Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

ΚΑΒΑΛΑ: Πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 101ης επετείου από την Απελευθέρωση της Καβάλας, το έτος 1913

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 101ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 1913

ΚΑΒΑΛΑ: Πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 101ης επετείου από την Απελευθέρωση της Καβάλας, το έτος 1913

 

Για τον εορτασμό της εορτής του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 101ης επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας το έτος 1913, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ των οδών, πλατειών, του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών και Οργανισμών, κατά τις βραδινές ώρες από την 28η έως και την 29η Ιουνίου 2014.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 28ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 29ης Ιουνίου 2014.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου

20:15 Απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων.

21:00 Επίσημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων δια των οδών: Ομονοίας (έως τα παλαιά Δικαστήρια) Κουντουριώτου - Ύδρας με κατάληξη στο μνημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου όπου θα τελεστεί αρτοκλασία.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

07:00 Όρθρος και Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με Θείο Κήρυγμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.

08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

10:00 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών από τη Στρατιωτική Μουσική ΛΣΜΣ/4ο Σώμα Στρατού

10:15 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Γαϊτανίδου Αθανασία, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Δήμαρχο Καβάλας, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, πρώην Βουλευτές, Προέδρους Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου, Προϊσταμένους Δημοσίων Υπηρεσιών,

Προϊσταμένους Ν.Π.Δ.Δ.-Οργανισμών-Τραπεζών, Αξιωματικούς Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού Σώματος, Περιφερειακούς Έφορους Προσκόπων και Οδηγών με στολή, Προέδρους Επιστημονικών Οργανώσεων, Αντιπροσώπους Τύπου, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Προέδρους Λογοτεχνικών Σωματείων, Προέδρους Επιμελητηρίων, Προέδρους Επαγγελματικών Οργανώσεων, Προέδρους Εργατικών Οργανώσεων, Προέδρους Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Προέδρους άλλων Σωματείων και Συλλόγων.

 

Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

 

20:00 Επίσημη Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

21:30 Αγρυπνία στην Μνήμη του Αποστόλου Παύλου και των λοιπών Αγίων Αποστόλων στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική Α΄ στους Φιλίππους.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές. Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Αλέξανδρο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον κ. Ιωάννη Τατσίδη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΓΡΑΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα ...

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ: Μαρκουλάκης - Χειλάκης - Μαρμαρινός, σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Διόν.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ

ΜΕ ΤΟΥΣ:

ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ

ΚΑΙ

ΑΙΜΙΛΙΟ ΧΕΙΛΑΚΗ

Η εταιρία καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων αρτIVITIES και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζουν στην Επίδαυρο και για αυστηρά περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας, το αριστούργημα του Σοφοκλή "ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ", με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στον ομώνυμο ρόλο, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον ρόλο του Οδυσσέα και τον Αιμίλιο Χειλάκη στον ρόλο του Νεοπτόλεμου. Ο Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί την παράσταση σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα, με την πολύτιμη συνεργασία των Lost Bodies στην μουσική, του Κένι Μακλέλλαν στα σκηνικά και στα κοστούμια και του Νίκου Βλασόπουλου στον σχεδιασμό των φωτισμών.

 

- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -

1. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ | Ώρα έναρξης: 21.15
Προπώληση
www.ticketservices.gr
Εκδοτήριο ΚΟΘ, Πλατείας Αριστοτέλους | τηλ. 2310 236990

2. ΔΙΟΝ | 43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ | Ώρα έναρξης: 21.15
Προπώληση
www.ticketservices.gr
Περίπτερο Φεστιβάλ, Κεντρική Πλατεία Κατερίνης (10.00 - 22.00)
Πρακτορείο Τύπου Καψάλη, Λιτόχωρο Πιερίας (Καθημερινά 09.00 - 21.00)
Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ Μυλώνερου, Λεπτοκαρυά Πιερίας (Καθημερινά 10.00 - 14.00 & 18.00 - 21.00)
Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου (10.00 - 13.15 & 18.00 - 21.00)

3. ΚΑΒΑΛΑ - ΔΕΥΤΕΡΑ 7 & ΤΡΙΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ | Ώρα έναρξης 21.15
Προπώληση
www.ticketservices.gr
Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ), κεντρική πλατεία | τηλ. 2510 620566


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος 17€
Φοιτητικό - Μαθητικό - Ανέργων - Α.Μ.Ε.Α 13€

Διεύθυνση Παραγωγής

Αναστασία Καβαλλάρη

ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ

αρτIVITIES

ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Άρης Σταθάκης

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

«Έφυγε» από την ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, Αρης Σταθάκης.

Έγινε γνωστός μέσα από τα θέματα του ειδικού Τύπου και κυρίως μέσα από θέματα αυτοκινήτου. Επί χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο αντιμετώπιζε με γεναιότητα και αξιοπρέπεια.

Ποιος ήταν ο Άρης Σταθάκης

Γεννήθηκε στον Ασωπό Λακωνίας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική αλλά έγινε δημοσιογράφος. Συνεργάστηκε με την εφημερίδα «Απογευματινή», τα περιοδικά «Πίστες και Δρόμοι», «Auto-Εξπρές», «4 Τροχοί», «Car & Driver» κ.ά. Συνεργάστηκε επίσης σε τηλεοπτικές εκπομπές με την ΕΤ1 και τον ΑΝΤ1 και σε ραδιοφωνικές εκπομπές ως ανταποκριτής της ολλανδικής ραδιοφωνίας NOS, με την ΕΤ1 και τον ΑΝΤ1.

Το 1992 πήρε το βραβείο Δημοσιογραφίας για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, με το σκεπτικό ότι έμαθε τους Έλληνες να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη.

Εξελέγη βουλευτής της Β' Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και του 2007. Διετέλεσε αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων 1999 & 2003, εκπρόσωπος Τύπου Δήμου Αθηναίων 2001-2003, πρόεδρος του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων από το 2000, πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ελέγχου Στάθμευσης από το 2003, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας από το 1996, πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτων, αντιπρόεδρος 1990-1992, γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτων 1975-1977/1980-1984, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων 1968-1984.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed