Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Η δεκάδα για την «Χρυσή Μπάλα» του Μουντιάλ

Οι 10 υποψήφιοι για το βραβείο του MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Την δεκάδα με τους καλύτερους παίκτες του Μουντιάλ της Βραζιλίας ανακοίνωσε η FIFA την Παρασκευή. Από αυτή θα προκύψει μετά και τον μεγάλο τελικό, ανάμεσα σε Γερμανία και Αργεντινή στο «Μαρακανά», ο MVP της διοργάνωσης που θα πάρει την «Χρυσή Μπάλα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στη λίστα βρίσκονται τέσσερις παίκτες από τα «πάνστερ», ενώ την «αλμπισελέστε» εκπροσωπούν οι Μέσι, Μασεράνο και Ντι Μαρία. Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει ο Τζέιμς Ροντρίγκεζ, έπειτα από τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την εθνική Κολομβίας, ωστόσο, ενδέχεται ο νικητής να είναι είτε Γερμανός είτε Αργεντινός ανάλογα με την εξέλιξη του τελικού.

Αναλυτικά η λίστα: Κρόος, Λαμ, Μίλερ, Χούμελς (Γερμανία), Μασεράνο, Ντι Μαρία, Μέσι (Αργεντινή), Τζέιμς Ροντρίγκεζ (Κολομβία), Νεϊμάρ (Βραζιλία), Ρόμπεν (Ολλανδία)

Όσον αφορά τους τερματοφύλακες, το «Χρυσό Γάντι» διεκδικούν οι Μάνουελ Νόιερ, Κέιλορ Νάβας και Σέρχιο Ρομέρο. Ο γκολκίπερ της Κόστα Ρίκα δείχνει να έχει το πάνω χέρι μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι αντίπαλοί του θα βρεθούν στο «Μαρακανά» την Κυριακή και αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Αναλυτικά: Νάβας (Κόστα Ρίκα), Νόιερ (Γερμανία), Ρομέρο (Αργεντινή)

Όσον αφορά τους «rookies» της διοργάνωσης, Μέμφις Ντεπάι, Πολ Ποκγμπά, και Ράφαελ Βαράν διεκδικούν το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη του Μουντιάλ.

Αναλυτικά: Ντεπάι (Ολλανδία), Πογκμπά, Βαράν (Γαλλία)

Πηγή: Sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα ...

Αντιδράσεις για τον διαιτητή του τελικού του Μουντιάλ

Ο Νίκολα Ριτσόλι είναι ο εκλεκτός της FIFA για να διευθύνει τον τελικό του Μουντιάλ, ανάμεσα στην Γερμανία και την Αργεντινή.

Ο 42χρονος Ιταλός αρχιτέκτονας, γεννημένος στην Μπολόνια, έχει σφυρίξει τρία ματς της φετινής διοργάνωσης. Την διεθνή καριέρα του την ξεκίνησε το 2007, ενώ έχει διευθύνει τον τελικό του Europa League το 2010 και του Champions League το 2013.

Ο ορισμός του Ριτσόλι έφερε αντιδράσεις καθώς πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν ασιάτη διαιτητή, καθώς συγκρούονται ομάδες από Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Στους «ψιθύρους» γύρω από το όνομα του Ιταλού απάντησε άμεσα ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της FIFA, Τζιμ Μπόις, λέγοντας: «Όπως πάντα, επιλέγουμε τους καλύτερους διαιτητές για τα καλύτερα ματς και ο Ιταλός θα διευθύνει τον τελικό».

Πηγή: Sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα ...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νοίκιαζε διαμερίσματα που δεν του ανήκαν και έπαιρνε τα ενοίκια

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Τον τρόπο για να βγάζει εύκολο χρήμα είχε βρει ένας 59χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης διαμερισμάτων, τα οποία νοίκιαζε και έπαιρνε τις προκαταβολές.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για τον Ιωάννη Α. Γκάση, ο οποίος είχε καταφέρει να εξαπατήσει δεκάδες ανυποψίαστους ανθρώπους από τον Δεκέμβριο του 2013 έως και τον Ιούνιο του 2014.

Ο 59χρονος μέσα από αγγελίες εντόπιζε διαμερίσματα προς μίσθωση και εμφανιζόταν στους εκμισθωτές ως υποψήφιος ενοικιαστής. Μάλιστα επικαλούμενος ότι είναι δικαστικός λειτουργός τους έπαιρνε τα κλειδιάχωρίς να καταβάλει προκαταβολή.

Έπειτα εμφανιζόταν στα θύματά του, ως ο ιδιοκτήτης των διαμερισμάτων και αφού έπαιρνε τις προκαταβολές γινόταν καπνός.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε τι αφαίρεσαν γιατροί του Ηρακλείου, από στομάχι ασθενή

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι χειρουργοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όταν κατά τη διάρκεια χειρουργείου κατάλαβαν ότι ο ασθενής είχε στο στομάχι του ένα… ρολόι!

Ένας κρατούμενος των φυλακών Νέας Αλικαρνασσού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονους πόνουςστο στομάχι.

Οι γιατροί τον έβαλαν στον χειρουργείο, κι εκεί διαπίστωσαν ότι ο κρατούμενος δεν κατάφερε να… «χωνέψει» το ρολόι του.

Το χειρουργείο κράτησε τρεις ώρες και ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Πηγή: freegossip.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Φίλτρα αιμοκάθαρσης από... "χρυσάφι" - Το ΣΔΟΕ "ξεσκονίζει" τα νοσοκομεία

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Πριν την εισαγγελική παραγγελία, προηγήθηκε σχετική καταγγελία από την πρώην διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. 

Η τελευταία, μάλιστα, έχει επανειλημμένα αποστείλει πλήθος ενημερωτικών εγγράφων και αναφορών για τις ακριβές τιμές τόσο στο υπουργείο Υγείας, όσο και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, που όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, ουδέποτε αντέδρασαν ή ενήργησαν.

Όλη η απάτη και η... υπερτιμολόγηση

Όπως καταγγέλλεται, με πραγματική αξία αγοράς 5 ευρώ, διαπιστώνεται ότι την τελευταία 4ετία, τα φίλτρα αιμοκάθαρσης τιμολογούνται μεταξύ 30 και 50 ευρώ το καθένα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, την ίδια στιγμή που τα ίδια υλικά πωλούνται από 5 έως 7 ευρώ σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο σε δύο περιπτώσεις στο ΑΧΕΠΑ προκύπτει ζημιά για το ελληνικό δημόσιο 150.000 και 80.000 ευρώ, αντίστοιχα


Στο «μικροσκόπιο» του ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού θα μπουν οι συμβάσεις προμηθειών όλων των νοσοκομείων της πόλης από το 2010 μέχρι σήμερα και θα κληθούν να καταθέσουν οι διοικήσεις τους, γιατροί, όπως επίσης υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν ακόμη και μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι αυτά της απιστίας στην υπηρεσία, της δωροδοκίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις κι αρκετά ακόμη...


Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, θα ερευνηθεί η δράση «κυκλώματος» γιατρών, που εκμεταλλευόμενο την κατάσταση με τις αιμοκαθάρσεις στα δημόσια νοσοκομεία, στέλνει με «ευνοϊκούς» όρους νεφροπαθείς σε ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα ...

Έξωση στη Βίκυ Καγιά από τη σχολή της!

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Λόγω 10 απλήρωτων ενοικίων, το ύψος των οποίων είναι της τάξεως των 5000 ευρώ, κάνουν έξωση στη Βίκυ Καγιά.

Ο λόγος βέβαια για το ακίνητο που μισθώνει η όμορφη παρουσιάστρια και μοντέλο στην Πλάκα στο οποίο στεγάζει την σχολή της «Fashion Workshop» η Βίκυ. Σύμφωνα με τα παραπολιτικά, η διαταγή που παρέλαβε η Καγιά την υποχρεώνει να πληρώσει το ποσό που αντιστοιχεί στα ενοίκια δέκα μηνών του ακινήτου στην Πλάκα, διαφορετικά θα έρθει ο εφιάλτης της έξωσης για ένα όνειρο ζωής που είχε κάνει πραγματικότητα η όμορφη Βίκυ. Κάτι που φυσικά έχει σκιάσει την ευτυχία που βιώνει η ίδια στην προσωπική της ζωή, έχοντας στο πλευρό της τον Ηλία Κρασσά με τον οποίο έχει ήδη βρεθεί στη Μύκονο για να απολαύσει τις πρώτες μέρες ξέγνοιαστων διακοπών που όμως τελικά δεν είναι αφού έχει άλλες σκοτούρες και προβλήματα να λύσει πρώτα το εκρηκτικό μοντέλο.

Πηγή: freegossip.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα της σειράς Μπρούσκο για τον νέο κύκλο

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Με την έναρξη κιόλας της σειράς θα διαλευκανθεί η απαγωγή της Μελίνας καθώς και ποιος από τους τρεις υπόπτους (Σήφης, Ευρυδίκη και Πάτροκλος) είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για το δυσάρεστο σκηνικό.  Μπορεί ο Αχιλλέας να καταφέρει να λύσει τον γρίφο της απαγωγής, ωστόσο κανένας από τους προαναφερόμενους δε θα σταματήσει να καταδιώκει το ζευγάρι.

Παράλληλα σύμφωνα με το περιοδικό TVΖΑΠΠΙΝΓΚ o Παύλος Γιαννακάκης θα έρθει σε σύγκρουση με τον γιο του μετά τη φωτιά στο οινοποιείο, ενώ κάποια στιγμή η κατάσταση ανάμεσα τους θα γίνει τόσο εκρηκτική που θα απειληθούν ακόμα και ζωές.

Την επόμενη σεζόν καινούρια πρόσωπα θα προστεθούν στη σειρά, όπως η Μαρία Ιωάννου, μια από τις πιο διάσημες ηθοποιούς της Κύπρου, την οποία θα δούμε σε ρόλο κλειδί, εκείνον της νέας οινολόγου των Ματθαίων της Όλγας Νεοφύτου.

Πολύ σημαντική επίσης θα είναι και η παρουσία της Λουκίας, της νεαρής συντρόφου του Παύλου Γιαννακάκη, μιας δυναμικής γυναίκας που στέκεται χρόνια στο πλευρό του επιχειρηματία και θα βρεθεί μαζί του στην Κρήτη.

Ένα άλλο πρόσωπο που θα κάνει την εμφάνισή του στο Μπρούσκο είναι ο μικρός αδελφός του πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη της σειράς  Ανδρέα Γεωργίου, ο Κρίστοφερ Γεωργίου, που θα κάνει την είσοδό του ως ο αδελφός της νέας οινολόγου. Τέλος, έναν κωμικό ρόλο, αυτόν της νταντάς της κόρης της Δάφνης θα κάνει μια Κύπρια ηθοποιός ενω γύρω στα Χριστούγεννα θα εμφανιστεί και η μητέρα της Δάφνης για ένα γκεστ αρκετών επεισοδίων.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed