Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Κυριακή, 20 Απριλίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Άστεγος κατεβαίνει για δημοτικός σύμβουλος Λάρισας

Την υποψηφιότητα ενός αστέγου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ένας συνδυασμός στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, Γιώργος Μπαρτζώκης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Είναι άστεγος , έχει απευθυνθεί στον δήμαρχο Λαρισαίων και δεν δέχτηκε να τον συναντήσει, πήγε για στέγαση στη μητρόπολη αλλά δεν έχουν κατάλυμα, πήγε στο κοινωνικό ιατρείο και είχε μία βοήθεια, χτύπησε την πόρτα της αντιπεριφέρειας αυτή δεν άνοιξε όμως ποτέ. Ήταν μηχανικός και μετά από ένα εργατικό ατύχημα τον απέλυσαν , του οφείλουν και 15.000 ΕΥΡΩ από την προηγούμενη εργασία του , η κοινωνική πρόνοια τον απέκλεισε λόγω έλλειψης βιβλιαρίου ΙΚΑ , θέλει να βρει στέγαση. ( Όλα αυτά θα τα καταθέσει όπου του ζητηθούν).

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Κ. Π. θα είναι υποψήφιος σύμβουλος των προσεχών δημοτικών εκλογών Λάρισας με την «Ταυτότητα Πόλης» και θα εκπροσωπεί θα εκπροσωπήσει τους 500 περίπου συμπολίτες μας που βρίσκονται σε καθεστώς οικονομικής εξαθλίωσης και έλλειψης σωστής στέγασης.

Τα στοιχεία του δεν θα δημοσιοποιηθούν ποτέ, δεν χρειάζεται το ψήφο μας χρειάζεται μόνο την αγάπη μας και θα την έχει!».

Διαβάστε περισσότερα ...

«Ο Λαζόπουλος κάνει χοντροκομμένη πολιτική προπαγάνδα»

Σκληρή κριτική στο γνωστό ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο, άσκησε με δηλώσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας τον ότι δεν κάνει σάτιρα αλλά χοντροκομμένη προπαγάνδα.

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Espresso o Θεοδωράκης δήλωσε ότι είναι φίλος πολλών τηλεοπτικών προσώπων που κάνουν σάτιρα.

Για τον Λάκη Λαζόπουλο, όμως, απαντά: «Ο Λαζόπουλος δεν κάνει πια σάτιρα. Κάνει πολιτική προπαγάνδα και μάλλον χοντροκομμένη».

Θυμίζουμε ότι η εφημερίδα Αυγή δημοσίευσε επιστολή του Λάκη Λαζόπουλου, με την οποία ο ηθοποιός αρνείται την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή ο Λάκης Λαζόπουλος εξαπέλυσε έμμεση επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη, χωρίς να τον κατονομάζει, λέγοντας ότι «το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο από την κατάσταση, τρέχει με ένα σακίδιο στον ώμο για να προλάβει την ανατροπή της».

Διαβάστε περισσότερα ...

Στην Πυλαία έκανε Ανάσταση ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, έκανε Ανάσταση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μαζί με την οικογένειά του.

Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται από τη Μεγάλη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε τα «Δώδεκα Ευαγγέλια» στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Εύοσμο, και την ακολουθία του Επιταφίου στη Μονή Βλατάδων.

Διαβάστε περισσότερα ...

Εμπόδισαν τον απεσταλμένο του ΟΗΕ να παραστεί στον Πανάγιο Τάφο

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπάθησε να τον εμποδίσει, μαζί με άλλους διπλωμάτες, να παραστεί στην τελετή για την αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, το Μεγάλο Σάββατο.

Οι ισραηλινές αρχές ωστόσο απορρίπτουν την κατηγορία αυτή χαρακτηρίζοντάς την απόπειρα διογκωσης ενός «μικροεπεισοδίου» και υπογραμμίζοντας ότι δεν αναφέρθηκε κανένα βίαιο επεισόδιο κατά τη διάρκεια της τελετής την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες χριστιανοί που είχαν συρρεύσει στο Ναό, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ο Ρόμπερτ Σέρι, ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι Ισραηλινοί αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας εμπόδισαν μια ομάδα αποτελούμενη από διπλωμάτες και Παλαιστίνιους πιστούς να πλησιάσουν τον Ναό με τον ισχυρισμό ότι «αυτές ήταν οι εντολές που είχαν λάβει». Μιλώντας στη συνέχεια στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Σέρι είπε ότι περίμενε, μαζί με διπλωμάτες από την Ιταλία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία επί μισή ώρα, στριμωγμένος από το πλήθος πίσω από τα κάγκελα ασφαλείας, ενώ οι Ισραηλινοί αγνόησαν τις εκκλήσεις του να μιλήσει με κάποιον ανώτερό τους.

«Ήταν πραγματικά επικίνδυνο γιατί το πλήθος ήταν τεράστιο και με έσπρωχναν πάνω σε ένα μεταλλικό φράχτη που είχε στήσει η αστυνομία, το πλήθος έσπρωχνε πραγματικά πάρα πολύ» είπε, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε ποδοπατηθεί εάν τελικά δεν τον άφηναν οι αστυνομικοί να περάσει.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί συνέβη αυτό. Δεν υποστηρίζω ότι αισθάνθηκα πως η ζωή του διέτρεχε άμεσο κίνδυνο, όμως αυτό δεν ήταν κάτι που θα συνέδεε κανείς με μια ειρηνική λιτανεία για το Πάσχα», πρόσθεσε.

Η Τέρι Μπαλάτα, μια Παλαιστίνια αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι άκουσε έναν Ισραηλινό αξιωματικό να απαντάει στον Σέρι «ε, και λοιπόν;» όταν εκείνος του δήλωσε ότι είναι ο απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.
Καταγγέλοντας την «απαράδεκτη συμπεριφορά των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας» ο Σέρι ζήτησε από όλες τις πλευρές «να σεβαστούν το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ απέρριψε όλες τις κατηγορίες και αντιθέτως κατηγόρησε τον Σέρι για «σοβαρό σφάλμα κρίσης» καθώς δεν αναφέρθηκε κανένα βίαιο επεισόδιο κατά τη διάρκεια της τελετής. Παραδέχτηκε πάντως ότι η αστυνομία είχε λάβει μέτρα για να περιορίσει το πλήθος που είχε συρρεύσει στο ναό και στους γύρω δρόμους. «Αν υπήρξε κάποιο σπρώξιμο, θα το χαρακτήριζα μικροεπεισόδιο», είπε ο Γιγκάλ Πάλμορ.

Διαβάστε περισσότερα ...

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Malaysia

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 166 επιβαίνοντες στην Κουάλα Λουμπούρ, έπειτα από τεχνική βλάβη που σημειώθηκε κατά την απογείωσή του.

Η πτήση MH192, με 159 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ και είχε προορισμό την Μπανγκαλόρ στην Ινδία.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε δεξί τροχό του αεροσκάφους Boeing 737-800.

Διαβάστε περισσότερα ...

Οκτώ νεκροί από πτώση αεροσκάφους στη Φιλανδία

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ένα δυστύχημα με αεροσκάφος που μετέφερε ερασιτέχνες αλεξιπτωτιστές, ανακοίνωσε η αστυνομία της Φινλανδίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο Τζαμιρτζάρβι (στα δυτικά της Φινλανδίας) ανέφερε η αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι οι αλεξιπτωτιστές προέρχονταν από την περιοχή που βρίσκεται γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης.

Συνολικά 11 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος. Οι τρεις εξ αυτών, περιλαμβανομένου του πιλότου, κατάφεραν να πηδήξουν από το αεροσκάφος ενώ εκείνο πετούσε. Οι επιζώντες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Το αεροσκάφος, ένα Comp Air 8, αντιμετώπισε προβλήματα με τον κινητήρα. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι το αεροσκάφος πραγματοποίησε απότομη κάθοδο, μια απότομη «βουτιά».

Διαβάστε περισσότερα ...

Μέχρι τις 2 Μαΐου οι αιτήσεις για την ενδοδημοτική κινητικότητα

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Μέχρι τις 2 Μαΐου 2014 θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης σε άλλον δήμο, στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας, όσοι υπάλληλοι ΟΤΑ το επιθυμούν.

Η καταληκτική προθεσμία αφορά όσους δημοτικούς υπαλλήλους θέλουν να μετέχουν στο πρόγραμμα της «Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας», εντασσόμενοι για ένα μήνα σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Αρχικά η προθεσμία έληγε στις 2 Απριλίου. Όμως με το άρθρο 24 του νόμου 4255 για «Εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις» (δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α', αρ. φύλ. 89/11.4.2014) δόθηκε παράταση 20 εργάσιμων ημερών. Έτσι, οι υπάλληλοι δήμων, περιφερειών και φορέων τους θα μπορούν να καταθέσουν ως και τις 2 Μαΐου αίτημα για να μετακινηθούν σε νέα θέση άλλου ΟΤΑ.

Στο άρθρο 24 του Ν. 4255/2014 σημειώνεται συγκεκριμένα: «1. A. Η προθεσμία της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4223/2013 (Α' 287), όπως ισχύει, παρατείνεται από τη λήξη της για είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες. Η αληθής έννοια της αρχικής προθεσμίας των πέντε ημερών της ίδιας παραγράφου αφορά σε εργάσιμες ημέρες.

Β. Η παρ. 3 του άρθρου 30 του ν. 4223/2013, όπως ισχύει, τροποποιείται ως ακολούθως: "Εντός τριών (3) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας της προηγούμενης παραγράφου, το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του φορέα υποδοχής συντάσσει την απόφαση μετάταξης κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διαδικασίας. Εν συνεχεία βεβαιώνεται η ύπαρξη της αναγκαίας πίστωσης και η απόφαση αποστέλλεται αμελλητί προς έλεγχο νομιμότητας στον οικείο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή προκειμένου για την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ στον Υπουργό Εσωτερικών"».

Το πρόγραμμα της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας εφαρμόζεται με ταχείες διαδικασίες. Όσοι υπάλληλοι μετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν αίτησή τους μόνο σε ένα φορέα της επιλογής τους.

Η αίτηση κατατίθεται στη Διεύθυνση Διοικητικού / Προσωπικού του φορέα υποδοχής. Μαζί με την αίτηση υποχρεωτικά υποβάλλονται:

-Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου υπαλλήλου, στην οποία θα αναγράφεται ο κλάδος / ειδικότητα, ο βαθμός του, τα χρόνια υπηρεσίας του και τα προσόντα που κατέχει

-Σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου για το διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης ή του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου

-Στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπειρία, τις γνώσεις των αιτούντων και ό,τι άλλο κρίνουν απαραίτητο.

Η μετάταξη στο πλαίσιο του προγράμματος «εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας» διενεργείται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.

Το προσωπικό που μετατάσσεται τίθεται σε διαθεσιμότητα χρονικής διάρκειας ενός μηνός, αρχής γενομένης από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης μετάταξης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η διαθεσιμότητα παύει αυτοδικαίως με την πάροδο του μηνός και προς τούτο εκδίδεται αμελλητί σχετική διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου του φορέα υποδοχής.

Σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα, το προσωπικό αυτό, μετά το πέρας της διαδικασίας, «δεν δύναται να χαρακτηρισθεί ως πλεονάζον και να τεθεί εκ νέου, άνευ αιτήσεώς του, σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας».

Διαβάστε περισσότερα ...

Tα εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών σε Κεντρική Μακεδονία και Κρήτη

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν τα σχολεία που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 146 με τα 83 εξ αυτών να αφορούν το νομό Θεσσαλονίκης. Στην πλειονότητά τους οι μαθητές θα εξεταστούν στα σχολεία που φοιτούν.

Προς ενημέρωση μαθητών και γονέων παρουσιάζονται τα εξεταστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης όπου θα εξεταστούν μαθητές περισσοτέρων του ενός σχολείου.

Όσο σχολεία δεν παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί σημαίνει ότι λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές τους.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ

ΣΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

1ο ΓΕ.Λ. ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

1ο ΓΕ.Λ. ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

1ο ΓΕ.Λ. ΠΥΛΑΙΑΣ

1ο ΓΕ.Λ. ΠΥΛΑΙΑΣ

ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1ο ΓΕ.Λ. ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

1ο ΓΕ.Λ. ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

2ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

1ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕ.Λ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΕ.Λ. ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2ο ΓΕ.Λ. ΠΥΛΑΙΑΣ

2ο ΓΕ.Λ. ΠΥΛΑΙΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

6ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

6ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙ

8ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

8ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

10ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

10ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

12ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

11ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

11ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

17ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

17ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. Α.Π.Θ

18ο ΓΕ.Λ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

18ο ΓΕ.Λ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕ.Λ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

19ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

19ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

5ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

24ο ΓΕ.Λ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

24ο ΓΕ.Λ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

20ο ΓΕ.Λ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

23ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

23ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

4ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

32ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

32ο ΓΕ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ

ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΠΑ.Λ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ

ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

1ο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

1ο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

2ο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

1ο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΕ.Λ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ

1ο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ

2ο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ

 

ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ

ΣΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

1ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

1ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

ΠΕΙΡ. ΓΕΛ ΠΑΝ. ΜΑΚ.

3ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

3ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

ΙΔ. ΓΕΛ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ

ΓΕΛ ΡΕΝΤΙΝΑΣ

ΓΕΛ ΡΕΝΤΙΝΑΣ

ΓΕΛ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

1ο ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

1ο ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

2ο ΓΕΛ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ

1ο ΓΕΛ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

1ο ΓΕΛ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

1ο ΕΠΑΛ ΣΙΝΔΟΥ

1ο ΓΕΛ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

1ο ΓΕΛ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

2ο ΓΕΛ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

3ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

3ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

1ο ΕΠΑΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

1ο ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

1ο ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΕΣΠ. ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ,

ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

1ο ΓΕΛ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

1ο ΓΕΛ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

4ο ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

   

2ο ΓΕΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

2ο ΓΕΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΙΔ. ΓΕΛ ΔΕΛΑΣΑΛ

3ο ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

3ο ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΓΕΛ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΓΕΛ ΛΑΓΚΑΔΑ,

1ο ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ

 

Εκτός από την Κεντρική Μακεδονία ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα και για την Κρήτη. Ο αριθμός τους ανέρχεται σε 59 και κατανέμεται ως εξής:

Ηράκλειο: 28

Χανιά: 15

Ρέθυμνο: 9

Λασίθι: 7

Διαβάστε περισσότερα ...

Design Lab στην «Τεχνόπολις»

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Το Design Lab, η γιορτή της Αρχιτεκτονικής και του Design, επανέρχεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων, το διάστημα 26, 27 και 28 Απριλίου, φιλοδοξώντας να αποτελέσει για μια ακόμη φορά σημείο αναφοράς, συνάντησης και ενημέρωσης για όσους αγαπούν το σύγχρονο design.

Το Design Lab Athens 2014 θα παρουσιάσει όλες τις νέες προτάσεις σε καινοτόμα υλικά, έπιπλα και αντικείμενα design, ενώ με αφετηρία τη φετινή εκδήλωση περνάει στη νέα του εποχή, τοποθετώντας τον ίδιο τον Αρχιτέκτονα και το Σχεδιαστή (αλλά και τα έργα τους) στο επίκεντρο της διοργάνωσης.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548,

Ώρες λειτουργίας :
Σάββατο 26 Απριλίου 11:00 – 22:00
Κυριακή 27 Απριλίου 11:00 – 22:00
Δευτέρα 28 Απριλίου 16:00 – 22:00

Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε περισσότερα ...

Η Εφορία δέσμευσε το λογαριασμό του Σφακιανάκη

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Όταν το 2011 με απόφαση της κυβέρνησης καθιερώθηκε το Έκτακτο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, το περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ, ο Νότης Σφακιανιάκης κήρυξε τη δική του επανάσταση.

Αποφάσισε λοιπόν να μην πληρώσει το φόρο που αντιστοιχεί στην εντυπωσιακή βίλα που διαθέτει στη Βάρκιζα. Έδωσε επίσης εντολή στο λογιστή του να μην πληρώσει το φόρο αλληλεγγύης που του αναλογούσε, αλλά ούτε και τις έκτακτες εισφορές.

Πριν από δέκα μέρες η σύζυγός του Κίλι πήγε στην τράπεζα για να πραγματοποιήσει μία συναλλαγή. Από το γκισέ ενημερώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός του συζύγου της είχε δεσμευτεί λόγω οφειλής στην Εφορία. Σύμφωνα με το Νότη Σφακιανάκη ανέρχεται σε 35.00 ευρώ περίπου. «Το χαράτσι ερχόταν μέσω της ΔΕΗ, τώρα όμως έχει φτάσει στην εφορία. Και η Εφορία μπορεί έτσι, αντισυνταγματικά, να σου δεσμεύσει το λογαριασμό σου για τα έκτακτα χρήματα που ζητάει, να σου τα πάρει, χωρίς να τα οφείλεις, κάτι που συνεπάγεται φασισμό» δηλώνει.

Όπως δηλώνουν στο «Πρώτο Θέμα» οι λογιστές του, Ανδρέας και Νίκος Κιλιμάτος, έχει υποβάλει στην Εφορία «δήλωση αντίθεσης» σύμφωνα με την οποία αρνείται να πληρώσει, όχι επειδή αδυνατεί οικονομικά, αλλά γιατί αποτελεί συνειδητή επιλογή του. «Ο κ. Σφακιανάκης δεν οφείλει κανένα φόρο βάσει φορολογικής νομοθεσίας» λένε μεταξύ άλλων οι λογιστές του.

Ο επιτυχημένος τραγουδιστής υποστηρίζει ότι το τελευταίο χτύπημα από την Εφορία είναι αποτέλεσμα της στοχοποίησής του από το σύστημα, το οποίος εκείνος πολεμά και ενοχλεί με τις δηλώσεις του.

Όπως δηλώνουν οι λογιστές του, ο νόμος τους καλύπτει με τη «δήλωση αντίθεσης» που καταθέτουν κάθε χρόνο όσο και αν η εγκυρότητά της αμφισβητείται από άλλους συναδέλφους του. «Είμαι στο στόχαστρο του παρακράτους» δηλώνει ο κ. Σφακιανάκης. Στο παρελθόν είχε επίσης κατασχεθεί το πολυτελές αυτοκίνητό του καθώς έφερε ξένες πινακίδες.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed