Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Η Coca Cola ξεκίνησε ως φάρμακο!

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Ήταν ένα συνηθισμένο απόγευμα του 1886, όταν ο Τζον Πέμπερτον, διακεκριμένος γιατρός και φαρμακοποιός της Ατλάντα, σε ένα από τα πειράματα-γιατροσόφια του, παρασκεύασε ένα εύοσμο υγρό με χρώμα καραμέλας. Περιχαρής ο Πέμπερτον πήγε το παρασκεύασμά του στο γειτονικό φαρμακείο του Jacobs, όπου μπήκαν οι τελευταίες πινελιές ανθρακικού και δόθηκε στους πελάτες να το δοκιμάσουν: όλοι συμφώνησαν ότι το ποτό ήταν -το λιγότερο- ιδιαίτερο!

Αυτομάτως το Jacobs' Pharmacy έγινε το πρώτο κατάστημα πώλησης του αναψυκτικού, όπου με 5 σεντς μπορούσε οποιοσδήποτε να απολαύσει ένα ποτήρι με το νέο προϊόν. Ο λογιστής μάλιστα του Πέμπερτον, κάποιος Φρανκ Ρόμπινσον, ήταν αυτός που ονόμασε το μείγμα «Coca-Cola» και το έγραψε με τον χαρακτηριστικό τρόπο που το ξέρουμε μέχρι και σήμερα. Το σκεύασμα αποδείχτηκε αρκετά προσοδοφόρο: στον πρώτο κιόλας χρόνο του, ο Πέμπερτον πουλούσε 9 ποτήρια Coca-Cola την ημέρα. Έναν αιώνα αργότερα, η Coca-Cola Company είχε ήδη παρασκευάσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια γαλόνια του μαγικού σιροπιού!

Ο Πέμπερτον ήταν ωστόσο περισσότερο φαρμακοποιός παρά επιχειρηματίας και μέσα σε 2 χρόνια (1886-1888) πούλησε τα δικαιώματα της εταιρίας του στον επιχειρηματία της Ατλάντα Asa Griggs Candler έναντι... 2.300 δολαρίων! Και ο δαιμόνιος Candler θα γινόταν έτσι ο πρώτος πρόεδρος της Coca-Cola, ο άνθρωπος που οραματίστηκε το μεγαλείο της φίρμας...

Διαβάστε περισσότερα ...

Κίνδυνος τιμωρίας σε Νεϊμάρ για το... εσώρουχό του

Για τους περισσότερους η επιβολή ενός προστίμου για εσώρουχο το οποίο βρίσκεται εκτός... χορηγικού πλαισίου της FIFA θα ήταν πέρα ως πέρα παράλογο, όχι όμως όπως φαίνεται και για την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του εξωτερικού, η FIFA φέρεται να διενεργεί έρευνα για το γεγονός πως μετά το τέλος του αγώνα Βραζιλίας-Καμερούν, ο Νεϊμάρ έβγαλε τη φανέλα του και με το σορτσάκι του να είναι ελαφρώς πιο κάτω από το κανονικό, φάνηκε το πολύχρωμο εσώρουχό του, που κατά τα φαινόμενα δεν βρίσκεται στο... παζλ των χορηγών της.

Για παρόμοιο λόγο είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 100 χιλ. δολαρίων στην ομοσπονδία της Δανίας με πρωταγωνιστή τον Νίκλας Μπέντνερ στο Euro 2012. Με δεδομένο βέβαια από τη μία τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες κι όσα συμβαίνουν συνολικά στη Βραζιλία, σε συνδυασμό με περιστατικά σαν το δάγκωμα του Σουάρες, θα ήταν μάλλον αστείο να επιβληθεί η παραμικρή ποινή στο Νεϊμάρ.

Διαβάστε περισσότερα ...

Η Monica Bellucci μήνυσε τουρκική εταιρία υφασμάτων

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Η Monica Bellucci στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών δέχτηκε πλήθος θετικών κριτικών για την ταινία «The Wonders» όπου πρωταγωνιστούσε και είδε τις «μετοχές» της να ανεβαίνουν.

Η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός ανακάλυψε πως το όνομά της χρησιμοποιείται σε μια τουρκική υφαντουργική επιχείρηση, με τον ιδιοκτήτη της, τον επιχειρηματία, Arafat Yazici, να έχει βαφτίσει την εταιρία του από το 2003 με την ονομασία«Monica Bellucci»!

Ο Τούρκος επιχειρηματίας δικαιολογήθηκε λέγοντας πως δεν γνώριζε την πασίγνωστη ηθοποιό και πως διάλεξε το όνομά της για την εταιρία του επειδή… του άρεσε!

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να τον πιστέψει και όπως φαίνεται τα δικαστήρια θα δικαιώσουν την Ιταλίδα καλλονή…

Διαβάστε περισσότερα ...

Αποτεφρωτήρια νεκρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προωθεί ο Μανιάτης

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών, εκτός κοιμητηρίων, προτίθεται να καταθέσει ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.

Ύστερα από επικοινωνία με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο υπουργός ΠΕΚΑ τους έκανε γνωστό ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Επιπροσθέτως, στη ρύθμιση θα προβλέπεται και η τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Μεγαλώνουν οι πιθανότητες για νέο «Ελ Νίνιο»

Η πιθανότητα εκδήλωσης ενός σοβαρού μετεωρολογικού φαινομένου Ελ Νίνιο, με ξηρασίες και πλημμύρες, αυξάνεται σε ποσοστό 80% στα τέλη της χρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας, μια υπηρεσία του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη.

«Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μια νέα εκδήλωση του Ελ Νίνιο», καθώς «η πιθανότητα ανάπτυξής του ανέρχεται σε 60% τον Ιούνιο και τον Αύγουστο και σε 75% με 80% για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου», επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο.

«Πολλές κυβερνήσεις έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για την έλευση του Ελ Νίνιο», προσθέτει ο διεθνής οργανισμός που διευκρινίζει, ωστόσο, ότι το φαινόμενο θα έχει μάλλον «μέτρια» ένταση, και όχι «ασθενή», ούτε «ισχυρή».

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Γενεύη, οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας δήλωσαν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς να πουν ποιες περιοχές στον κόσμο θα πληγούν και, από ποιο φαινόμενο, αν αυτό είναι ξηρασία, σφοδρές βροχοπτώσεις ή πλημμύρες.

«Θα γνωρίζουμε περίπου τον Αύγουστο», δήλωσε ο δρ. Ρούπα Κουμάρ Κόλι, υπεύθυνος του τμήματος για το παγκόσμιο κλίμα του οργανισμού, προσθέτοντας ότι η πρόβλεψη για την εκδήλωση του Ελ Νίνιο «δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως». Μένει να συνυπολογιστούν ατμοσφαιρικά δεδομένα, για να επιβεβαιωθεί η έλευσή του.
Το Ελ Νίνιο είναι καιρικό φαινόμενο με «μείζονες επιπτώσεις» στο παγκόσμιο κλίμα. Το φαινόμενο —που συνίσταται στην αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας στον Ειρηνικό Ωκεανό— επηρεάζει τις κινήσεις των ανέμων και προκαλεί πλημμύρες και ξηρασία σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και εκδηλώνεται «κάθε δύο με επτά χρόνια».
Η τελευταία εκδήλωση του φαινομένου χρονολογείται στο 2009-2010.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας παρατήρησε ότι οι θερμοκρασίες στο τροπικό Ειρηνικό αυξήθηκαν πρόσφατα για να «φθάσουν σε επίπεδα που αντιστοιχούν σε μια εκδήλωση ασθενούς έντασης του Ελ Νίνιο».
Ο τροπικός Ειρηνικός θα εξακολουθήσει να θερμαίνεται τους προσεχείς μήνες, με τη μέγιστη αύξηση της θερμοκρασίας να αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο, αναφέρουν οι μετεωρολόγοι. Το φαινόμενο Ελ Νίνιο αναμένεται να «κορυφωθεί το τέταρτο τρίμηνο και θα επιμείνει έως τους πρώτους μήνες του 2015 πριν τερματιστεί».

Ο δημόσιος γαλλικός οργανισμός FranceAgriMer εξέδωσε προειδοποίηση πριν από δύο εβδομάδες για πιθανές «καταστροφικές συνέπειες» του Ελ Νίνιο στη συγκομιδή των σιτηρών στην Αυστραλία, υπογραμμίζοντας ότι το φαινόμενο απειλεί κυρίως το ήμισυ της ανατολικής Αυστραλίας.

Μια διάσκεψη για το φαινόμενο Ελ Νίνιο θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2014 στην πόλη Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, με την συγχρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Εθνική Γκάνας: Λίγο πριν τον αποψινό αγώνα με την Πορτογαλία, πλακώθηκαν μεταξύ τους για τα λεφτά

Άνω-κάτω έγινε η αποστολή της Γκάνας λίγες ώρες πριν τον αγώνα με την Πορτογαλία, όπου θα διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η αναταραχή είχε αρχίσει εδώ και μέρες, όταν ήρθε στην επιφάνεια η απειλή των διεθνών να απέχουν από το υπόλοιπο του Μουντιάλ εφόσον δεν εισπράξουν άμεσα τα χρήματα που αντιστοιχούν σε οφειλές της ομοσπονδίες απέναντί τους (για πριμ, μισθούς και οδοιπορικά). Το θέμα φάνηκε να κλείνει θετικά, όταν ναυλώθηκε τσάρτερ και μετέφερε στη Βραζιλία τη… χρηματαποστολή (με περισσότερα από 3 εκατ. δολάρια), που έφτασε στη βάση της Γκάνας στη χώρα του καφέ με ένα κομβόι αστυνομικής συνοδείας.

Η τάξη, ωστόσο, δεν αποκαταστάθηκε. Στις τάξεις της ομάδας για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο προκλήθηκε θερμό επεισόδιο με πρωταγωνιστές παίκτες, τον προπονητή, αλλά και μέλη της ομοσπονδίας. Ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ φέρεται να έβρισε τον προπονητή του, Κουέσι Άπια, ενώ ο Σούλεϊ Μουντάρι να επιτέθηκε σε άνθρωπο της ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα αμφότεροι να τεθούν εκτός ομάδας.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Ευρωκαταδίκη της Γαλλίας για την παρένθετη κύηση

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε σήμερα τη Γαλλία για την άρνησή της να αναγνωρίσει την πατρότητα παιδιών που γεννήθηκαν από παρένθετη μητέρα στο εξωτερικό, επιφυλασσόμενο παράλληλα να αποφανθεί επί της επιλογής των γαλλικών αρχών να απαγορεύουν την παρένθετη κύηση.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην πολυαναμενόμενη από τους υποστηρικτές της παρένθετης κύησης καταδικαστική απόφαση, το Δικαστήριο έκρινε ότι η άρνηση των αρχών να μεταγράψουν πράξεις αναγνώρισης πατρότητας που έγιναν στις ΗΠΑ, μετά τις γεννήσεις παιδιών από παρένθετες μητέρες, πλήττει την ταυτότητα των παιδιών.

Το Δικαστήριο έκρινε επίσης ότι «η πλήρης απαγόρευση δημιουργίας γονικής σχέσης ανάμεσα σε έναν πατέρα και τα βιολογικά παιδιά του αντιβαίνει» στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στο Δικαστήριο είχαν προσφύγει δύο ζευγάρια γονέων, που δίνουν μάχες εδώ και χρόνια στα δικαστήρια για να μετεγγραφούν στο ληξιαρχείο της Γαλλίας τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες στις ΗΠΑ.

Και στις δύο περιπτώσεις, η σύλληψη των εμβρύων έγινε με τα σπερματοζωάρια του συζύγου και τα ωάρια δότριας.

Τα δύο ζευγάρια προσέκρουσαν στις 6 του Απριλίου του 2011, σε μια απόρριψη του Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Η ανώτατη δικαστική αρχή είχε κρίνει «αντίθετη προς τη δημόσια τάξη (...) την ξένη απόφαση (της αναγνώρισης της πατρότητας από παρένθετη κύηση), η οποία περιέχει διατάξεις που προσκρούουν στις βασικές αρχές του γαλλικού δικαίου».

Μετά την αποτυχία αυτή, οι δύο οικογένειες προσέφυγαν στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, επικαλούμενες διακρίσεις, παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής και του δικαιώματός τους να δημιουργήσουν οικογένεια.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η άρνηση των γαλλικών αρχών δεν τους είχε εμποδίσει να διάγουν οικογενειακό βίο «σε συνθήκες σε μεγάλο βαθμό παρόμοιες» με εκείνες των άλλων οικογενειών στη Γαλλία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ευρωπαίους εισαγγελείς, τα παιδιά των δύο ζευγαριών βρίσκονταν «σε μια κατάσταση νομικής αβεβαιότητας», έστω κι αν στις δύο περιπτώσεις, οι γαλλικές αρχές κατέληγαν να αρνούνται να αναγνωρίσουν τη σχέση μεταξύ των παιδιών και του βιολογικού τους πατέρα.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed