Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Παρασκευή, 30 Μαϊος 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Τέλος η Λευκή Εβδομάδα για τους μαθητές. Δείτε ποιές αργίες κόβονται οριστικά!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

sxoleio mathites 425x

Πριν καλά καλά αρχίσει τελειώνει κιόλας η «Λευκή Εβδομάδα» για τους μαθητές, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε το 2015 θα θεσπιστεί, όπως όλα δείχνουν, η πολυσυζητημένη εβδομάδα!

Η ολιγοήμερη διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία την περίοδο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να μπορέσουν οι οικογένειες να εκδράμουν και να τονωθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις θα μείνει τελικά εκτός σχεδιασμού για το ερχόμενο έτος, καθώς «δεν βγαίνει» το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η καθιέρωση του θεσμού «spring break», που εφαρμόζεται στο εξωτερικό και προτάθηκε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα από τους ξενοδόχους και από το υπουργείο Τουρισμού, δεν περιέχεται στο σχέδιο για την έναρξη και λήξη του επόμενου σχολικού έτους, που επεξεργάζεται το υπουργείο και θα ανακοινώσει σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το σχέδιο (το οποίο πάντως υπάρχει περίπτωση να τροποποιηθεί ελαφρώς μέχρι την ανακοίνωσή του) «κόβονται» από το ερχόμενο σχολικό έτος οι αργίες του Αη Γιαννιού (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι για το σχολικό έτος 2014-15 οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα νηπιαγωγεία, καθώς και η διδασκαλία των μαθημάτων για τα δημοτικά, γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου 2014.

Δίνεται επίσης, η δυνατότητα να παραταθεί το χρονικό διάστημα διενέργειας των εξετάσεων της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου για τα Γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά Λύκεια με απόφαση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων για τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, θα διαρκέσουν από τις 24 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2015.

Για το σχολικό έτος 2014-15, η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

Διαβάστε περισσότερα ...

Καβάλα: 16η Εθελοντική αιμοδοσία – Σάββατο 31 Μαϊου

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Επιμελητηρίου Καβάλας, σας προσκαλεί στην 16η Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαϊου 2014 και ώρες 08:00 έως 14:00 στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου Καβάλας.

 

aithelontikhaimodosia31052014

 

Κάθε υγιής άνθρωπος ηλικίας από 18-62 χρονών μπορεί να δώσει αίμα.

Αυτοί που δεν μπορούν να δώσουν, είναι όσοι πάσχουν από Καρδιαγγειακές νόσους, Υπέρταση υπό θεραπεία, Νεοπλασίες, Αυτοάνοσα νοσήματα – Βαριές ρευματοπάθειες, Αιματολογικά νοσήματα, Χρόνια νεφροπάθεια, Σακχαρώδη διαβήτη σε αγωγή, Ηπατίτιδα Β, C, HIV λοίμωξη, Ψυχικές νόσους, Ηπατοπάθεια – αλκοολισμό, Επιληψία.

Η αιμοληψία διαρκεί 5-10 λεπτά και ο όγκος ολικού αίματος που λαμβάνεται είναι 450ml ± 45 με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν αποφασίσει αυτήν την ποσότητα έτσι ώστε να μπορούν να παραχθούν τα παράγωγα αίματος (αιμοπετάλια, συμπυκνωμένα ερυθρά, πλάσμα) με ασφάλεια για τον αιμοδότη. Υπάρχει ειδικός ζυγός και ανακινητήρας πάνω στον οποίο βρίσκεται ο ασκός που συλλέγεται το αίμα και έτσι λαμβάνεται ακριβώς η προαναφερθείσα ποσότητα.

Το αίμα, αναπληρώνεται σε λίγη ώρα με υγρά που πίνει ο αιμοδότης. Τα συστατικά του αίματος χρειάζονται μόνο μερικές ημέρες για να αναπληρωθούν.

Το πόσο συχνά μπορούμε να δώσουμε αίμα, έχει κανονιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι 3-4 φορές το χρόνο για τους άνδρες και 2-3 φορές για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ωστόσο το διάστημα μεταξύ δυο αιμοληψιών πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 ημέρες.

Σε κάθε αιμοληψία γίνονται:

  1. μέτρηση αιμοσφαιρίνης
  2. μέτρηση των τρανσαμινάσων (ALT,AST)
  3. RPR (δοκιμασία για συφιλίδα)
  4. έλεγχος αντισωμάτων για τους ιούς ηπατίτιδας Β, ηπατίτιδας C, HIV1,2 και HTLVΙ,ΙΙ.
  5. ομάδα αίματος και Rhesus
  6. Ενίοτε ανίχνευση άλλων αντισωμάτων Ι).Στους εθελοντές αιμοδότες κάθε 3 αιμοληψίες γίνεται και μέτρηση Fe, φερριτίνης προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση του αιμοδότη.

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Θα μας τρελάνει η Καϊλή: Από Αποκλεισμένη πήγε 2η, και από 2η... 1η και με διαφορά. (Δείτε τον πίνακα).

Το Θρίλερ για τις 2 θέσεις της ΕΛΙΑΣ φαίνεται πως λαμβάνει τέλος. Η Εύα Καϊλη που μέχρι πριν μερικές ώρες ήταν 3η και  παράλληλα εκτός ευρωβουλής, ξαφνικά ανέβηκε στη 2η θέση.

Τελικά, όσο περνούσαν οι ώρες, η Καϊλη μάζευε ψήφους και τώρα τη βλέπουμε στην 1η θέση του πίνακα, αφήνοντας πίσω της με διαφορά περίπου 5.000 ψήφων τον Νίκο Ανδρουλάκη. Με το ποσοστό της καταμέτρησης των ψήφων να φθάνει το 81,43%, η κ. Καϊλή συγκεντρώνει 96. 258 ψήφους και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 91.914.

Διαβάστε περισσότερα ...

Μεταγραφές της ΑΕΚ. Δείτε πόσα θα πέρνει έκαστος τον χρόνο.

 

Ημέρα εξετάσεων ήταν η Παρασκευή για τους οκτώ από τους έντεκα νεοαποκτηθέντες παίκτες της ΑΕΚ.

Οι Αραβίδης, Λαμπρόπουλος, Ντούνης, Ανέστης, Φαγιέ, Μπακάκης, Σβάρνας και Κολοβέτσιος υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι επίπεδο βρίσκεται ο οργανισμός τους και να τους δοθεί το αντίστοιχο πρόγραμμα εκγύμνασης στη διάρκεια των διακοπών τους (οι προπονήσεις στην ΑΕΚ ολοκληρώνονται το μεσημέρι του Σαββάτου).

Οι μοναδικοί που δεν εξετάστηκαν ήταν οι Μάνταλος και Ζόριτς, που ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους με Ξάνθη και Τσέλικ αντίστοιχα, όπως και ο Σαρρής λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Βοήθεια στους πλημμυροπαθείς

Η ΑΕΚ σε συνεργασία με χορηγό εταιρεία της απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τις πλημμύρες λαούς της Βοσνίας και της Σερβίας.

«Η Διοίκηση του Τμήματος Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ ευχαριστεί θερμά τον Επίσημο Προμηθευτή της ομάδας μας «Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ» και την εταιρία Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. για την καθοριστική συμβολή της στην αποστολή βοήθειας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Βοσνίας και της Σερβίας.

Η ανταπόκριση της Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. στην πρωτοβουλία της ΑΕΚ ήταν άμεση, με τη δωρεάν διάθεση κι αποστολή 7,5 χιλιάδων λίτρων εμφιαλωμένου Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΔΙΟΣ», προκειμένου να προσφερθεί βοήθεια στους συνανθρώπους μας μετά τη μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν οι χώρες αυτές.

ΑΕΚ και ΔΙΟΣ μαζί – με οδηγό τη μνήμη, με προορισμό τον άνθρωπο», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Μεταγραφές ΑΕΚ Εθν. Ηλικία Θέση €/έτος Διάρκεια Προηγ. Ομάδα Info
Γιάννης Ανέστης 23 ΤΕ 80.000€ - Πανιώνιος  
Βασίλης Λαμπρόπουλος 24 ΑΜ - - Πανιώνιος  
Δημήτρης Κολοβέτσιος 23 ΑΜ 110.000€ - ΠΑΣ Γιάννινα (200.000€)  
Γιώργος Σαρρής 25 ΑΜ - - Εργοτέλης  
Μιχάλης Μπακάκης 23 ΑΜ 90.000€ - Παναιτωλικός  
Στράτος Σβάρνας 16 ΑΜ - - Τρίγλια Ραφήνας  
Μάρκος Ντούνης 22 ΜΕ 60.000€ - Πανιώνιος  
Πέτρος Μάνταλος 23 ΜΕ 95.000€ - Ξάνθη  
Αμπντουλάγε Φαγέ 19 ΜΕ - - Καλλιθέα  
Ντάρκο Ζόριτς 21 ΜΕ 50.000€ - Τσέλικ (100.000€)  
Χρήστος Αραβίδης 27 ΕΠ 90.000€ - Πανιώνιος  

ΠΗΓΗ: SPORT-FM

Διαβάστε περισσότερα ...

Τεράστια δωρεά του ζεύγους Facebook.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, αποφάσισαν να δωρίσουν 120 εκατομμύρια δολάρια στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης του Σαν Φρανσίσκο.

Η δωρεά, όπως μεταδίδει το αμερικανικό οικονομικό δίκτυο, CNBC, θα διανεμηθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και είναι η μεγαλύτερη δωρεά του ζεύγους, μετά το 1,1 δισ. δολάρια σε μετοχές του Facebook που έδωσαν πέρυσι σε τοπικό ίδρυμα της Silicon Valley, της περιοχής που εδρεύουν οι μεγαλύτερες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες.

«Η παιδεία είναι πάρα πολύ ακριβή και αυτό (η δωρεά) είναι σταγόνα στον ωκεανό», δήλωσε η σύζυγος του Μαρκ Ζούκεμπεργκ, η παιδίατρος, Πρισίλα Τσαν.

Το ζευγάρι αρχικά μίλησε για τη δωρεά στο διεθνές πρακτορείο, Associated Press, και αυτή ήταν η πρώτη τους κοινή συνέντευξη.

Γνωρίστηκαν όταν σπούδαζαν στο Χάρβαρντ και μετά το γάμο τους το Μάιο του 2012 έγιναν μέλη του Giving Pledge, της οργάνωσης του Μπιλ Γκέιτς και του Γουόρεν Μπάφετ που στοχεύει στο να πείσει τους πολύ πλούσιους ανθρώπους να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της.

Το νεαρό ζευγάρι θεωρεί τη φιλανθρωπία το βασικό σκοπό της κοινής τους ζωής.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΧΑΜΟΣ στην Μυτιλήνη: Πέτρες και φωτιές στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ένταση προκλήθηκε στην Μυτιλήνη όταν το απόγευμα της Πέμπτης, 400 άτομα πραγματοποίησαν αντιφασιστική πορεία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη πλατεία Κυπρίων Πατριωτών.

Εκεί, μια ομάδα 10-15 ατόμων φορώντας κουκούλες, πέταξαν πέτρες στα παράθυρα και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο και προσπαθούσαν να περιορίσουν τα επεισόδια.

Μάλιστα έβαλαν φωτιά και έκαψαν ένα ομοίωμα φασίστα, ενώ ένα ακόμα μπουκάλι μπύρας εκσφενδονίστηκε εναντίον των αστυνομικών, χωρίς ευτυχώς να βρει στόχο και να θρηνήσουμε κάποιο θύμα.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ: Η Ράπτη χώρισε τον Λούκα Γιώρκα από τραγουδίστρια του «The Voice»

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Το ότι ο Λούκας Γιώρκας την χώρισε για χάρη της Έλενας Ράπτη αποκαλύπτει η Χριστίνα Μηλιού, που είδαμε στο «The Voice»!

Διπλά άτυχη στάθηκε η 27χρονη: στο talent show «έπεσε» στα battles πάνω στην Αρετή Κοσμίδου και έμεινε εκτός, ενώ στα προσωπικά της «έπεσε» πάνω στην Έλενα Ράπτη και έμεινε στο ράφι.

«Ναι, είχαμε σχέση με τον Λούκα. Ο Λούκας, όπως έχουμε δει όλοι, έχει κάποια σχέση αυτή τη στιγμή και θα ήταν άσχημο να συζητήσω κάτι. Το έμαθα όπως όλοι από τα περιοδικά και… εντάξει», είπε η Χριστίνα, χωρίς να κρύβει την έκπληξη και την δυσφορία της.

Μάλιστα, τα κακά μαντάτα έφτασαν λίγο πριν «κοπεί» από το «Τhe Voice»: «ο χωρισμός ήρθε όπως έρχεται παντού, μιλήσαμε. Τον λόγο του χωρισμού έμαθα λίγο περίεργα», πρόσθεσε, ενώ ξεκαθάρισε πως για ό,τι συνέβη δεν φταίει η Έλενα Ράπτη αλλά ο Λούκας Γιώρκας, που «άφησε ανοικτή την πόρτα και το τρίτο πρόσωπο μπήκε μέσα».

«Αλλιώς ήταν στην αρχή κι αλλιώς στο τέλος», συνέχισε η Χριστίνα και, απευθυνόμενη στον πρώην της, έστειλε την ευχή της: «τι να του ευχηθώ; Υγεία σε όλο τον κόσμο και αγάπη»!

Διαβάστε περισσότερα ...

Πύραυλος η Καϊλή: Εκεί που έμενε εκτός Ευρωβουλής... ετοιμάζεται να βγει πρώτη!

Από ανατροπή σε ανατροπή το θρίλερ με την καταμέτρηση σταυρών του ευρωψηφοδελτίου της Ελιάς καθώς με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της Θεσσαλονίκης , η Εύα Καϊλή όχι μόνο ξεπέρασε κατά πολύ τον Παντελή Καψή, ο οποίος έπεσε στην τρίτη θέση, αλλά πλησιάζει συνεχώς στην κορυφή τον Νίκο Ανδρουλάκη, που βρίσκεται αυτή την ώρα στην πρώτη θέση.

Συγκεκριμένα η Ευά Καϊλη, με ενσωματωμένο το 69,73% των σταυρών, ξεπερνά με 3.653 ψήφους του Παντελή Καψή, αφού προηγείται με 79.151 σταυρούς, έναντι 75.498 του τελευταίου. Από τον πρώτο αυτή τη στιγμή  Νίκο Ανδρουλάκη που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 80.229 σταυρούς απέχει μόλις 1.078 ψήφους ενώ μέχρι χθες η διαφορά τους ήταν πάνω από 4.500 σταυροί.

Να σημειώσουμε ότι στη Θεσσαλονίκη η ενσωμάτωση βρίσκεται περίπου στο 50% των τμημάτων, ενώ μεγάλες περιοχές, όπως η Λάρισα είναι ακόμα μόλις στο 10%.

 

Πηγή:logiastarata.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

«Εκπλήξεις» στην επιλογή των αριθμών στις φανέλες από τους διεθνείς

Τα νούμερα που θα φέρουν στις εμφανίσεις τους επέλεξαν οι διεθνείς, με τον Στέφανο Καπίνο να κάνει την… έκπληξη.

Λίγο-πολύ αναμενόμενες ήταν οι επιλογές των διεθνών ποδοσφαιριστών σχετικά με τα νούμερα που θα έχουν στις φανέλες τους στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Άλλωστε, οι περισσότεροι εξ αυτών συμμετείχαν και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις και είχαν ήδη… «καβατζώσει» τα αγαπημένα τους. 

Το νούμερο «1» θα φορά ο βασικός –όπως αναμένεται- πορτιέρο της Εθνικής, Ορέστης Καρνέζης, με τον Γλύκο να παίρνει το «12» και τον Στέφανο Καπίνο να επιλέγει τελικά το «13», κάτι που είναι πολύ πιθανό φυσικά να συνδέεται με την ξεχωριστή σχέση του νεαρού τερματοφύλακα με τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, ο Καπίνο δεν έκρυψε ποτέ τα συναισθήματά του για το «τριφύλλι». 

Με το «5» στην πλάτη θα αγωνιστεί στα γήπεδα της Βραζιλίας ο Μόρας, με το «9» ο Μήτρογλου, ενώ ο Λουκάς Βύντρα –αν και αμυντικός- επέλεξε το νούμερο «11». 

Αναλυτικά: 

1. Καρνέζης 
2. Μανιάτης 
3. Τζαβέλλας 
4. Μανωλάς 
5. Μόρας 
6. Τζιόλης 
7. Σαμαράς 
8. Κονέ 
9. Μήτρογλου 
10. Καραγκούνης 
11. Βύντρα 
12. Γλύκος 
13. Καπίνο 
14. Σαλπιγγίδης 
15. Τοροσίδης 
16. Χριστοδουλόπουλος 
17. Γκέκας 
18. Φετφατζίδης 
19. Παπασταθόπουλος 
20. Χολέμπας 
21. Κατσουράνης 
22. Σάμαρης 
23. Ταχτσίδης

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Καβάλα: 16η Εθελοντική αιμοδοσία – Σάββατο 31 Μαϊου

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Επιμελητηρίου Καβάλας, σας προσκαλεί στην 16η Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαϊου 2014 και ώρες 08:00 έως 14:00 στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου Καβάλας.

 

aithelontikhaimodosia31052014

 

Κάθε υγιής άνθρωπος ηλικίας από 18-62 χρονών μπορεί να δώσει αίμα.

Αυτοί που δεν μπορούν να δώσουν, είναι όσοι πάσχουν από Καρδιαγγειακές νόσους, Υπέρταση υπό θεραπεία, Νεοπλασίες, Αυτοάνοσα νοσήματα – Βαριές ρευματοπάθειες, Αιματολογικά νοσήματα, Χρόνια νεφροπάθεια, Σακχαρώδη διαβήτη σε αγωγή, Ηπατίτιδα Β, C, HIV λοίμωξη, Ψυχικές νόσους, Ηπατοπάθεια – αλκοολισμό, Επιληψία.

Η αιμοληψία διαρκεί 5-10 λεπτά και ο όγκος ολικού αίματος που λαμβάνεται είναι 450ml ± 45 με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν αποφασίσει αυτήν την ποσότητα έτσι ώστε να μπορούν να παραχθούν τα παράγωγα αίματος (αιμοπετάλια, συμπυκνωμένα ερυθρά, πλάσμα) με ασφάλεια για τον αιμοδότη. Υπάρχει ειδικός ζυγός και ανακινητήρας πάνω στον οποίο βρίσκεται ο ασκός που συλλέγεται το αίμα και έτσι λαμβάνεται ακριβώς η προαναφερθείσα ποσότητα.

Το αίμα, αναπληρώνεται σε λίγη ώρα με υγρά που πίνει ο αιμοδότης. Τα συστατικά του αίματος χρειάζονται μόνο μερικές ημέρες για να αναπληρωθούν.

Το πόσο συχνά μπορούμε να δώσουμε αίμα, έχει κανονιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι 3-4 φορές το χρόνο για τους άνδρες και 2-3 φορές για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ωστόσο το διάστημα μεταξύ δυο αιμοληψιών πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 ημέρες.

Σε κάθε αιμοληψία γίνονται:

  1. μέτρηση αιμοσφαιρίνης
  2. μέτρηση των τρανσαμινάσων (ALT,AST)
  3. RPR (δοκιμασία για συφιλίδα)
  4. έλεγχος αντισωμάτων για τους ιούς ηπατίτιδας Β, ηπατίτιδας C, HIV1,2 και HTLVΙ,ΙΙ.
  5. ομάδα αίματος και Rhesus
  6. Ενίοτε ανίχνευση άλλων αντισωμάτων Ι).Στους εθελοντές αιμοδότες κάθε 3 αιμοληψίες γίνεται και μέτρηση Fe, φερριτίνης προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση του αιμοδότη.

 

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed