στο φαγητό αντί για αλάτι, κρατάμε τη γεύση και προσφέρουμε και στον οργανισμό τη δυνατότητα να κάνει τη φυσική του αποτοξίνωση καλύτερα.

Παράλληλα, τα πιο καυτερά μπαχαρικά όπως το τσίλι, το πιπέρι κ.α. ενισχύουν κατά ένα μικρό ποσοστό τη θερμογέννεση, δηλαδή την παραγωγή θερμότητας από τον οργανισμό, καίγοντας έτσι παραπάνω θερμίδες.

Διαβάστε περισσότερα ...

Γιατί το παξιμάδι μπορεί να γίνει ο εχθρός της δίαιτας.

  • Δημοσιεύτηκε στην Υγεία

Το παξιμάδι, το ψωμί δηλαδή, που είναι δυο φορές ψημένο για να γίνει παξιμάδι, αποτελεί μέχρι σήμερα σήμα κατατεθέν της Ελληνικής διατροφής και είναι προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας, αλλά και μια γαστρονομική πρόκληση στο ελληνικό τραπέζι.

Ανάλογα με την πρώτη ύλη από την οποία παρασκευάζονται τα παξιμάδια μας προσφέρουν μια πλειάδα θρεπτικών συστατικών. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β.



Παράλληλα, περιέχουν μαγνήσιο, μαγγάνιο, αμινοξέα (όπως η τρυπτοφάνη), φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά (όπως λιγνάνες και σελήνιο).

Ωστόσο, εξαιτίας λόγω αυτής της καλής φήμης τους, είναι για πολλούς «θερμιδικά εξαγνισμένα» και ιδανικοί αντικαταστάτες του ψωμιού σε μία δίαιτα. Δυστυχώς η άποψη αυτή δεν ευσταθεί και θα λέγαμε ότι η χρήση του παξιμαδιού από κάποιον που είναι σε μια διαδικασία απώλειας βάρους είναι μια μικρή παγίδα.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι όχι μόνο δεν είναι πιο διαιτητικό από το ψωμί, αλλά λόγω της διαδικασίας παραγωγής του έχει πολύ λιγότερη υγρασία από το ψωμί, άρα στην ίδια ποσότητα μπορεί να έχει πολύ περισσότερες θερμίδες από το ψωμί. Επίσης, ανάλογα με τον τύπο του μπορεί να περιέχει και αρκετό λάδι.

Καλό λοιπόν το παξιμάδι, πολύ υγιεινό, αλλά μην το θεωρείται ένα θερμιδικά ακίνδυνο υποκατάστατο του ψωμιού.
Θεωρείστε ότι όταν τρώτε ένα μέτριο παξιμάδι καταναλώνετε τουλάχιστον 1 ½ - 2 φέτες ψωμιού.

Διαβάστε περισσότερα ...

«Ασπίδα» οι ξηροί καρποί για τον καρκίνο στο πάγκρεας.

  • Δημοσιεύτηκε στην Υγεία
Σημαντική προστασία από τον καρκίνο στο πάγκρεας προσφέρουν οι ξηροί καρποί στις γυναίκες που καταναλώνουν μικρή ποσότητα δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης που διεξήγαγαν επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, οι ξηροί καρποί προστατεύουν από τον καρκίνο στο πάγκρεας, ο οποίος συνδέεται με τον σακχαρώδη διαβήτη, αφού έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα.

Άλλες μελέτες, ωστόσο, υποδεικνύουν ότι ο κίνδυνος είναι υψηλός για τους καπνιστές.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Cancer, τονίζει τη σημασία της ποσότητας που δεν πρέπει να ξεπερνάει κανείς, ώστε να αποφεύγεται η παχυσαρκία, επισημαίνοντας ότι οι ξηροί καρποί πρέπει να καταναλώνονται σε μικρή ποσότητα.

Ωστόσο, όταν καταναλώνονται σε μέτρια ποσότητα δύο φορές την εβδομάδα, συνήθως μειώνουν το σωματικό βάρος, γεγονός που αποδείχθηκε και κατά τη νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 75.000 γυναίκες.
Διαβάστε περισσότερα ...

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός περνά σε νέα επίπεδα.

Η Philips ανακοίνωσε μόλις την πλέον καινοτόμα και τεχνολογικά προωθημένη λυχνία LED του κόσμου.


Τη λένε Philips Hue Connected Bulb και ήρθε να ανατρέψει όλα όσα ξέραμε για ατμοσφαιρικό φωτισμό στο σπίτι μας, καθώς είναι η πλέον έξυπνη LED λάμπα του κόσμου, πλήρως ελεγχόμενη μέσω διαδικτύου!

Το νέο ορόσημο στην κατηγορία «λαμπτήρες» λοιπόν, η Philips Hue, συνδέεται μέσω ασύρματης τεχνολογίας με συσκευές iOS, όπως το iPhone, επιτρέποντας στον χρήστη να εξατομικεύσει πλήρως τη λειτουργία της, την ένταση, αλλά και τη θερμοκρασία χρώματος, δημιουργώντας ιδιαίτερες φωτιστικές συνθήκες σε κάθε δωμάτιο μέσω μιας απλούστατης εφαρμογής.

 

Η λάμπα θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά -στην αρχή τουλάχιστον- στα Apple Stores από τις 30 Οκτωβρίου, με την καινοτόμα λάμπα να προσαρμόζεται μάλιστα στα ήδη υπάρχοντα ντουί. Το πακέτο περιλαμβάνει 3 λαμπτήρες αλλά και αντάπτορα που συνδέεται στο οικιακό Wi-Fi router, για την επικοινωνία λάμπας και εφαρμογής.

Και ερχόμαστε τώρα στο θαυμαστό του πράγματος: ο λαμπτήρας μπορεί να συντονιστεί μέσω της εφαρμογής ώστε να δημιουργεί διαφορετικούς τόνους λευκού χρώματος, αλλά και κάθε άλλο δυνατό και αδύνατο χρώμα από μια παλέτα 16 εκατομμυρίων χρωμάτων! Όλο και κάποιο θα βρείτε να ταιριάζει κάθε φορά στην ψυχική σας διάθεση.

 

Μέχρι και να προγραμματίσετε μπορείτε ιδιαίτερες φωτιστικές συνθήκες για κάθε ώρα της ημέρας, καθώς μιλάμε για μια πολύ έξυπνη λάμπα. Κι αν ξεμείνατε από έμπνευση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες που έχετε τραβήξει στο κινητό σας ως χρωματική παλέτα, ώστε να τη μιμηθεί η λάμπα μέσω της εφαρμογής.

Η νέα φωτιστική εποχή είναι ήδη εδώ! Κι αν η Philips Hue Connected Bulb είναι σχετικά «αλμυρή» (145 ευρώ το αρχικό kit των 3 λαμπτήρων και 45 ευρώ η κάθε λάμπα), έτσι είναι πάντα η πρωτοπορία. Αφήστε που η διάρκεια ζωής της φτάνει τα 15 χρόνια...

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Πρεμιέρα για «World Party» στον Alpha.

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης, δυο κολλητοί απ’ τη Θεσσαλονίκη που έχουν την κίνηση (και την μετακίνηση) στο DNA τους, είπαν να μην περιοριστούν στο ποδήλατο.

 



Όπως αναφέρει το tvzapping.gr δοκίμασαν ελεύθερη πτώση στην Νέα Γουινέα… Σερφ στην Αυστραλία… Σούμο στην Ιαπωνία… Σαφάρι στην Ζάμπια… Κολύμπι με καρχαρίες στην Νότιο Αφρική… Αλλά και φιλοτέχνηση γκραφίτι στις βραζιλιάνικες φαβέλες… Και χτίσιμο σπιτιών για παιδιά στα βάθη της Αφρικής… Όλα αυτά τα συναρπαστικά που έζησαν στα εκτός πεπατημένης ταξίδια τους στις πέντε ηπείρους μετουσιώθηκαν σε ένα «World Party», μια πρωτόγνωρη για την ελληνική τηλεόραση εκπομπή που κάνει πρεμιέρα στον Alpha την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 22:30.

Στο πρώτο τους ταξίδι, o εξωστρεφής Σάκης και ο μειλίχιος Γιώργος, επισκέπτονται την Αφρικανική Ζάμπια. Περιπλανώμενοι στην υπαίθρια αγορά της πρωτεύουσας θα γνωρίσουν έναν μάγο που θα τους λύσει όλα τα προβλήματα αλλά και ένα γιατρό με εξειδίκευση σε «ευαίσθητα» θέματα. Οι δυο τους τολμούν μια swing βουτιά, και μια κατάδυση στους καταρράκτες της Βικτόρια. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να πάνε στην Αφρική και να μην συναντήσουν τον βασιλιά της ζούγκλας. Όμως, δεν περίμεναν πότε ότι η επαφή μαζί του θα ήταν τόσο στενή… Τέλος, ο Σάκης και ο Γιώργος επισκέπτονται ένα σχολείο στη Ζάμπια με σκοπό να διαδώσουν το σύνθημά τους «like Greece nowhere».

Διαβάστε περισσότερα ...

Ο Θανάσης Πάτρας στο Ε Τv.

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Φήμες ήθελαν τον τελευταίο καιρό ήθελαν τον τελευταίο καιρό τον Θανάση Πάτρα να αναλαμβάνει καθημερινή εκπομπή και με ανακοίνωσή του το κανάλι «Ε» εγκαινιάζει τη συνεργασία τους.



«Το “Ε” καλωσορίζει στην οικογένειά του, με ιδιαίτερη χαρά το Θανάση Πάτρα και τους συνεργάτες του. Σας υπόσχεται ότι θα “Τα λέμε..” καθημερινά μέσα από ένα δίωρο απογευματινό μαγκαζίνο. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, καλεσμένους, κοινωνικά θέματα , χρηστικά και κυρίως πολύ χιούμορ και θετική διάθεση».

Η εκπομπή θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές Μαρτίου φιλοδοξεί, όπως τονίζει η ανακοίνωση, να κάνει πιο ευχάριστά και διαφορετικά τα απογεύματά μας.

Διαβάστε περισσότερα ...

Στις 26 Μαρτίου το «Just the two of us».

  • Δημοσιεύτηκε στην Media
Την Τετάρτη 26 Μαρτίου θα κάνει πρεμιέρα, όπως όλα δείχνουν το «Just the two of us» με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια, καθώς σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό του καναλιού, η εκπομπή θα μπορέσει να ξεκινήσει σε ένα μήνα.


Σύμφωνα με το tvzapping.gr, αυτές τις ημέρες κλείνονται οι οριστικές συμφωνίες με τους διαγωνιζόμενους και τα μέλη της κριτικής επιτροπής, ενώ οι πρώτες πρόβες θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου μήνα.

Δέκα ημέρες πιο πριν θα έχουμε δει το «Celebrity game night» και το πρώτο επεισόδιο του «Modern Family».
Διαβάστε περισσότερα ...

Επτά μικρές συμβουλές για όσους ταξιδέψουν στη Ρωσία.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Τα μάτια όλου του κόσμου (ή σχεδόν όλα) είναι στραμμένα αυτές τις ημέρες στο Σότσι της Ρωσίας, όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα τραγελαφικά γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν τραβήξει τα φλας των φωτογράφων.



Πέρα όμως από αυτά, μακριά από τις χιονισμένες βουνοπλαγιές και τις απονομές μεταλλίων, όσοι βρίσκονται ήδη εκεί, ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας (π.χ. Μόσχα, Αγ. Πετρούπολη) στο μέλλον, καλό είναι να γνωρίζουν μερικά πράγματα για τη χώρα που επισκέπτονται.

Όπως για παράδειγμα…

1. … ότι οι «ιππότες» ζουν ακόμη
Δε μπορεί, κάποια στιγμή θα πετύχετε κάποιον μπροστά σας. Οι άντρες χαρίζουν στις γυναίκες μπουκέτα από λουλούδια σχεδόν για κάθε περίσταση, δε χρειάζεται να γιορτάζουν κάποια επέτειο, ή άλλο γεγονός. Όσοι κυκλοφορούν με το μετρό σίγουρα θα δουν γυναίκες να κουβαλούν τεράστιες ανθοδέσμες.

Όταν βρεθείτε σε κάποιο εστιατόριο θα παρατηρήσετε, ότι πάντα σερβίρονται πρώτα οι γυναίκες (πότο και φαγητό), ενώ οι άντρες τις βοηθούν να βγάλουν και να βάλουν το παλτό τους και τις συνοδεύουν μέχρι το σπίτι, γράφει ο Steve Dorsey στο CNN.

Σε κάποιους όλα αυτά μπορεί να φανούν απαρχαιωμένα, σε άλλους ιπποτικά… το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι αν θέλετε να «εγκλιματιστείτε» και να κάνετε καινούριους φίλους, θα πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες καλής συμπεριφοράς του τόπου που επισκέπτεστε.

2. …ότι θα πρέπει να πάρετε μαζί σας ένα καλό κοστούμι ή βραδινό φόρεμα
Πέρα από εκείνους που θα θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια θεατρική ή χορευτική παράσταση, ή να διασκεδάσουν σε ένα από τα πιο διάσημα νυχτερινά μαγαζιά της Μόσχας –και δε θα αποφύγουν το λεγόμενο «face-control»-… είναι καλό να γνωρίζετε ότι οι κάτοικοι της Ρωσίας συνηθίζουν να φορούν «τα καλά τους» και σε άλλες περιστάσεις. Όπως για παράδειγμα, για να επισκεφτούν ένα μουσείο ή όταν βγαίνουν για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο το βράδυ.

3. …ότι ο κακός καιρός μπορεί να καταστρέψει τα αγαπημένα σας παπούτσια

Λακκούβες, λάσπες και χιόνι είναι ο χειρότερος συνδυασμός που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα… αγαπημένα σας παπούτσια. Και το πιο πιθανό είναι ότι δε θα τον γλιτώσετε τον κακό καιρό. Αρκετοί Ρώσοι τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να υιοθετούν μια διαφορετική συνήθεια (καθώς δεν απαρνούνται τους παραπάνω δύο κανόνες). Κυκλοφορούν στους δρόμους με ειδικές μπότες χιονιού και αλλάζουν τα παπούτσια τους όταν μπουν σε κάποιο εσωτερικό χώρο.

4. …ότι δεν πίνουν όλοι οι Ρώσοι βότκα
Μπορεί να θεωρείται το «εθνικό τους ποτό», ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι όλοι απαραίτητα οι Ρώσοι πίνουν βότκα. Επίσης, αν βρεθείτε σε κάποια παρέα με Ρώσους, που «αντέχουν» το ποτό μην προσπαθήσετε να τους συναγωνιστείτε. Δε θα τα καταφέρετε. Οι ίδιοι άλλωστε δε θα σας πιέσουν να πιείτε παραπάνω, αν πιστεύουν ότι έχετε πιει αρκετά και δεν το «σηκώνετε» άλλο.

5. …ότι το χειμώνα κάνει κρύο παντού και όσοι μπορούν… το αποφεύγουν
Εντάξει, όλοι μπορούν να φανταστούν ότι θα κάνει κρύο στη Ρωσία το χειμώνα, και ότι οι κάτοικοί της μάλλον είναι συνηθισμένοι σε αυτό. Άλλωστε στη χώρα αυτή βρίσκεται το πιο κρύο κατοικήσιμο μέρος του πλανήτη. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό 500 κατοίκων, που βρίσκεται στην περιοχή Sakha. Στο Oymyakon η θερμοκρασία πέφτει πολλές φορές αρκετά κάτω από τους μείον 50 βαθμούς Κελσίου.

Κι όμως… ενώ οι Ρώσοι έχουν μάθει να ζουν με το κρύο, αυτό δε σημαίνει ότι τους αρέσει κιόλας. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, συνηθίζουν να ξεκλέβουν λίγες ημέρες… ζεστασιάς, επισκεπτόμενοι χώρες της Μεσογείου και άλλα ζεστά μέρη, μόλις δουν τις πρώτες νιφάδες χιονιού να πέφτουν.

6. …ότι υπάρχουν παράνομα ταξί, που είναι φυσικά πιο φτηνά
Σε πολλές πόλεις της Ρωσίας μαζί με τα νόμιμα ταξί, στους δρόμους κυκλοφορούν και παράνομα, τα οποία είναι πιο φτηνά και κατά συνέπεια… βρίσκουν συχνά πελάτες.

Αν, ωστόσο, εσείς θέλετε να ακολουθείτε το γράμμα του νόμου, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή GetTaxi στο κινητό σας τηλέφωνο, η οποία θα σας ενημερώσει για το πού και πόσο κοντά βρίσκεται κάποιο νόμιμο ταξί στην περιοχή σας.

7. …ότι δεν αφήνουμε τα κλειδιά επάνω στο τραπέζι
Αν συνηθίζετε να σφυρίζετε ενώ περπατάτε στο δρόμο, ή να ακούτε μουσική από το iPod σας, ετοιμαστείτε να γίνετε αποδέκτης… περίεργων βλεμμάτων, καθώς τα παραπάνω είναι «σημάδια» κακής τύχης.

Επίσης, κάποιοι Ρώσοι πιστεύουν ότι τα χρήματα κουβαλούν επάνω τους αρνητική ενέργεια. Αν λοιπόν σε κάποιο μαγαζί την ώρα που θα θέλετε να πληρώσετε σας φέρουν ένα μικρό πιατάκι… βάλτε τα χρήματα μέσα σε αυτό και μην προσπαθήσετε να τους πληρώσετε στο χέρι.

Κακοί οιωνοί για τους Ρώσους, μεταξύ άλλων, είναι ακόμη: τα άδεια μπουκάλια ή κλειδιά επάνω σε ένα τραπέζι (σημαίνουν οικονομική ζημιά). Την ίδια σημασία –οικονομική απώλεια, καταστροφή- έχει για τους Ρώσους ακόμη μια… αράχνη επάνω στα ρούχα σας, ή το αν θα γίνετε «στόχος» κάποιου περιστεριού.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed