Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Προληπτική Ιατρική για τα παιδιά Δήμου Καβάλας και Παγγαίου από το Χαμόγελο του Παιδιού. (Φωτογραφικό Υλικό)

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Συνέντευξη τύπου για την έναρξη της δράσης προληπτικής ιατρικής από τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στους Δήμους Παγγαίου και Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28/3/2014, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, με ομιλητές τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Κ. Σιμιτσή, τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Β. Ξουλόγη, τον Πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κ. Σ. Σχοινάκη και τον Πρόεδρο του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κ. Γιαννόπουλο.

Φωτό (από αριστερά προς δεξιά): κ. Βασίλης Ξουλόγης - Δήμαρχος Παγγαίου, κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος - Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, κ. Κωστής Σιμιτσής - Δήμαρχος Καβάλας, κ. Ιωάννης Δεμερτζής - Ιδιοκτήτης Ρ/Σ Ράδιο Energy 96.6 Fm (Υπ.Δημοτικός Σύμβουλος).

 

 

Ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι: «Η δράση της Προληπτικής Ιατρικής είναι μια δράση ουσίας και προτεραιότητας καθώς συμβάλλει στον εντοπισμό ιατρικών προβλημάτων και σοβαρών περιστατικών της παιδικής υγείας που χρήζουν άμεσης επέμβασης και περίθαλψης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσπαθεί να προλάβει κάθετι που μπορεί να θέσει τη ζωή των παιδιών σε κίνδυνο».

 

Τόνισε επίσης ότι «η κοινή δράση με τους Δήμους Παγγαίου και Καβάλας είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας συνεργασίας και παρουσίας του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί ακόμη συναισθηματική επιλογή προκειμένου να τιμήσουμε τη σημαντική προσφορά κατοίκου της περιοχής  στο απαιτητικό έργο του Οργανισμού για τα παιδιά».

 

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία από τις δράσεις προστασίας των παιδιών σε κίνδυνο που θα υλοποιηθούν ως την άνοιξη του 2015, στους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου και στις περιοχές Κάρτζαλι, Σαντάνσκι και Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο: «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργιες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών» (“Integrated Territorial Synergies for  Children Health and Protection”/INTERSYC).

 

Το έργο στοχεύει στην προώθηση ευρωπαϊκών μέσων για την προστασία των παιδιών σε κίνδυνο και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας για τα παιδιά.

Φωτό (από αριστερά προς δεξιά): κ. Στέλιος Σχοινάκης - Πρόεδρος "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" - (Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος), κ. Βασίλης Ξουλόγης - Δήμαρχος Παγγαίου, κ. Κωστής Σιμιτσής - Δήμαρχος Καβάλας, κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος - Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

 

 

 

Για το Δήμο Καβάλας και το Δήμο Παγγαίου, προβλέπεται η υλοποίηση δράσης προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για τουλάχιστον 1.800 παιδιά, με διάθεση των οχημάτων Προληπτικής Ιατρικής καθώς και επιστημονικού προσωπικού και έμψυχου δυναμικού του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Πιο συγκεκριμένα η δράση ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουνίου 2014.

 

Για την εφαρμογή της δράσης, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και την κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» τα παιδιά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν, σε προληπτικό οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο. Η δράση απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε παιδιά που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα παιδιά που εξετάζονται πρέπει να έχουν στη σύμφωνη γνώμη του  κηδεμόνα τους και  να συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς ή τους κηδεμόνες τους.  

 

Με το πέρας της προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής εξέτασης τα παιδιά παραλαμβάνουν ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου,ενυπόγραφο και σφραγισμένο από τον εξετάσαντα ιατρό, προκειμένου οι κηδεμόνες να λάβουν  γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

 

Ήδη τις πρώτες τέσσερις ημέρες εφαρμογής της δράσης έχουν εξεταστεί 198 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελευθερούπολη και τη Νικήσιανη του Δήμου Παγγαίου. Ακολούθως οι δύο κινητές ιατρικές μονάδες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παραμείνουν έως τις 2 Απριλίου στη Νικήσιανη, στις 3,4 & 7 Απριλίου θα λειτουργήσουν στη Νέα Πέραμο και από τις 8 έως και τις 11 Απριλίου θα εξετάσουν παιδιά στο Οφρύνιο και το Μελισσοχώρι.

 

Μετά τις σχολικές διακοπές του Πάσχα, το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» & η Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα θα μεταφερθούν στο Δήμο Καβάλας με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί εκ νέου.

 

Το πρόγραμμα INTERSYC περιλαμβάνει ακόμη τις εξής δράσεις:

 

● Προληπτική ιατρική σε τουλάχιστον 3.000 παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία με διάθεση του στόλου ιατρικών οχημάτων και έμψυχου δυναμικού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις δύο πλευρές των συνόρων.

 

● Ενίσχυση της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000»  και της Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τις Εξαφανίσεις Παιδιών (ECAAS) στη Βουλγαρία.

 

● Προώθηση του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (SEEC).

 

● Εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης για επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά.

 

● Ανάπτυξη Κέντρων Υποστήριξης Οικογενειών σε Κρίση σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

 

      

 

Το έργο INTERSYC συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ) και το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» (http://www.interreg.gr). Στο έργο συμμετέχουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως Επικεφαλής Εταίρος, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, η Περιφερειακή Επιθεώρηση Υγείας του Κάρτζαλι και οι οργανισμοί «Nadja Centre» και «Chance» από τη Βουλγαρία.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος της UNICEF.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Η UNICEF σε συνεργασία με τη Δημόσια Ραδιοφωνία, διοργανώνει την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, Ραδιομαραθώνιο με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία παροχής πόσιμου νερού, τροφίμων και υπηρεσιών υγειας στα παιδιά όλου του κόσμου που το έχουν ανάγκη.

Ο Ραδιομαραθώνιος, που θα ξεκινήσει στις 09.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 20.00, θα φιλοξενηθεί από το Πρώτο Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας, ενώ θα συμμετάσχουν μεγάλοι ιδιωτικοί και δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί από όλη τη χώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους με τους παρακάτω τρόπους:

* Την ημέρα του Ραδιομαραθώνιου (Πέμπτη 10 Απριλίου), στο τηλέφωνο προσφορών 21 21 21 10 10.

* Μέσω SMS, από την Παρασκευή 4 έως και την Πέμπτη 10 Απριλίου, στέλνοντας μήνυμα με τη λέξη ΠΑΙΔΙ στον αριθμό 54234 (χρέωση €1/μήνυμα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

* Από σταθερό τηλέφωνο, καλώντας στο 901.11.17.17.17 (αυτόματη χρέωση €3/κλήση, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

* Στο τηλέφωνο προσφορών της UNICEF 801.500.12345 (όλο το 24ωρο).

* Μέσω διαδικτύου, στη διεύθυνση www.unicef.gr

* Με κατάθεση προσφοράς στους αριθμούς λογαριασμών των παρακάτω τραπεζών:

* ΕΘΝΙΚΗ: 169/480020-64

* ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011

* ALPHA BANK: 115 002002 017649

* EUROBANK: 0026-0102-14-0100540998

* ΑΤΤΙΚΗΣ: 54799691

* GENIKI BANK: 3603003908-9

* CITIBANK: 5502346484

* HSBC: 002-066694-130

* ΝΕΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: 101-03-0006583

καθώς και σε όλα τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed