Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Δείτε γιατί ο γιός του Γ. Παπανδρέου αναβάλλει τον γάμο του.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Πέπλο όχι... νυφικό, αλλά μυστηρίου καλύπτει τον περίφημο γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου και της αγαπημένης του Πωλίνας...

αφού και ενώ όλα ήταν έτοιμα για να γίνει ο γάμος την Κυριακή στη Χερσόνησο αιφνιδίως τα πλάνα άλλαξαν και διέρευσαν πληροφορίες ότι ο γάμος αναβάλλεται. Κάτι που επιβεβαίωσαν τελικά και οι γονείς της νύφης με σχετικές δηλώσεις τους.

Το τι θα γίνει τελικά παραμένει άγνωστο, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναβολή ήταν απόφαση του νεαρού Ανδρέα λόγω υπερβολικής δημοσιότητας που πήρε το θέμα - και μετά κυρίως τη διαρροή της πρόσκλησης - με αποτέλεσμα ο ίδιος να ζητήσει να ακυρωθούν οι προσκλήσεις προς τους καλεσμένους με συνοπτικές διαδικασίες.

Την ίδια στιγμή άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για ... μπλόφα προκειμένου να παραπλανηθούν οι παπαράτσι και τα ΜΜΕ και ο γάμος να γίνει κάτω από άκρα μυστικότητα. Σύμφωνα με το cretalive.gr, συγγενικά πρόσωπα και άτομα του περιβάλλοντος των παιδιων αναφέρουν χαρακτηριστικά "Τα παιδιά θα παντρευτούν. Αλλά δεν ηθελαν δημοσιοτητα. Δεν ειναι μπλόφα η αναβολή"

Πάντως σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ακόμη και οι καλεσμένοι από την πλευρά της μητέρας του Ανδρέα, συνάδελφοι στο υπουργείο, την ευρωπαική επιτροπή και στο ευρωκοινοβουλιο πήραν μήνυμα να μην έρθουν στην Κρήτη τουλάχιστον για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Ξεκινούν στις 15 Ιουλίου οι εκπτώσεις

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Η ώρα που αρκετοί καταναλωτές περίμεναν έφτασε. Κι αυτό γιατί από την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιουλίου ξεκινούν και επίσημα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Το διάστημα των εκπτώσεων θα διαρκέσει έως και το τέλος Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ ήδη αρκετά καταστήματα έχουν καταφύγει στη μέθοδο των ολιγοήμερων προσφορών προ περιόδου εκπτώσεων, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν τους καταναλωτές και να αυξήσουν τον τζίρο τους. Άλλοι επιχειρηματίες πάλι καταφεύγουν στη μέθοδο των προκρατήσεων προϊόντων με την τιμή που θα έχουν αυτά στην περίοδο των εκπτώσεων, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν προκαταβολικά ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων στα προϊόντα τους.

Διαβάστε περισσότερα ...

Αυτό είναι το ζωάκι που είναι πάντα χαμογελαστό!

Το quokka κατάγεται από την Αυστραλία και είναι ένα μικρόσωμο μαρσιποφόρο ζώο που βάλθηκε να κλέψει τις καρδιές μας, καθώς είναι το πιο ευτυχισμένο ζώο στον κόσμο, αφού έχει ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό του... ακόμα κι όταν κοιμάται!

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Πως μπορείς να σώσεις ένα σκυλάκι από φόλα;

Ο όρος «φόλα» αναφέρεται σε ένα σύνολο μεθόδων και τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για τη δηλητηρίαση κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων. Οι φόλες συνήθως τοποθετούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσα σε κομμάτια φαγητού που θα θελήσουν να φάνε τα ζώα.
Πολλές φορές, βέβαια, οι δράστες αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν απίστευτα ισχυρά δηλητήρια, τα οποία σκορπίζουν γύρω από δένδρα ή σε γωνίες σπιτιών και αρκεί μια μικρή επαφή με το ζώο για να το βλάψουν. Αν το κατοικίδιο σας ή κάποιος αδέσποτος φίλος σας φάει φόλα, τα κυριότερα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει είναι:
Έντονος εμετός, υπερβολική σιελόρροια, σπασμοί, αστάθεια και δύσοσμη διάρροια. Αν αντιληφθείτε κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε άμεσα στον κτηνίατρό σας και ενημερώστε τον για το τι μπορεί να προκάλεσε τηδηλητηρίαση.
Ο κτηνίατρος θα σας καθοδηγήσει τι είδους εμετικό πρέπει να δώσετε στο ζώο με πολύ προσοχή (απομορφίνη, αλάτι, μουστάρδα, μαγειρική σόδα), προκειμένου να αποβάλει το δηλητήριο. Σύμφωνα με την κτηνίατρο, Ράνια Μιχαήλ, όλες οι κινήσεις πρέπει να

γίνουν άμεσα, γιατί, αν περάσουν 4 ώρες από τη στιγμή που το ζώο φάει τη φόλα και δεν έχει προκληθεί εμετός, τότε το δηλητήριο θα απορροφηθεί από το αίμα.
Μόλις το ζώο κάνει εμετό, αμέσως πρέπει να γίνει μια ένεση ατροπίνης (0,2 mm στο κιλό ζώου), την οποία κάθε φιλόζωος ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να έχει προκαταβολικά στο σπίτι του για την άμεση αντιμετώπιση της φόλας. Όσο πιο γρήγορα μεταφέρετε το ζώο στον κτηνίατρο για να του χορηγηθεί ορός, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσής του.
Αφού κάνετε ότι μπορείτε για να σώσετε το ζώο, κάντε άμεση καταγγελία μαζί με κάποιον άλλο μάρτυρα, στην αστυνομία και να επιμείνετε να καταγραφεί το γεγονός. Ακόμα αναφέρετε το γεγονός και στον τοπικό δήμο και πιέστε τους να λάβουν μέτρα.
Σύμφωνα με το νόμο 3170/2003, η οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση ή εγκατάλειψη ζώου τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι και 1.500 ευρώ ή και ποινή εξάμηνης φυλάκισης.

Διαβάστε περισσότερα ...

Τέλος το Μουντιάλ για Νεϊμάρ

Δεν άργησαν και πολύ να επιβεβαιωθούν τα άσχημα μαντάτα στην Βραζιλία σχετικά με την κατάσταση του Νεϊμάρ.

Λίγη ώρα αφότου ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι δήλωνε πως πολύ δύσκολα θα παίξει με την Γερμανία στα ημιτελικά, ήρθε ο γιατρός της «σελεσάο» να διαγράψει οριστικά τον άσο της Μπαρτσελόνα απ’ τη συνέχεια του Μουντιάλ!

Κι αυτό γιατί όπως τόνισε στη βραζιλιάνικη τηλεόραση, το πρόβλημα του διεθνούς άσου στην μέση (σπασμένος σύνδεσμος) είναι σοβαρό -μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Ζουνίνγκα- και θα τον κρατήσει εκτός για περίπου τέσσερις εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως θα δει απ' τις εξέδρες το υπόλοιπο της φετινής διοργάνωσης.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Νεϊμάρ μέχρι σήμερα ήταν η... όαση στο κακό θέαμα που παρουσίαζε η εθνική του, ήταν αυτός που είχε σημειώσει τέσσερα γκολ (συν ένα πέναλτι κόντρα στη Χιλή στην διαδικασία) και οδηγούσε -έστω και με δυσκολία- την ομάδα του προς την κούπα.

Τώρα πια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των οικοδεσποτών θα χρειαστεί να βρει τον τέλειο αντικαταστάτη του, τόσο ενόψει «πάντσερ», όσο και στον τελικό, εφόσον έρθει η πρόκριση κι ενώ απέναντι στους Γερμανούς δεν υπολογίζει ούτε τον τιμωρημένο, Τιάγκο Σίλβα.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Παρατάθηκε έως τον Αύγουστο 2015 η φοροκάρτα

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Μπορεί η φοροκάρτα, η κάρτα αποδείξεων που καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των φορολογούμενων και τους απαλλάσσει από τη «χαρτούρα» των αποδείξεων, να μην έτυχε μεγάλης αποδοχής, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών επέκτεινε τη σύμβαση για τη δήλωση αντιστοίχισης κάρτας αποδείξεων με ΑΦΜ μέσω sms έως τον Αύγουστο του 2015.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από 01-07-2014 έως 30-06-2015, λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα και εξυπηρετεί όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Η ενεργοποίησή της φοροκάρτας και η αντιστοίχηση του 19ψήφιου αριθμού με το ΑΦΜ του φορολογούμενου-κατόχου της κάρτας γίνεται μόνο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και όχι από τις τράπεζες.

Μόλις ο φορολογούμενος παραλαμβάνει την κάρτα από την τράπεζα του πρέπει να ενημερώνει τη ΓΓΠΣ. Η ενημέρωση αυτή γίνεται είτε μέσω διαδικτύου είτε με ένα γραπτό μήνυμα sms από κινητό τηλέφωνο. Το μήνυμα περιέχει τον ΑΦΜ του φορολογούμενου και το 19ψήφιο αριθμό της κάρτας. Η αποστολή του μηνύματος γίνεται σε ενιαίο 5ψήφιο αριθμό για όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και κοστίζει 11 λεπτά.

Με τη λήψη του μηνύματος ελέγχεται η ορθότητα του ΑΦΜ. Σε περίπτωση ορθής καταχώρησης στέλνεται απάντηση της μορφής «επιτυχής δήλωση», ενώ σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στέλνεται απάντηση επισήμανσης του λάθος.

Το έργο της δήλωσης αντιστοίχισης κάρτας αποδείξεων με ΑΦΜ μέσω sms ανατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στην εταιρεία M-Stat A.E που είναι υποχρεωμένη να τηρεί την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών που λαμβάνει γνώση στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, τόσο κατά τη διάρκεια της υλοποίησης, όσο και μετά.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed