Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Αυτή είναι η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

  • Δημοσιεύτηκε στην Media
Στο στάδιο των γυρισμάτων βρίσκεται η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, την παραγωγή της οποίας έχει η Plus Productions S.A. και τη συμπαραγωγή οι Alpha, ΟΤΕ TV και Aegean.

Μετά το «Αν...», ποια λέξη, ποιος τίτλος, ποια φράση έχει σειρά; Ύστερα από την ταινία που κέρδισε το κοινό, τους κριτικούς και τις μεγάλες αίθουσες, έρχεται το επόμενο βήμα.

Αυτή τη φορά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης καταπιάνεται με τρεις, φαινομενικά διαφορετικές ιστορίες. Μια ερωτική τριλογία που στο τέλος όμως αποκτά κοινό φινάλε. Ηθοποιοί από Συρία, Ευρώπη και Αμερική θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους κεντρικούς Έλληνες πρωταγωνιστές της ταινίας προκειμένου να αφηγηθούν τις ερωτικές ιστορίες που γεννιούνται ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους πολίτες στην Ελλάδα του σήμερα. Κάθε ιστορία κι ένας διαφορετικός τίτλος. Κάθε ιστορία και μια διαφορετική οπτική πάνω στο αιώνιο θέμα του έρωτα.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γράφει το σενάριο, κρατάει το σκηνοθετικό τιμόνι και μπαίνει στο πλάνο.

Μία ταινία ακόμη αβάπτιστη, με τα πρώτα γυρίσματα του πρώτου μέρους να έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ το δεύτερο και τρίτο μέρος της θα γυριστούν τέλη Σεπτεμβρίου.

Πρωταγωνιστές της πρώτης ιστορίας ο Μηνάς Χατζησάββας, η πρωτοεμφανιζόμενη Νίκη Βακάλη και ο Tawfeek Barhom.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Δείτε πόσο χρέωσαν τουρίστες για 2 μπύρες στη Ρόδο!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Χρυσάφι κλήθηκαν να πληρώσουν ένα ποτήρι μπύρα δύο Σουηδοί τουρίστες στη Ρόδο. Σε κεντρικό σημείο στη Μεσαιωνική πόλη ζήτησαν ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας και όταν ήρθε η ώρα να φύγουν κόντεψαν να πάθουν... εγκεφαλικό.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή οι πελάτες ενημερώθηκαν ότι κάθε μπύρα κοστίζει 19 ευρώ χωρίς όμως να κόψουν κάποια απόδειξη για να τους δώσουν. Φυσικά η τιμή ήταν υπερβολική, αλλά δε διαμαρτυρήθηκαν και πλήρωσαν το ποσό μη θέλοντας να δημιουργήσουν φασαρία. Η χρέωση όμως αυτή ήταν υπερβολικά υψηλή γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια για το ότι κάποιοι σαν και τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου εστιατορίου δυσφημούν το νησί.

Πάντως όπως αποδείχτηκε οι δύο Σουηδοί είναι μέλη της ομοσπονδίας παικτών χόκευ στον πάγο και σκόπευαν επιστρέφοντας στην πατρίδα τους να προτείνουν στα αρμόδια όργανα, τη διοργάνωση ταξιδιών στο νησί μας για τους παίκτες.

Όπως διαπίστωσαν η Ρόδος θα μπορούσε με τις υποδομές που διαθέτει να παρέχει χώρους προπόνησης των μελών οι οποίοι θα μπορούσαν να έρθουν στο νησί μαζί με τις οικογένειές τους συνδυάζοντας διακοπές και προπόνηση.

Μετά το περιστατικό που έζησαν, είναι αμφίβολο αν θα προχωρήσουν τελικά στην πρότασή προς την ομοσπονδία τους.

Διαβάστε περισσότερα ...

Δύο πιτσιρικάδες χάκερ στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Δύο πρώην… crackers έγιναν hackers της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι πρώην «παράνομοι» έγιναν νόμιμοι ερευνητές, προσφέροντας οικειοθελώς και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην πάταξη κάθε μορφής διαδικτυακού εγκλήματος.

Η προχωρημένη πρόθεση του διοικητή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχου Μανώλη Σφακιανάκη να προτείνει τέτοιοι έξυπνοι νεαροί να προσλαμβάνονται με… μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών στην ΕΛ.ΑΣ., είχε πάρει «σάρκα και οστά» αρκετό καιρό πριν, με άλλη όμως μορφή, χωρίς οικονομική σχέση συνεργασίας, αναφέρει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος».

«Θέλουμε τέτοια παιδιά. Μας ενδιαφέρει να μάθουμε πώς σκέφτονται και πώς κινούνται στο διαδίκτυο. Βοηθούν τις έρευνες για την επίτευξη ενός καλού σκοπού. Είναι καλό να έχεις το μυαλό ενός πρώην "παράνομου" στην φαρέτρα σου», δηλώνουν στην εφημερίδα αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι δύο νεαροί, 19 και 16 χρονών, είχαν κατηγορηθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε ξεχωριστές υποθέσεις cracking. Σε βάρος τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσία τους δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής τους. Η ανακρίτρια προέβη σε μία πρωτοποριακή πρόταση προς τους δύο κατηγορουμένους. «Θέλετε, αντί να δίνετε το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα, να το κάνετε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;» φαίνεται να ρώτησε η δικαστική λειτουργός. Οι πληροφορίες θέλουν τους δύο νεαρούς να ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και δήλωσαν πρόθυμοι να το κάνουν.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Εθνική Γερμανίας: Συμφωνήσαμε να μην ξεφτιλίσουμε τη Βραζιλία μετά το 4-0

Τελικά τι είναι χειρότερο; Να σε διασύρει ο αντίπαλος ή να σε λυπάται;

Ο Ματς Χούμελς ομολόγησε πως οι παίκτες της Γερμανίας έχοντας σαν «προίκα» το 5-0 του πρώτου μέρους, συμφώνησαν στο ημίχρονο του ημιτελικού απέναντι στη Βραζιλία να μην συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο και διασύρουν περισσότερο τη «σελεσάο».

«Αυτό που είπαμε μεταξύ μας ήταν ότι έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι, αλλά να μην προσπαθήσουμε να τους ξεφτιλίσουμε. Πρέπει να δείχνεις σεβασμό σε έναν αντίπαλο και είναι πολύ σημαντικό ότι εμείς το κάναμε αυτό και δεν προσπαθήσαμε να κάνουμε κόλπα ή κάτι τέτοιο. Απλώς κάναμε το παιχνίδι μας για 90 λεπτά», τόνισε ο αμυντικός της Ντόρτμουντ.

Όσο για το πώς εξηγεί αυτό το εξωπραγματικό 7-1, είπε: «Μετά το δεύτερο γκολ που πετύχαμε, οι παίκτες της Βραζιλίας αποδιοργανώθηκαν πλήρως κι εμείς δεν χάσαμε καμία ευκαιρία μέχρι να φτάσουμε στο 5-0».

Τέλος, αναφορικά με τον τελικό της Κυριακής, στον οποίο αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» καθώς ο τραυματισμός του στο γόνατο δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρός, είπε: «Θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Ξέρουμε πόσο δύσκολος θα είναι ο τελικός. Θα γίνει σίγουρα σκληρή μάχη και γνωρίζουμε καλά πως αν χάσουμε την Κυριακή, ό,τι συνέβη στον ημιτελικό δεν θα έχει αξία».

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Τζιχαντιστές σχεδίαζαν να χτυπήσουν Πύργο του Άιφελ και Λούβρο

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Την ανατίναξη του Πύργου του Άιφελ, του Λούβρου και ενός πυρηνικού εργοστασίου φέρονται να σχεδίαζαν τζιχαντιστές σύμφωνα με στοιχεία από την γαλλική αστυνομία που επικαλείται σε σημερινό ρεπορτάζ της η Le Parisien.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα οι τζιχαντιστές είχαν βάλει στο στόχαστρο τα ιστορικά μνημεία του Παρισιού, καθώς αποτελούν στόχους υψηλού συμβολισμού.

Στο συμπέρασμα κατέληξαν έπειτα από την αποκωδικοποίηση συνομιλίας Αλγερινού πολίτη με υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ. Οι δύο άντρες φέρονται να βρίσκονται σε διαρκή και συνεχή επικοινωνία επί τουλάχιστον ένα χρόνο.

Αποτέλεσμα είναι τα Ηλύσια Πεδία να προτείνουν εξάμηνη ταξιδιωτική απαγόρευση προς τους πολίτες με προορισμό τη Συρία και το Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα ...

Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Euroleague

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κλήρωσης της Euroleague 2014-2015. O Ολυμπιακός είναι επικεφαλής του τέταρτου ομίλου, όπου θα αντιμετωπίσει τις Βαλένθια, Λαμποράλ Κούτσα, Γαλατασαράι, Ερυθρός Αστέρας, Νεπτούνας.

Ο Παναθηναϊκός στο τρίτο όμιλο θα αντιμετωπίσει τις Μπαρτσελόνα, Φενερμπαχτσέ, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, Μπάγερν Μονάχου, Τούροβ.

Αναλυτικά οι όμιλοι

Α’ Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Αναντολού Εφές (Τουρκία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Νίζνι (Ρωσία), Σάσαρι (Ιταλία), Νικητής από προκριματικά.

Β’ Όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Τσεντεβίτα (Κροατία), Λιμόζ (Γαλλία).

Γ’ Όμιλος: Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία), Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Τούροβ (Πολωνία).

Δ’ Όμιλος: Ολυμπιακός (Ελλάδα), Βαλένθια (Ισπανία), Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Νεπτούνας (Λιθουανία)

Η φάση των πρώτων προκριματικών για την ομάδα που θα συμπληρώσει τους πρώτους ομίλους:

Ούνικς Καζάν (Ρωσία) - Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)
Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) - Νίμπουρκ (Τσεχία)
Βιλερμπάν (Γαλλία) - Οστάνδη (Βέλγιο)
Ρίγα (Λετονία) - Στρασμπούρ (Γαλλία)

Διαβάστε περισσότερα ...

Παρκαδόρος έριξε μία Λαμποργκίνι σε τοίχο

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Ο παρκαδόρος ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων του Νέου Δελχί έπεσε σε έναν τοίχο την ώρα που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι μιας Λαμποργκίνι Gallardo ενός πελάτη ο οποίος τώρα ζητεί 250.000 ευρώ αποζημίωση, όπως ανέφερε σήμερα το ξενοδοχείο και μια ινδική εφημερίδα.

Μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε από τους Times of India δείχνει το μπροστινό μέρος του πολυτελούς αυτοκινήτου εντελώς παραμορφωμένο, με το καπό να έχει διπλώσει μετά τη πρόσκρουση σε έναν τοίχο στην είσοδο του ξενοδοχείου Le Meridien.

«Δεχόμαστε κάθε είδους πολυτελή αυτοκίνητα, σημαντικούς πελάτες, διοργανώνουμε εξαιρετικές εκδηλώσεις και αυτό που συνέβη ήταν εντελώς από λάθος», δήλωσε μια εκπρόσωπος του ξενοδοχείου στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι το ατύχημα σημειώθηκε την 3η Ιουλίου.

Ο παρκαδόρος, που εργάζεται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο εδώ και 10 χρόνια, φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε ένα παρτέρι το οποίο ήταν ιδιαίτερα ολισθηρό εξαιτίας μιας ισχυρής βροχής, πρόσθεσε η ίδια. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι.

Οι εικόνες των καμερών ασφαλείας δείχνουν τον παρκαδόρο να οδηγεί το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ στην είσοδο του ξενοδοχείου και να βγαίνει από αυτό γρήγορα, σύμφωνα με τους Times of India.

Στη συνέχεια ξαναμπαίνει στη Λαμποργκίνι κάνει μερικούς ανεξήγητους και ξαφνικούς ελιγμούς, αναγκάζοντας έναν από τους συναδέλφους του να τρέξει για να αποφύγει το αυτοκίνητο, το οποίο τελικά προσκρούει σε έναν τοίχο.

Τη Λαμποργκίνι είχε δανείσει ο ιδιοκτήτης της σε έναν εξάδελφό του.

Διεξάγεται έρευνα σε βάρος του Meridien το οποίο αποποιείται κάθε ευθύνη για το ατύχημα, όπως και ο παρκαδόρος. Ο ιδιοκτήτης της Λαμποργκίνι ζητεί αποζημίωση ύψους 20 εκατομμυρίων ρουπιών (250.000 ευρώ).

Η Λαμποργκίνι Gallardo φτάνει ταχύτητα μεγαλύτερη των 320 χιλιομέτρων την ώρα και στην Ευρώπη πωλείται προς περίπου 180.000 ευρώ, όμως οι δασμοί ενδέχεται να διπλασιάσουν την τιμή της στην Ινδία.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Μέσα σε Louis Vuitton το κύπελλο του Μουντιάλ που θα δώσει η Ζιζέλ

Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει ο τελικός του Μουντιάλ της Βραζιλίας και, όπως είναι ήδη γνωστό, το Κύπελλο στην ομάδα που θα κερδίσει δε θα απονείμει ο/η πρόεδρος της χώρας όπως είθισται, αλλά το διάσημο μοντέλο Ζιζέλ.

Σήμερα όμως έγινε γνωστό ότι στο Μαρακανά, το Κύπελλο, το ομορφότερο κατά πολλούς τρόπαιο, θα μεταφερθεί με μία μοναδική τσάντα Louis Vuitton που παρήγγειλε η FIFA από το γνωστό οίκο το 2010.

Διαβάστε περισσότερα ...

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ξεκινά από το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, 14 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών τους, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015.

Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε 130.000 ωφελούμενους και προβλέπει την επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2014 έως τις 31 Αυγούστου του 2015, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι, είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ, γι' αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, χωρίς χρήση κωδικών πρόσβασης.

Για την επιλογή στο πρόγραμμα, εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού μας. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους παρόχους, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ και απαραιτήτως με χρήση κωδικών πρόσβασης.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, από τις 14 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι έως τις 11 Αυγούστου την ίδια ώρα.

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 11.08.2014 και ώρα 15:00 μ.μ. οι δικαιούχοι και οι πάροχοι οφείλουν να προσέλθουν στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ της περιοχής τους, για την επίδειξη και υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Για τους δικαιούχους βασικά απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι μόνο τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας τους, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τα βιβλιάρια ασθενείας. Πρόσθετα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ειδικές κατηγορίες δικαιούχων αναφέρονται λεπτομερώς στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι συμμετέχοντες στη Δημόσια Πρόσκληση δικαιούχοι και πάροχοι, παρακαλούνται για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμιση των δικαιολογητικών τους άμεσα μετά την κατάθεση της ηλεκτρονικής τους αίτησης, χωρίς να περιμένουν την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής δικαιολογητικών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr.

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή ο Justin Bieber

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Το «άτακτο» παιδί της ποπ, ο διάσημος τραγουδιστής, Justin Bieber, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης, για την κατηγορία ότι… πετούσε αυγά στο σπίτι του γείτονά του!

Το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή με αναστολή, ενώ του επιδικάστηκε να πληρώσει και περίπου 70.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η «Guardian » ο 20χρονος θα πρέπει επίσης σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση να παρέχει κοινωνική εργασία για πέντε μέρες και να ακολουθήσει μαθήματα για την «διαχείριση του θυμού» επί 12 εβδομάδες.

Τέλος θα πρέπει να μην ξαναενοχλήσει τον γείτονα και την οικογένειά του για μια περίοδο 2 ετών.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed