Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

H μεγάλη απάτη με τη Digea – Έρχεται χαράτσι από τους Δήμους !!!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

digeaxaratsi

Εσείς… μπήκατε στην ψηφιακή εποχή? Αν ναι, ετοιμαστείτε τώρα να πληρώσετε και χαράτσι!!! Δεν μας έφτανε το πάγιο τέλος μέσω της ΔΕΗ για να… βλέπουμε τη Δημόσια Τηλεόραση, έρχεται τώρα επιπλέον χαράτσι, αυτή τη φορά από τους Δήμους, για να βλέπουμε όλα τα υπόλοιπα κανάλια της χώρας, μέσω της Digea!!!

Nέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση και αυτό γιατί, τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων, γίνονται 156, ώστε να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παρόχων δικτύου.

Το καινό που προκύπτει στα σημεία εκπομπής, ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες, που θα τοποθετηθούν χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών, με την αγορά τους να βαραίνει τις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής.

Αυτόματα λοιπόν, ο κάθε δήμος, για να μπορέσει να έχει στην περιοχή του τηλεοπτική κάλυψη, αφού θα υποχρεωθεί να.. αγοράσει το σήμα εκπομπής, θα μετακυλήσει το κόστος στους Δημότες, μέσω ενός παγίου τέλους στα Δημοτικά τέλη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση.

Όπως, μάλιστα, αναφέρει σε συνέντευξή του ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης, για να καλυφθεί ολόκληρη η χωρά χρειάζονται 600 σημεία εκπομπής. Όσον αφορά δε στο κόστος, μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 45 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες κυρίως της περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών, όπου ακόμη δεν έχει φτάσει η… ψηφιακή εποχή!!!
Πηγή:http://mourmoura.gr/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-digea-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B9/

Διαβάστε περισσότερα ...

Σήμερα χρεοκόπησε η Αργεντινή, ενώ η Ελλάδα είναι σε μόνιμη χρεοκοπία !

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

xreokopiaargentinh31072014
Πανηγυρίζει η μνημονιακή ολιγαρχία της Ελλάδας, με τη χρεοκοπία της Αργεντινής. Σε αμυντική στάση ο ΣΥΡΙΖΑ, που έφερνε ως πρότυπο τον τρόπο που λειτούργησε η Αργεντινή.

Η Αργεντινή πρέπει να πληρώσει δόση για τόκους κουρεμένων ομολόγων 539 εκατομμύρια δολάρια, την ίδια στιγμή που εμείς πληρώνουμε μόνο για τόκους φέτος, 502 εκατομμύρια ευρώ το μήνα!!! Για δε κεφάλαιο φέτος θα πληρώσουμε 24,9 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Αυτά, για να καταφανεί για ποια μεγέθη μιλάμε μεταξύ Αργεντινής και Ελλάδας και που ακριβώς έχουμε μπλέξει.

Η Αργεντινή δεν αρνείται να πληρώσει αυτά τα 539 εκατομμύρια δολάρια. Αρνείται όμως να πληρώσει στους «γύπες» των αγορών επιπλέον 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για ομόλογα τα οποία δεν συμμετείχαν στο «κούρεμα». Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που κάναμε εμείς πέρυσι, όταν πληρώσαμε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ σε έναν «γύπα» από τα νησιά Κέϋμαν. Τα αργεντίνικα ομόλογα που δεν κουρεύτηκαν, αγοράστηκαν από τη δευτερογενή αγορά εντελώς πάμφθηνα και τώρα έρχονται οι τζογαδόροι «γύπες» (όπως έγινε και στην περίπτωσή μας και εξακολουθεί να γίνεται, ακόμα και με την ίδια την ΕΚΤ) για να πληρωθούν στην πλήρη ονομαστική τους αξία, μαζί με τους τόκους τους.

Ο Αμερικανός δικαστικός διαμεσολαβητής, που χειρίζεται την υπόθεση, δεν δέχτηκε να γίνει η πληρωμή των 539 εκατομμυρίων δολαρίων για τους τόκους των κουρεμένων ομολόγων (αξίας μετά το κούρεμα 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων), αλλά απαίτησε πρώτα να πληρωθεί το ακούρευτο 1,3 δισεκατομμύριο, διαφορετικά θα κήρυττε την Αργεντινή σε στάση πληρωμών, όπως και τελικά έγινε. Έτσι δυστυχώς δουλεύει η σύγχρονη παγκοσμιοποίηση – καζίνο. Πρώτα και πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα των διεθνών τζογαδόρων. Αυτή είναι η κατάρα της εποχής μας. Η Αργεντινή αυτή τη στιγμή μάχεται ενάντια σε αυτή την κατάρα και δεν πρέπει, τουλάχιστον εμείς, να επιχαίρουμε.

Μετά από τα πιο πάνω, αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο άραγε πανηγυρίζει η μνημονιακή ολιγαρχία; Μήπως επειδή τα δικά μας χρέη τα πληρώνει η τρόϊκα, με νέα δανεικά, καταργώντας μας ως κράτος; Μήπως για τη μόνιμη χρεοκοπία και τον οριστικό ενταφιασμό της Ελλάδας ή μήπως για το ότι θα συνεχίσει να παραμένει στην εξουσία η ίδια μνημονιακή ολιγαρχία;

Πέτρος Χασάπης

Διαβάστε περισσότερα ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη της Άντας Λιβιτσάνου. Τι λέει για το Ζαχαροπλαστείο της στη Γλυφάδα.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Η πολύ αγαπητή ηθοποιός Άντα Λιβιτσάνου, έχει πλέον δραστηριοποιηθεί και στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, καθώς έχει ανοίξει το δικό της ζαχαροπλαστείο στη Γλυφάδα (Γρηγορίου Λαμπράκη 10), όπου δημιουργεί ξεχωριστές γεύσεις για τους πελάτες της, επώνυμους και μη.

Μια κοπέλα που δε σταματάει να δημιουργεί, να εξελίσσεται, και να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό σε κάθε της νέο βήμα.

Η Άντα Λιβιτσάνου, μιλάει Αποκλειστικά στο Dailynewsgr.com και στην Κική Βασιλειάδου, για όλα εκείνα που θέλουμε να μάθουμε για τη νέα της δραστηριότητα. Το Ada's Little Kitchen. Ένα μαγαζί, που από ό,τι φαίνεται... ήρθε να κατακτήσει τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής, και να ικανοποιήσει του λάτρεις της σοκολάτας και των ξεχωριστών γλυκισμάτων.

 

Άντα καλησπέρα, και καλώς ήρθες στο DailyNewsGr.

Καλώς σας βρήκα.

 

Ηθοποιός, Τραγουδίστρια, και πλέον ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου στη Γλυφάδα. Το «Ada’s Little Kitchen». Η τέχνη από ό, τι καταλαβαίνουμε, μπορεί να βρεθεί παντού. Πως ξεκίνησε όλη αυτή η ιδέα του ζαχαροπλαστείου σου;

Η ιδέα καλλιεργήθηκε εδω και πολλά χρόνια μέσα στο μυαλό μου. Πάντα ηταν κρυφό όνειρο και ειχα την τύχη να δημιουργηθούν οι συνθήκες και να κάνω ενα ακόμα όνειρό μου πραγματικότητα.

 

Έχουμε παρακολουθήσει πολύ τους λογαριασμούς σου στο Facebook, και βλέπουμε πολύ συχνά νέες φωτογραφίες από τούρτες, μικρά γλυκά, ιδιαίτερα γλυκά, που να πω την αλήθεια, δεν έχουμε ξαναδεί και προφανώς ξαναγευτεί. Πολύ όμορφα διακοσμημένα, πολλά χρώματα και έξυπνες ιδέες. Είναι όλα δικές σου δημιουργίες;

Ναι. Τα γλυκά τα φτιάχνω εγω κάθε μέρα για τους’’καλεσμένους’’ του Ada’s Little Kitchen. Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω για τον καθένα κάτι όμορφο, καλαίσθητο και μοναδικό, τόσο γευστικά οσο και εμφανισιακά.

 

Η κρίση μας έκοψε την όρεξη ή το γλυκό θα έχει πάντα την πρώτη θέση στην καρδιά των καταναλωτών;

Το γλυκό ειναι κάτι που έχουμε ανάγκη στην ζωή μας. Είναι ο επίλογος ενος γεύματος, ο εορτασμός μιας χαράς, ακόμα και ο σύντροφος σε μια λύπη . Το γλυκό ειναι μαγεία για εμένα και ειδικά όταν φτιάχνεται με μεράκι και σεβασμό, τότε κερδίζει μια θέση στην μνήμη μας.

 

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο γλυκό από όσα φτιάχνεις στο «Ada’s Little Kitchen», και ποιο είναι το γλυκό που αγαπάει ο κόσμος που το επισκέπτεται;

Ειναι πολλά τα γλυκά που αγαπώ. Πάντα προτείνω να δοκιμάσουν το Τιραμισού, το Auntie Mary’s , το Daddys Girl , το cheesecake , το μαγικό μας Red velvet τις μοναδικές σοκολάτες μας, αλλα και τα αλμυρά μας εκλαίρ.

 

Είδα ότι έχεις και Light γλυκά, έχεις τάρτες, ζελέ σοκολάτας, γλυκά που δεν συναντάς εύκολα σε κάποιο κοινό ζαχαροπλαστείο. Από πού αντλείς όλες αυτές τις ιδέες; Και λύσε μας και την απορία! Το γλυκό Light δίνει την ίδια απόλαυση;

Τα light γλυκά μας, μόνο άγλυκα δεν ειναι. Σε χορταίνουν, σου δίνουν ενέργεια και ειναι πεντανόστιμα! Για να καταλάβεις έχουμε ενα γλυκό που ειναι κατάλληλο για διαβητικούς, για αθλητές (body building κ.α.) και για όσους κάνουν δίαιτα, είναι εξαιρετικά χαμηλό σε υδατάνθρακες, υψηλό σε πρωτεϊνη και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Κοινώς ειναι το τέλειο γλυκό! Φυσικά θα υπάρξουν αρκετά ακόμα από χειμώνα στην σειρά pure ώστε να υπάρχουν ακόμα περισσότερες επιλογές.

 

Φίλοι σου, από τον καλλιτεχνικό χώρο, σε έχουν επισκεφθεί; Και αν ναι, τι έχουν δοκιμάσει; Γιατί κάτι πήρε το αυτί μου για τον Νίκο Οικονομόπουλο.

Λογικό είναι μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, να υπάρχουν φίλοι που έρχονται στο μαγαζί. Η τούρτα του Νίκου ηταν παραγγελία της Βίκυς (Κάβουρα) για τα γενέθλιά του και φτιάξαμε τελικά 3 τούρτες για τα παιδιά, που ηταν όλες πολύ όμορφές και ιδιαίτερες.

 

Αυτό που παρατήρησα στα γλυκά σου Άντα, είναι πως και αυτά όπως κι εσύ, έχουν μια χαρούμενη και χρωματιστή διάθεση. Ακόμα και η διακόσμηση του μαγαζιού είναι από άλλο κόσμο. Λες και δεν είναι στην Ελλάδα. Έχεις δώσει για τα καλά το στίγμα σου.

Σε ευχαριστώ. Δεν έκανα κατι επιτιδευμένα στο μαγαζί. Προσπαθώ να δίνω χαρά και θετική ενέργεια στον κόσμο με οποιαδήποτε ιδιότητά μου. Θέλω και εύχομαι καθημερινά, να είμαστε όλοι καλά.

 

Ο πρώτος και ο τελευταίος κριτής των γλυκών σου ποιος είναι;

Ο σύντροφός μου!

 

Πόσο χρόνο από τη μέρα σου αφιερώνεις για το ζαχαροπλαστείο; Πλέον θα σε βλέπουμε μόνο εκεί; Ή ετοιμάζεις κι άλλα πράγματα; Στην τηλεόραση ας πούμε!

Το Αda’s little kitchen είναι πολύ λογικό να μου κλέβει σχεδόν όλη την ημέρα. Φυσικά πάντα βρίσκω χρόνο να κάνω live, και στο μέλλον εαν υπάρχουν οι συνθήκες θα μπορούσα να προσθέσω ενδεχομένως και κατι άλλο.

 

Η καινούρια σου ασχολία, ή δουλειά αν θέλεις… είναι όπως φαίνεται πολύ γλυκιά. Η ζωή, εσένα νομίζεις πως σου φέρθηκε γλυκά έως τώρα; Έχεις κάποιο παράπονο;

Η ζωή δεν ειναι πάντα γλυκιά αλλά ειναι σίγουρα ενδιαφέρουσα.

 

Λίγο πριν σε αποχαιρετήσουμε Άντα, έχεις να μας πεις κάτι νέο για το «Ada’s Little Kitchen». Κάποιο event που ετοιμάζεις ή κάποια νέα γεύση;

Έχουμε διαρκώς νέα και πολλεές εκπλήξεις και θα ηταν χαρά μας, να μας ακολουθήσουν όσοι θέλουν στην σελίδα μας στο facebook η στο instagram όπου θα ενημερώνονται για όλες τις προσφορές που κάνουμε ανα καιρούς.

 

Κάπου εδώ Άντα, να σε ευχαριστήσουμε για την όμορφη και γλυκιά συνέντευξη που μας παραχώρησες, και να σου ευχηθούμε, καλές δουλειές, όμορφες δημιουργίες, και ό, τι καλύτερο στη ζωή σου.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.

*Όλες οι φωτογραφίες της συνέντευξης, ανήκουν αποκλειστικά στη σελίδα της Άντας Λιβιτσάνου, Ada's Little Kitchen

*Απαγορεύεται η αναπαραγωγή μέρους ή όλης της συνέντευξης, χωρίς την έγγραφη άδεια του συντάκτη.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed